Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þirketin konaklamasýný kabul etmek zorundamýyým ?

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Þirketin konaklamasýný kabul etmek zorundamýyým ?

Firmam ile sözleþme imzaladým bana sunduðu konaklama seçeneði aylýk 480$ olarak. Bunu kabul etmek zorunda mýyým ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý Özgür Hacýoðlu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Firmam ile sözleþme imzaladým bana sunduðu konaklama seçeneði aylýk 480$ olarak. Bunu kabul etmek zorunda mýyým ?
    Bazý iþverenler bunu sözleþmeye ekletir.Yani çýkamazsýnýz þirketin konaklamasýndan.Ýþ sözleþmesindeki þartlara bi bakýn.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    16

eðer dediðin gibi bunu sana þirket sunduysa bir baþka deyiþLe önerdiyse tabikide orda kaLmak zorunda deðiLsin. Ama orda kaLmazsan þöyLe oLur sadece. Þirketin sana derki: Biz sana söz verdiðimiz þekiLde konakLamaný saðLadýk ama sen bu konakLamayý beðenmedin. Sen kendine konakLama buL artýk benim sana konakLama buLma þansým yok der ve iþin içinden sýyrýLýr. Gideceðin yere baðLý oLarak deðiþir ama %80 zaten sen kendine daha uygun bi konakLama buLursun orda

BannedUser
    Guest

Ugurun dedigi sekil olabilir. Bunu sirketine sormak zorundasýn. Bazý durumlarda sirket bu konaklama isinden de kar ettigi icin karsý tarafla sozlesme ýmzalar. Bu yuzden mecbur orada konaklarsýn. Yani soyle. Evi kýraya veren dýyelým evý 1000 dolara kýralar sýrkete ama sýrket 4 kýsý yerlestýrýr adam basý 400 alsa 1600 dolar eder.

Dediðim sirketine sorman gerekiyor.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Konaklamanýzda buradaki acentanýzýn bir baskýsý olamaz. Ancak amerikadaki çalýþacaðýnýz iþveren size burada kalmak zorundasýn veya deðilsin der. bunu da sözleþmesinde belirtir.

ben yurtta kalýyodum çalýþtýðým parkýn. ve eve çýkmak istediðimizde iþi de býrakman gerekir cevabý veriliyordu. Bu iþveren den iþveren'e ve sözleþmeye göre deðiþiklik gösterir. buradaki þirketin sana sadece hangi konaklama zorunlu hangisi deðil onu söyler. ama buradaki þirketin de o konaklamadan bir kar alacaðýný sanmýyorum.
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Zaten konaklamayi burdaki sponsor degil amerikadaki ayarlar.burdaki sponsorda konaklamayi bulan sponsorla anlastigi icin konaklama sagliyoruz der.Ama o sponsorla islerin zora girmemesi icin baska bi konaklama secemezsin burda kalmak zorundasin diyebilir oyle bisey olmasada.Onemli olan sozlesmedir.Banada basta sana bukdgumuz konaklama disinda bulamazsin mecbur bunda kalmak zorundasin dedi burdaki sirket ama oraya gittim baktim ayni iste calisan ogrenciler baska bi yerde kalabiliyor.Bende cikmak istedigimi soyledim tamam demislerdi.Yani sozlesmedir sizi baglayan..Is yerine vardiginizda size bi kac evrak imzalattirirlar.Onlara dikkat edin konaklama icin 3 aylik imzayida arada attirabilirler..Eger ing o kadar iyi degilse direk sorun.Daha net ve anlasilir olur..

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Bilgiler için teþekkür ederim. Þuanlýk durum bu þekilde : Jobfair'de çalýþacaðým þirket ile anlaþtým ve bir kaðýt imzaladým iþe kabul edildiðime dair. Þirket kendi tanýtýmýnda bu konaklamayý söylüyor , ben bunun zorunlumu deðil mi onu soracaðým ? Sizde bu fiyat konaklama için çokmu aylýk New HAmpshire eyaletinde ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý Özgür Hacýoðlu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bilgiler için teþekkür ederim. Þuanlýk durum bu þekilde : Jobfair'de çalýþacaðým þirket ile anlaþtým ve bir kaðýt imzaladým iþe kabul edildiðime dair. Þirket kendi tanýtýmýnda bu konaklamayý söylüyor , ben bunun zorunlumu deðil mi onu soracaðým ? Sizde bu fiyat konaklama için çokmu aylýk New HAmpshire eyaletinde ?
    Daha ucuza bulabilirsin..Hele 2-3 kiþi birleþip kiralarsanýz çok çok ucuza kalýrsýn.Aylýk 100 dolara filan düþebilir..Ama bu biraz þans iþi.Çalýþacaðýn þehre vardýðýnda iþverene gitmeden bi çevreyi dolaþ kiralýk ev var mý diye.Valizlerle araman ne kadar kolay olur bilmiyorum ama yapabiliyosan bi araþtýr..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)