Work and Travel
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dolandırıcı Şirketlerle İlgili Konuların Kaldırılması

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Dolandýrýcý Þirketlerle Ýlgili Konularýn Kaldýrýlmasý

Bir firmanýn dolandýrýcýlýgý üzerine bir çok insanýn maðdur olmasý ve burdan paylasýlmasý sonucu bütün o þirketle ilgili konularýn silinmesi hakkýnda bi yönetici bilgi verebilir mi?
    O konunun açýlma amacý maðdur sayýsýnýn artmamasýdýr ki, bahsi geçen þirket ve þahýs bunu profesyonel bir þekilde yapmaktadýr. Ýnsanlarýn emeðini ve 1 yýlýný hiçe sayarak bu dolandýrýcýlýga devam etmektedir.
    Bu tür bi konunun kaldýrýlmasý ve post atan maðdur arkadaslarýn banlanmasýný anlamýs deðilim.
    Konu AlCapone tarafýndan (24-04-2012 Saat 01:47 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Turkex konusundan bahsediyorsun galiba heralde sponsor diye oldu böyle biþey baþka biþey gelmiyor aklýma. Güzel ülkemizde yaþananlar internet ortamýnda yaþanýnca þaþýrmamýz enteresan.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@AlicanKidd tam olarak ne demek istedin hocam pek anlayamadým açýkçasý.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Bu dünyada paran varsa hayat güzel demek istiyor

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ortada rahatsýz edici bir durum var haklýsýnýz fakat yönetici arkadaþlarýmýzdan Fiorex konu ile ilgili bir açýklama yapmýþ: http://www.turkishwat.net/turkishwat...iklamalar.html

Turkex turkishwat.net'un sponsoru deðildir, keza sponsor olsa da farketmez. Bir ayrýmcýlýk olsa bu forumun bir ayrýcalýðý kalmaz bu günlere gelmez.

Sonuç olarak, durum ile ilgili bir kritik yapýp ona göre tekrar hareket edecek ve size bilgi döneceðiz. Konunun kaldýrýlmasý sayfa içerisinde haklý durumda olsanýz dahi haksýz duruma düþebileceðiniz yazýlardýr. Rencide etmeden, yargýlamadan þikayetlerinizi belirtebilirsiniz fakat hükmü verilmeden bir þahsý/kurumu dolandýrýcý diye niteleyemezsiniz. Hükmü veren kurum da mahkemelerdir. Bundan sonraki kelimeleri bu doðrultuda seçelim. Arada olayý hoplatmak isteyen ve odaklamaya çalýþan ayný þahsa ait en az iki kullanýcý adýnýn olmasý durumun farklý yönlere itilmesine vesile olmuþtur bir anlamda.

Turkishwat her zaman haklýnýn yanýndadýr.
    admin (at) turkishwat.net

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Shinoda açýklama yapmýþ ancak eklemek istediklerim var. Cezalý Üyeler baþlýðýnda neden uzaklaþtýrmalar yaþandýðýný görebilirsiniz. Nedensiz hiçbirþey yapmýyoruz. Önce bilgi sahibi olalým sonra fikir sahibi...

Þikayet Var kýsmý halen kullanýma açýktýr. Çift hesap alanlar, olayý farklý boyuta taþýyanlar, linç giriþiminde bulunanlar, hakaret edenler ve hüküm verenler forum kurallarýný ihlal etmiþ sayýlacak ve süresiz banlacaktýr.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bu insanlar durduk yere gelip o adam hakkýnda dolandýrýcý ifadesini kullanmamýþlardýr ben inanmýyorum buna, mahkeme karar vermeden o kiþi için dolandýrýcý diyemiyorsanýz diyorsa bu site yöneticileri ülkedeki yönetim biçiminden hiçbir fark kalmamýþtýr. Mahkemelerde Adalet olsun biz karar bekleyelim Ama olmadýðý için o adam insanlarýn paralarýný alýp amerikaya yollamayýp icracýlardan kaçýp ofis telefon deðiþtirip nerde olduðu belli olmayýnca DOLANDIRICI denebilir.
    2011 Summer

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Shinoda açýklama yapmýþ ancak eklemek istediklerim var. Cezalý Üyeler baþlýðýnda neden uzaklaþtýrmalar yaþandýðýný görebilirsiniz. Nedensiz hiçbirþey yapmýyoruz. Önce bilgi sahibi olalým sonra fikir sahibi...

Þikayet Var kýsmý halen kullanýma açýktýr. Çift hesap alanlar, olayý farklý boyuta taþýyanlar, linç giriþiminde bulunanlar, hakaret edenler ve hüküm verenler forum kurallarýný ihlal etmiþ sayýlacak ve süresiz banlacaktýr.

Nedensiz illaki birþey yapýlmýyorda yalnýz konuyu açan arkadaþlar baþka ,çift hesap açýp konuya yazan bir baþka kiþi ve bizim aracýlýðýmýzla bir maðdur buraya katýldý ve haliyle sadece o konuya yazma gereksinimi duydu.Bundan doðalda birþey yok.Ayrýca linç giriþimi vs þeyler yazmýþsýnýz.O konuda bu 2 kiþinin dýþýndada '' Yakalayýp dövün'' diye mesaj atanda vardý onun hakkýnda neden bir iþlem baþlatýlmadý madem bu arkadaþa böyle birþey yakýþtýrýldý.

Ayrýca dolandýrýcýlýk lafýnýda kesinlikle söylebiliriz bence.Yasal olarak zaten bir düzine dolandýrýcýlýk davasý var hakkýnda ve bunun dýþýnda benim çok yakýndan tanýdýðým 2 arkadaþýnda paralarý alýp tüydü.Ulaþýlamýyor buna sizin oralarda ne deniyor? Baþka bir anlamý varsa belirtirseniz onu söyleyebiliriz.

Kýsa lafýn özü,hiç deðilse konu kalabilirdi hakaret,linç giriþimli mesajlarý silip yazanlara gerekenleri yapabilirdiniz.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hakkýnda hüküm verilince burada yayýnlayacak mýsýnýz?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

siz yazýlanlarý kaldýrýyorsunuz. bunu yaparak da adil davrandýðýnýzý söylüyorsunuz. Biz maðdur olmuþ zamaný ve parasý çalýnmýþ insanlarýz. Bize zaten olan oldu artýk mahkemeye vermekten baþka çaremiz kalmadý. Tamamen iyiniyetli olarak baþkalarý da tuzaða düþmesin diye yazýyoruz. Bizim hiçbir çýkarýmýz yok burada.Aksine sürekli olayý anlatmaktan yorulduk artýk. Baþka insanlarýn caný yanmasýn diye uðraþýyoruz. Size bir þey demek istemiyorum ama bu durumda farkýnda olmadan da olsa SERHAN KAYIR VE TURKEX e biryerde yardýmcý olmuþ sayýlýyorsunuz. Böyle bir þeyi nasýl yapýyorsunuz gerçekten anlamýyorum. ARKADAÞLAR TABÝ OLAN BÝZE OLDU ADMINLERÝN KENDÝSÝNE BÝR ÞEY OLMADIÐI ÝÇÝN RAHAT RAHAT SÝLERler. BURADA BÝZ BAÞKALARI ÝÇÝN UÐRAÞIYORUZ ARTIK OLAYLAR TAMAMEN BÝZÝM DIÞIMIZDA. BÝZ ZATEN DOLANDIRILDIK. BÝZ ZATEN MAHKEMEYE VERDÝK. BUNDAN SONRASI TAMAMEN BAÞKALARI MAÐDUR OLMASIN DÝYE! RAHATÇA GEZMESÝN ARTIK BU ÞAHIS DÝYE!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

E þimdi kime yaradý bu durum? Madem öyle benim alehimde yazý yazdýnýz 3 üyelik alýp girip kendime küfredeyim konuyu bu yolla sildireyim.. Hakaretler silinip konu saklanmalýydý þimdi "turkex" diye aratan adý geçen suçlamalarýn hiçbirini okuyup öðrenemeyecek.
    Ýki gün sonra karar çýkýpta burada ifþa edilecek deðil ya.Memleketin adalet sisteminin hýzý malum, yönetime göre, bu kiþi ve kuruma "dolandýrýcý" demek için mahkeme sonucu lazýmmýþ.Hal buyken önümüzdeki yýllarda bu adam ayný þekilde bu iþi yapar kim nereden öðrenecek?
    BENCE, forum mantýðýnda bu gibi þaibeli durumlarda kullanýlmak üzere normal üyelerin göremediði bir altforum bulunmalý ve bu tarz konular önce buraya taþýnmalý,umarým konu direk silinmeyip böyle biþey uygulanmýþtýr..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý SYSOP Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    E þimdi kime yaradý bu durum? Madem öyle benim alehimde yazý yazdýnýz 3 üyelik alýp girip kendime küfredeyim konuyu bu yolla sildireyim.. Hakaretler silinip konu saklanmalýydý þimdi "turkex" diye aratan adý geçen suçlamalarýn hiçbirini okuyup öðrenemeyecek.
    Ýki gün sonra karar çýkýpta burada ifþa edilecek deðil ya.Memleketin adalet sisteminin hýzý malum, yönetime göre, bu kiþi ve kuruma "dolandýrýcý" demek için mahkeme sonucu lazýmmýþ.Hal buyken önümüzdeki yýllarda bu adam ayný þekilde bu iþi yapar kim nereden öðrenecek?
    BENCE, forum mantýðýnda bu gibi þaibeli durumlarda kullanýlmak üzere normal üyelerin göremediði bir altforum bulunmalý ve bu tarz konular önce buraya taþýnmalý,umarým konu direk silinmeyip böyle biþey uygulanmýþtýr..
    En azýndan bende böyle düþünüyorum.Bizim wat þirketimiz yok.Sadece baþka maðdur olabilecek kiþileri önleme amacýndayýz.En azýndan hakaret içeren mesajlar silinip konu kalabilirdi.Serhan denilen þahsýn buradada hesabý var. Turkex danýþman diyede zaten yürekliyse böyle bir olaylar yoksa zaten kendiside cevap verir.

Biz burada sadece TURKEX denilip arattýðýnda nasýl bir þirket olduklarýnýn gözükmesini istiyoruz.BAÞKASI MAÐDUR OLMASIN diye....

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ve adminlerden ses yok... bunu da banla...böyle dedik diye...

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    0

TheDante ve SYSOP cok haklýlar. Bugun bu durumda olmamýzýn en büyük nedenlerinden biri bu tur konularýn silinmesidir. Ben Turkex e kayýt olmadan önce tabi ki arastýrma yaptým hicbir magduriyet bulamadým. Turkex 2008 yýlýndan beri faaliyette ve insanlarý dolandýrýyor. Mutlaka biri buraya konu acmýstýr cünkü TW 2006 da kurulmus ve Türkiye'nin en büyük öðrenci platformlarýndan biri. Bunu göz önünde bulundurarak buraya konu acmýstým. Turkex nasýl bir þirket diye. Cevap yazan tek kiþi break yani admin idi. Cevabý da suydu; "Olumsuz fazla yorum duymamýþtým, 2 yýl önce Turkishwat'ta sponsor baðlantýsý vardý."

Benim anlamadýgým 4 yýldýr insanlarý dolandýran bir þirketten böyle bir sitenin admininin nasýl haberi olmaz ? Yanlýs anlasýlma olmasýn burdaki kimseyi suclamýyorum. Ama siz siz olsanýz böyle bir sitenin admininin yaptýgý bu yorum size fikir vermez miydi ?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý AlicanKidd Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu insanlar durduk yere gelip o adam hakkýnda dolandýrýcý ifadesini kullanmamýþlardýr ben inanmýyorum buna, mahkeme karar vermeden o kiþi için dolandýrýcý diyemiyorsanýz diyorsa bu site yöneticileri ülkedeki yönetim biçiminden hiçbir fark kalmamýþtýr. Mahkemelerde Adalet olsun biz karar bekleyelim Ama olmadýðý için o adam insanlarýn paralarýný alýp amerikaya yollamayýp icracýlardan kaçýp ofis telefon deðiþtirip nerde olduðu belli olmayýnca DOLANDIRICI denebilir.
    AlicanKidd;

Ýlk defa böyle bir durumla karþýlaþmýyoruz. Onlarca kapattýðýmýz konu var. Peki nedeni hakkýnda bir fikrin var mý? -Belki kendi açýndan vardýr. Buraya nice öðrenciler geldiler, konular açtýlar ve destek çýktýk. Sonra ne mi oldu? O öðrenciler sözlerinin arkasýnda durmadýlar. Açtýklarý konularý kendileri kapattýlar yada mahkeme sürecine girdi olay. Ben inanýyorum ki bu ismini verdiðiniz þahýs paralarýnýzý geri ödese, buraya mesaj atan arkadaþlarýn büyük bir çoðunluðu ortadan kaybolacak. Bunu istatistikler söylüyor.

Hüküm konusuna gelince, burasý hüküm yeri deðil. Ülkenin kanunlarý var ve bireyler bunlar çerçevesinde yargýlanýyor. Birkaç kiþinin ortak kanaatine göre deðil malesef. Senin mantýðýnýn doðru olduðunu varsayar ve mahkeme kararýný beklemeden, süreci izlemeden bir karar verme gereksinimi duyarsak, bende senin ilgili þirkete rakip bir firma olduðunu ve karalama yaptýðýn kanaatine varabilirim. Bunun olmamasý için kanunlar var iþte..

Sizin dediðiniz gibi adýný verdiðiniz kiþiyi kayýrsak þu anda yasaklý kelimeler arasýna alýrým verdiðiniz þahsýn ismini ve þirketini.. Binlerce kez yazsanýz da çýkmaz.! Bazý þeyleri görüpte konuþalým o yüzden.

Sizlere þikayetim var kategorisinin hala açýk olduðunu ve kurallar çerçevesinde þikayetlerinizi bildirebileceðinizi belirttik. Tamam bir þikayetiniz var ve bunu güzelce yazýn. DOLANDIRICI yazýyorsunuz (bana göre mahkeme kararý olmadan yazýlmamasý gerekir). Yine de diyorum ki tamam bu çocuklar dediklerinin arkasýnda gibi.. Ama bakýyorum profillerinize, çift hesaplar, yanlýþ isim soyisim ve mail bilgileri..
    Önce kendimize çekidüzen verelim. Sonra sorgulamaya baþlayalým.

An itibari ile TC KÝMLÝK no Ýsim Soyisim ve Telefon numarasýný eksiksiz paylaþan kim olursa olsun mesajlarýna dokunmayacaðým. Ben bu durumdan sizlerin daha fazla zararlý çýkmamanýz için müdahale ettim þimdiye kadar. Bundan sonra etmeyeceðim. Çünkü görüyorum ki bizlere karþý mesnetsiz iddialarýnýz var ve bunlarý savunurken vermiþ olduðunuz doneler akla mantýða sýðmýyor. TW her zaman haklýnýn yanýnda olmuþtur. Olacaktýr da..

Dediðim gibi bilgilerini eksiksiz paylaþan herkes an itibari ile istediðini dilediði gibi paylaþabilir. Yasal bir anlaþmazlýk durumunda ilgili makamlarla bilgileriniz paylaþýlacaktýr bilginize..

Konu içeriðine iki çift lafým daha olacak. Bu dediðiniz kiþi "Ticari iflasýný" verirse hiçbiriniz beþ kuruþ alamazsýnýz üstüne üstlük buraya yazdýklarýnýzdan hakaret davasý görülebilir. Þimdi bir daha düþünün neden müdahalelerde bulunduðumuzu ..,

Selamlar

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

@Fiorex olayla benim alakam mevcut deðil Turkex'e ne kayýt oldum nede herhangi bir iliþkim oldu ben dolandýrýlanlarýn kandýrýlanlarýn savunulduðu taraftayým. Bilgilerimde senin bahsettiðin gibi ne bir yanlýþ ne bir eksik var. Ben tanýmam bu sahýsý ama o kadar insan gelipte birþey paylaþýyorsa foruma ters mesajlar silinip konu býrakýlmalýydý. Benim bahsettiðim budur.Burada sizde üyeleri koruma amacýnda olabilirsiniz doðru bir davranýþtýr ancak biraz daha esnek davranýlýp TURKEX konusunu býrakabilmeliydniz.
    2011 Summer

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Konu içeriðine iki çift lafým daha olacak. Bu dediðiniz kiþi "Ticari iflasýný" verirse hiçbiriniz beþ kuruþ alamazsýnýz üstüne üstlük buraya yazdýklarýnýzdan hakaret davasý görülebilir. Þimdi bir daha düþünün neden müdahalelerde bulunduðumuzu ..,

Selamlar

Zaten benim , Alcapone ve dante_93 buraya bunu açma nedeni tamamý ile baþkalarý maðdur olmasýn diye.

Zaten giden gitti,para alma iþinin olmayacaðýný biliyoruz.Diðer maðdurlar ile konuþtuðumuzda 2 senede 3 senede verdiði paranýn yarýsýný alabilmiþ adamlar var kaldýki þuanda o þahsiyet sýrra kadem basmýþ durumda.Siz burada dolandýrýcý yakýþtýrmasý yapmýyor olabilirsiniz haklý olarak anlarýz.Bu kiþinin zaten onlarca dolandýrýcýlýkdan davasý var.Siz sitenizde istemezsiniz o ayrý birþey böyle kelimeleri.

Sizin baþýnýza böyle birþey gelsin.Parayý alsýn iþ ayarlayacaðým ediceðim vs vs deyip adam 2 iþ yeri deðiþtirip hayalet olsun.NE DÜÞÜNÜRSÜNÜZ?

Bizim baþýndan beri demek istediðimiz çift hesap kullanan eden illaki vardýr.Onlarýda siz görüyorsunuz ve ayýklýyorsunuz.Konuyu bu çift hesaplýlardan birimi açmýþ hayýr, linç giriþimi var denildi,kaldýki yakalayýp dövüceksiniz denen kiþi ceza almazken sonunda öyle olucak denen kiþi banlanýyor.Uygunsuz bulunan mesajlar silinip ne yaptýrým yapýyorsanýz üyeye yapmanýzdý.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Sevgili Fiorest...
    ''Ben inanýyorum ki bu ismini verdiðiniz þahýs paralarýnýzý geri ödese, buraya mesaj atan arkadaþlarýn büyük bir çoðunluðu ortadan kaybolacak. '' diyorsun.

Para iadesi þuan imkansýz görünüyor. Yani biz paramýzý alamayacaðýmýzý bile bile buradayýz. Peki buna ne diyorsun?

Bir de iflasýný verebilir ve bizlerin suçlu çýkabilme ihtimalinden bahsetmiþsin. Artýk iflasýný verse de 2010 yýlýndan beri maðdur ettiði insanlar var o zaman neden iflasýný vermedi? Hepimiz ayný dönemde deðiliz hatta ayný yýl içinde bile deðiliz. Bunlar gözardý edilecek þeyler deðil. Bu kadar sinirlerimiz yýpranmýþ aðzýmýzdan 2 laf çýkmýþ diye biz suçlu olucaz öyle mi? DÝyelim ki yapabileceðimiz en kötü þeyi yapsak, aðýr tahrikten ceza indirimi alýrýz ) isminin baþýna bir sýfat eklemiþiz çok mu ? )

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Fiorex açýklamýþ olayý. Kiþisel bilgiler atmasyon olmadýðý sürece, rencide edici veya argo kelimeler kullanýlmadýðý sürece þikayetlerinizi açabilirsiniz. Biz buna hiç bir zaman karþý çýkmadýk ki.

Ayrýca tekrar söylüyoruz, bir bu konuyu firmayý ya da kiþiyi kayýrmak için kapatmadýk. Yapýlan yorumlarýn yanlýþlýðýndan ötürü kapattýk. Düzgün bir þekilde þikayetinizi veya maðdur olduðunuz noktalarý düzgün bir baþlýkla açabilirsiniz.
    admin (at) turkishwat.net

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)