Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: DS Ýçin Artý Para Ýsteme Durumu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    BannedUser
    Guest

Standart DS Ýçin Artý Para Ýsteme Durumu

Bu sene DS belgesinde sýkýntýlar oldugundan bazý sponsorlar DS belgelerine zam yaptý.

Sene basýnda bende birkaç arkadasý ABD yonlendirdim bu bana da yansýdý fakat öyle denildiði gibi 200*300 dolar falan deðil 50 dolarcýk fakat hiç bir ogrenciye bunu yansýtmadým. Hatta ABD deki arkadasla kafa kafaya verdik ve bunu ogrenciye yansýtmanýn esnaflýkla ( baska uygun kelime bulamadým sonucta bir urun sunuyoruz uzerimize sorumluluk alýyoruz) baðdaþmayacagýna karar verdik.

Umarým baþkalarýda 50 dolarýn hesabýný yapan öðrencilere yansýtmaz ya da en azýndan birazda kendilerinden fedakarlýk edip hep bana bana demekten vazgecer.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hangi sponsorlar ? cci varmý bunda ?
    FORZA ES-ES

BannedUser
    Guest

Tum sponsorlar yukseltti..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Eðer bi þirket 50 dolarlýk fark yapýyosa diðerleride öyledir..Neticede ayný belge çýkýyor.Hepside ayný iþi yapýyor sonuçta.Arada 200-300 gibi uçurum fark olmasý mantýklý deðil.Gerçekten þirket politikasýndan kaynaklanan bi fark vardýr (50 dolar gibi),hazýr fark çýkmýþken bunun üstüne pay ekleyende danýþman firmalar oluyor..Ama dava açsan zaten sana geri dönüþü duruþmasý derken 2-3 ayý buluyor sonuçlanana kadar.Þirketlerde baþka türlü yola gelmiyor..(bunu yapan þirketler için söylüyorum).Tek maðdur olan öðrenci oluyor.2 tarafta öðrencinin parasýný alýyor ekstradan.Ben olsam 200-300 dolar fark isteyen firmadan ayrýlýr depozitomu yakardým.Zararým yine 250 dolar civarýnda olacak her türlü.En azýndan daha fazla kazanmalarýný engellerdim.Tabi vize tarihleri alýnýyor artýk vize alan bile var iþ seçeneði azaldý..Kimse böyle biþey yapmaz herhalde..Umarým daha fazla zarar görmez bu durumdaki arkadaþlarýmýz..

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Ugur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Eðer bi þirket 50 dolarlýk fark yapýyosa diðerleride öyledir..Neticede ayný belge çýkýyor.Hepside ayný iþi yapýyor sonuçta.Arada 200-300 gibi uçurum fark olmasý mantýklý deðil.Gerçekten þirket politikasýndan kaynaklanan bi fark vardýr (50 dolar gibi),hazýr fark çýkmýþken bunun üstüne pay ekleyende danýþman firmalar oluyor..Ama dava açsan zaten sana geri dönüþü duruþmasý derken 2-3 ayý buluyor sonuçlanana kadar.Þirketlerde baþka türlü yola gelmiyor..(bunu yapan þirketler için söylüyorum).Tek maðdur olan öðrenci oluyor.2 tarafta öðrencinin parasýný alýyor ekstradan.Ben olsam 200-300 dolar fark isteyen firmadan ayrýlýr depozitomu yakardým.Zararým yine 250 dolar civarýnda olacak her türlü.En azýndan daha fazla kazanmalarýný engellerdim.Tabi vize tarihleri alýnýyor artýk vize alan bile var iþ seçeneði azaldý..Kimse böyle biþey yapmaz herhalde..Umarým daha fazla zarar görmez bu durumdaki arkadaþlarýmýz..
    ugur ii hoþ dýyosunda depozito yandý 200 dolar D yený sýrkete kayýt olucan en ucuz 1300 1500 aralýgýnda ben verdým 1100-200 kaldý 900 eksradan 400 - 600 dolar bayýlýcam daha
    FORZA ES-ES

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý skyline26 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ugur ii hoþ dýyosunda depozito yandý 200 dolar D yený sýrkete kayýt olucan en ucuz 1300 1500 aralýgýnda ben verdým 1100-200 kaldý 900 eksradan 400 - 600 dolar bayýlýcam daha
    Aslýnda ben senin örneðin üzerinden genel yazmýþtýmYani DS-2019 için ekstradan para isteyen þirketle ikinci bulacaðýn (yada baþka bi wat adayýnýn bulacaðý sadece sen deðil) þirket ücretlerinin ayný olduðunu varsayýyorum..Yani þöyle düþündüm;
    þu anki sponsordan ayrýlýp 250 dolar depozit yaksan,yeni bi sponsora yazýlsan veya kendi sponsorunun DS-2019 zammý olarak istediði 200-300 dolarlýk zammý ödesen ayný hesaba çýkýyor..Ama zaten iyi bi þirketse yansýtmaz fiyatlara.Çünkü bilirlerki ne þartla olursa olsun öðrenci(bizler) ekstradan para isteyen bi þirketi tavsiye etmez ve tekrar o þirketle gitmez..

BannedUser
    Guest

Bunlar yazýlnca aklýma geldý bundan 5*6 sene once bir sirket cocuklarý ABD gondermisti yaklasýk 100 kýsý ve bu cocuklarýn ds ucretlerini sirkete odememis. Sponsorda demis ki ya paramý gonder ya da dsleri dusururum. Adam da ABD de bulunan tum cocuklara sponsorun banka hesap nosunu vermýs ve adam basý 300 dolar yatýrmalarýný soylemis Sizden burda istemisler ona sukretmek lazým en azýndan... Boyle sirketlerde var yani

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bunlar yazýlnca aklýma geldý bundan 5*6 sene once bir sirket cocuklarý ABD gondermisti yaklasýk 100 kýsý ve bu cocuklarýn ds ucretlerini sirkete odememis. Sponsorda demis ki ya paramý gonder ya da dsleri dusururum. Adam da ABD de bulunan tum cocuklara sponsorun banka hesap nosunu vermýs ve adam basý 300 dolar yatýrmalarýný soylemis Sizden burda istemisler ona sukretmek lazým en azýndan... Boyle sirketlerde var yani
    Peki þirket para almadan nasýl DS basmýþki?

BannedUser
    Guest

Cocuklar sirkete parayý vermis. Ama sirket sponsora vermemiþ.
    Eskiden sponsorlar sýrketten para almadan ds veriyordu ama artýk o olaydan sonra once para sonra ds diyorlar.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Cocuklar sirkete parayý vermis. Ama sirket sponsora vermemiþ.
    Eskiden sponsorlar sýrketten para almadan ds veriyordu ama artýk o olaydan sonra once para sonra ds diyorlar.
    Daha fazla nasýl para koparýrým düþüncesi nerelere varacak merak ediyorum..Bu sene wat ile gidince bi araþtýrma yapýcam diðer ülkelerden gelen öðrenciler ne kadar ödüyor onlarda sistem nasýl..Bizdeki gibi mi yoksa daha mý kötü..daha mý iyi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)