Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 5 Þubat 2008 Vize Görüþmemde Yaþadýklarým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Post 5 Þubat 2008 Vize Görüþmemde Yaþadýklarým

Öncelikle þunu söyleyeyim, bittiði için çooook memnunum. Gerekli gereksiz en ufak ayrýntýsýna kadar anlatacaðým.
    Bu sabah saat 5'te kalkýp anca hazýrlandým ve arkadaþýmla taksimde buluþup Ýstinye yolunu tuttum. Arkadaþýmýn görüþmesi 7:30, benimki 7:45'teydi. Oraya gidince anladýk ki bunun pek bir önemi yokmuþ. Yoðun bir sisle kaplý tepeye kurulmuþ konsolosluk binasýna yaklaþýnca görevli isimlerimizi listeden iþaretledi. Sonra kapýnýn önündeki kuyruðun sonuna geçtik ve oradaki görevliler DS formlarý, transkript, öðrenci belgesi, 1 adet resim, pasaport ve fortis banka dekontu dýþýnda kalan bütün kaðýtlarý dosyadan ayýrmamýzý sanýrým en az 4 kez söylediler. Burada listeden isimlerimiz ikinci kez kontrol edildi ve içeri girdik. Kontrolde didik didik arandýk, telefonlar alýndý, arkadaþým öttüðü için kemerini çýkarmak zorunda kaldý, benden çantamdaki su þiþesinden bir yudum almam istendi, arkamýzdaki kýzýn çantasýndaki þarj aleti yan dönmüþ, çýkarýp göstermesi söylendi
    Yukarý çýkýp numara aldýk(arkadaþým benden bir numara gerideydi). Oturup beklemeye baþladýk. Burasý aynen banka giþesi gibiydi. "Burada, herkesin önünde mi görüþme olacak acaba?" derken yan yana giþelerde arkadaþýmla bana sýra geldi. Bütün evraklarý teslim ettik ve görevli bayan "iki kez daha çaðýrýlacaðýmýzý, numaralarýmýzý takip etmeye devam etmemiz gerektiðini" söyledi(Türkçe olarak).
    Oturup sohbet ederek ve sýrasý gelenlerin yaþadýklarý komik diyaloglarla eðlenerek hoþça vakit geçirdik. Derken arkadaþýmýn numarasýnýn ikinci kez anons edildiðini gördüm ve hemen onu uyardým. Ben bu sohbet sýrasýnda numaramýn geçiþini görmemiþim
    Neyse en baþtaki görevliye gidip(kendisi yabancýydý) "excuse me, is this number...(kaðýdý gösterdim)" derken anladý ve "I'm going to see you right after this lady" dedi. Ben de "OK" dedim. Ýkinci çaðýrýlýþýmýzda parmaklarýmýzý önümüzdeki cihaza bastýrýyoruz ve parmak izlerimiz alýnýyor.
    Sýra geldi 3. bekleyiþe. Ýlk üç giþedeki görevliler vize görüþmelerini yapýyordu(sorumuzun yanýtýný da aldýk, evet burada herkesin önünde vize görüþmesi yapýlýyormuþ) ve bu kez dört gözle numaralarý takip etmeye koyuldum Bu sýrada az önce sýramý geçirdiðim için arkadaþýmýn önündeyken onun yaklaþýk 6 kiþi gerisine düþtüm. O görüþmesini tamamladýðýnda ben hala sýra bekliyordum. Nihayet sýra bana geldi. Görevli adam belgelerimi ve özellikle transkriptimi dikkatle inceledi. Ve iþte görevliyle aramýzda geçen diyalog:

Görevli:Hello!
    Ben:Hello
    G: Ok ***, which university do you go to?
    B: I'm going to Ýstanbul University.
    G: What are you studying?
    B: I'm studying Public Relations.
    G:Really?
    B:Yes.
    G:And what year are you in?
    B: I'm in second year.
    G:Have you ever been in another country?
    B: No, I haven't.
    G:What will you do in the USA?
    B: I'm going to be a waiter.
    G:What kind of a restaurant are you going to work at?
    B:I don't know exactly.(hakikaten ya nasýl bir yer acaba)
    G: Do you have any pets?
    B Yes, I have two turtles.
    G:Turtles? Are turtles so popular in Turkey?
    B: I think so.
    G: Do you have any sisters or brothers?
    B:Yes, I have a sister.
    G: And what is she doing?
    B:Umm... She is studying, too...
    G:Which school does she go, I mean what year is she in?
    B: (Biraz bekledikten sonra) I think she is in eighth year.
    G:What do your parents do?
    B: They are both retired.
    G:What were they doing before?
    B:They were working in a factory.
    G: And what were they doing there?
    B: I don't remember, it was quite a long time ago(Hakkaten küçüktüm).
    G: (Israrla) What were they doing?
    B: (Bütün gün ailemden mi bahsedicez acaba?) I think their company were making wheels.
    G: Wheels?
    B: Yes.
    G: You said you were studying Public Relations, right?
    B:Yes.
    G: Interesting. OK.
    dedi ve ds formlarýmla sevis ödendi belgesinin UPS'le geleceðini söyleyerek pasaportumu ve yeþil bir kaðýdý teslim etti.
    Görüþmem beklediðimden iyi geçti diyebilirim. Tavsiyem þu olabilir, transkriptinizi dikkatle inceliyorlar ve notlarýnýzýn durumuyla Ýngilizce yeterliliðiniz kýstas oluyor. Birinden biri eksikse vize görüþmesi öncesi diðerini güçlendirmeye bakýn. Ben transkriptimi bir hafta önce almýþtým, sadece 3 not açýklanmýþtý. Dün yeniden gidip tüm ders notlarýmýn yer aldýðý yeni bir transkript aldým, iyi ki de almýþým. Arkadaþýmýnkinde bu dönemden tek bir ders notu vardý ve ondan da F almýþ. Görevli "Why are your grades lower and lower?" diye hoparlörden çýkan sesiyle salonu inletirken pek hoþ olmadý yani.
    Þimdi 3 saat uyuduðum için güzel ve rahat bir uykunun özlemiyle yaþýyorum...Darýsý sizin baþýnýza...
    Konu canned tarafýndan (05-02-2008 Saat 02:04 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    18

Dostum ilk önce geçmiþ olsun ve hayýrlý olsun diyorum. Gerçektende bukadar kelimeyi anlayýp mantýklý cevaplar verdiðin içinde seni kutlarým. Bana bukadarsoru sorsaydý emin ol ki cevap vermeezdim..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

teþekkür ederim. bu arada ilk etapta önde olan bendim arkadaþým deðil, o sonradan önüme geçti. Yanlýþ yazmýþým düzélttim. Uyumam gerek bir an önce

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

gecmýs olsun ...gercekten uzun bý sohbet olmus bende kendýmý bu kadar ýyý hýssetmýyorum.ama emýnýmký gorevlý konusabýlýcegýný anladýgý ýcýn uzatmýstýr sohbetý dýye dusunuorum...ben anlamadým neredeyse hýc býrýný...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Geçmiþ olsun arkadaþým.Vizene kavuþman dileðiyle

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Hayirlisi olsun ins amerika maceranda vize gorusmen kadar sikintisiz gecer

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþlar ben bu sene maryland e gideceðim ve transkrip konuusnda bikaç sorum olacak size yardým ederseniz çok sevinirim. ben hazýrlýk öðrencisiyim. hazýrlýkta 2. senem geçen sene davamsýzlýktan kaldým ve yarý dönemde býraktým okulu bu sebeple ranskribimde son vizelere girmediðim için 20 gibi bi not yazýyor.suan notlarým gayet güzel ama transkrip sene sonunda yenileniyo? ben bu durumda napmalýyým bu seneki notlarýmýn bi çýktýsýný alýp götürsem sanýrým iþe yaramz????

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý nisan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar ben bu sene maryland e gideceðim ve transkrip konuusnda bikaç sorum olacak size yardým ederseniz çok sevinirim. ben hazýrlýk öðrencisiyim. hazýrlýkta 2. senem geçen sene davamsýzlýktan kaldým ve yarý dönemde býraktým okulu bu sebeple ranskribimde son vizelere girmediðim için 20 gibi bi not yazýyor.suan notlarým gayet güzel ama transkrip sene sonunda yenileniyo? ben bu durumda napmalýyým bu seneki notlarýmýn bi çýktýsýný alýp götürsem sanýrým iþe yaramz????
    Ben güz dönemi notlarýný içeren transkriptini istediklerini biliyorum.sanýrým bazen bahar dönemi transkriptine bakalým deyip vizeyi ertelediklerini duymuþtum.Ama bu seferde tarihleri çok iyi ayarlaman lazým.Baya bir geç kalmýþ olacaksýn çünkü.Yinede þirketlerde yardým iste.Daha detaylý bilgiye oradan ulaþabilirsin

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

güzel bi diyalog geçmiþ aranýzda ama en sonda neden öyle "interesting,ok." falan diye bitirmiþ onu pek çözemedim neyi interesting iþte bunun gayet açýk açýk anlatmýþsýn durumunu

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

yaa bahar dönemine kalýrsa gerçekten geç olcakk neyse ben bunu þirketle görüþeyim teþþür ederim

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

ben de 18 þubat gibi baþvuracaðým herhalde vizeye bakalým martýn ortasýndan önceye çýkmaz gibi geliyo görüþmeler :S

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Canned tebrik ederim ing baya bi iimiþ..Bu kadar zor oldugunu dusnmuodum yane herkes ole dý9odu sana bay6a bi deiþik sorular sormuslar aileyle ilgili falan anlamadýgým deðiþik cümlelerde kurmususn :=) tebrikler..bnde ista gidicem vizeye ama hiç gitmedim istanbula

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý diagram Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Canned tebrik ederim ing baya bi iimiþ..Bu kadar zor oldugunu dusnmuodum yane herkes ole dý9odu sana bay6a bi deiþik sorular sormuslar aileyle ilgili falan anlamadýgým deðiþik cümlelerde kurmususn :=) tebrikler..bnde ista gidicem vizeye ama hiç gitmedim istanbula
    bence öyle zor sorularda sormamýþlarama insan o andaki heyecandan bildiði basit sorularý bile cevaplayamayabilir..heyecanýný kontrol edebýlmiþ anladýðým kadarýyla
    diagram senýn vize görüþmen ne zaman belli oldu mu?

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

teþekürler gerçekten iyi bir ön hazýrlýk oldu bnm için. =))
    diðer gidenlerden acabaDS formlarý, transkript, öðrenci belgesi, 1 adet resim, pasaport ve fortis banka dekontu
    diðer gidenlerden acaba daha baþka þeyler istedi mi duydugun oldmu yoksa genel herkese mi ayni þeyi söylediler...?

hazýrlýkta 2. senem geçen sene davamsýzlýktan kaldým ve yarý dönemde býraktým okulu bu sebeple ranskribimde son vizelere girmediðim için 20 gibi bi not yazýyor.suan notlarým gayet güzel ama transkrip sene sonunda yenileniyo?
    Bende hazýrlýk okuyorum ama bizde transkript yok.Onun yerine visa larý gösteren belge alman lazým.Yanlýz notlar düþük oldugu için senin açýndan büyük sorun teþkil edebilir.Çnk gelende geçme notu 60 olan okulda 20 gibi bir nota vize verme olasýlklarý düþük tabi derdini iniglizce çok iyi anlatabilirsen yine de bir þansýn olabilir.
    Konu MaJ tarafýndan (05-02-2008 Saat 08:31 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

yaww bu vize isini niye bukadar abartiyorsunuz ben 3 kere gittim bu 4.gidisim olcak yani abartilacak birsey yok eli yuzu duzgun olan herkese veriyorlar sizi orda konsolos gorevlisi yapmayacaklar alt tarafi amerikada calisicaksiniz iste basit islerde

stress yapmayin yaw

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý wtfck Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    iþte bu ya bakýn adam nasýl da relax iþte bu aradýðýmýz watçý profili teþekkürler loveronur millete böyle bi destek lazým zaten baþka türlü olmayacak herkes strese giriyo
    aynen =D =D

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý loveronur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yaww bu vize isini niye bukadar abartiyorsunuz ben 3 kere gittim bu 4.gidisim olcak yani abartilacak birsey yok eli yuzu duzgun olan herkese veriyorlar sizi orda konsolos gorevlisi yapmayacaklar alt tarafi amerikada calisicaksiniz iste basit islerde

stress yapmayin yaw

iþte bu ya bakýn adam nasýl da relax iþte bu aradýðýmýz watçý profili teþekkürler loveronur millete böyle bi destek lazým zaten baþka türlü olmayacak herkes strese giriyo

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

stress yapmayin yaw
    loveronur hak veriyorum sana ama ilk gidecekler arkadaþlarada hak vermek lazým...heyecan yaþamalarý normal.. zaten heyecan yaþamasalar bi anlamý kalmazki tadý çýkmazabartýlmayacak kadar bi þey olmadýðýný gidip geldikten sonra anlaþýlabilir...yani kendi adýma ben o zaman anlamýþtým ne desen boþ

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

dostum adamin okadar sey sordugundan eminmisin genekde iki 3 soru sorarlardi anne babani hic katmamislar

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

teþekkür ederim. Ýstanbul iyidir

Alýntý MaJ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    teþekürler gerçekten iyi bir ön hazýrlýk oldu bnm için. =))
    diðer gidenlerden acaba daha baþka þeyler istedi mi duydugun oldmu yoksa genel herkese mi ayni þeyi söylediler...?
    gerekli belgeler sýradaki herkese söylendi ve uyarýlara raðmen gerekmeyen belgeleri dosyasýna koyanlarýnki görevli tarafýndan daha içeriye girmeden itinayla ayýklandý

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý levent_250 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    dostum adamin okadar sey sordugundan eminmisin genekde iki 3 soru sorarlardi anne babani hic katmamislar
    bu soru bana mý? yazdýðým diyalog aynen geçti. hatta kaplumbaðalarýmý nereden aldýðýmý da sormuþtu, yazmayý unutmuþum. þimdi sen söyleyince hatýrladým.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

erdeogan bnm vize mart ayýnda 7si yda 11iymýs ..Forumda vizse gorusmesý 40 sanýye faan suruor cok kolay oluor 3 tane soru soruolar gýbý seyler gorunce cannedýnkýler býraz zor gýbý geldý ailesiiyle ilgili baya soru sormuslar eyalet secýmndeyýz býz su anda minnesotaya gdýorum galiba:=) snn tarih bellimi erdogan

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Vize görüþmesine giren herkes umarým buraya yazar yaþadýklarýný.Çok yararlý oluyor.
    @diagram minessotamý karar kýldýnýz

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar acaba geçen yaz six flag gibi eðlence parklarýnda fotoðrafçýlýk yapan arkadaþlar warmý
    eðer warsa biraz tanýmlarmýsýnýz lütfen teþekkürler

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

erdeogan bnm vize mart ayýnda 7si yda 11iymýs ..Forumda vizse gorusmesý 40 sanýye faan suruor cok kolay oluor 3 tane soru soruolar gýbý seyler gorunce cannedýnkýler býraz zor gýbý geldý ailesiiyle ilgili baya soru sormuslar eyalet secýmndeyýz býz su anda minnesotaya gdýorum galiba:=) snn tarih bellimi erdogan
    anladým..bende izmirde yaþýyorum..ama tatýl için 10 gundur fln istanbuldayým..gereklý evraklarým bugun kargoya verýldý yarýna danýsman þirketin burdaký þubesýne gelýcek..bende oraya gidip iþ seçimi konusunda konusucam..ve cuma gunu ýcýn yaný 7si içn randevu alýcaklarýný soylemiþlerdi..belki denk gelýrýz
    ben eðlence parký istiyorum..ama yer konusunda alternatifler var..yarýn en uygun yerý seçebiliriz umarým..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hayýrlý olsun darýsý bizim basimiza inþ

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaslar cok buyuk beklentiler icinegirmeyin bakin ben tecrubeli biri olarak soyluyorum hemende is baslangici tarihlerine kanmayin sizi bekletebilirler bir-2 hafta sonra traning filan ayak yaparlar yani o kadar hersey yolunda sanmayin gunluk gulustanlik ben ilk gidsisimde 1 hafta beachlerde yattgimi hatirlarim sirf mc donoldsta bir hamburger le karnimi doyurdugmu hatirlarim pantolonumun belimden dustugunu zayifliktan is verenizle mutlak diyologa gecin ve baslangic tarihini onaylatin biz cektik siz cekmeyin bu sene de long islandayim isimi kendim buldum hadi herkese kolay gelsin uyarilarim devam edecek....

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar cok buyuk beklentiler icinegirmeyin bakin ben tecrubeli biri olarak soyluyorum hemende is baslangici tarihlerine kanmayin sizi bekletebilirler bir-2 hafta sonra traning filan ayak yaparlar yani o kadar hersey yolunda sanmayin gunluk gulustanlik ben ilk gidsisimde 1 hafta beachlerde yattgimi hatirlarim sirf mc donoldsta bir hamburger le karnimi doyurdugmu hatirlarim pantolonumun belimden dustugunu zayifliktan is verenizle mutlak diyologa gecin ve baslangic tarihini onaylatin biz cektik siz cekmeyin bu sene de long islandayim isimi kendim buldum hadi herkese kolay gelsin uyarilarim devam edecek....
    iyi de sen iþ fuarýna gitmemiþmiydin?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

dostum is fuarinda gorustuklerin senin managerlerin degil sadece sponsor sirketlerin gorevlileri sozlesmende contact kuracagin managerler vardir onlarla irtibata gecmen gerekir...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý atlantiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    loveronur hak veriyorum sana ama ilk gidecekler arkadaþlarada hak vermek lazým...heyecan yaþamalarý normal.. zaten heyecan yaþamasalar bi anlamý kalmazki tadý çýkmazabartýlmayacak kadar bi þey olmadýðýný gidip geldikten sonra anlaþýlabilir...yani kendi adýma ben o zaman anlamýþtým ne desen boþ
    iþin tadý heycanda zaten abi heycan yapçazki biþeye benzesin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)