Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Çalýþma saatlerine sýnýrlama getirilmesi planlanýyor!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Standart Çalýþma saatlerine sýnýrlama getirilmesi planlanýyor!

WAT gündemini uzun süredir meþgul eden "ABD hükümetinin program þartlarýný deðiþtirme" önerilerinin ayrýntýlarý yavaþ yavaþ belli olmaya baþlýyor.

Deðiþtirilmesi planlanan konulardan belkide öðrencileri en çok etkileyecek olan baþlýk ise "Çalýþma Saatleri". 2012 yazýnýn sonlarýnda yürürlüðe girmesi beklenen bu yeni kural ile birlikte "Çalýþma Saatleri" ne sýnýrlama getirilmesi planlanýyor. Edindiðimiz bilgilere göre, aþýrý derecede çalýþan öðrencilerin ABD kültürünü yakýndan tanýmaya, akademik ve Amerikan aile yapýsý hakkýnda gözlemler yapmaya yeterli vakit bulamadýklarýndan þikayet edilmiþ. Bununla birlikte henüz net bir rakam telaffuz edilmese de, programa katýlacak öðrencilerin haftada çalýþabilecekleri maksimum sürenin 40 ile 60 saat arasýnda bir süre ile sýnýrlandýrýlmasý bekleniyor. Bu konu ile ilgili net açýklama 2012 yazýnýn sonlarýnda yapýlacak. Düzenlemenin tarihinin yaz sonlarýna doðru alýnmasýnýn nedeni ise mart ayýnda açýklanmasý beklenen yeni kurallarýn iþleyiþini gözlemlemek ve kamuoyunun bu konu hakkýndaki görüþlerini almak.

Þimdi müsadenizle bu konuyu tartýþmaya açýyorum. Yapýlmasý planlanan bu deðiþikliðin olumlu ve olumsuz etkileri sizce neler olabilir?

Benim görüþüm sýnýrlandýrmaya gidilmesi programýn amaçlarýnýn doðru anlatýlmasý ve doðru insanlarýn doðru bir þekilde programa yönlendirilmesi açýsýndan olumlu bir adým olabilir. Biliyorsunuz ki bir çok öðrenci, çevresinden duyduðu doldurma sözlerle özellikle maddi olarak büyük bir beklenti içerisine giriyor ve henüz programa katýlmadan beklentilerini en üst seviyeye çýkarýyor. ABD'de istenilen bir çalýþma ortamý ile karþýlaþýlmamasý halinde ise öðrenci büyük bir yýkýma uðruyor. Kýsacasý WAT'ýn para kazanma programý olmadýðýnýn anlatýlmasý açýsýndan gayet güzel bir uygulama olabilir.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Bencede iyi olmuþ.Ýnsan elinde fýrsat olunca sýnýrlarý zorlar para kazanmak için,ama çalýþma süresini baþtan kýsýtlarlarsa haliyle sosyal aktiviteyede zaman kalýyor mecburen.Önce Alaska kalktý,þimdi çalýþma süresi,yakýndada 2. iþi kaldýrabilirler..Çünkü 2. iþ bu çalýþma saati kýsýtlamasýný bozar..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

çalýþtýran yine çalþtýrýr bence zaten ssn siz çalýþan çok insan var
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý matador_36 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    çalýþtýran yine çalþtýrýr bence zaten ssn siz çalýþan çok insan var
    Programa hali hazýrda defalarca katýlmýþ olanlar için söylediklerinin geçerliliði olabilir. Ancak yeni katýlmayý düþünen arkadaþlar bu riske girmezler ve programa olan ilginin azalmasýna neden olabilir

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Bi çok iþ yeri 40 saati doldurmuþ olsan bile overtime ücreti eklemiyor.Ya da restorant iþlerinde serverlar çok gülünç miktarda saat ücreti aldýklarý için paycheck'e biþey yansýmýyor.Biz çalýþmak istedikten sonra yine çalýþabileceðimizi düþünüyorum.En azýndan restorantta günde min 10 saat çalýþan biri olarak saatlerin düþürülmesi bizim için felaket olur.Wat para kazanma programý deðil ama en azýndan yaþamak için gerekli olan parayý kazanmamýz lazým.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bu yaz ilk gidiþim olucak ama programý araþtýrýrken anladýmki birçok insan çalýþýrken beklentilerini karþýlayamýyor zaten bu yüzden hayatýný devam ettiricekten daha fazla para kazanýp en azýndan ortalama 3 aylýk sýkýntýlý dönemden sonra biraz gezmeye fýrsat buluyo ve biriktirdiði parayý gezerek ve/veya elektronik eþya alarak deðerlendiriyo..

yani nasýlsa birçoðumuz çalýþýrken beklediðimiz ortamý bulamadýðýmýzdan fazla çalýþýp sonradan eðlenmek isticez..
    deðiþiklik bi iþe yaramaz bence çünkü sosyal ortama vakit ayýrmak isteyen zaten ayýrýr , bunla ilgilenmeyense zaten çalýþýr çalýþmak isteyeni engelleyemiyeceðimizi iþgücü piyasasý dersinde 2 mart 2012 de daha geçen hafta gördüm yani

hiç bir iþeyaramaz bu kýsýtlama aslýnda yarayacak olsa en çok bana yarardý çünkü sabit ücretle haftalýk 40-70 saat arasýnda çalýþýcaðým tek iþte..
    yani ben imzamý atýyým sonra ne zaman çýkarsa çýksýn bi benim iþime yarar

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Benim açýmdan olumlu mu olumsuz mu buna karar vermek zor.Neden derseniz,bu programýn travel olduðu kadar work kýsmý da var.Eðer work kýsmýný verimli geçiremezsek zaten travel de ne kültür ne insan tanýyabilir ne de bir yer görebiliriz.Bunun için çalýþma saatlerine kýsýtlama getirmekten ziyade iþverenlere sýkça denetim yapmak daha saðlýklý sonuç verir.Orada insanlar-istisnalar hariç-çalýþma saatlerinden deðil,çalýþtýðý saatin ücretini alamamaktan,kötü muamele görmekten þikayetçi.

Saatlere sýnýrlama yerine sýký denetim kurallarý getirilirse daha faydalý olur gibi geliyor.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bence tamamen olumludur.Benim fikrim bu programýn sadece para kazanmak amacýyla yapýlmamasý yönündedir.Ama tabiki buna göre,eðer saatlere sýnýrlama konulacaksa,minimum saatlik ücretlerinde gözden geçirilmesinde yarar vardýr.

BannedUser
    Guest

Simdi herkes yazmýs program para kazanma programý deðil diye (sadece bu baslýk altýnda deðil). Alaskacý oldugum icin konusmuyorum. Ancak unutulmamalý ki bu prgrama katýlanlarýn yuzde 60*70 i ikinci iþ bulan kiþiler. Bu durumda 2. iþ bile bulsanýz haftada 40 saat calýsacaksýnýz saatlik 8 dolar alan biri 320 dolar kazanacak yemek ve konaklama saglayan is olsun ayda 1280 dolar yapar. 3 ay kalsa yuvarlarsak 3800 dolar kazanacak 3000 dolar zaten program masrafý sýze kalacak 800 dolar ýste onlada bi iphone alýrsýnýz... (dikkatinizi cekerim o da yemek konaklama olursa)

Simdi programýn amacý dil ogrenmek deðil para kazanmak deðil sadece ABD gormek mi ben onu cözemedim. Eger oyle ise inanýn bana 3000 dolarla ABD de cok guzel 1 ay tatil yaparsýnýz. Hýc calýsmaya gerek yok yani. Ya da amacý dil olan varsa o parayla dil okuluna gitsin.
    Konu BannedUser tarafýndan (07-03-2012 Saat 09:42 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Simdi herkes yazmýs program para kazanma programý deðil diye (sadece bu baslýk altýnda deðil). Alaskacý oldugum icin konusmuyorum. Ancak unutulmamalý ki bu prgrama katýlanlarýn yuzde 60*70 i ikinci iþ bulan kiþiler. Bu durumda 2. iþ bile bulsanýz haftada 40 saat calýsacaksýnýz saatlik 8 dolar alan biri 320 dolar kazanacak yemek ve konaklama saglayan is olsun
    %60-70 cok yuksek bence %30-40 oranda 2. is bulan var.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

BannedUser
    Guest

Ýyi oyle olsun o da yuksek sonucta.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Simdi herkes yazmýs program para kazanma programý deðil diye (sadece bu baslýk altýnda deðil). Alaskacý oldugum icin konusmuyorum. Ancak unutulmamalý ki bu prgrama katýlanlarýn yuzde 60*70 i ikinci iþ bulan kiþiler. Bu durumda 2. iþ bile bulsanýz haftada 40 saat calýsacaksýnýz saatlik 8 dolar alan biri 320 dolar kazanacak yemek ve konaklama saglayan is olsun ayda 1280 dolar yapar. 3 ay kalsa yuvarlarsak 3800 dolar kazanacak 3000 dolar zaten program masrafý sýze kalacak 800 dolar ýste onlada bi iphone alýrsýnýz... (dikkatinizi cekerim o da yemek konaklama olursa)

Simdi programýn amacý dil ogrenmek deðil para kazanmak deðil sadece ABD gormek mi ben onu cözemedim. Eger oyle ise inanýn bana 3000 dolarla ABD de cok guzel 1 ay tatil yaparsýnýz. Hýc calýsmaya gerek yok yani. Ya da amacý dil olan varsa o parayla dil okuluna gitsin.

Birde tatil yapýnca para gidiyor..geri dönüþü yok.Ama wat yapýnca ucu ucunada yetiþse yatýrdýðýný kazanýyosun ve eðer çalýþtýðýn ortam güzelse yine tatil yapmýþ oluyosun sonuçta.Bencede çalýþma saati azalýrken saat ücreti saatlik 1-2 dolar arttýrýlsa 3 ay sonunda 640-1280 dolar arasý fark eder.Bu parayla kral bi tatil yapýlýr..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Bende olumlu görüyorum, bu aslýnda programa bir kültürel deðiþim ayaðý eklemek açýsýndan da gayet iyi. Herkesin dediði gibi para olayý maalesef çok ön plana çýkýyor; ama orda geçinecek kdr para kazanmak çok zor deðil ve haftada 40-60 saat arasý rahat kazanýlýr diye düþünüyorum.
    Bence dil kursundan ve herhangi bir tatilden çok daha öðretici, bir iþ ortamý görmek, iþ arkadaþlarýnla takýlmak fln bence çok önemli, yeni insanlar tanýmak yeni bakýþ açýlarýný görmek, sizinde ufkunuzu geniþletiyor,
    mesela benim çok hoþuma giden birþey vardý ilk yýl gittiðimde okulda endüstri psikolojisi dersinde gördüðüm uygulamalarn hemen hemen hepsini çalýþtýðým yerde görmüþtüm ve çok hoþuma gitmiþti
    Ah! küçük hokkabazlýk, sefil aynalý dolap;
    Bir þapka, bir eldiven, bir maymun ve inkýlap! NFK

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bencede programa böle bir kýsýtlama getirilmesi ii olacaktýr ama saatlik ücretlerde 1-2 dolarlk artþ olrsa tabi,çnkü çoðu kþi gderken enazndn verdðim parayý karþýlayablym die gdiyor,bu da klasik kendi kulturlrni diðerlrne aþýlama poltikalrndn bri

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

yüksek sonuçta doðru

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

managerim bana 60 saatten fazla çalýþamazsýn dedi, hükümet yasakladý filan dedi, yasa yürürlüðe girdi mi? bi bilginiz var mý. 6 gün 10 saat çalýþýyorum yüzden.

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Gayet mantýklý kararlar aldý bu sene cultural educational affairs dairesi; programý "para kazanma programý" olarak gömrekten çýkarýp yaþamý idame edebilecek kadar para kazandýrmayý hedefliyor. Amerika'nýn bu ve benzeri programlarý neden hala aktif tuttugu konusuda muamma, 60 lý yýllarda imaj tazeleme çabalarý ile baþlatýlan bu program 99-2012 yýllarýnda iþverenlerin sezonel iþçi açýðýný kapatmaya yönlenmiþ, buna hem Amerikanýn hem programý yanlýþ lanse eden sponsor ve þirketlerin oluþturduðu yanlýþ beklentiler neden oldu. Kredi çekerek gidilmesi gereken bir program deðil bu. 6000-7000 Tl ile Amerikada 4 ayýnýzý geçirebileceðiniz bir program Alaska'da balýk fabrikalarýna gitmekle elde edilmeye çalýþýlan getiri nedir? Neden Balýk temizleyelim Yahu work and Travelda? Anlamakta zorlanýyordum. Kendim deher yýl 600 civarý öðrenci gönderen bir firmada danýþmanlýk yapýyorum. Primli, serbest iþler, komisyonlu iþlerin kalkmasý çok iyi oldu.

Her sene sponsorlar büyük bir lobicilik faliyetine giriþiyor. Çünkü Work and travel programýnýn kalkmasýný isteyen senatorler az sayýda deðil, Ýþsizliðin yükseldiði ve genç nüfusun iþsiz olduðu bir ülkede bu tür programlar hoþ karþýlanmayabiliyor. Bu yüzden Amerika halkýna da göstermelik olarak "work and travel öðrencilerinin Amerikalýlarýn yaptýðý iþleri deðil daha basit nitelikli spesifik bir beceri gerektirmeyen iþleri yapabileceklerini göstermek için Mall iþleri, satýþ iþleri kapsamdan çýkarýldý. Bazý valilerin özel düzenlemeleriyle sponsorlara büyük þehirlerde iþleri yasaklamalarý gibi þeyler çýktý ortaya. Örneðin New York City'de sponsorlar geçen sene çok büyük sýkýntýlar yaþadýlar. Dahasý da var yeni gelen kurallar neticesinde saðlýk sigortalarýnýn yaný sýra her iþ veren workers Compensation ve çalýþtýðý sigorta kuruluþunu da bildirmek zorunluluðu getirtildi. Bence tüm bunlar gayet radikal ve olumlu adýmlar...Self giden öðrencilerin ve þirketlerin gönderdikleri iþlerin en ince ayrýntýsýna kadar sorgulanmasý bu sene DS'lerin en hýzlý yayýnlandýðý CIEE de bile sýkýntýlara neden olurken kaçak gönderme oranýný bir hayli aþaðý çekmiþ görünüyor.

Not: hýzlý yazdým biraz imla hatalarý ve düþük cümleleri hoþ görünüz.

Saygýlar efenm

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)