Merhaba arkadaşlar, şirketimden aldığım bir maili sizlerle paylaşmak istedim.

Department of State'in yayimlamis oldugu yeni program duzenlemeleri ile program icin gerekli dil yeterliligi kisimi asagidaki cercevede guncellenmistir:

Daha onceki senelerde ogrencinin yerlestigi/yerlesecegi isi yapabilecek seviyede Ingilizce biliyor olmasi o ogrencinin dil seviyesinin programa katilim icin yeterli olmasi manasina geliyordu. Bu durumda ogrenci fuarlar'da veya telefon/Skype uzerinden yaptirilan mulakatlarda isvereni tarafindan ise aindigi/alinacagi pozisyon icin yeterli goruluyorsa, Ingilizce kisiti ogrenci tarafindan asilmis oluyordu.

Yeni duzenlemelerle programa katilim icin gerekli Ingilizce seviyesi programa katilip kulturel bir etkilesim icerisine girmeye yetecek seviye olarak yeniden tanimlamistir. ABD Devlet Bakanligi'nin koymus oldugu kurallara gore ogrenci, programi boyunca Amerikalilarla kulturel etkilesim icerisinde olma ve cevresinde var olan Amerikan kulturune ait aktiviteleri takip edip katilma cabasi icerisinde olmayi kabul etmek zorundadir. Yani isverenin ogrenciyi kabul ettigi ve kendisi icin yeterli gordugu Ingilize seviyesi program icin artik yeterli olmayabilir.

Bu seviyenin daha saglikli belirlenebilmesi adina ogrencilerin programa katilmadan once bizlerle yapmis olduklari mulakatlardan sonra ve ogrencinin kaydi program sponsoru CIEE'ye bildirildikten sonra, CIEE de ogrenci ile bir ses kaydi uzerinden Ingilizce seviyesi degerlendirmesi yapacak ve ogrencinin programa devamina bu degerlendirmenin sonucuna gore karar verecektir. Ogrencini Ingilizce seviyesinin CIEE tarafindan yetersiz bulunmasi durumunda programi iptal edilecek ve yatirdigi on kayit ucreti ogrenciye iade edilecektir.