yaaaa nie bu kadar kastınız kii açıkçası bende tereddütteydim ama şuan bunları okuyunca iyice panik oldum dün alışverişe çıktım peynir hindi jambon falan aldım içindekileri okudum alırken domuzla ilgili bişi yazmıodu buna rağmen de varmıdır içeriğinde ?
Fakat beğenmediğin fikirlerime uyguladığın sansür zihniyeti halihazırda şuanda ülkedeki gazetecilere tvlere sanatcılara öğrencilere iyatrolara yapılanlarla aynı.''manevi değerlere hakaret toplumu kışkırtma'' aynı kafa yapısı şuanda ülke yönetiyor site kapatıyor,dizilere sansür uygtuluyo kitap toplatıyor...işte anlatmak istediğim herşey bu..temelde ne var ''din'', ''dine hakaret'' onlarda aynı gerekcelere sahip sende :d:d yazdığım tüm msjları silmeni üzüntüyle karşıladığımı bilmeni isterim.
Buda son msjımdır bu konuda artık!! Ben watıma bakarım :d:d
Aynen dostum diğer mesajının kapanışı gibi haklısın biz wata bakalım fikirler çarpışabilir mesele fikirlerimizin çarpışması değil fikirleri dile getirirken ki uslubumuzdur zaten.
Ancak tüm bunlara rağmen daha ilk mesajdan dediğim gibi sende sorgulama soruşturma araştırmadan ziyade yargılama ve körü körüne olumsuz eleştirme gibi huylar mevcut bunun bir problem olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.Diyorum ya bir anda saldırıp lafları giydirip bırakıyorsun aynen işte bu yukardaki mesajında öyle aldın beni türkiye de beğenmediğin tüm sistem kuruluş ve oluşumlarla aynı kafa yapısı içinde bir insan sıfatına koyarak yargıladın. ama büyük bir problem vardı ortada.O da o mesajları silenin ben değil başka bir yönetici arkadaş olduğu gerceği![]()
Mc Donalds da Angus Delux menü vardı biz ondan yiyoduk. orda çalışan bi arkadaşa sorduk domuz kesinlikle yok dedi içinde ama pişme şartlarını bilemem
ayrıca wallmartta bisürü alternatif var yahu nasıl aç kaldın al bi sandeviç ekmeği kaşar ve hindi salamı yap sandwiç 1 haftadan fazla yersin
Abi Amerika'ya gidip Uganda muamelesi yapıp yemek yiyemiyorum demek tek kelimeyle komik. Wat mantığını anlayamamış adamlar haliyle böyle zorlanıyor sonra aç kaldım diyor. Sanarsın 5. dünya ülkesine gitmişte yemek yok.
Ya hakkaten ne sordum neleri konustunuz. Tartısmanızı değil yardımınızı beklemiştim.Evet cornfleks sut peynır ekmek ıdare edıyorum şimdilik.Benım sorunum kucuk bır yerde olmam. Market olarak sadece benzınlık marketlerı var. dondurulmus pızza almak ıstedım hepsınde pork yazıodu. ekmek 4 dolar. her yerde boyle pahalı mı? Domates fln bulamaz mıyım?.
bak en iyi çözüm o benzinlikte mutlaka tavuk vardır. Yağ da al. Tavuğu güzelce doğra sonra tencerede bi 7-8 dk haşla. Sert kıvama gelince tavada az yağda 5-6 dakika bir çevir. Kızarsın iyice.. Üzerine biraz kekik (bulabilirsen), eklersen muhteşem bir akşam yemeği. Ben bunun yanında şarap da açıyorumama kolayla da iyi gider. ama mutlaka et ye. et yemezsen birkaç gün sonra enerjinin kalmadığını hissedersin. tavukta da kırmızı et kadar olmasada enerji var. protein var.
bu konuda cok haklısın hakkaten enerjı kalmıyor eskıden daha kısa surede yaptıgım ışı daha uzun surede yaptıgımı goruyorum. yarın tekrar gıdeceğım. bakalım buluruz belkı soyledıgın gıbı tavuk fln. Sıkıldım cunku peynır ekmek bıskuvıden. bende ıstıyorum et yemek ama işte bilmeden etmeden gelince köyden indim şehre gibi olduk. tekrar bır arastırma yapıp yarın sızı durumdan haberdar ederım.
evet abi kesinlikle kırmızı ete yüklenin...ORda zayıflarsınız çok iyi biliyorum tecrubeyle sabittir.Heralde ucuzdur kırmızı et orada.
yani tabi daha tanımıyorum ama iyi insanlara benziyolar bakalım olmaz umarım oyle bi durum... neyse cok sohbet yerine dondurdum burayı cok konu dısına cıktım galiba..peynir pizza yiyin tavuk yiyin makarna yiyin :|
Benzinliğin sahiplerinin müslüman olmasıyla yiyecek sorunum ortadan kalktı =)
ve bizde rahaaaat bir ohhhh cektik...![]()
o benzinliklerin sahipleri genellikle indian oluyorlar ve müslüman oluyorlar nedense.ilginçtir.
hocam peynirli pizzalar var onlardan al sıgara böreği tarzı şeyler var dondurulmuş şekilde satılıyor donduruşmuş ürünlerin olduğu bölüme git çok rahat yiyecek bulabilirsin mikrodalgaya at 5 dakikada hazır ayrıca dilimlenmiş donmuş pateteslerde çok ucuz onlardanda alabilirsin kaşar peyniri ve ekmek al tost yaparsın yumurta ve makarnayada yönelebilirsin nutellalar var fıstık ezmeleri var onlardan al ekmeğe sürüp sürüp yersinsabahları süt ve mısır gevreği yiyebilirsin 5 kiloluk mısır gevrekleri çok ucuz senı uzun bi süre götürür yanı şimdilik aklıma gelenler bunlar zamanla alışırısn fazla dert etme keyfine bak
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
e iki hafta sonra herşey normale dönecek, sende ayak uyduracaksın o geleneğe. şimdi neden henüz gitmeyenlerin moralini bozuyorsun ki?![]()
Hem dön hadi, dön ve arkadaşlarının, ailenin sana korkak dercesine bakmalarını gör. kültürsüz, ingilizcesiz gidenlerden daha aşağısın ya !
Forumda tartışma yapmak serbesttir ancak bunun sınırlarını bilelim.Bu yüzden kişilere değil mesaj içindeki fikirleri odaklanın.Aralarda bu sınırı aşanlar var.
Benim söyleceklerime gelince başlığın acılış sebebi Acım ne yiyebilirimdi.Bazı arkadaşlarımız git domuz eti ye dedi yine bazı arkadaşlarımız domuz eti yemeyi cağdaşlığın ufku acıklığın veya ABD de bulunmanın kuralı gibi lanse etti.Hele alıntıladğım şu yukardaki mesaj 5 satırda tüm müslüman alemine giydirdi kendi içi boş zavallı cümleleriyle.Tek tek alıntılayıp cevap vermeyeceğim.Cünkü bu ne konuya yararlı olacak ne de bu fikre sahip olanları düşünmeye zorlayacak biliyorum.Din üzerinde tartışılmaz değil din üzerinde imamlardan başka kimse konuşamaz diye de birşey yok.O yüzden gelip siz kimsiniz din konuşuyorsunuz gibi altyapısız ve aşağılayıcı cümlelerinizi kendinize saklayınız.
Sonuç olarak Adam ben domuz eti yemem diyor.Şayet onun dışında önerbileceğinz bir tavsiyeniz varsa önerin yoksa başlığa yazma zorunluluğunz yok.Bırakın kendi dini görüşlerinizi yansıtmayı da domuz eti yemek istemeyen bir adam ne yiyebilirdi onu söyleyin.
Ben insanların kişiliğe saldırıda bulunmam bulunmamaya çalışırım bulunduysanmda arkadaştan özür ilerim.Ben burda gözü kapalı bir şekilde ezbere ve bilimle hiç alakası olmayan birşeyi anlatmaya çalıştım.Din temelli akıl ve mantıkla kesinlikle uyuşmayan bir konuyu sorgulamanıza zemin hazırlamak istedim.Üniversite öğrencisi olmak biraz sorgulamaktır aslında bunu biliyoruz hepimizde..Sana sormak isterim içi boş ve zavallı bulduğun fikirlerimi çürütmek için ne gibi bilgiler sunabilirsin bana..Tüm forum önünde tatmin edici cvplar alabilirsem senden özür dileyeceğim.. Sonuçta akıl akıldan üstündür
Konu üzerindeki tartışmaya mahal vermiş olan mesajlar silinmiştir.Ama illaki cevap istiyorsan içi boş ve zavallı olarak nitelendirdiğim cümlelerini tek tek gecip içi dolu olsaydı şayet ne söylenebilirdisini gösterebilirim.
bu üstteki birinci kısım.Kitabı okumuş belli bir dini araştırmaya sahip her insan din için hüküm veremez ama bunlar üzerine üzerinde konuşup bilgi verebilir yahut gerekli ayetler alıntı yaparaktan altını ciziyorum dine inanan insan için nasıl yapılması gerektiğini yönlendirebilir.Bu söylediklerim 3 hak din içinde gecerlidir.hahaha herkez din bilgini olmuş olaya bak ya...Kimsiniz siz ya ...kimse müslüman gibi yaşamıyor yaşayamazda çünkü yaşamaya kalksan 1000 yıl önceki kafa zihniyetine dönmen lazım..
Bu 2. kısım müslüman ülkelerin alkolle vs uğraştığı için geri kalıyor gibi birşey söylemişsin ki kesinlikle desteksiz bir tespit daha.Aynı mantıkla japonya dışında asya ülkelerinin güney amerika ülkelerinin hepsinin afrika ülkelerinin hepsinin geri kalışı nasıl acıklanıyor peki.Aynı şekilde temizlik -ki burada ne kastedildiği belirsizdir- tüm diğer geri kalmış ülkeler için gecerlidir.Dünyada modern gelişmiş diye tabir ettiğin ülklerin hepsi bu saydığım ülkeler üzerinde kene görevi görerek o hale gelmiştir.Bu konu hakkında daha birşey söylemeyeceğim..Üniversite öğrencisi bilimle uraşır hurafelerle,helalle,alkolle uraşmaz..Müslüman ülkelerin geri kalmasının sebepleri hep bunlar zaten böyle abuk zubuk şeylere vakit ayırmaları haytlarını sınırlamaları vs vs...sonrada birbirlerine girmelerii kendi kendilerini imha etmeleri güzel en azından...Bilimle uraşında bebeklikten beğridir size empoze edilen yalan yanlış hikayelerle müslümanlık taslamayınİyi insan olun dürüst olun işinizi temiz yapın insan olun o yeter ...ama bunların hiçbiri yok çoğu müklümanda ama namanz kılıyo müslümanlığı yüceltiyo vs vs boş bir ksır döngü...Müslümanlığı en iyi yaşadığını iddia eden ülekelere gidince bi görün ne pislik olduklarını.SUdi arabistana giden dayım anlatmıştı adamlar iğrençler diye..
İşte koca islam dinini kadın taşlayan bir mantığa sokarak en büyük giydirişini yapmışsın.Yine bu cümle kuranın yanından falan bile gecmediğinin göstergesidir.Böyle bir durum hic bir kuran ayetinde hiç bir hadiste yer almamaktadır.kadın taşlama dinden ötürü değil örften ötürü gelmektedir.Esas kökünü merak ediyorsan bunun geçişi tevrattan olmuştur ve bizim dindeki değnek vurma cezası yerine koyulması uygun görülmüştür dönemin cahil şeyh ve yöneticileri tarafından.Hala afganistan benzeri ülkelerde uygulanışı yine dinden ötürü değil cahillikten ötürü gelmektedir büyük bilim adamı galileo nun dönemin hristiyan din adamları tarafından asılması gibi.Yeterli diye düşünüyorum.Kadını taşlayan bir zihniyetin dinini kimse bana yüzeltemez..Domuz etide nedir
Gel bilim konuşalım diyorsan pek tabi onuda konuşurum.Ama bilimin fiziğin babası hawkingin veya discovery history kanallarında acıklamalarda bulunan ünlü bilim adamlarının ara formun sırrını, insan ırkının gelişimindeki karanlık noktaları veyahut dünya oluşumundaki bilinmezlikleri uzaylılara bağlamadığı bir bilim dünyadasında konuşmamız yerinde olacaktır bunu.
Son olarak forumun tüm üyeleri için söylüyorum bunu sizden tek ricam ben domuz yerim arkadaş diyen adam aman kardeşim nasıl domuz yersin tepkisini almazken ben domuz eti yemem diyen adama şuna bak hahaha domuz yemiyor gibi tepkiler vermemeniz gerektiğidir.Bunun dini ilmi örfi ahlak almakla alkası olmasından ziyade haddinizi bilmenizle alakası vardır.
Doğrusu detaylara takılarak bocalamak yersiz yani enerjimizi bu noktalarada çürütmeyelim.Ama iş konuşmaya gelince bizden temizi yoktur bizden dinine bağlısı yoktur,biz üstünüzdür.. Cevaplar kimisi için tatmin edici olmuşsa ne mutlu onlara ama bu konuda düşüncelerim değişmedi.Domuzlar umrumda değil aslındaSöylediklerin doğru biryerde mesela tüm müslümanları aynı kefeye koyma demişsin tabiyki koymamalıyım sonuçta bizde müslümanız onlarla alakamız yok.Ama demeye çalıştığım şey şu.Eğer müslüman olmaya çalışmaya kalkarsak ki bunlardan biride domuz eti yememek ...Bu bir başlangıç olur ve sonu gelmez bir döngüye gireriz.ardından içki,kadınların kapanması,namaz,kuran eğitimi,Müslümanlığı en iyi şekilde öğrenmek için kuranı kerim eğitimi ardından binlerce şey gelecek...Ben burda kişilerle ilgilenmem,seninlede sorunum yok...Ama zihniyeti sorgulamak adına yorum yaptım ben..Evet küçümsediysem bağzı şeyleri mantığa uygun olmadığı içindi..Onları benden yüceltmemi bekleme.kayıtsız kalmamı hiç bekleme..Düşüncelere saygı duymak şüphesiz hepimizin isteği..İçki ,domuz,yada diğer islami kurallarla ilgili yaptığım yorum tabiyki sana anlamsız geldi çünkü anlatmak istediğim fikrin asıl mantığını özümseyemedin..Sonuç olarak eğer dışardan bakarsak objektirf olarak..Sanatın olmadığı,eylence hayatının olmadığı,kadının 2.sınıf olduğu,kitapların yasaklatıldığı ,öğrencilerin özgür düşünme ortamının olmadığı,islamla ilgili eleştirinin yapıldığında idamın ve cezaların olduğu,kızlara yapılan korkunç işkencelerin(örnekler ağır olur vermiyorum) ve sonsuz şiddet eğiliminin olduğu koskocaman bir islam coğrafyasının kurallarının tüm bunları gördükten sonra saygı duyulacak özümsenecek bir tarafı olmadığı gerçeğini hiçbirşey değiştirmeyecek.
.Cahillik heryerde var kuşkusuz ama cahilliği doğuranda birçok sebep var..Bence Türkiyede garip olan şey şu..Hiçbirimiz uygulamıyoruz ama ölümüne sahip çıkarak müslümanımsı yaşıyoruz..Ben inançlıyım manevi duygularım güçlüdür ama acımasızcada sorgularım..İnanmak kutsaldır manevidir bende inanıyorum bu insanın iç huzuru açısından gereklidir..Eğitm ve öğretim ayrı şeyler..Mühendis doktor vs olabilir insanlar bu öğretim kısmı ama eğitim çok farklı birşey..yani 10 cümle kurarım başkası 2 cümlesini anlarsa orda problem temelde yatar..
FİKİRLERİMİZ ÇARPIŞTI YORUMU ARKADAŞLARA BIRAKIRIM.UZATMAYALIM ÇÜNKÜ SANIRIM SAĞLIKLI BİR TARTIŞMA ORTAMI BULAMAYACAĞIZ SENİNLE AMA YİNE DE FİKİRLERİN İÇİN SAĞOL.![]()
Konu inek tarafından (10-06-2012 Saat 12:02 AM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks