Work and Travel
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Greyhound Bileti Nasýl Alýnýr? (Resimli Anlatým)

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Standart Greyhound Bileti Nasýl Alýnýr? (Resimli Anlatým)

Amerika içi ulaþýmda amtrak ile birlikte en popüler seçenek Greyhound ile ulaþýmdýr.Örnek olmasý için kendi kullandýðým güzergahý(Denver,CO--Vail,CO),istasyonlarý nasýl bulduðumu anlatacaðým.Az laf çok iþ diyorum ve anlatýma geçiyorum

Greyhound sitesini açalým önce...

Station Locator ile inip bineceðimiz istasyonlarý bulalým.Bu istasyonlarý bulurken Google Maps dan faydalanýcaz tam adres görmek için.Þimdi States listesine giriþ yapýp kalkýþ noktamýzý bulalým..

Eyalet listesine bakacaðýz,(aþaðýdaki resimden)

Þehirleri Seçeceðiz,(aþaðýdaki resimden)

Gördüðünüz gibi kalkýþ noktasý 1 den fazla ve iki tane (B) yani sadece bus stop özelliði olan seçenekler(siyah kutucuk içindeki açýklamada yazýyor) var mavi kutucuk içine aldýklarým.Varýþ noktasý 1 tane onda sorun yok..Peki bu kalkýþ noktalarýnýn hangisini seçeceðiz?Google Maps dan faydalanacaðýz.Hanigisi havaalanýna yakýnsa onu seçeceðiz..Adreslerini sýrayla yazým yol tarifi bul diyerek bakalým mesafe ve süreler ne kadar...

1. Seçenek

Buradan iþimize yarayan kýsmýný alýyoruz adresin yani "1055 19TH ST Denver, CO 80202" kýsmýný.Greyhound station yazan kýsmý tanýmý sadece.Google Maps'te arayalým bu adresi...

Adresi tek seçenek olarak bulduk þimdi havaalaný mesafesine bakalým..

24 mil 30 dk olarak gözüküyor..Diðer seçenege bakalým birde..

Yine iþimize yarayacak kýsmý alalým "2147 Broadway
    Denver, CO 80205".(Eðer yazdýðýmýz adres ilk baþta bulunmazsa google'a yazarak ayrýca arayabilirsiniz doðru adresi bulabilmek için)Ve direk havaalaný ile arasýndaki mesafeyi bulalým..

23.8 mil 29 dk olarak gözüküyor.Çok yakýn birbirine.Zaten yürüme mesafesinde 10 dk civarý..(aþaðýdaki resimde)

Þimdi varýþ yerimizi seçelim.Bende 1 tane olduðu için varýþ noktasý ordan sonrasýnda þehir içi otobüsler kullanýyorum.Sizde varýþ noktasýda 1 den fazla olabilir.Ayný kalkýþ noktasýnda yaptýðýmýz gibi varýþ noktasý içinde mesafe ve süre aramalarý yapabilirsiniz ayný þekilde.Konaklama adresiniz job offerda yazar.Eðer çalýþtýðýnýz yerin yakýnýnda bi yerse iþ yeri adresiylede kýyaslama yapabilirsiniz en yakýn istasyonu bulurken.Ben kendi güzergahýmdan devam ediyorum anlatýma..Yinede emin olmak istiyorum ama yanlýþ bi iþ yaparsam zaman ve para kaybederim..Varýþ yerinin adresini greyhound'dan öðrenip konaklama yerimle arasýndaki mesafeye bakacaðým.Bakalým...

Yine adresten bana lazým olan kýsmý "241 S FRONTAGE RD E
    Vail, CO 81657" alýyorum ve Google Maps'ten bakýyorum neresi diye..
    Not:Bu adresi yazdým ilk baþta çýkmadý sonra içindeki kýsaltmalarý açýk bi þekilde yazýnca adres gözüktü.Eðer sizde ayný sorunu yaþarsanýz kýsaltmalarý açarak yazýn ve öyle arayýn..

Adresi buldum.Kalacaðým yerle arasýndaki mesafeye bakmam lazým.Klacaðýnýz yerin adresi iþ sözleþmesinde þu þekilde yazar eðer gitmeden size saðlanýyorsa;

Þimdi bu adres ile greyhoun'tan indikten sonraki adres olan "241 S FRONTAGE RD E Vail, CO 81657" arasýnda bi yol tarifi yaptýrayým mesafe ne kadar çýkýyor bakayým..

Gördüðünüz gibi 0,9 mil 3 dk olarak gözüküyor demekki doðru yapmýþým

Bir mesajda izin verilen grafik sayýsý 15 olduðundan limiti doldurmuþ bulunuyorum "Bilet Alma" kýsmýný bu mesaja cevap olarak ikinci mesajda anlatýyorum..Baþlýkta demiþtim resimli anlatým diye hakkýný vermek istedim

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Evet bilet alýmýna gelelim..

Greyhound anasayfasýndan Leaving from yazan yerden kalkýþ noktamýzý seçelim..

Going to yazan yerden varýþ noktamýzý seçelim..

SEARCH SCHEDULES'ten arayalým..

Ýki seçenek çýktý uygun olanýn birini seçelim devam edelim..

Pay with credit card deyip devam edelim..

Kredi kartýnýzdaki gibi adýnýz ve soyadýnýzý yazýn ve birincil kart sahibi olduðunuzu seçin,devam edin..

Burada (üstteki resimde) biletinizi alma seçeneði sunuyor.Yazýcýdan çýktý alma yada istasyona vardýðýnýzda bileti alma.Siz bileti istasyonda almayý seçin daha saðlam olur..Bunu yapabilmeniz için Will Call seçeneðini seçmeniz lazým.Ýstasyona vardýðýnýzda biletin sizin olduðunu kanýtlamanýz için bi þifre girmeniz gerekiyor soracaklar çünkü.Diðer bilgileride doldurun bi þekilde..(tel no kýsmýný sallayýn aramazlar ama e-mail adresinizi düzgün yazýn bilgileriniz bu adrese gidecek)Ve devam edelim..

Bilgilerinizi kontrol edip ödeme sayfasý için devam edin..

Adres kýsmýna iþyeri adresinizi yazabilirsiniz.Faturanýn gideceði adres.Aslýnda pek önemli deðilde doldurulmasý gerek iþteYani bi sorun çýkarsa faturayla ben ödeme yaptým diyebilirsiniz.Faturaya ulaþtýysanýz sorun yoktur zatenulaþamazsanýzda faturanýn nereye gittiðinin önemi yokYukardaki gerekli bilgileri doldurup onaylayýn e-mailinizi kontrol edin..

Umarým iþinize yarar iyi yolculuklar...

BannedUser
    Guest

Eline emegine saglýk

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Eline emegine saglýk
    Rica ederim

Eðer yolu düþen olursa ev adresimde yazýyor,aðýrlamak isterim

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Ellerine saðlýk Uður. Mükemmel paylaþým..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Çok yararlý bir paylaþým. Teþekkürler

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Harika bir paylaþým olmuþ teþekkürler uður
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlýk kitabýný yazan kiþi...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Rica ederim arkadaþlarumarým birinin iþine yarar birgün..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu otobüs biletlerini gittiðimiz zaman alamýyor muyuz yoksa önceden almak daha mý akýl iþi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý ivy Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu otobüs biletlerini gittiðimiz zaman alamýyor muyuz yoksa önceden almak daha mý akýl iþi
    Gittiðindede alabiliyorsun ancak otobüste yer kalmazsa bi sonraki sefere binebiliyorsun.Önceden plan kesinse almak daha mantýklý bence.Son dakka int sitesi açýlmaz filan sakata gelmemek lazým.Benim kadar pimpirikli deðilsen 1 saat öncesine kadar rezervasyon yaptýrabilirsin tabi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    34
    Tecrübe Puaný
    14

öncelikle yine merak ettiðim bi konuydu çözüm getirmiþ oldugun için teþekkürler
    herþey son ana kadar iyiydi ama paypal yada kredi kartý iþi bozdu gibi
    kredi kartý þart diyosun yani? benim yok da yani oraya gittiðimde ofisleri yokmu bunlarýn oralardan temin edemiyo muyuz acaba?
    Birde benim en az bi 3-4 saat otobüs yolculugu yapmam gerekiyo Newark/NY-Dover/DE yada Philadelphia-Dover arasý olcak gibi tek baþýma gidiyorum büyük valizim ve üzerimde yüklü para olucak sence sað salim gidecegim yere ulaþma ihtimalim %kaç? ya çok korkutuyolar açýkçasý beni bu otobüs yolculugundan. Biraz bilgi verebilir misin bu konularda?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý deniss Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    öncelikle yine merak ettiðim bi konuydu çözüm getirmiþ oldugun için teþekkürler
    herþey son ana kadar iyiydi ama paypal yada kredi kartý iþi bozdu gibi
    kredi kartý þart diyosun yani? benim yok da yani oraya gittiðimde ofisleri yokmu bunlarýn oralardan temin edemiyo muyuz acaba?
    Birde benim en az bi 3-4 saat otobüs yolculugu yapmam gerekiyo Newark/NY-Dover/DE yada Philadelphia-Dover arasý olcak gibi tek baþýma gidiyorum büyük valizim ve üzerimde yüklü para olucak sence sað salim gidecegim yere ulaþma ihtimalim %kaç? ya çok korkutuyolar açýkçasý beni bu otobüs yolculugundan. Biraz bilgi verebilir misin bu konularda?
    Tabiki ofistende alabilirsiniz ancak ofisten alýnan bilet 2 türlü oluyor,biri normal bilet biri VIP bilet.Mesela benim kendi güzergahýmda VIP bilet +5 dolar daha fazlaydý.VIP biletin esprisi otobüs kalkarken sizin adýnýzý anons ediyolar otobüsü kaçýrmayýn diye ve garanti binebiliyorsunuz otobüse.Kuyruk beklerken ilk VIP biletleri alýyorlardý otobüste yer sýkýntýsý varsa.Eðer düz bilet alýrsanýz kendiniz takip ediyosunuz otobüs saatini bazen erken bazen geç gelebiliyor ve eðer otobüs dolu ise binemiyorsunuz bi sonraki otobüse biniyorsunuz.Tabi bu genelde istasyonlarda olmuyor ara duraklara bilet alýp binenlerde oluyor.Yani durum buBu arada ailenizden birinin kredi kartý varsa ek kart çýkarttýrýn en azýndan acil durumlarda çok faydasý oluyor.Ve ilk gidiþte çok yüklü parayla gitmeyin,1000 dolar fazlasýyla yetecektir.Eðer acil ihtiyaç olursa western union ile para istersiniz ailenizden..Birde otobüs yolcuðunda önemli evraklarýnýzý,hatta tüm evraklarýnýzý sýrt çantanýzda taþýyýn.Aklýma gelenler bunlar..Uzun oldu ama umarým faydasý olur..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    34
    Tecrübe Puaný
    14

yüklü dediðim okdar zaten benim için gayet yüklü oluyo da neyse benim günde bi sabah bi akþam iki otobüsüm var gözüküyo zaten kaçýrýrsam yandým herhal o_O

Ayrýca bagaj olayý nasýl bu greyhound larda?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý deniss Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yüklü dediðim okdar zaten benim için gayet yüklü oluyo da neyse benim günde bi sabah bi akþam iki otobüsüm var gözüküyo zaten kaçýrýrsam yandým herhal o_O

Ayrýca bagaj olayý nasýl bu greyhound larda?
    Ben ilk sene dakika farkýyla kaçýrdým.Ben istasyona girerken bi otobüs kalkýyodu sonradan öðrendim benim binmem gereken,günde sadece 2 sefer yapan otobümüþ.Bi sonraki için 12 saat bekledim malesef Baðaj olayý uçaktaki gibi.Kilo sýnýrý var.Yada baðaj sayýsý sýnýrý.Belirli bi kiloyu geçerse ekstra ödüyosun.Galiba sýnýr 50lb yani 23 kg sýnýr vardý.Yada 2 katýda olabilir tam bilmiyorum bu sýnýrlama miktarýný

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Birde bu Greyhound istasyonu nasýl biþey bu açýdan görebilirsinizAþaðýdaki numaralar otobüslerin kalktýðý peron numaralarý o kapýlarýn önü son dakka týklým týklým olurotobüsün gelmesine yarým saat kala sýraya girmenizde fayda var

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ailemden birinin kredi kartý ile almam sorun olurmu sonucta kredi kartý sahýbýne babamýn adýný yazýcam diger bilgilere ise kendimi kredi kartýný görmek isterlermi türkiyeden kredi kartý ile alýnýnca komisyon felan oluomu=) son oalrak megabus hakkýnda ne diyorsun adamlar istanbuldan hakkariye 10 dolara götürüo nerdeyse=)teþkrler þimdiden

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Benzer þekilde çalýþan megabus konusunda hiç yorum göremedim oradan bilet alan yok mu acaba hiç ?

Acemi Watçý
    Yaþ
    31
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar ben þimdi NY'dan Ocean City'e geçecem ama tam olarak otobüs NY'da nereden kalkýyor kafam karýþtý.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Alýntý haluksoydemir Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar ben þimdi NY'dan Ocean City'e geçecem ama tam olarak otobüs NY'da nereden kalkýyor kafam karýþtý.
    bunu en iyi otobüs þirketinden öðrenebilirsin. Mesela megabus farklý destinasyonlara farklý yerlerden kaldýrýyor ama greyhound port authority den kalkýyor gibi.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

rezervasyon için nasýl bir yol izlememiz lazým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

greyhoundan 21 haziran saat akþam 10 da bilet aldým.yalnýz online alýrken pay cash seçeneðini týkladým.bileti rezervasyon yapmýþ gibimi oldum?.çünkü mail geldi yolculuk bilgileri þeklinde biletin parasýný terminaldemi ödeyeceðim.ayrýca mailde advanced purcahase bilet seçimlerinde 2 gün önce teslim alýnmýþ olmasý falan yazýyor.bense terminalde 21 haziranýn sabahýnda olucam.o bilet yanarsa o biletin parasýný benden alýrlarmý? yardýmcýolursan çok sevinirim çünkü istanbuldan 20 haziranda thy ile jfk ya gideceðim.vaktim az

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

acil yardým edebilir misiniz. bu bileti aldýðýnýzda internetten çýktýsýný almak gerekiyormuþ ama ben almadým þimdi almaya çalýþýyorum blgileri yazýyorum ama kabul etmiyor

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

ciktisini alman gerekmiyor. konfirmasyon numarasi vardir ya da kullandigin kredi kartiyla terminale gidiyorsun orda bilgisayarlardan birisini kullanarak biletini alabilirsin
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)