Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Daðcý çantasý VS Valiz

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Standart Daðcý çantasý VS Valiz

Merhabalar;

Giderken bavul mu götürsem yoksa büyük boy spor sýrt daðcý çantasý mý kararsýzým?

Ýlk defa giden biri olaraktan seyahat ederken tekerlekli bir valiz ile uðraþmaktansa kaliteli, tüm aðýrlýðý vücudun her tarafýna daðýtan daðcý çantasýnýn daha kullanýþlý olacaðýný düþünüyorum.

20 günlük bir gezi planým var ve açýkçasý öncesinde sabit bir yerde kalacaðým için bavul konusunun sýkýntý olacaðýný sanmýyorum, benim derdim gezi kýsmýnda.

Bunlarý göz önünde bulundurarak önceden gitmiþ tecrübeli arkadaþlar bavul konusunun iyi&kötü yanlarýný belirtirlerse sevinirim.

Elektronik eþya almayý düþünmüyorum, alýþveriþ illa yaparým ama çok eþyam olmayacaktýr herhalde. NY'dan döneceðim. Son günlerim orada geçecek, alýþveriþi oradan yapýp ekstra bir bavul ile de dönebilirim. Tabi alýþveriþ nereden yapýlýr, bu iyi bir fikir midir bilmiyorum. Bu konu hakkýnda da bilgi verirseniz memnun olurum.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Wink

Deuter 65+10 ile gidicem ben.Muazzam bir rahatlýk ve konfor vaadediyor.Mental açýdanda rahat olursun istediðin her yere aevini sýrtýnda taþýmak gibi biþey bu.Sana katýcaðý macara ruhunuda saymýyorum bile.Kesinlikle daðcýlýk çantasý.Çadýrda al bu sayede konaklamayýda ucuza getirirsin.Önemli eþyalarýný içine koyar gezmeye öle çýkarsýn çadýrdada sýradan eþyalarýný býrakýrsýn mesela ben onunla gidicem.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Bende daðcý çantasý kullanmýþtým ilk gidiþimde. Ýnanýlmaz bir konforu var taþýnabilirliði açýsýndan. Valiz ile karþýlaþtýrýrsak ama bana göre valiz biraz daha avantajlý çünkü her ne olursa olsun çok daha fazla eþya alabiliyor ve valizdeki hacimi verimli olarak kullanabiliyorsun. Daðcý çantasýnda hacmi büyük, yada köþeli eþyalarý taþýmak imkansýz oluyor. Bu yüzden bende dönüþte bir valiz almýþtým.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

dönüþte yanýnda elektronik eþyalar alýcaksan ki almýcam dedin o zaman dönüþte bi bavul alýr onun içine onlarý koyarsýn.Çantayý kullanmayý bilirsen içie bütün kýþlýklarýný bile sýðdýrabilirsin.Bu arada bu çantalar genelde macera çantasýdýr.Yani ütüsü bozulmasýn iþte þu bükülmesin filan dersen daðcýlýk sana göre deðil.Sonuçta sert sporlar için tasarlanmýþtýr ve dayanýklýdýr.Kibar deðillerdir

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Yorumlarýnýz için teþekkürler, "macera ruhu" olayý da önemli gerçekten. Çantan sýrtýnda, yollarda.. Bana daha çok uyuyor, sýrt çantasý ile gideceðim herhalde.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Ben de daðcý çantasýyla gitme taraftarý olanlardaným. Þuan piyasa araþtýrmasý yapýyorum. Çok fazla seçenek var. Tabiki herkesin bildiði,Türkiye'de pahalý olan çeþitli markalar mevcut fakat ben çok bütçe ayýramadým. 150-200TL civarýna bir çanta almayý düþünüyorum. Geçen yýl inter-rail yapan arkadaþlarýmýn 21 gün kullandýðý,

Amazon.com: Eye Mountaineer 70L Adventure Backpack: Sports & Outdoors

linkteki çanta beni idare eder diye düþünüyorum. Türkiye'de satýþ fiyatý 75-85$ civarýnda. Yarý yolda býrakýrsa yenisini ve daha kalitelisini alýrým bir þekilde.

Birþey daha belirtmek istiyorum. Sürekli 60-70L çantayla gezmeyeceðim. 25L küçük geziler için kullanacaðým çantam da mevcut.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Ben geçen sene çok eski bir bavul ile gidip Amerika'ya indiðimde hemen bir 75 lt'lik sýrt çantasý almýþtým. Bavul ile gezmesi çok zahmetli oluyor gerçekten. Ayrýca kendine uygun olan bir uyku tulumu da alýrsan mutlu mesut gezersin Amerikalarda Þunu da söyleyeyim,REI adlý bir maðaza var istediðiniz her türlü ekipmaný buradan saðlayabilirsiniz. Aþaðýda linki paylaþtým. Fiyat bakýmýndan aklýnýzda bir fikir oluþturmasý adýna bir bakýn derim.

REI Members: Your annual dividend and 20% off coupon are here!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Night terror Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben geçen sene çok eski bir bavul ile gidip Amerika'ya indiðimde hemen bir 75 lt'lik sýrt çantasý almýþtým. Bavul ile gezmesi çok zahmetli oluyor gerçekten. Ayrýca kendine uygun olan bir uyku tulumu da alýrsan mutlu mesut gezersin Amerikalarda Þunu da söyleyeyim,REI adlý bir maðaza var istediðiniz her türlü ekipmaný buradan saðlayabilirsiniz. Aþaðýda linki paylaþtým. Fiyat bakýmýndan aklýnýzda bir fikir oluþturmasý adýna bir bakýn derim.

REI Members: Your annual dividend and 20% off coupon are here!
    Paylaþtýðýn site için teþekkürler.
    Outlet bölümünde uygun ürünler var bir uðramak lazým=)

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

geçen sene daðcýlýk sporuyla ilgileniyordum, bu yýl býrakdým.elimde karrimor çanta var, þuan dolabýmda tertemiz þekilde yatýyor. 2 faaliyette kullandým.ilgilenen varsa ankaradayým çantayý gösterebilirim.
    Panther 55-65
    böle bi mesaj yazmak site kurallarýna aykýrýmý bilimiyorum. yasaksa söleyin silerim .
    http://www.atlaskamp.com/karrimor-pa...-suluk-hediye/
    Konu cevik60 tarafýndan (02-04-2012 Saat 04:17 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cevik60 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    geçen sene daðcýlýk sporuyla ilgileniyordum, bu yýl býrakdým.elimde karrimor çanta var, þuan dolabýmda tertemiz þekilde yatýyor. 2 faaliyette kullandým.ilgilenen varsa ankaradayým çantayý gösterebilirim.
    Panther 55-65
    böle bi mesaj yazmak site kurallarýna aykýrýmý bilimiyorum. yasaksa söleyin silerim .
    Karrimor Panther Sýrt Çantasý 55-65 Lt (Oxygen Suluk Hediye) | Atlaskamp.com
    Linkteki verdiðin senin çanta mý? Yani fiyatý merak ediyorum da kaça vermeyi planlýyorsun acaba?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Linkteki verdiðin senin çanta mý? Yani fiyatý merak ediyorum da kaça vermeyi planlýyorsun acaba?
    evet benim çantam , atlaskampdan sipariþ vermiþtim ayrýca.fiyatý mesaj olarak attým.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cevik60 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet benim çantam , atlaskampdan sipariþ vermiþtim ayrýca.fiyatý mesaj olarak attým.
    Teþekkürler. Biraz araþtýrýp dönüt vericem size.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Daðcý çantasý ile hareket alanýn daha rahat olur.Bavulla zorlanacaðýn kesin.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Daha önce gidenler daðcý çantasýyla gidip valiz aldýðýnýzý ya da valizle gidip orda daðcý çantasý aldýðýnýzý söylemiþþiniz. Peki dönüþte uçakta 1 valiz ya da çanta hakkýmýz yok mu? O iþi nasýl halletiniz? Yoksa bir valiz ve bir çanta toplam 23 kg yi geçmedikçe sorun olmuyor mu?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Türk Hava Yollarý: ABD için bagaj limiti her biri 23 kilogramý geçmemek üzere iki parça, yani toplam 46 kilogram. Bu aðýrlýðý aþma durumuna göre 23-32 kilogram arasýndaki bavula 80 dolar, 32 kilogram üzerindekilere de 150 dolar ücret alýnýyor.

Diðer havayolu þirketlerinin benzer uygulamalarý var fakat kg baþýna aldýðý ücret deðiþiyor.

http://www.turkishwat.net/hava-yolu-...ygulamasi.html

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý uykusuz123 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Türk Hava Yollarý: ABD için bagaj limiti her biri 23 kilogramý geçmemek üzere iki parça, yani toplam 46 kilogram. Bu aðýrlýðý aþma durumuna göre 23-32 kilogram arasýndaki bavula 80 dolar, 32 kilogram üzerindekilere de 150 dolar ücret alýnýyor.

Diðer havayolu þirketlerinin benzer uygulamalarý var fakat kg baþýna aldýðý ücret deðiþiyor.

Yani thy hariç 1 valiz 1 de daðcý çantamýz olduðunda ekstra ücret vermek durumunda kalýyoruz?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý __Bilal__ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yani thy hariç 1 valiz 1 de daðcý çantamýz olduðunda ekstra ücret vermek durumunda kalýyoruz?
    Benim anladýðým öyle deðil. Diðer havayolu þirketlerinde de sýnýr 23kg ve iki çanta artý bir el çantasýna izin veriyorlar.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Benim anladýðým öyle deðil. Diðer havayolu þirketlerinde de sýnýr 23kg ve iki çanta artý bir el çantasýna izin veriyorlar.
    Þimdi aradým air france i, el bagajý hariç tek bagaj 23 kg hakkýmýz var. yani hem daðcý çantasý hem de valizi ekstra ücret vermeden götüremeyiz

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý __Bilal__ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Þimdi aradým air france i, el bagajý hariç tek bagaj 23 kg hakkýmýz var. yani hem daðcý çantasý hem de valizi ekstra ücret vermeden götüremeyiz
    Anladým. Dediðim gibi havayolu þirketine göre deðiþiyor. Benimki 23X2+ el çantasý 7kg yazýyor. Ýyi öðrenmek lazým.
    Zaten eski gidenler çok eþya götürmeyin diyor. Ben 15-20kg arasý tek dað çantasý almayý uygun görüyorum. Ýçine de 30L sýrt çantamý atarým. Kýsa gezilerde onu kullanýrým.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Bildiðin yanlýþ dostum. Usa den dönerken thy ile döndüm ve tek valiz+sýrt çantam vardý. thy de sýnýr 2x23kg + sýrt çantasý. ama istersen tek valiz yapýp 46kg ye kadar doldurabilirsin. benim 30 küsur kiloydu fakat zaten çift valiz hakký olduðundan geçti.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý orcns Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bildiðin yanlýþ dostum. Usa den dönerken thy ile döndüm ve tek valiz+sýrt çantam vardý. thy de sýnýr 2x23kg + sýrt çantasý. ama istersen tek valiz yapýp 46kg ye kadar doldurabilirsin. benim 30 küsur kiloydu fakat zaten çift valiz hakký olduðundan geçti.
    Arkadasta farkli birsey soylememis ki
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Arkadasta farkli birsey soylememis ki
    ahaha. benim anladýðým bir valiz 23 kg yi geçmiycek. yani tek bir valizin var diyelim eðer bu 23kg yi geçiyorsa ek ücret ödüyorsun diye anladým. final haftasý boyunca böyle þeyler normaldir

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý orcns Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ahaha. benim anladýðým bir valiz 23 kg yi geçmiycek. yani tek bir valizin var diyelim eðer bu 23kg yi geçiyorsa ek ücret ödüyorsun diye anladým. final haftasý boyunca böyle þeyler normaldir
    Bu korku mezun olma derecesinde cok daha agir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Hornet Kamp Çantasý - Kamp & Dað Çantalarý - Loap - Kutupayýsý Outdoor Ürünleri

BIKE & OUTDOOR - istanbul bisiklet > rnler > Outdoor Ekipmanlar > antalar > Daclk ve Kamplk antalar > TIMBERLINE > TIMBERLINE ELAN 60 Lt SIRT ANTASI

Yukarýdaki çantadan daha önce bahsetmiþtim aldým diye. Ýkinci paylaþtýðým linkteki çantayý da iki arkadaþým aldý. Onun sýrt ergonomisi daha iyi diye düþünüyorum. Tavsiye ederim.

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar daðcý çantasý alsak uçaðýn içine sokabiliyor muyuz?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý ecrtman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar daðcý çantasý alsak uçaðýn içine sokabiliyor muyuz?
    Muhtemelen sokamazsýn. Çünkü 70L tam dolu pamuklu giyeceklerle doldurulmuþ bir daðcý çantasý 10-20 kg ve üzeri olacaktýr ve senin 7kg yanýna alma hakkýn olacak yaklaþýk olarak.

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Teþekkürler dostum,o zaman daðcý çantasýnýn bir avantajý kalmýyor pek uçak için.Valize devam

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Teþekkürler dostum,o zaman daðcý çantasýnýn bir avantajý kalmýyor pek uçak için.Valize devam
    Evet uçak içinde avantajý yok ama gezmek için düþünürsen birebir..

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Þimdi dostlar sonuç olarak daðcý çantasýný uçaða sokabilirmiyiz

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Þimdi dostlar sonuç olarak daðcý çantasýný uçaða sokabilirmiyiz
    Sokabilirsin tabi ama yanýnda deðil. Bagaja vermen lazým..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)