Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þirket Ücreti Vermede Son Gün?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Question Þirket Ücreti Vermede Son Gün?

Merhaba arkadaþlar.
    Ben advis ile gidiyorum bu sene. Þirket ücretim 1675$ (ne yazýk ki büyük kazýk yedim ) ve þu ana kadar 300$ ödedim, iþimi izmir fuarýnda aldým. Þirkete paramýn kalanýný ödemem gerek konsolosluktan randevu alabilmek için. Fakat ben nisanýn 20sinde ödemek istiyorum, ki elime o zaman param geçicek. Bunu þirkete söyleyince: randevu gününü almada sorun olur ve hatta program iptali bile olabilir dedi. Bu mümkün mü acaba? Nisan'ýn 20 sinde paramý versem eðer iptal olabilir mi programým, randevu alýnmamasý yüzünden (amerikadan belgeler geç geliyormus o sebeble randevu hemen alamazlarmýs nisanda) ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Þimdi þöyle bi durum var þirketler ds-2019 formunun numarasýný giriyorlar randevu alýrken.Çoðu þirket ds-2019 formu için belli bi miktar paranýn ödenmesini þart koþuyor haliyle.Program niye iptal olsun..sadece acil para yatýrman için taktiklerAma elin mahkum bi nevi çünkü ds-2019 formunu þirketin çýkarttýrýyor.Yani ücret ödemezsen randevu almazlar.Onlarýn insiyatifinde..Ama programýn iptal olacaðýný sanmýyorum.Kýllýk yaparlarmý bilemicem.Þirkette olsa bu iþi insanlar yapýyor ve herþey ikili iliþkide bitiyor..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý Ugur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Þimdi þöyle bi durum var þirketler ds-2019 formunun numarasýný giriyorlar randevu alýrken.Çoðu þirket ds-2019 formu için belli bi miktar paranýn ödenmesini þart koþuyor haliyle.Program niye iptal olsun..sadece acil para yatýrman için taktiklerAma elin mahkum bi nevi çünkü ds-2019 formunu þirketin çýkarttýrýyor.Yani ücret ödemezsen randevu almazlar.Onlarýn insiyatifinde..Ama programýn iptal olacaðýný sanmýyorum.Kýllýk yaparlarmý bilemicem.Þirkette olsa bu iþi insanlar yapýyor ve herþey ikili iliþkide bitiyor..
    Þirketimin tüm danýþmanlarý bu sitede hesabý olduðunu düþürsek, benim de direk kendi adýma hesap açmamý da katarsak artýk iþimiz hayrola 2 gün içinde toplam yatan para 800$ olmasý gerekiyor dediler. Ama o kadarý sanýrým ödeyemeyeceðim bu kadar kýsa sürede, kendimi 20 nisan a hazýrlamýþtým.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Valla bende bazen þirketi düþünmeden yazýyorum sonra düþünüyorum acaba ucu dokunurmu diye allahtan þimdiye kadar ters biþey olmadýBelki ben self gidiyorum çok uðraþtýrmýyorum ondandýrÞaka bi yana sen durumunu anlatýrsan onlarda anlayýþ gösterirler.Ama sende onlarý anla,sen vizeden olurda red alýrsan þirkete ödemen gereken parayý ödermisin?Ödemezsin..Onlarda þu anda sýcak para alacaklarý için vize reddi durumunda paraný Eylülden sonra ödeyecekleri için þu an önemli olan senin para yatýrmandýr..Bu iþler malesef böyleSen yinede bi görüþ danýþmanlarýnla..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Sen þimdiye kadar sadece ön kayýt ücreti yatýrmýþsýn anladýðým kadarýyla.
    Þirketin þu aþamada istediði para da büyük ihtimal vize randevusu almak için deðilde DS2019 belgenin basýlýp getirtilmesi içindir.
    Onlar açýsýndan bakarsak þuan senin yatýrdýðýn önkayýt ücretinden bu harcamayý yapsalar ve bu aþamadan sonra sen vazgeçsen dönem baþýndan bu yana seninle zaman kaybettiklerini düþüneceklerdir.Ama belge parasýný senden aldýklarý ve seninde sonrasýnda vazgeçtiðin takdirde baþta aldýklarý 300$ ý danýþmanlýk ücreti olarak kabul edip yakacaklardýr.
    Uður'un da dediði gibi bu iþler biraz ikili diyaloglara baðlý.Þu aþamada iki tarafta dediðinden vazgeçmezse senin çalýþma iznin gecikir doðal olarak da vize iþlemlerin gecikir.Þirket birazda bunlarý hýzlandýrmak adýna seni teþvik etmeye çalýþýyordur.Yoksa program iptali falan 15-20 günlük gecikme için yapýlmaz yani...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

iþin genelini bilmem ama sana kendi yaþadýðýmý anlatayým :

ben kayýt olurken 100$ ön kayýt ücreti yatýrdým sadece ve kalaný için martýn ilk haftasý diye konustuk arada bu konustugum danýsman deilde öbür danýsman baya mail attý kalan ücretleri tamamlamak için son tarih vs vs

ayný taktiði banada yaptýlar ben ''biz martýn ilk haftasý diye konustuk X beyle '' dedim.
    danýþmanda ''tamam problem yok'' desede sürekli bu tarz panik yaptýrýcak hafiften korkutucu þeyler ( iþ iptali demedi þimdi yukarda Allah var )
    söyledi..mesela formun gecikir vize tarihin gecikir vs vs..

ben týnlamadým konustugum tarihtede götürdüm kalan ücreti tek seferde koydum masalarýna

ücretini hemen ödeyen arkadaþlarda problem çýkanlar oldu ben geç ödedim onlara göre ama bende olmadý (henüz) :S
    sen ne tarihte konustuysan o zaman ödeyebilirsin bence
    Konu bakgercektengiderim tarafýndan (01-04-2012 Saat 02:18 AM ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: düzeltme

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Exclamation

Alýntý azizünsalkaraman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar.
    Ben advis ile gidiyorum bu sene. Þirket ücretim 1675$ (ne yazýk ki büyük kazýk yedim ) ve þu ana kadar 300$ ödedim, iþimi izmir fuarýnda aldým. Þirkete paramýn kalanýný ödemem gerek konsolosluktan randevu alabilmek için. Fakat ben nisanýn 20sinde ödemek istiyorum, ki elime o zaman param geçicek. Bunu þirkete söyleyince: randevu gününü almada sorun olur ve hatta program iptali bile olabilir dedi. Bu mümkün mü acaba? Nisan'ýn 20 sinde paramý versem eðer iptal olabilir mi programým, randevu alýnmamasý yüzünden (amerikadan belgeler geç geliyormus o sebeble randevu hemen alamazlarmýs nisanda) ?
    vay be sendemi hala ds i gelmemiþlerdensin ..bende ds formunu býrak daha iþveren ciee ye imzalý formu göndermemiþ ordan onay gelcekte sonra ds e gidicek daha benim iþim çok zor ...sizce bu durumda ben kaçýnda vizeye girerim??? ADVÝS ciyim bende

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý inek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vay be sendemi hala ds i gelmemiþlerdensin ..bende ds formunu býrak daha iþveren ciee ye imzalý formu göndermemiþ ordan onay gelcekte sonra ds e gidicek daha benim iþim çok zor ...sizce bu durumda ben kaçýnda vizeye girerim??? ADVÝS ciyim bende
    Mayýs ayýnda gidersin gibi gözüküyor.Çünkü þu an iþin hazýr olsa ds çýkacak ds numarasýna göre randevu alýnacak derken 1 haftayý bulur,1 hafta sonrada anca Mayýs ayýna rendevu alabilir olursun..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)