Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar amerikadaki sponsorlar Alaskada yaşanan olaylardan sonra sıkıntı içine girdiler ve çoğu kendi içinde denetleme yapıyor ve form gönderme vs uzun sürüyor.Her şirket bundan nasibini alıyor.Kimi şirketler anlaşmalı olduğu sponsora göre daha zor şartlarda çalışıyor artık.Yani bu sene bi kriz var sponsorlarda.Buda bizim burdaki şirketlere yansımış durumda.Advisten paranı aldın diyelim bu saatte sana iş bulacak bi şirket varmı onuda araştırman lazım önce.Sonra Advise geri dönmek zorunda kalırsan fiyat yükseltirler sana.Bunları düşünmek lazım.Senin şirketinde işe yerleştiririm seni diyerek aldı seni bünyesine,sen şimdi başka bi şirkete kayıt olsan ne malum aynı durumu yaşamayacağın?Bunları düşünmek lazım bence.Bi şirket vardır şu anda tüm öğrencilerine iş bulmuştur vizeye göndermiştir o zaman tamam,hatta 300 dolar ön kayıt bile yakılabilir şu durumda ama diğer şirketlerde sorun yaşıyor.Umarım en az zararla çıkarsın bu dönemden..Hem zaman kaybı hem para kaybı açısından yani..
uğur eyvallah açıklamaların için.Diğer şirketlerin durumunu bilmiyorum,senin anlattıklarına göre genel olarak 2012 sezonu için büyük bir kriz durumu var wat şirketleri için.Bence bu krizlerin önüne önceden geçmek için bir plan bulundurmalı şirketler.Öğrenciye bu olayı ne kadar anlatsan da bi yere kadar gidiyor,yani günler aylar geçiyor sezon yaklaşıyor,"sponsolardan haber bekliyoruz" kalıbı bu zamana kadar devam ediyor,sezon yaklaşıyor öğrenciler tedirgin,hadi olmayacağı belli ise hiç kafa ağrıtılmasın, her öğrencinin planı programı var,mesela ben geçen sene gidebilseydim(name check mevzusu) bu sene yani 4.sınıf döneminin bitiminde kpss girebilirdim.Şimdi ne kpss'ye girmek için adım atabiliyorum ne de work and travel ile abd'ye gidebiliyorum.(hani gidemeyeceiğimi kesin olarak öğrensem oyalanmam buralarda)anlatabiliyor muyum..