Work and Travel
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 23 Mart Vize Görüþmesi ( Istanbul )

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Exclamation 23 Mart Vize Görüþmesi ( Istanbul )

Merhaba arkadaþlar. Sonunda sitenin açýlmasýyla 23 mart günü girdigim vize gorusmesini detaylarýný paylaþmak istedim.

Fotografýnýn cok sert oldugunu soyledikleri bi arkadasý benden once tekrar foto cektirmesi icin dýsarý yolladýlar oncelikle bunu soyleyeyim, ama merak etmeyin geldi ve ben daha gorusmeye girmeden iþini halletti gitti

Randevu saatim 11.45 olmasýna ragmen, ben Ç.kale den gittigim icin saat 7 gibi konsolosluktaydým. Bulmak zor olmadý Alibeyköyden servisler 10 dk yurume mesafesine kadar götürüyor.

Neyse kapýdaki güvenlikle görüþtüm ve 9 gibi beni içeri alabileceklerini söylediler. Sonra gittim biþeyler yedim geldim 9 gibi hemen içeri aldýlar kontrollerden sonra numaramý aldým ve evrak kontrolu,parmak izi derken sýra mulakata geldi. Hafif tombiþ bi bayanla görüþtüm . Ne yapýcaksýn amerikada dedi önce, sonra neresine gidecegimi sordu, benim için transkriptini acarmýsýn dedi, ben acarken anti trafficking yazýsýný okuyup okumadýgýmý sordu,neden bahsediyo dedi, haklarýmýzdan bahsediyor dedim direk perfect dedi ve have a nice trip diyede ekledi daha transkripte bakmadan hersey halloldu yani ups e gittim paramý ödedim 15tl.

24 ü yani bugun sabah 9 da elime geldi pasaportum. UPS e gercekten cok tesekkurler süper hizmet, özellikle turkiyede gormeye alýskýn olmadýgýmýz bir hizmet

NOT: Kafama takýlan nokta ise vizenin bitiþ suresi 3 eylul yani benim calýsmamýn bitecegi gun. bundan sonra 25-30 gun daha amerikada kalamayacakmýyým

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

sitede gezinirken sorumun cevabýný buldum pasaporttaki vize bitiþ suresinden itibaren 30 gun travel hakkým devam ediyormuþ ds2019 larý boynumuzdan ayýrmamak koþuluyla hehe

BannedUser
    Guest

Alýntý sniff17 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar. Sonunda sitenin açýlmasýyla 23 mart günü girdigim vize gorusmesini detaylarýný paylaþmak istedim.

Fotografýnýn cok sert oldugunu soyledikleri bi arkadasý benden once tekrar foto cektirmesi icin dýsarý yolladýlar oncelikle bunu soyleyeyim, ama merak etmeyin geldi ve ben daha gorusmeye girmeden iþini halletti gitti

Randevu saatim 11.45 olmasýna ragmen, ben Ç.kale den gittigim icin saat 7 gibi konsolosluktaydým. Bulmak zor olmadý Alibeyköyden servisler 10 dk yurume mesafesine kadar götürüyor.

Neyse kapýdaki güvenlikle görüþtüm ve 9 gibi beni içeri alabileceklerini söylediler. Sonra gittim biþeyler yedim geldim 9 gibi hemen içeri aldýlar kontrollerden sonra numaramý aldým ve evrak kontrolu,parmak izi derken sýra mulakata geldi. Hafif tombiþ bi bayanla görüþtüm . Ne yapýcaksýn amerikada dedi önce, sonra neresine gidecegimi sordu, benim için transkriptini acarmýsýn dedi, ben acarken anti trafficking yazýsýný okuyup okumadýgýmý sordu,neden bahsediyo dedi, haklarýmýzdan bahsediyor dedim direk perfect dedi ve have a nice trip diyede ekledi daha transkripte bakmadan hersey halloldu yani ups e gittim paramý ödedim 15tl.

24 ü yani bugun sabah 9 da elime geldi pasaportum. UPS e gercekten cok tesekkurler süper hizmet, özellikle turkiyede gormeye alýskýn olmadýgýmýz bir hizmet

NOT: Kafama takýlan nokta ise vizenin bitiþ suresi 3 eylul yani benim calýsmamýn bitecegi gun. bundan sonra 25-30 gun daha amerikada kalamayacakmýyým

DS de ne yazýyor bitis tarihi olarak o onemli dostum.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

ds de iþ baþlayýþ ve bitiþ tarihlerim yazýyor.

from covers period:
    from:06-04-2012
    to:09-03-2012

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Öncelikle tebrik ederim hayýrlý uðurlu olsunAcaba ortalaman kaçtý benim 1.97 çok stresteyim

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

1.92 ydi bakmadý bile rahat ol dostum gerçekten insanýn gerildiðine deðmiyor

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Tamam kardeþim çok teþekkür ederim hayýrlý olsun tekrardan

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Allah razý olsun kardeþim sende alýrsýn merak etme

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ben de dün gittim ve vizeyi aldým, senin gibi benim randevum da 10:45teydi fakat 09:30 gibi oradaydým kapýdaki güvenlki listeye bakýp direkt içeriye aldý.
    Sonra arama noktasýndan geçtik ve vize alacaðýmýz kata çýktýk.
    Ýçeriye girip numara aldýk ayný bankadaki sistem gibi, 3 tane kaðýt verdiler ayný numara olacak þekilde.
    Ýlk çaðýrdýklarýnda evraklarýmý kontrol edip geri verdiler, ardýndan 2.kez çaðýrdýklarýnda parmak izimizi aldý bir bayan, ardýndan 3.kez çaðýrdýlar ve vizeyi aldýk hayýrlýsýyla.Genç birisi denk geldi bana nereye gideceksin, nerede çalýþacaksýn, hangi okuldasýn, kaçýncý yýlýn vb. sorular sordu sonra oradaki kaðýdý gösterip bunun hakkýnda fikrin var mý diye sordu.
    Ben de evet Amerika sýnýrlarý içerisindeki haklarýmýzdan bahsediyor dedim, güzel dedi.
    Transkripte baktý mý bakmadý mý hiç bilmiyorum, onunla ilgili hiçbir þey konuþmadýk.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

iyi ya sevindim adýna gerçekten.Bizde hala stres yapýyoruz.Alana kadarda sanýrým devam edicek.Orda red alan gördünmü kimler neden red yediler genelde farkedebildin mi?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Birazcýk heyecan iyidir istekli olduðunuzu belli ederbenim 3. gidiþim olacak þu an pek biþey hissetmiyorum ama görüþme sýrasýnda böyle olurmuyum bilemiyorum tabiVize alan arkadaþlara hayýrlý olsun

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

red alan bi amca vardý onunda banka hesabýnda tatil yapýcak kadar para olmadýgý soylendi. onun dýþýnda uzun saçlý sakallý hemde bildigin hacý sakalý gibi kaprili eþofmanlý adamlar aldý sizmi alamýcaksýnýz heyecan biraz olsunda zaten sorduklarý seyleri duyunca amaaan bende yaparým diyeceksiniz merak etmeyin @ugur sagol dostum inþ yine sorunsuz alýrsýn vizeni

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Sefaköy'den bir arkadaþýmla beraber saat 10:15 gibi Ýstinye Amerikan konsolosluðunun önündeydik.Öncelikle hemen elçiliðin giriþinde bol aksiyonlu Amerikan filmlerinden fýrlamýþ Johnny kýlýklý security abimiz elindeki listeden ismimizi ve randevu saatimizi confirm etti,ardýndan elçiliðe girdik.Bu abinin türk olmasý bi hayli dikkatimi çekti ve beni hayal kýrýklýðýna uðrattý Kendisiyle kýsa bir sohbetten sonra(gerçekten sohbet ettik)binaya girdiðimizde ise X-Ray taramasý ve vücut aramasý yapýldý.Ardýndan asansöre binildi ve meþhur 'VA' tuþuna basýldý.Binada vize iþlemleri kýsmýna girerken ise önce belgelerimiz sýraya konuldu ve numara verildi,ardýndan da vize memuruna belgeleri kontrol etmesi için belgeler verildi.Sonraki basamak olarak parmak izi verildi.En son basamak ve en önemlisi tabiki de görüþme kýsmý.Onuda þöyle aktarýyým:

E:bendeniz Ege bey
    M:Karþýmdaki memur hafendi

M:Merhaba

E:Hello(Tongaya düþmedim,Ýngilizce cevap verdim)

M:How are you today?

E:I am fine,you?

M:I am a little bit relaxed,it's friday.

E: (Smiley) oh,i understand

M:So,which university are you studying right now?

E:Ege University.

M:Ege'nin Ýncisi Ýzmir,ha?

E: (Yüzümdeki þok ifade ile)Yeah that's true.

M:What's your department?

E:Economics

M:Nice.Where will go in US?

E:New Jersey.

M:Morey's Piers?

E:Yeah.

Bu arada benden trankriptimi açmamý istedi ve not ortalamama baktý.Hazýrlýk öðrencisiyim yüzdeye vurunca %84 ortalamam vardý.

Ardýndan vize görevlisi hafendi türkçe olarak vizemin onaylandýðýný söyledi ve bana Trafficking yazýsýný okuyup okumadýðýmý sordu.Okuduðumu söyledim ve bana 'have a nice summer' dedi.Toplam 2 dakika bile sürmedi görüþme.

Burdan çýkarýcaðýmýz sonuç þu ki,heyecan yapýp kendini kasmak yersizmiþ.
    Konu egeofficer08 tarafýndan (18-04-2012 Saat 12:33 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý egeofficer08 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sefaköy'den bir arkadaþýmla beraber saat 10:15 gibi Ýstinye Amerikan konsolosluðunun önündeydik.Öncelikle hemen elçiliðin giriþinde bol aksiyonlu Amerikan filmlerinden fýrlamýþ Johnny kýlýklý security abimiz elindeki listeden ismimizi ve randevu saatimizi confirm etti,ardýndan elçiliðe girdik.Bu abinin türk olmasý bi hayli dikkatimi çekti ve beni hayal kýrýklýðýna uðrattý Kendisiyle kýsa bir sohbetten sonra(gerçekten sohbet ettik)binaya girdiðimizde ise X-Ray taramasý ve vücut aramasý yapýldý.Ardýndan asansöre binildi ve meþhur 'VA' tuþuna basýldý.Binada vize iþlemleri kýsmýna girerken ise önce belgelerimiz sýraya konuldu ve numara verildi,ardýndan da vize memuruna belgeleri kontrol etmesi için belgeler verildi.Sonraki basamak olarak parmak izi verildi.En son basamak ve en önemlisi tabiki de görüþme kýsmý.Onuda þöyle aktarýyým:

E:bendeniz Ege bey
    M:Karþýmdaki memur hafendi

M:Merhaba

E:Hello(Tongaya düþmedim,Ýngilizce cevap verdim)

M:How are you today?

E:I am fine,you?

M:I am a little bit relaxed,it's friday.

ESmiley) oh,i understand

M:So,which university are you studying right now?

E:Ege University.

M:Ege'nin Ýncisi Ýzmir,ha?

EYüzümdeki þok ifade ile)Yeah that's true.

M:What's your department?

E:Economics

M:Nice.Where will go in US?

E:New Jersey.

M:Morey's Piers?

E:Yeah.

Ardýndan vize görevlisi hafendi türkçe vizemin onaylandýðýný söyledi ve bana Trafficking yazýsýný okuyup okumadýðýmý sordu.Okuduðumu söyledim ve bana 'have a nice summer' dedi.Toplam 2 dakika bile sürmedi görüþme.

Burdan çýkarýcaðýmýz sonuç þu ki,heyecan yapýp kendini kasmak yersizmiþ.
    iþ mülakatýnda bile adamlar kasmýþtý bizi iyice, ama çok þanslýsýn çok basitmiþ ki eger böyle ise herkesin almasý lazým. bu arada tebrik ederim darýsý baþýmýza

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

iþ mülakatýnda bile adamlar kasmýþtý bizi iyice, ama çok þanslýsýn çok basitmiþ ki eger böyle ise herkesin almasý lazým. bu arada tebrik ederim darýsý baþýmýza
    Evet,ben bu kadar basit olacaðýný hiç düþünmemiþtim.Çýkýncada bumuymuþ arkadaþ dedim kendi içimden Sadece sakin olmak ve sorulara teker teker cevap vermek lazým.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bence oradaki memurun ruh haline göre de deðiþiyor vize alýp alamayacaðýn, tabi bu not ortalamasý çok düþük olanlar için geçerli.
    Mesela diðer baþlýklarýn birisinde 1.15 ortalamayla vize aldým yazmýþ arkadaþýn birisi, cuma günü 1.18 ile alamayan birisini görmüþtüm, ayný görevliye denk geldik.
    Ayrýca orada çok pozitif bir memur vardý gözlükle ve saçý olmayan, ondan red alan olmaz sanki.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

kel dayý cok makara ya bi turkce konusmasý var kadýnýn biri oglunun dugunu icin LA e gidecekmiþ anlatýyo adama, adam soruyor torun var mý torun bi aksaný var cok þeker tonton bi abi

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Kolej öðrencileri vardý diyaloglar komediydi ayrýca
    Kel memur: How're u?
    Öðrenci: Im fine thanks and you? sýnýfta söylenir ya ayný telafuzla, koptuk
    Birde öðretmenlerine öðrenci misiniz vs. diye takýlýyordu, o adamlar konuþmak isterdim.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bence oradaki memurun ruh haline göre de deðiþiyor vize alýp alamayacaðýn, tabi bu not ortalamasý çok düþük olanlar için geçerli.
    Mesela diðer baþlýklarýn birisinde 1.15 ortalamayla vize aldým yazmýþ arkadaþýn birisi, cuma günü 1.18 ile alamayan birisini görmüþtüm, ayný görevliye denk geldik.
    Ayrýca orada çok pozitif bir memur vardý gözlükle ve saçý olmayan, ondan red alan olmaz sanki.
    kel dayý cok makara ya bi turkce konusmasý var kadýnýn biri oglunun dugunu icin LA e gidecekmiþ anlatýyo adama, adam soruyor torun var mý torun bi aksaný var cok þeker tonton bi abi

Aynen ya saçlarý olmayan amca çok matraktý Ben baya gaza geldim orda fena konuþasým geldi,saçlarý at kuyruðu yapmýþ yanýk benizli bir haným vardý bi ara sürekli onun sesi çýkýyodu allahým dedim keþke bana bu denk gelse Ama onun bir yanýndaki hafif toplu birazda ucundan Adele'e benzettiðim haným denk geldi.Sonunda aldýk mý,aldýk

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Anýl sen iþini mi deðiþtirdin?Daha geçen gün Ýbrahim bey aradý beni ayný odayý paylaþýcaksýnýz diye

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bende adele den alanlardaným o cok konusan kadýn baya tersliyodu milleti bana sýra yaklasýnca kapattý dukkaný gitti
    I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bende adele den alanlardaným o cok konusan kadýn baya tersliyodu milleti bana sýra yaklasýnca kapattý dukkaný gitti
    O çok konuþan bana bi gelseydi iyi muhabbet ederdim ama gelmedi ya tüh Önümüzdeki maçlara bakacaðýz artýk

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

vizeyi alan herkese hayýrlý olsun wat öðrencileri içinde banka hesabýnda fln belli miktarda paraya gerek oluyor mu ppeki ?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý kpd Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vizeyi alan herkese hayýrlý olsun wat öðrencileri içinde banka hesabýnda fln belli miktarda paraya gerek oluyor mu ppeki ?
    hayir tabi ki....

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

yok oyle hesap falan al cebine git
    I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bir de genç birisi vardý 13.bölümde, ben ondan aldým.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    34
    Tecrübe Puaný
    14

ben de 23 martta aldým vizeyi 11.15'teydi görüþmem. kel bir abimiz vardý çok sempatik ve espiriliydi. dah yanýna gittiðim gibi küpemi görüp kýz arkadaþýn beðeniyor mu diye sordu. ben de kýz arkadaþým yok bu iþler için çok meþgulüm dedim. (gülüþtük ) ardýndan nereye gideceksin dedi. Myrtle beach dedim. Güney carolina dimi dedi evet dedim. transkriptimi açtýrdý. son olarakta yazýyý okudun mu dedi. evet dedim. güzel dedi. bittiðini anladým çok þaþýrdým çünkü 1 dakika bile sürdü mü bilmiyorum. hatta sordum bu kadar mý diye. evet dedi yine güldü. have a nice trip dedi yolladý beni

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

tebrikler arkadaþlar darýsý baþýmýza

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

yok oyle hesap falan al cebine git
    hayir tabi ki....
    teþekkürler,öle biþeyler duymuþtum ama þmdi içim rahatladý

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Sadece 15 liralýk ups ücreti yanýnýzda olsun,orda milletten para dilenmeyin sonra

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)