Alıntı gokhaNJan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ABD'ye ist-amsterdam-detroit-chicago aktarmal? olarak gittik. yolculu?un henüz ikinci dura?? olan amsterdam da uçaktan iner inmez 1.30 saat sonraki uça??ma yeti?mek üzere ko?u?tuyorum. bu arada amsterdam havaliman? çok büyük yürüyen bantlarda yürümeme ra?men uça??n kalkaca?? kap?ya varmam yar?m saati mi ald?..geldi?imde ne göreyim uça??m? bekleyece?im bölüme geçmeden önce görevliler herkesi tek tek sorguluyorlar...olay?n saçma yan? ?u.. biz türkiyeden amerikan konsoloslu?undan vizemizi alm???z. amsterdam da sadece aktarma yap?yoruz. havaliman? d???n? bile ç?km?yoruz..adamlar bizi sorguluyorlar neden gidiyorsun nerde kalacaks?n ne i? yapacaks?n ne zaman döneceksinn.. herneyse ?u an numaras?n? hat?rlayamad???m kap?da ki görevlilerden 2 sininn türk olmas? olaylar? ilginçle?tirmeye ba?lad?. 20-21 ya?lar?ndaki genç türk yan?m?za gelip ''beyler türk olanlar ?urda toplan?p beklesin'' dedi . bizde bi 20 ki?i olana kadar bekledik. ard?ndan bu arkada? bariyeri kald?r?p bizlerin evraklar? çok seri bi ?ekilde onaylay?p boarding kartlar?m?z? verdi. sorgusuz ve sualsiz...di?er ülkelerin vatanda?lar? ise sorgulanmaya devam ediyorlard? (AB vatanda?lar? hariç) ilk defa Türk oldu?umuz için pozitif ayr?mc?l??a tabi olduk. ?a??rmad?k desek yalan olur...
gokhanjan arkadasim
ayni olayi ben de yasadim. 3.5 aydir ilk kez birilerinin bize turk oldugumuz icin saygi gosterdigini gorup duygulandim. hele islem bitince adam bana iyi gunler dedi ya sarilip opecektim valla.. 3.5 aydir kimse iyi gunler demedigi icin belki de..
bi hos oldum.