arkadaslar work and travel s?ras?nda kred? kart? laz?m olur d?e bi tane almak istiyorum ama burda al?pta yurt d?s?nda rahatl?kla kullanabilcegim kreedi kart? hangisi olabilir tavsiyelerinizi alabilir miyim eywalah![]()

arkadaslar work and travel s?ras?nda kred? kart? laz?m olur d?e bi tane almak istiyorum ama burda al?pta yurt d?s?nda rahatl?kla kullanabilcegim kreedi kart? hangisi olabilir tavsiyelerinizi alabilir miyim eywalah![]()

visa ve mastercard yaz?yorsa yurtd???nda kullanabilirsin böyle bir konu vard? ara?t?r?rsan daha çok bilgi bulabilirsin

avantajl? bir?ey de?il sonucta buradaki günlük kurdan ödeyeceksin geldi?inde çok acil durumlarda kullanman d?s?nda sana bi yarar sa?lamaz. visa olan hepsini alabilrisin bende i? bankas?n?n var maximum s?k?nt? cekmed?m
Wisconsin Dells | Noah's Ark
2011 Summer

ARkadaslar kart kes?nl?kle yan?n?za al?n araba kralamak ?st?yorsan?z turk?ye den kred? kart?n?z bulunmak zorunda bu yuzden cok s?k?nt? cekeb?l?rs?n?z eger bu tarz dusunceler?n?z varsa araba kralamakla ?lg?l? kes?nl?kle yan?n?zda bulunsun
evet arkada?lar visa master card gibi bir kart?n?z acil durumlar ve araba kiralamak için yan?n?zda bulunmas?nda fayda var. hangi bankadan ald?g?n?z farketmez. tavsiye edilen minimum limit 1500 TL olmas? tabii imkan varsa.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

peki burdaki bankamatik kart?m?z (örnegin bende ziraat ve i? bankas?n?n var) orda geçerli olabiliyor mu?
not: ikisinin üzerinde de visa yaz?yor.

Ziraat ve i? bankas? "bankamatik" kartlar?n? kullanmada s?k?nt? ya?ayabilirsin.Her ne kadar üzerinde visa yazsa da özellikle ziraat bankas?n? kartlar?n? yurt d???nda kullanmada problem ya?an?yor.Ben ziraat kart?m? yurt d??? kullan?m?na açt?rm?? olmama ra?men amerikada kullanamam??t?m.
""Let the game begin""
Kredi kart? olmad??? belli oluyor cihazdan geçince.Kredi kart? isteyen yerlerde geçmiyor o kartlar.Mesela benim firstbank debit kart?m vard? ama kredi kart? olmad???ndan içindeki bakiyeye bak?lmaks?z?n araba kiralamada 400 tl limiti olan kredi kart?m? kulland?m 2 günden fazla araba kiralayam?yodum tek sefderdebu sefer 2000 limitli kart?mla gidiyorum
![]()

Ogrenciyken kredi limiti olayi onemli tabi.. Benim limitim 800 TL yine de idare eder sanirim arac kiralamayi dusunursem....
evet hem ziraat hem de i? bankas? bankamatik kart?m? orada kulland?m. bankamatikten para çektim. sadece bankaya sormakta fayda var guvenlik aç?s?ndan yurt d??? kullan?m?na aç?k m? de?il mi e?er de?ilse açt?r?n sonras?n? dusunmeyin. bir defas?nda babam para yat?rm??t? i? bankas?na bende çekmi?tim. o tl yat?rd? ben dolar çektim herhangi bir s?k?nt? yok. kur olarak belki biraz zararda olabiliriz ama acil bir durumda da en kolay yok bu gibi..
Eder eder merak etme.Ben uzun süreli dü?ündü?üm için 2bin tl limitli ald?m.10 gün kiralamay? dü?ünüyorum.Birde unutmaman?z gereken bir?ey var sonra plan?n?z? bozmay?n.Baz? firmalar kiralama yapmak istedi?iniz paran?n iki kat?n? çekerler.3 gün kiralayacakken 1 gün kiralamak zorunda kalmay?n.Bizim ba??m?za geldi.?zin ald?k 3 gün,bunun 2 gününü bo? bo? oturarak geçirdik.Gezemedik.Çünkü sen kredi kart? ödemesini yapsanda uluslararas? i?lem oldu?undan 10 gün kadar borç gözüküyor hala.S?k?nt?l? bi durum yani![]()
Konu Ugur tarafından (24-04-2012 Saat 10:42 PM ) değiştirilmiştir.

peki kart?n üzerindeki ismin farkl? olmas? sorun ç?kar?r m?? Ben babam?n kart?n? kullan?yorum amerikaya da onu götürece?im limiti yüksek diye. al??veri?lerde filan sorun ya?ar m?y?m acaba?

2 sene önce romada scooter kiralarken kredi kart?ma bloke koyacaklard? banka izin vermedi. al??veri? de yapamad?m sonradan ö?rendim ki yurtd??? kullan?ma kapal?ym?? kart. tabi ben kart? çoktan kesip atm??t?m sinirden. akl?n?zda bulunsun soru?turun yurtd??? kullan?m i?ini.

ordaki bankamatikler nas?l oluyor acaba yani sonuçta ben i? ve ziraat bankamatik kartlar?m? götürdü?ümde ordaki herhangi bir bankan?n bankamatiginden direkt kesinti olmadan çekebiliyor muyum? Yoksa burdaki gibi ba?ka bir bankan?n bankamatiginden çekti?imde i?lem ücreti al?yorlar m??

600 dolar çekiyosan 1% kadar? yani 6 dolar? i?lem masraf? oluyor.çok bi zarar? yok.Ama direk yat?rd???n?n hepsinide alam?yosun.Western Union'a göre daha az kesintili bi i?lem.Birde kur olarak normalin biraz üstünde i?lem yap?yorlar.Mesela 600 dolar normalde bugünün kur oran?na göre 600*1,76=1056 lira yapar.Ama i?lem masraf? olan 6 dolar?da dü?ününce ve kur oran? 1.76 yerine 1.8 gibi bi rakam olunca yat?rman?z gereken para 606*1,8=1090 lira.Çok çok bi zarar de?il ama masrafs?z da de?il..

Ben Amerikada son maa??m? b?rakm??t?m,burdan çekmi?tim o zaman i?lem masraf? oyduaradan 2 y?l geçti ama bu i?lem masraf? yüzde olarak ne kadar de?i?ti bilmiyorum.Çok çok yüzde 3-5 olmu?tur.Bankan?z? arayarak ö?renebilirsiniz yutrd??? para çekmede uygulanacak i?lem asraf? denir diye,baz? kredi kartlar?n?n ekstrelerinde en a?a??da bu ücretlendirmeler yaz?yor.

bugün i?bankas?na gittim bankamatik kart?m? yurt d???na açt?rmam gerekli mi orda kullanmak için diye sordum, hay?r zaten aç?k oluyo dediler güvenebilir miyim bilemedim bi ba?ka ?ubeye de sorsam m? o_O

bankamatik kartlar?n? sadece para çekmek için kullanabiliyoruz de?il mi? yani cebimdeki 300 dolar? hesab?ma oradan yat?ram?yorum? Sadece ailemin türkiyeden bana yat?rd??? paray? çekmek için kullanabiliyorum atm kartlar?n??
Telefonla mü?teri hizmetlerini ara en garanti biliyi onlar veriyor e?itimli eleman olduklar?ndan.Bankadaki memur bazen yanl?? bildi?i halde sall?yor resmen..
Daha önceden kart? yurtd??? harcamalar?na kapal? oldu?undan al??veri? yapamayan birinin yaz?s?n? görmü?tüm,bilmiyorum sorun yurt d???na kapal? olu?umu gerçekten yada ba?ka bi sorun vard? o öyle söyledi ama aramakta fayda var.1 may?stan sonra aray?n tarifeleri de?i?iyor,arad???n?z hatt?n özelli?inde bi hatm?? gibi oluyor bu 444'lü numaralar.
Hesab?na para yat?rman için 2 tane ayr? paypal hesab?n olmas? laz?m.2 tane hesap laz?m çünkü tek hesapta farkl? ülke bankas? kullanam?yosun.biri Türk bankalar?na odakl? bi hesap,biri amerika bankalar?na odakl? bi hesap.Amerikan paypal hesab?ndan yapaca??n i?lemle at?yorum USA bank'teki hesab?ndan 100 dolar çektin paypala,onu Türk paypal hesab?na transfer ediyosun o paypaldaki paray?da Türk bankas?na aktar?yosun.Taraf?mca denemi? onaylanm?? bi i?lemdirsüresi 3 haftad?r.1 hafta Amerikadaki trasnfer i?lem süresi,1 hafta uluslar aras? para trasnfer süresi,1 hafta Türkiyedeki i?lem süresi.
genelde bakm?yorlar kullanman da bir s?k?nt? olmaz çogu zaman. çünkü imza ile de ?ifre ile de i?lem yap?labiliyorsun. ve e?er pasaport sorarlarsa da o zaman sorun olabilir belki ama baban?n ad? oldu?unu gösterebilirsen göz yumarlar m? bilmiyorum. ama çok mant?ks?z kurallar da yok de?il.
21 ya? alt?na alkol satmak yasak. ve ben 25 yas?nda gidipte yan?mda 20 yas?nda biri varsa bana da alkol vermiyorlar. içerden ç?k?yoruz ben tek giriyorum o zaman veriyorlar.gibi saçma ?eyler olan bir yer yani
![]()

BENDE HSCB VAR B?DE F?NANS BANK VAR ORADA GEÇERL?M? BU KARTLAR.faizi nas?l i?ler ba??ma bela olurmu.mesela markete gittim kart?ma ald???m bi ?i?e su nas?l yans?yo mesela.1 dolarsa 1.78 olarakm? yans?t?l?r anlamad?mm ben.?

paypal hesab? nas?l oluyo ordan m? açt?r?yoruz bu konuda forumda bi bilgi var m? bilmiyorum ama ayd?nlatabilirseniz sevinirimben kredi kart? götürmeyebilirim e anlad?g?m kadar?yla orda çogu bilet vs. sat?n alma i?lemleri internet üzerinden görünüyo gibi tam anlamad?m yani.
burada kredi kart?n? nas?l kullan?yorsan orada da ayn? asl?nda bir fark yok. sadece kur 1.78 se o al??veri?in yap?ld??? anda, 10 dolarl?k bir?ey ald???nda 10.78 olarak yans?r. al??veri?te herhangi bir kesinti olmuyordu yanl?? hat?rlam?yorsam.
sadece nakit avans çekmede cüzi bir miktar i?lem ücreti gibi bi?e ekstradan kesilir bu kur çevrildikten sonra o kadar.
üzerinde visa yazan bütün kartlar çal???r. hangi bankaya ait oldu?u farketmez.

i?bank-maximum kart'?n i?'te üniversiteli kart? vard? yan?mda. çok da güzel kulland?m.

peki keredi kart? ödemesi yapabiliyormuyum ?? nas?l oluyo ???
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks