Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 9 mart 2012 Turist vizesi görüşmesi..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart 9 mart 2012 Turist vizesi görüþmesi..

Merhaba bugün turist vizesi için baþvurumu yaptým. Turist vizesinden kastým bir kongreye gideceðim onun için vize aldým. Diðer arkadaþlara yardýmcý olur diye yaþadýklarýmý ve yorumlarýmý paylaþmak istedim.

Öncelikle içeriye cep telefonu fotoðraf makinasý gibi bütün elektronik cihazlar sokmak kesinlikle yasak. Ben karþýdaki kafeye 5 tl karþýlýðý emanet verdim, hiç sorun çýkmadý.

Aramadan sonra üst kata çýkýp numaramý aldým, ilk numara geldiðinde belgeleri verdim, ikincisinde parmak izini verdim, son olarak mülakata girdim. Yanýmda her türlü belgem vardý.

vize görevlisi bütün sorularý türkçe sordu bende ingilizce cevapladým, birbirimize jest oldu.

Sorduðu 3 soru oldu, nereye gidiyorsun, neden gidiyorsun ve çocuðun varmý (1 oðlum var). ve vizeyi onayladý. kaç senelik verdi bilmiyorum, pasaport bugün kargoya verilmiþ gelince anlayacaðýz, umarým 10 senelik olur.

Bu arada çok kalabalýktý ve watçý arkadaþ çoktu, bu arkadaþlardan sorduklarý sorulara ingilizce cevap verilmesini özellikle istiyorlar, hatta bir arkadaþýn ingilizcesi yetersiz olunca, vize görevlisi bayan açýkca size bu vizeyi verebilmem için size sorduðum sorulara ingilizce cevap vermeniz gerekiyor dedi. Bunu çok açýk bekliyorlar. Bu nedenle vize görüþmesine giden arkadaþlar zaten topu topu 20 kalýp soru var, bunlara çalýþýp öyle gitsinler. Gördüðüm kesin kaný, turist vizesi için geri ödeneceðinizin garantisini vermenizi, watçý arkadaþlardan ise orada yaþayabilecek azda olsa ingilizce bilmesini istiyorlar. iþin özü bu diye düþünüyorum.

Hepinize baþarýlar..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

vizen hayýrlý uðurlu olsun.
    üniversitede ara sýnýf öðrencisi olmam zaten döneceðimin kanýtý deðil midir?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar bir þey merak ettim..biz þimdi wat için vizeye baþvuruyoruz..bize 3 aylýk mý vize veriyorlar yoksa uzun süreli vize verilme ihtimalide var mý?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Öðrencilerin durumu biraz farklý oluyor. Onlarýn deðerlendirmesi oradan döneceklerinin garantisinden çok, orada uyum içinde yaþayýp yaþayamayacaklarý yönünde. Tabi Amerika'da bir akrabasý olan orada potansiyel kaçak olma ihtimaline karþý daha dikkatli irdelenebilir...

BannedUser
    Guest

oksijen soyledým konsoloslukta olucam dýye neden bana býrakmadýn emanetý bgun 20 kýsýnýn tele baktým ben

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

hayýrlý olsun ne konferansýna gidiyorsun ya biz bulamýyoruz oyle konferans felan 10 yýldýr vizen zaten turist vizeleri hep öyle oluyor
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

3 gunlugune de gitseniz 6 ayligina da gitseniz vize basilirsa 10 yilliktir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

turist vizesi olan biri, bir sene içinde en fazla 6 ay mý amerikada duruyor yoksa 10 yýl boyunca istediði kadar mý?

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý omar sami Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    turist vizesi olan biri, bir sene içinde en fazla 6 ay mý amerikada duruyor yoksa 10 yýl boyunca istediði kadar mý?
    Maksimum 6 ay. Sonra cikis yapip tekrar girebilir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

wat için her sene vize görüþmesine gidiyoruz. keþke turist vizesi verseler de 10 senelik vizem olsa hem gezerim hem kaçak çalýþýrým.
    en önemlisi wat þirketlerine para vermem

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    oksijen soyledým konsoloslukta olucam dýye neden bana býrakmadýn emanetý bgun 20 kýsýnýn tele baktým ben
    Ya sorma kardeþ, sabah gittim ilk iþim þöyle bir etrafý taramak oldu, saða sola baktým belki seni görürüm diye, sonra bir baktým karþýda gri kapþonlu bir arkadaþ (sen gri kapþonlu olucam demiþtin sanýrým) hah dedim tamam buldum, gittim sarktým arkadaþa merhaba siz turkish wat danmýsýnýz? arkadaþ cevap verdi what? bende pardon dedim tabi..

cep telefonu önemli deðil nitekim kafedeki abide saðolsun ilgilendi ama ben daha çok sizinle tanýþmak isterdim tabi...

kongre Amerikada düzenlenen kendi alanýmdaki en köklü kongrelerden biri bu sene 53 cüsü düzenelenecek ve 1300 e yakýn dünyanýn her yerinden katýlým olacak. bende bir sunum yapacaðým. Her sene amerikanýn deðiþik yerlerinde düzenleniyor, vizem 10 yýllýk olursa her sene katýlýrým inþallah bir mani olmazsa..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Pasaportum bugün yani mülakat tarihinden bir gün sonra teslim edildi. Arkadaþlarýnda dediði gibi 10 yýllýk B1/B2 vizesi basýlmýþ. Artýk ucuz uçak bileti ayarladýkça gider gelirim... ilgilenen tüm arkadaþlara teþekkürler

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)