Arkadaþlar þu sýra herkesin dert ettiði konu hangi evrak lazým, hangi evraðý yanýma alsam iyi olur gibi düþünceler.Sizlere yardým etmek amacýyla kendi evraklarýmýn fotoðraflarýný ekleyerek hangi evraðýn nasýl gözüktüðünü yanýnýza hangi evraklarý almanýz gerektiðini resim ekleyerek anlatýcam.

Gerekli evraklar;

• Pasaport (varsa vize basýlmýþ eski pasaport)
  • DS-2019 formu
  • DS-160 formu
  • SEVIS FEE yazan makbuz
  • Kapalý kaþeli zarfa trankript (Türkçe veya Ýngilizce olabilir)
  • 2 vize için çekilmiþ fotoðraf (arka fon beyaz kulaklar gözükecek þekilde küpe vs olmayacak)
  • TEB vize baþvuru ödeme makbuzu (þu anki anlaþmalý banka bu)

Gelelim bu evraklar neye benziyor..

Aþaðýdaki resimde gördüðünüz DS-2019 belgesinin ilk sayfasýdýr ki önemli olan sayfasý budur arkada prosedür yazdýðýndan eklemiyorum.

Aþaðýda gördüðünüz resim Transkripte ait.Ýngilizce veya Türkçe olmasý zorunlu deðil,benim bölümüm ingilizce olduðundan ingilizce aldým siz Türkçe alabilirsiniz.

Aþaðýda gördüðünüz resim bu transkriptin içine konulmasý gereken zarfýn mühürlü resmi.

Aþaðýda gördüðünüz resim rengi bile dert olan TEB ödenti makbuzunun benzeri çünkü vize görüþmesi sýrasýnda bu makbuzu iade etmediler bana bende bu makbuzu almadan önce ayný bankadan 140 dolar alýp yatýrmýþtým makbuzlar birbirine çok benzediðinden eklemek istedim.

Aþaðýda gördüðünüz bir diðer makbuz olan Sevis fee makbuzu.Çoðu kiþi makbuz deyince kenarý delikli makbuz kaðýdý zannedip anlamadýðý için bununda resmini ekliyorum..

Aþaðýdaki fotoðraf eski ve yeni pasaportlar..(elinizde eski vize basýlý pasaport varsa mutlaka yanýnýzda bulundurun)

Aþaðýdaki resim bir DS-160 formunun resmidir.Kendi belgem görüþme sýrasýnda konsoloslukta kaldýðý için öylesine bi foto bulup yüklüyorum bi bilginiz olsun en azýndan..