Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gümrük kýsýtlama

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart gümrük kýsýtlama

gümrükten ne kadar elektronik ürün geçirebiliriz, neleri kayýt ettirmemiz gerekiyor acaba?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Telefonlarý burda kullanabilmek için kaydettirmen gerekiyor, her pasaporta bir telefon kaydettirebilirsin,
    miktar konusuna gelince biraz þans gibi, ben gelirken cebimde ve çantamda 5 tane cep telefonu vardý, direk geçtim
    Ah! küçük hokkabazlýk, sefil aynalý dolap;
    Bir þapka, bir eldiven, bir maymun ve inkýlap! NFK

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Türkiye'de kullanabilmek için pasaporta kaydettirmek gerekiyor fakat sen 5tane getiriyorsun nasýl oluyor bu?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bildigim kadariyla sole oluyor bunun kurallari vardi hatirladigim kadariyla 1 yil icinde yurtdisina cikip gelmis olman gerekiyor 1 telefonu isletebilmek icin ve isletmezsen kisa sure sora kullanilamiyo o telefon..
    arkadasinda yaptini sunun gibi dusunuyorum ; bole elaltindan donen telefon piyasasi var heryerde oldugu gibi onlar nasil yapiyor bilmiyorum ama isletiyolar baska pasaportlarin ustune.sanirim eski bir cihazin kaydini kullaniyolar yani kullandigin telefon kayitlarda cok eski bir model gibi gorunuyor..

yasal mi deil mi tartismasini bilmem ama bir ara "kacak telefon" cok kullanilmisti hatta sahibi bile habersiz bu kopya imeil (hernail yaziliyorsa) numarasiyla kullandi genellikle
    bende bunlari aldigim bi telefonun bu sekilde cikmasiyla ogrendim bildigim kadariyla kullanana bi yapirimi yada riski yok ( risk eskiden yoktu bu olay farkedilemiyodu am simdiki teknolojiyi bileem )

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Sanýrým her elektronik üründen 2 adet geçirebiliyoruz. Maþallah sum 5 tane geçirmiþ helal vallaha

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

2 senede 1 sadece 1 tane cep telefonunu pasaportuna kaydettirebiliyorsun.Türkiye'ye giriþ yaptýktan en geç 1 ay sonra kayýt ettirmeniz gerekiyor.Ama daha çok telefon getirebilirsiniz sorun yok.Normalde 2 tane lap-top diye bir olay var ama ben 3 laptop getirende gördüm.Öle çok ciddi bir kontrol yok.Ben 5 tane zippo getirmiþtim.Hepsini valize koyup kilitledim.Hiç bir þey olmadý.Çok abartmadýðýnýz sürece bir sorun olmaz.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Benim arkadaþým 7 zippo,2 telefon(iphone) ve laptop getirmiþti.Zaten gümrük diye biþeyle karþýlaþmadým Türkiyeye girerken.Amerikaya giriþteki gibi arama tarama yapmadý kimse.X-ray cihazýndanda geçmedim..Direk pasaport'a giriþ yaptýðýma dair damga vurdurdum çýktým havaalanýndan.Kontrol filan olmadý..Bilmiyorum tesadüfmüydü ama bi sorun yaþamadým bende..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

telefon olayýnda kayýt problemi oluyo yani 1 tane telefonu kayýt ettirerek rahatça getirebiliyoruz sadece ama dizüstü bilgisayarda sýnýr olsada eðer yakalanmadan geçersek gümrükten kullanýmda nasýlsa problemi yok

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Telefon aynen 1 tane.@Ugur'un dediði gibi gümrük kontrolu falan yok.Ben problem olabileceðini sanmýyorum.Ama tabi3-4 tane laptop getirirsen onlarý taþýma zahmeti olur.Zippo gibi þeylerde de çok abartýlmadýðý sürece sorun çýkmaz.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

1 Macbook,
    1 Ipad,
    1 Iphone,
    1 Fotograf makinasi,
    1 Laptop (kendimindi TR'den goturdum.)

Bunlari soktum ayni anda hicbir problem yok, kendi laptopim sirtcantamdaydi gerisi valizde.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hay maþallah arkadaþlar ) benim için önemli olan iphone ve laptop'larýon gümrükten geçirilmesi, iphone için 1 tane kayýt ettirebiliyorum fakat 1 kaçç tane geçirirsem abartmadýðým sürece problem olmuyor ) 3 tane laptoýp geçirenlerde olduðuna göre benim 2 sindende 1er tane geçirme isteðime hiç bir amerikan gümrük görevlisinin karþý çýkacaðýný düþünmüyorum ) teþekkürler herkese

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Giriþte elimdeki bi telefonu kayýt ettirip Tr de bi tanýdýðýma veririm diye polise sordum nerden kayýt yaptýrabilirim diye,burdan yapýlmýyor herhangi bi telefon þirketine git pasaportuna kayýt yaptýrýrsýn demiþti..Yani gümrük filan yoktu..Ýsteðimle bile gümrüðe giremedim yani

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)