gümrükten ne kadar elektronik ürün geçirebiliriz, neleri kay?t ettirmemiz gerekiyor acaba?

gümrükten ne kadar elektronik ürün geçirebiliriz, neleri kay?t ettirmemiz gerekiyor acaba?

Telefonlar? burda kullanabilmek için kaydettirmen gerekiyor, her pasaporta bir telefon kaydettirebilirsin,
miktar konusuna gelince biraz ?ans gibi, ben gelirken cebimde ve çantamda 5 tane cep telefonu vard?, direk geçtim
Ah! küçük hokkabazlýk, sefil aynalý dolap;
Bir þapka, bir eldiven, bir maymun ve inkýlap! NFK

Türkiye'de kullanabilmek için pasaporta kaydettirmek gerekiyor fakat sen 5tane getiriyorsun nas?l oluyor bu?

bildigim kadariyla sole oluyor bunun kurallari vardi hatirladigim kadariyla 1 yil icinde yurtdisina cikip gelmis olman gerekiyor 1 telefonu isletebilmek icin ve isletmezsen kisa sure sora kullanilamiyo o telefon..
arkadasinda yaptini sunun gibi dusunuyorum ; bole elaltindan donen telefon piyasasi var heryerde oldugu gibi onlar nasil yapiyor bilmiyorum ama isletiyolar baska pasaportlarin ustune.sanirim eski bir cihazin kaydini kullaniyolar yani kullandigin telefon kayitlarda cok eski bir model gibi gorunuyor..
yasal mi deil mi tartismasini bilmem ama bir ara "kacak telefon" cok kullanilmisti hatta sahibi bile habersiz bu kopya imeil (hernail yaziliyorsa) numarasiyla kullandi genellikle![]()
bende bunlari aldigim bi telefonun bu sekilde cikmasiyla ogrendim bildigim kadariyla kullanana bi yapirimi yada riski yok ( risk eskiden yoktu bu olay farkedilemiyodu am simdiki teknolojiyi bileem )![]()

San?r?m her elektronik üründen 2 adet geçirebiliyoruz. Ma?allah sum 5 tane geçirmi? helal vallaha![]()

2 senede 1 sadece 1 tane cep telefonunu pasaportuna kaydettirebiliyorsun.Türkiye'ye giri? yapt?ktan en geç 1 ay sonra kay?t ettirmeniz gerekiyor.Ama daha çok telefon getirebilirsiniz sorun yok.Normalde 2 tane lap-top diye bir olay var ama ben 3 laptop getirende gördüm.Öle çok ciddi bir kontrol yok.Ben 5 tane zippo getirmi?tim.Hepsini valize koyup kilitledim.Hiç bir ?ey olmad?.Çok abartmad???n?z sürece bir sorun olmaz.
""Let the game begin""
Benim arkada??m 7 zippo,2 telefon(iphone) ve laptop getirmi?ti.Zaten gümrük diye bi?eyle kar??la?mad?m Türkiyeye girerken.Amerikaya giri?teki gibi arama tarama yapmad? kimse.X-ray cihaz?ndanda geçmedim..Direk pasaport'a giri? yapt???ma dair damga vurdurdum ç?kt?m havaalan?ndan.Kontrol filan olmad?..Bilmiyorum tesadüfmüydü ama bi sorun ya?amad?m bende..

telefon olay?nda kay?t problemi oluyo yani 1 tane telefonu kay?t ettirerek rahatça getirebiliyoruz sadece ama dizüstü bilgisayarda s?n?r olsada e?er yakalanmadan geçersek gümrükten kullan?mda nas?lsa problemi yok![]()

Telefon aynen 1 tane.@Ugur'un dedi?i gibi gümrük kontrolu falan yok.Ben problem olabilece?ini sanm?yorum.Ama tabi3-4 tane laptop getirirsen onlar? ta??ma zahmeti olur.Zippo gibi ?eylerde de çok abart?lmad??? sürece sorun ç?kmaz.
""Let the game begin""
1 Macbook,
1 Ipad,
1 Iphone,
1 Fotograf makinasi,
1 Laptop (kendimindi TR'den goturdum.)
Bunlari soktum ayni anda hicbir problem yok, kendi laptopim sirtcantamdaydi gerisi valizde.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017

hay ma?allah arkada?lar) benim için önemli olan iphone ve laptop'lar?on gümrükten geçirilmesi, iphone için 1 tane kay?t ettirebiliyorum fakat 1 kaçç tane geçirirsem abartmad???m sürece problem olmuyor
) 3 tane lapto?p geçirenlerde oldu?una göre benim 2 sindende 1er tane geçirme iste?ime hiç bir amerikan gümrük görevlisinin kar?? ç?kaca??n? dü?ünmüyorum
) te?ekkürler herkese
Giri?te elimdeki bi telefonu kay?t ettirip Tr de bi tan?d???ma veririm diye polise sordum nerden kay?t yapt?rabilirim diye,burdan yap?lm?yor herhangi bi telefon ?irketine git pasaportuna kay?t yapt?r?rs?n demi?ti..Yani gümrük filan yoktu..?ste?imle bile gümrü?e giremedim yani![]()
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks