Sefaköy'den bir arkadaþýmla beraber saat 10:15 gibi Ýstinye Amerikan konsolosluðunun önündeydik.Öncelikle hemen elçiliðin giriþinde bol aksiyonlu Amerikan filmlerinden fýrlamýþ Johnny kýlýklý security abimiz elindeki listeden ismimizi ve randevu saatimizi confirm etti,ardýndan elçiliðe girdik.Bu abinin türk olmasý bi hayli dikkatimi çekti ve beni hayal kýrýklýðýna uðrattý

Kendisiyle kýsa bir sohbetten sonra(gerçekten sohbet ettik)binaya girdiðimizde ise X-Ray taramasý ve vücut aramasý yapýldý.Ardýndan asansöre binildi ve meþhur 'VA' tuþuna basýldý.Binada vize iþlemleri kýsmýna girerken ise önce belgelerimiz sýraya konuldu ve numara verildi,ardýndan da vize memuruna belgeleri kontrol etmesi için belgeler verildi.Sonraki basamak olarak parmak izi verildi.En son basamak ve en önemlisi tabiki de görüþme kýsmý.Onuda þöyle aktarýyým:
E:bendeniz Ege bey
M:Karþýmdaki memur hafendi
M:Merhaba
E:Hello(Tongaya düþmedim,Ýngilizce cevap verdim)
M:How are you today?
E:I am fine,you?
M:I am a little bit relaxed,it's friday.
E

Smiley) oh,i understand
M:So,which university are you studying right now?
E:Ege University.
M:Ege'nin Ýncisi Ýzmir,ha?
E

Yüzümdeki þok ifade ile)Yeah that's true.
M:What's your department?
E:Economics
M:Nice.Where will go in US?
E:New Jersey.
M:Morey's Piers?
E:Yeah.
Ardýndan vize görevlisi hafendi türkçe vizemin onaylandýðýný söyledi ve bana Trafficking yazýsýný okuyup okumadýðýmý sordu.Okuduðumu söyledim ve bana 'have a nice summer' dedi.Toplam 2 dakika bile sürmedi görüþme.
Burdan çýkarýcaðýmýz sonuç þu ki,heyecan yapýp kendini kasmak yersizmiþ.

Bookmarks