Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

Merhaba arkadaþlar,lise son sýnýf öðrencisiyim.Yaklaþýk 1 senedir bu WAT olayýný araþtýrýyorum.Bu sene üni. yi kazanýcam,inþallh.Kazandýktan sonra sýrasýyla neler yapmam gerekecek.Direk ilk senenin WAT döneminde bir arkadaþýmla beraber gidicem.Bunlarý sormak için biraz erken,farkýnyým ama iþi þimdididen öðrenmem gerek,çünkü birsürü formaliteyle karþýlaþacaðýmýn farkýndayým.
    1) Üni.yi kazandm.Ardýndan hemen bir dil kursuna yazýlýcam.WAT için ne kadar dil bilmem gerekýyor.Yani level olarak.
    2) Daha önce y.dýþýna çýkmadým.Pasaportumu çýkartýcam.
    3) Sene içinde bir firmayla anlaþmýþ olmam avantajlý olurmu,gerek þehir seçimi gerek iþ seçimi için.
    4) En önemli sorum þu,ben tüm bunlarý ailemden 1 lira almadan yapýcam.Burdan oraya gitmek için harcýycaðým tahmini fiyat nedir.Siz kendinizden kýyaslayarak cevap verin lütfen.

Bu konuda çevremde soru sorabileceðim kimse yok,cevaplarsanýz sevinirim.Ayrýca kendi görüþlerinizide paylaþýn lütfen,tavsiyeleriniz bnm için oldukca onemli.Bi çoðunuz bu konuda tecrübelisiniz.

BannedUser
    Guest

kazanacagýna ýnanýyorsan gýt sýmdý hemen kayýt ol wat sýrketýne cok ciddiyim

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

Öcelikle þirketini iyi seçmelisin bence bunun için iyi bir araþtýrma yapmalýsýn ve buradaki tecrübeli insanlardan gittikleri þirketler hakkýnda bilgi almalýsýn. Firma ile erken anlaþmýþ olman sana yararlý olacaktýr çünkü ucuza kayýt olursun ve iyi iþleri kapma olasýlýðýn artar , iyi iþler içinde biraz ingilizce gereklidir. Ýþ fuarlarýnda gelen þirketler iþ konusu dýþýnda farklý konularda da konuþup ingilizce seviyeni anlamaya çalýþýyorlar. Bu programa katýlmak için þuana kadar harcadýðým 2382 $ ( Program ücreti , uçak bileti , vize ücretleri , iþ fuarý için yaptýðým harcamalar ).

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Þirketi iyi seçmen cok onemli dun girdigim vize gorusmesinde hala ds160 formu hazýr olmayan arkadaslar vardý , daha acýsý þirketleride nasýl cýkaracagýný bilmiyomus ve madur durumdaydý resmen elinde ne ds 2019 u nede ds160ý var. þirket adý vermek istemiyorum gerçekten cok sinir bozucu biþey.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kazanacagýna ýnanýyorsan gýt sýmdý hemen kayýt ol wat sýrketýne cok ciddiyim
    þöyle söyleyeyim malum haftaya ilk sýnav var onun durumuna göre hareket edicem.Kazanýcaðýmdan kastým Teknoloji Fakültesi makina yada otomatýv bölümü.Þuanký puanlarým yeterli.Ama wat için geçerli mi bu fakülteler.Belki bilirsiniz M.T.O.K fakültesi.Umarým wat a engel deðildir.Çünkü 4 yýllýk normal üniversite.
    Peki hemen kayýt ol derken ? ben üni. nin 1. senesi dil kursu alýp bu arada þirketimide belirliycem.Ýyi bi araþtýrma yapýp þirket seçicem.Sene içinde bu pasaport iþlerini falan halledicem.Sizce bu wat olayý için 3000TL civarý bir para yeterli olurmu.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý kagan ay Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar,lise son sýnýf öðrencisiyim.Yaklaþýk 1 senedir bu WAT olayýný araþtýrýyorum.Bu sene üni. yi kazanýcam,inþallh.Kazandýktan sonra sýrasýyla neler yapmam gerekecek.Direk ilk senenin WAT döneminde bir arkadaþýmla beraber gidicem.Bunlarý sormak için biraz erken,farkýnyým ama iþi þimdididen öðrenmem gerek,çünkü birsürü formaliteyle karþýlaþacaðýmýn farkýndayým.
    1) Üni.yi kazandm.Ardýndan hemen bir dil kursuna yazýlýcam.WAT için ne kadar dil bilmem gerekýyor.Yani level olarak.
    2) Daha önce y.dýþýna çýkmadým.Pasaportumu çýkartýcam.
    3) Sene içinde bir firmayla anlaþmýþ olmam avantajlý olurmu,gerek þehir seçimi gerek iþ seçimi için.
    4) En önemli sorum þu,ben tüm bunlarý ailemden 1 lira almadan yapýcam.Burdan oraya gitmek için harcýycaðým tahmini fiyat nedir.Siz kendinizden kýyaslayarak cevap verin lütfen.

Bu konuda çevremde soru sorabileceðim kimse yok,cevaplarsanýz sevinirim.Ayrýca kendi görüþlerinizide paylaþýn lütfen,tavsiyeleriniz bnm için oldukca onemli.Bi çoðunuz bu konuda tecrübelisiniz.
    Ýngilizcen intermediate seviyede olsa bile gidebiliyorsun (tabi ne kadar iyi olursa o kadar iyi olur). Harcama konusunda yaklaþýk 5.000, 5.500 tl arasý oluyor (tabi erken yazýlma gibi durumlarda daha da dusurebýlýrsýn bunu.) Passaport iþin kolay kýsmý 3 gunde cýkarttým ben.

Alýntý Özgür Hacýoðlu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Öcelikle þirketini iyi seçmelisin bence bunun için iyi bir araþtýrma yapmalýsýn ve buradaki tecrübeli insanlardan gittikleri þirketler hakkýnda bilgi almalýsýn. Firma ile erken anlaþmýþ olman sana yararlý olacaktýr çünkü ucuza kayýt olursun ve iyi iþleri kapma olasýlýðýn artar , iyi iþler içinde biraz ingilizce gereklidir. Ýþ fuarlarýnda gelen þirketler iþ konusu dýþýnda farklý konularda da konuþup ingilizce seviyeni anlamaya çalýþýyorlar. Bu programa katýlmak için þuana kadar harcadýðým 2382 $ ( Program ücreti , uçak bileti , vize ücretleri , iþ fuarý için yaptýðým harcamalar ).

Hoýcam o nasýl oluyor? Bileti kaça aldýn, þirkete ne kadar verdin de bu kadara denk geldi??

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý sniff17 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Þirketi iyi seçmen cok onemli dun girdigim vize gorusmesinde hala ds160 formu hazýr olmayan arkadaslar vardý , daha acýsý þirketleride nasýl cýkaracagýný bilmiyomus ve madur durumdaydý resmen elinde ne ds 2019 u nede ds160ý var. þirket adý vermek istemiyorum gerçekten cok sinir bozucu biþey.
    site kurallarýný tam bilmiyorum ama bence ismi vermen gerek ki baþkalarý da magdur olmasýn.

Acemi Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

795$ Uçak bileti ( Air France gidiþ , dönüþ Delta airlines)
    1350$ Þirket ( Yero Ankara ofisi )
    160$ Pýn ve Vize ücreti
    75$ Ýþ fuarý harcamalarý ( Çanakkale - Ankara - Çanakkale ulaþým ve Ankara þahsi harcamalar)

Total = 2380 $ ( 4272 Türk Lirasý )

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý Özgür Hacýoðlu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    795$ Uçak bileti ( Air France gidiþ , dönüþ Delta airlines)
    1350$ Þirket ( Yero Ankara ofisi )
    160$ Pýn ve Vize ücreti
    75$ Ýþ fuarý harcamalarý ( Çanakkale - Ankara - Çanakkale ulaþým ve Ankara þahsi harcamalar)

Total = 2380 $ ( 4272 Türk Lirasý )
    Anladým kardeþim, hayýrlý olsun.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

önüzmüzdeki sene bende bu iþe cidden giriþicem.umarým hayal kýrýklýðýyla sonuçlanmaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)