Merhaba bugün turist vizesi için baþvurumu yaptým. Turist vizesinden kastým bir kongreye gideceðim onun için vize aldým. Diðer arkadaþlara yardýmcý olur diye yaþadýklarýmý ve yorumlarýmý paylaþmak istedim.
Öncelikle içeriye cep telefonu fotoðraf makinasý gibi bütün elektronik cihazlar sokmak kesinlikle yasak. Ben karþýdaki kafeye 5 tl karþýlýðý emanet verdim, hiç sorun çýkmadý.
Aramadan sonra üst kata çýkýp numaramý aldým, ilk numara geldiðinde belgeleri verdim, ikincisinde parmak izini verdim, son olarak mülakata girdim. Yanýmda her türlü belgem vardý.
vize görevlisi bütün sorularý türkçe sordu bende ingilizce cevapladým, birbirimize jest oldu.
Sorduðu 3 soru oldu, nereye gidiyorsun, neden gidiyorsun ve çocuðun varmý (1 oðlum var). ve vizeyi onayladý. kaç senelik verdi bilmiyorum, pasaport bugün kargoya verilmiþ gelince anlayacaðýz, umarým 10 senelik olur.
Bu arada çok kalabalýktý ve watçý arkadaþ çoktu, bu arkadaþlardan sorduklarý sorulara ingilizce cevap verilmesini özellikle istiyorlar, hatta bir arkadaþýn ingilizcesi yetersiz olunca, vize görevlisi bayan açýkca size bu vizeyi verebilmem için size sorduðum sorulara ingilizce cevap vermeniz gerekiyor dedi. Bunu çok açýk bekliyorlar. Bu nedenle vize görüþmesine giden arkadaþlar zaten topu topu 20 kalýp soru var, bunlara çalýþýp öyle gitsinler. Gördüðüm kesin kaný, turist vizesi için geri ödeneceðinizin garantisini vermenizi, watçý arkadaþlardan ise orada yaþayabilecek azda olsa ingilizce bilmesini istiyorlar. iþin özü bu diye düþünüyorum.
Hepinize baþarýlar..

Alýntý

?

Bookmarks