Work and Travel
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kredi kart? tavsiyesi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Question Kredi kart? tavsiyesi

arkadaslar work and travel s?ras?nda kred? kart? laz?m olur d?e bi tane almak istiyorum ama burda al?pta yurt d?s?nda rahatl?kla kullanabilcegim kreedi kart? hangisi olabilir tavsiyelerinizi alabilir miyim eywalah

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

visa ve mastercard yaz?yorsa yurtd???nda kullanabilirsin böyle bir konu vard? ara?t?r?rsan daha çok bilgi bulabilirsin

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

avantajl? bir?ey de?il sonucta buradaki günlük kurdan ödeyeceksin geldi?inde çok acil durumlarda kullanman d?s?nda sana bi yarar sa?lamaz. visa olan hepsini alabilrisin bende i? bankas?n?n var maximum s?k?nt? cekmed?m
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ARkadaslar kart kes?nl?kle yan?n?za al?n araba kralamak ?st?yorsan?z turk?ye den kred? kart?n?z bulunmak zorunda bu yuzden cok s?k?nt? cekeb?l?rs?n?z eger bu tarz dusunceler?n?z varsa araba kralamakla ?lg?l? kes?nl?kle yan?n?zda bulunsun

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

evet arkada?lar visa master card gibi bir kart?n?z acil durumlar ve araba kiralamak için yan?n?zda bulunmas?nda fayda var. hangi bankadan ald?g?n?z farketmez. tavsiye edilen minimum limit 1500 TL olmas? tabii imkan varsa.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

peki burdaki bankamatik kart?m?z (örnegin bende ziraat ve i? bankas?n?n var) orda geçerli olabiliyor mu?
    not: ikisinin üzerinde de visa yaz?yor.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Ziraat ve i? bankas? "bankamatik" kartlar?n? kullanmada s?k?nt? ya?ayabilirsin.Her ne kadar üzerinde visa yazsa da özellikle ziraat bankas?n? kartlar?n? yurt d???nda kullanmada problem ya?an?yor.Ben ziraat kart?m? yurt d??? kullan?m?na açt?rm?? olmama ra?men amerikada kullanamam??t?m.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Kredi kart? olmad??? belli oluyor cihazdan geçince.Kredi kart? isteyen yerlerde geçmiyor o kartlar.Mesela benim firstbank debit kart?m vard? ama kredi kart? olmad???ndan içindeki bakiyeye bak?lmaks?z?n araba kiralamada 400 tl limiti olan kredi kart?m? kulland?m 2 günden fazla araba kiralayam?yodum tek sefderdebu sefer 2000 limitli kart?mla gidiyorum

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ogrenciyken kredi limiti olayi onemli tabi.. Benim limitim 800 TL yine de idare eder sanirim arac kiralamayi dusunursem....

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı deniss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki burdaki bankamatik kart?m?z (örnegin bende ziraat ve i? bankas?n?n var) orda geçerli olabiliyor mu?
    not: ikisinin üzerinde de visa yaz?yor.
    evet hem ziraat hem de i? bankas? bankamatik kart?m? orada kulland?m. bankamatikten para çektim. sadece bankaya sormakta fayda var guvenlik aç?s?ndan yurt d??? kullan?m?na aç?k m? de?il mi e?er de?ilse açt?r?n sonras?n? dusunmeyin. bir defas?nda babam para yat?rm??t? i? bankas?na bende çekmi?tim. o tl yat?rd? ben dolar çektim herhangi bir s?k?nt? yok. kur olarak belki biraz zararda olabiliriz ama acil bir durumda da en kolay yok bu gibi..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı captain89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ogrenciyken kredi limiti olayi onemli tabi.. Benim limitim 800 TL yine de idare eder sanirim arac kiralamayi dusunursem....
    Eder eder merak etme.Ben uzun süreli dü?ündü?üm için 2bin tl limitli ald?m.10 gün kiralamay? dü?ünüyorum.Birde unutmaman?z gereken bir?ey var sonra plan?n?z? bozmay?n.Baz? firmalar kiralama yapmak istedi?iniz paran?n iki kat?n? çekerler.3 gün kiralayacakken 1 gün kiralamak zorunda kalmay?n.Bizim ba??m?za geldi.?zin ald?k 3 gün,bunun 2 gününü bo? bo? oturarak geçirdik.Gezemedik.Çünkü sen kredi kart? ödemesini yapsanda uluslararas? i?lem oldu?undan 10 gün kadar borç gözüküyor hala.S?k?nt?l? bi durum yani

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

peki kart?n üzerindeki ismin farkl? olmas? sorun ç?kar?r m?? Ben babam?n kart?n? kullan?yorum amerikaya da onu götürece?im limiti yüksek diye. al??veri?lerde filan sorun ya?ar m?y?m acaba?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2 sene önce romada scooter kiralarken kredi kart?ma bloke koyacaklard? banka izin vermedi. al??veri? de yapamad?m sonradan ö?rendim ki yurtd??? kullan?ma kapal?ym?? kart. tabi ben kart? çoktan kesip atm??t?m sinirden. akl?n?zda bulunsun soru?turun yurtd??? kullan?m i?ini.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ordaki bankamatikler nas?l oluyor acaba yani sonuçta ben i? ve ziraat bankamatik kartlar?m? götürdü?ümde ordaki herhangi bir bankan?n bankamatiginden direkt kesinti olmadan çekebiliyor muyum? Yoksa burdaki gibi ba?ka bir bankan?n bankamatiginden çekti?imde i?lem ücreti al?yorlar m??

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ordaki bankamatikler nas?l oluyor acaba yani sonuçta ben i? ve ziraat bankamatik kartlar?m? götürdü?ümde ordaki herhangi bir bankan?n bankamatiginden direkt kesinti olmadan çekebiliyor muyum? Yoksa burdaki gibi ba?ka bir bankan?n bankamatiginden çekti?imde i?lem ücreti al?yorlar m??
    Tabi belli bi kesinti oluyor.Ayr?ca kur fark?ndan da dolay? ufak bi miktar zarara u?ruyorsun.Ama en k?sa ve kolay yolu bu e?er ailen para yat?racaksa.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

600 dolar çekiyosan 1% kadar? yani 6 dolar? i?lem masraf? oluyor.çok bi zarar? yok.Ama direk yat?rd???n?n hepsinide alam?yosun.Western Union'a göre daha az kesintili bi i?lem.Birde kur olarak normalin biraz üstünde i?lem yap?yorlar.Mesela 600 dolar normalde bugünün kur oran?na göre 600*1,76=1056 lira yapar.Ama i?lem masraf? olan 6 dolar?da dü?ününce ve kur oran? 1.76 yerine 1.8 gibi bi rakam olunca yat?rman?z gereken para 606*1,8=1090 lira.Çok çok bi zarar de?il ama masrafs?z da de?il..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

600 dolar çekiyosan 1% kadar? yani 6 dolar? i?lem masraf? oluyor.çok bi zarar? yok.Ama direk yat?rd???n?n hepsinide alam?yosun.Western Union'a göre daha az kesintili bi i?lem.Birde kur olarak normalin biraz üstünde i?lem yap?yorlar.Mesela 600 dolar normalde bugünün kur oran?na göre 600*1,76=1056 lira yapar.Ama i?lem masraf? olan 6 dolar?da dü?ününce ve kur oran? 1.76 yerine 1.8 gibi bi rakam olunca yat?rman?z gereken para 606*1,8=1090 lira.Çok çok bi zarar de?il ama masrafs?z da de?il..
    u?ur bukadarc?k olduguna emin misin ?
    baya iyiymi? o zaman yani 600$ için 34 tl olurki bence baya uygun

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı bakgercektengiderim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    u?ur bukadarc?k olduguna emin misin ?
    baya iyiymi? o zaman yani 600$ için 34 tl olurki bence baya uygun
    Ben Amerikada son maa??m? b?rakm??t?m,burdan çekmi?tim o zaman i?lem masraf? oyduaradan 2 y?l geçti ama bu i?lem masraf? yüzde olarak ne kadar de?i?ti bilmiyorum.Çok çok yüzde 3-5 olmu?tur.Bankan?z? arayarak ö?renebilirsiniz yutrd??? para çekmede uygulanacak i?lem asraf? denir diye,baz? kredi kartlar?n?n ekstrelerinde en a?a??da bu ücretlendirmeler yaz?yor.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bugün i?bankas?na gittim bankamatik kart?m? yurt d???na açt?rmam gerekli mi orda kullanmak için diye sordum, hay?r zaten aç?k oluyo dediler güvenebilir miyim bilemedim bi ba?ka ?ubeye de sorsam m? o_O

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bugün i?bankas?na gittim bankamatik kart?m? yurt d???na açt?rmam gerekli mi orda kullanmak için diye sordum, hay?r zaten aç?k oluyo dediler güvenebilir miyim bilemedim bi ba?ka ?ubeye de sorsam m? o_O
    istersen sorabilirsin ama zaten visa yazd??? için otomatik aç?k oluyor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bankamatik kartlar?n? sadece para çekmek için kullanabiliyoruz de?il mi? yani cebimdeki 300 dolar? hesab?ma oradan yat?ram?yorum? Sadece ailemin türkiyeden bana yat?rd??? paray? çekmek için kullanabiliyorum atm kartlar?n??

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Telefonla mü?teri hizmetlerini ara en garanti biliyi onlar veriyor e?itimli eleman olduklar?ndan.Bankadaki memur bazen yanl?? bildi?i halde sall?yor resmen..

Alıntı earthborn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istersen sorabilirsin ama zaten visa yazd??? için otomatik aç?k oluyor
    Daha önceden kart? yurtd??? harcamalar?na kapal? oldu?undan al??veri? yapamayan birinin yaz?s?n? görmü?tüm,bilmiyorum sorun yurt d???na kapal? olu?umu gerçekten yada ba?ka bi sorun vard? o öyle söyledi ama aramakta fayda var.1 may?stan sonra aray?n tarifeleri de?i?iyor,arad???n?z hatt?n özelli?inde bi hatm?? gibi oluyor bu 444'lü numaralar.

Alıntı Sgb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bankamatik kartlar?n? sadece para çekmek için kullanabiliyoruz de?il mi? yani cebimdeki 300 dolar? hesab?ma oradan yat?ram?yorum? Sadece ailemin türkiyeden bana yat?rd??? paray? çekmek için kullanabiliyorum atm kartlar?n??
    Hesab?na para yat?rman için 2 tane ayr? paypal hesab?n olmas? laz?m.2 tane hesap laz?m çünkü tek hesapta farkl? ülke bankas? kullanam?yosun.biri Türk bankalar?na odakl? bi hesap,biri amerika bankalar?na odakl? bi hesap.Amerikan paypal hesab?ndan yapaca??n i?lemle at?yorum USA bank'teki hesab?ndan 100 dolar çektin paypala,onu Türk paypal hesab?na transfer ediyosun o paypaldaki paray?da Türk bankas?na aktar?yosun.Taraf?mca denemi? onaylanm?? bi i?lemdirsüresi 3 haftad?r.1 hafta Amerikadaki trasnfer i?lem süresi,1 hafta uluslar aras? para trasnfer süresi,1 hafta Türkiyedeki i?lem süresi.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı ceren92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki kart?n üzerindeki ismin farkl? olmas? sorun ç?kar?r m?? Ben babam?n kart?n? kullan?yorum amerikaya da onu götürece?im limiti yüksek diye. al??veri?lerde filan sorun ya?ar m?y?m acaba?
    genelde bakm?yorlar kullanman da bir s?k?nt? olmaz çogu zaman. çünkü imza ile de ?ifre ile de i?lem yap?labiliyorsun. ve e?er pasaport sorarlarsa da o zaman sorun olabilir belki ama baban?n ad? oldu?unu gösterebilirsen göz yumarlar m? bilmiyorum. ama çok mant?ks?z kurallar da yok de?il.

21 ya? alt?na alkol satmak yasak. ve ben 25 yas?nda gidipte yan?mda 20 yas?nda biri varsa bana da alkol vermiyorlar. içerden ç?k?yoruz ben tek giriyorum o zaman veriyorlar. gibi saçma ?eyler olan bir yer yani

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

BENDE HSCB VAR B?DE F?NANS BANK VAR ORADA GEÇERL?M? BU KARTLAR.faizi nas?l i?ler ba??ma bela olurmu.mesela markete gittim kart?ma ald???m bi ?i?e su nas?l yans?yo mesela.1 dolarsa 1.78 olarakm? yans?t?l?r anlamad?mm ben.?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

paypal hesab? nas?l oluyo ordan m? açt?r?yoruz bu konuda forumda bi bilgi var m? bilmiyorum ama ayd?nlatabilirseniz sevinirim ben kredi kart? götürmeyebilirim e anlad?g?m kadar?yla orda çogu bilet vs. sat?n alma i?lemleri internet üzerinden görünüyo gibi tam anlamad?m yani.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

burada kredi kart?n? nas?l kullan?yorsan orada da ayn? asl?nda bir fark yok. sadece kur 1.78 se o al??veri?in yap?ld??? anda, 10 dolarl?k bir?ey ald???nda 10.78 olarak yans?r. al??veri?te herhangi bir kesinti olmuyordu yanl?? hat?rlam?yorsam.

sadece nakit avans çekmede cüzi bir miktar i?lem ücreti gibi bi?e ekstradan kesilir bu kur çevrildikten sonra o kadar.

üzerinde visa yazan bütün kartlar çal???r. hangi bankaya ait oldu?u farketmez.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart :=)

Alıntı kayhan86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burada kredi kart?n? nas?l kullan?yorsan orada da ayn? asl?nda bir fark yok. sadece kur 1.78 se o al??veri?in yap?ld??? anda, 10 dolarl?k bir?ey ald???nda 10.78 olarak yans?r. al??veri?te herhangi bir kesinti olmuyordu yanl?? hat?rlam?yorsam.

sadece nakit avans çekmede cüzi bir miktar i?lem ücreti gibi bi?e ekstradan kesilir bu kur çevrildikten sonra o kadar.

üzerinde visa yazan bütün kartlar çal???r. hangi bankaya ait oldu?u farketmez.
    çok te?ekkürler

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

i?bank-maximum kart'?n i?'te üniversiteli kart? vard? yan?mda. çok da güzel kulland?m.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

peki keredi kart? ödemesi yapabiliyormuyum ?? nas?l oluyo ???

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki keredi kart? ödemesi yapabiliyormuyum ?? nas?l oluyo ???
    Türkiyeden yada internetten yapabiliyorsun.Kendi IBAN numarana para havale edersin,ordan ödemeni yapars?n.Tabi havala ücreti vard?.Baya yüklü oluyo yanl?z.E?er sizin ad?n?za yat?racak biri varsa Türkiyede o yat?rs?n siz dönünce ödersiniz.Yoksa biraz fark ödemek laz?m..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)