Amerika içi ulaþýmda amtrak ile birlikte en popüler seçenek Greyhound ile ulaþýmdýr.Örnek olmasý için kendi kullandýðým güzergahý(Denver,CO--Vail,CO),istasyonlarý nasýl bulduðumu anlatacaðým.Az laf çok iþ diyorum ve anlatýma geçiyorum
Greyhound sitesini açalým önce...
Station Locator ile inip bineceðimiz istasyonlarý bulalým.Bu istasyonlarý bulurken Google Maps dan faydalanýcaz tam adres görmek için.Þimdi States listesine giriþ yapýp kalkýþ noktamýzý bulalým..
Eyalet listesine bakacaðýz,(aþaðýdaki resimden)
Þehirleri Seçeceðiz,(aþaðýdaki resimden)
Gördüðünüz gibi kalkýþ noktasý 1 den fazla ve iki tane (B) yani sadece bus stop özelliði olan seçenekler(siyah kutucuk içindeki açýklamada yazýyor) var mavi kutucuk içine aldýklarým.Varýþ noktasý 1 tane onda sorun yok..Peki bu kalkýþ noktalarýnýn hangisini seçeceðiz?Google Maps dan faydalanacaðýz.Hanigisi havaalanýna yakýnsa onu seçeceðiz..Adreslerini sýrayla yazým yol tarifi bul diyerek bakalým mesafe ve süreler ne kadar...
1. Seçenek
Buradan iþimize yarayan kýsmýný alýyoruz adresin yani "1055 19TH ST Denver, CO 80202" kýsmýný.Greyhound station yazan kýsmý tanýmý sadece.Google Maps'te arayalým bu adresi...
Adresi tek seçenek olarak bulduk þimdi havaalaný mesafesine bakalým..
24 mil 30 dk olarak gözüküyor..Diðer seçenege bakalým birde..
Yine iþimize yarayacak kýsmý alalým "2147 Broadway
Denver, CO 80205".(Eðer yazdýðýmýz adres ilk baþta bulunmazsa google'a yazarak ayrýca arayabilirsiniz doðru adresi bulabilmek için)Ve direk havaalaný ile arasýndaki mesafeyi bulalým..
23.8 mil 29 dk olarak gözüküyor.Çok yakýn birbirine.Zaten yürüme mesafesinde 10 dk civarý..(aþaðýdaki resimde)
Þimdi varýþ yerimizi seçelim.Bende 1 tane olduðu için varýþ noktasý ordan sonrasýnda þehir içi otobüsler kullanýyorum.Sizde varýþ noktasýda 1 den fazla olabilir.Ayný kalkýþ noktasýnda yaptýðýmýz gibi varýþ noktasý içinde mesafe ve süre aramalarý yapabilirsiniz ayný þekilde.Konaklama adresiniz job offerda yazar.Eðer çalýþtýðýnýz yerin yakýnýnda bi yerse iþ yeri adresiylede kýyaslama yapabilirsiniz en yakýn istasyonu bulurken.Ben kendi güzergahýmdan devam ediyorum anlatýma..Yinede emin olmak istiyorum ama yanlýþ bi iþ yaparsam zaman ve para kaybederim..Varýþ yerinin adresini greyhound'dan öðrenip konaklama yerimle arasýndaki mesafeye bakacaðým.Bakalým...
Yine adresten bana lazým olan kýsmý "241 S FRONTAGE RD E
Vail, CO 81657" alýyorum ve Google Maps'ten bakýyorum neresi diye..
Not:Bu adresi yazdým ilk baþta çýkmadý sonra içindeki kýsaltmalarý açýk bi þekilde yazýnca adres gözüktü.Eðer sizde ayný sorunu yaþarsanýz kýsaltmalarý açarak yazýn ve öyle arayýn..
Adresi buldum.Kalacaðým yerle arasýndaki mesafeye bakmam lazým.Klacaðýnýz yerin adresi iþ sözleþmesinde þu þekilde yazar eðer gitmeden size saðlanýyorsa;
Þimdi bu adres ile greyhoun'tan indikten sonraki adres olan "241 S FRONTAGE RD E Vail, CO 81657" arasýnda bi yol tarifi yaptýrayým mesafe ne kadar çýkýyor bakayým..
Gördüðünüz gibi 0,9 mil 3 dk olarak gözüküyor demekki doðru yapmýþým
Bir mesajda izin verilen grafik sayýsý 15 olduðundan limiti doldurmuþ bulunuyorum "Bilet Alma" kýsmýný bu mesaja cevap olarak ikinci mesajda anlatýyorum..Baþlýkta demiþtim resimli anlatým diye hakkýný vermek istedim![]()

Alýntý

ulaþamazsanýzda faturanýn nereye gittiðinin önemi yok
Yukardaki gerekli bilgileri doldurup onaylayýn e-mailinizi kontrol edin..

Baðaj olayý uçaktaki gibi.Kilo sýnýrý var.Yada baðaj sayýsý sýnýrý.Belirli bi kiloyu geçerse ekstra ödüyosun.Galiba sýnýr 50lb yani 23 kg sýnýr vardý.Yada 2 katýda olabilir tam bilmiyorum bu sýnýrlama miktarýný

Bookmarks