Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Vize Görüþmesinde Gerekli Evraklar | Resimli

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Standart Vize Görüþmesinde Gerekli Evraklar | Resimli

Arkadaþlar þu sýra herkesin dert ettiði konu hangi evrak lazým, hangi evraðý yanýma alsam iyi olur gibi düþünceler.Sizlere yardým etmek amacýyla kendi evraklarýmýn fotoðraflarýný ekleyerek hangi evraðýn nasýl gözüktüðünü yanýnýza hangi evraklarý almanýz gerektiðini resim ekleyerek anlatýcam.

Gerekli evraklar;

• Pasaport (varsa vize basýlmýþ eski pasaport)
    • DS-2019 formu
    • DS-160 formu
    • SEVIS FEE yazan makbuz
    • Kapalý kaþeli zarfa trankript (Türkçe veya Ýngilizce olabilir)
    • 2 vize için çekilmiþ fotoðraf (arka fon beyaz kulaklar gözükecek þekilde küpe vs olmayacak)
    • TEB vize baþvuru ödeme makbuzu (þu anki anlaþmalý banka bu)

Gelelim bu evraklar neye benziyor..

Aþaðýdaki resimde gördüðünüz DS-2019 belgesinin ilk sayfasýdýr ki önemli olan sayfasý budur arkada prosedür yazdýðýndan eklemiyorum.

Aþaðýda gördüðünüz resim Transkripte ait.Ýngilizce veya Türkçe olmasý zorunlu deðil,benim bölümüm ingilizce olduðundan ingilizce aldým siz Türkçe alabilirsiniz.

Aþaðýda gördüðünüz resim bu transkriptin içine konulmasý gereken zarfýn mühürlü resmi.

Aþaðýda gördüðünüz resim rengi bile dert olan TEB ödenti makbuzunun benzeri çünkü vize görüþmesi sýrasýnda bu makbuzu iade etmediler bana bende bu makbuzu almadan önce ayný bankadan 140 dolar alýp yatýrmýþtým makbuzlar birbirine çok benzediðinden eklemek istedim.

Aþaðýda gördüðünüz bir diðer makbuz olan Sevis fee makbuzu.Çoðu kiþi makbuz deyince kenarý delikli makbuz kaðýdý zannedip anlamadýðý için bununda resmini ekliyorum..

Aþaðýdaki fotoðraf eski ve yeni pasaportlar..(elinizde eski vize basýlý pasaport varsa mutlaka yanýnýzda bulundurun)

Aþaðýdaki resim bir DS-160 formunun resmidir.Kendi belgem görüþme sýrasýnda konsoloslukta kaldýðý için öylesine bi foto bulup yüklüyorum bi bilginiz olsun en azýndan..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Eline saðlýk yararlý bir paylaþým...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Benim eski yeþil pasaportum var, yazýn almýþtým ama hiç kullanma fýrsatým olmadý. Vize basýlmadý yani, onu götürmem gerekli midir acaba?

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Alýntý rerere Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim eski yeþil pasaportum var, yazýn almýþtým ama hiç kullanma fýrsatým olmadý. Vize basýlmadý yani, onu götürmem gerekli midir acaba?
    Hayýr üzerinde daha önce ABD hükümeti tarafýndan basýlmýþ vizelerin olduðu pasaportlarýnýzý götürmeniz gerekmekte.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Çok iþime yarayan bir paylaþým. Teþekkürler. Benim bir sorum var. Okulumun eðitim dili Türkçe ve transkripti Ýngilizce almak için çabalýyorum. Bayaðý sorun çýkarýyorlar, halledeceðim umarým ama Türkçe olabilir demiþsin. Bunun kesinliði nedir?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý MelodyGlory Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok iþime yarayan bir paylaþým. Teþekkürler. Benim bir sorum var. Okulumun eðitim dili Türkçe ve transkripti Ýngilizce almak için çabalýyorum. Bayaðý sorun çýkarýyorlar, halledeceðim umarým ama Türkçe olabilir demiþsin. Bunun kesinliði nedir?
    Kesinliði þudur bugün kýz arkadaþým girdi vize görüþmesine ve aldý vizeyi.Onunda bölümü Türkçe ve trasnkriptte Türkçe.Yani transkriptin Ýng olmasý biþey ifade etmiyor..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

peki dostum bi sorum olucak. Ben wat dönüþü erasmus yapýcam sýkýntý olmazsa , mart ta ilk kez pasaport cýkarttým 1 yýllýk . þimdi erasmusta olunca pasaport süresi 1 yýllýk yetmýyo o yuzden amerýka dönüþü uzattýrmak sýkýntý olucak zaman darlýgýndan cunku döndugum billah ýspanya výzesýne basvurmam lazým pasaport ýle o yuzden sýmdý výze görusmem de 11 mayýs amerýka výzesýný aldýktan sonra pasportumu 2 yýllýk diye uzatmak ýstesem amerýka výzeme sýkntý olur mu . yaný her defasýnda pasportu degýstýrýyolar sanýrým eskýsýný delýyolar. yoksa ýkýsýný tasýmam yetýyor mu . bi bilgin var mý

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý Ausbursa Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    peki dostum bi sorum olucak. Ben wat dönüþü erasmus yapýcam sýkýntý olmazsa , mart ta ilk kez pasaport cýkarttým 1 yýllýk . þimdi erasmusta olunca pasaport süresi 1 yýllýk yetmýyo o yuzden amerýka dönüþü uzattýrmak sýkýntý olucak zaman darlýgýndan cunku döndugum billah ýspanya výzesýne basvurmam lazým pasaport ýle o yuzden sýmdý výze görusmem de 11 mayýs amerýka výzesýný aldýktan sonra pasportumu 2 yýllýk diye uzatmak ýstesem amerýka výzeme sýkntý olur mu . yaný her defasýnda pasportu degýstýrýyolar sanýrým eskýsýný delýyolar. yoksa ýkýsýný tasýmam yetýyor mu . bi bilgin var mý
    Yeni pasaport çýkartmak 1 hafta sürer en fazla.Yani döndükten sonra yapabilirsin diye düþünüyorum.Zaten yeni pasaportlarda süre uzatma olmuyormuþ.Geçerlilik süresi bitince bitiyor yeni pasaport çýkartýyosun.O yüzden illaki senin yeni pasaporta ihtiyacýn olacak.Birde sen þu anda yeni pasaport alsan onla vizeye gitsen olmaz mý?daha 2 hafta var rahat rahat halledersin.Tabi þirketine bi sor belki pasaport numarasý filan deðiþiyodur onlarda konsolosluða bildirmeleri gerekiyodur filan..Baktýn olmadý pasaportum kayboldu de yenisini çýkarttýr 10 yýllýk

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

thanks man. Emnýyete gittim gecende böyle bi durumu olanlar olabilir diye yazýyorum, vize sonrasý pasaport süresini uzatabiliyormussun tabi yeni pasaport veriyolarmýþ . eskisinide yanýnda taþýyormussun vizen eski pasaportta oldugu için. ) ya bir de bu belgeler arasýnda hiç parayla alakalý belge yok ya ,nasýl karþýlýcan ordaki giderlerini filan diye sormuyolar mý . beným kafam karýþýk bu durumdan inþ. ilk ve son WAT ým olacagý için

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba arkadaþlar transkript sadece 1. dönem transkriptimi yoksa bütün dönem transkriptlerimi olacak ben 4. sýnýfým bu arada

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý alem3461 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba arkadaþlar transkript sadece 1. dönem transkriptimi yoksa bütün dönem transkriptlerimi olacak ben 4. sýnýfým bu arada
    Transkript alýnca tüm dönem notlarý yazar içinde.Konsolosa lazým olan tüm dönemlerin not ortalamasýdýr.Ayrýca daha önce transkripti dönem dönem verdiklerini duymadým.Transkript isteyince o ana kadar alýnan notlarýn dökümünü ve ortalamasýný veriyorlar diye biliyorum.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

arkadaþlar bu tebin sarý makbuzu bende var ama bir de pembe makbuz istiyorlarmýþ sanýrým kaç kiþinin baþýna geldi böyle biþey yarýn vize görüþmesine giricem ve pembe makbuzum yok sýkýntý olsun istemiyorum

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý yavru_penguen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar bu tebin sarý makbuzu bende var ama bir de pembe makbuz istiyorlarmýþ sanýrým kaç kiþinin baþýna geldi böyle biþey yarýn vize görüþmesine giricem ve pembe makbuzum yok sýkýntý olsun istemiyorum
    Ben sarýyla aldým sýkýntý çýkmadý. Olmasý gereken sarý

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý yavru_penguen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Pembe makbuz TEB için mi?Bana sadece sarý makbuz verdiler o verdikleriyle gitti aldým vizeyi..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Arkadaþým yarýn vizeye girecek, fotoðrafýna baktým þimdi kulaðýnda küpe var. Kesin böyle bir kural var mýdýr yoksa sadece prosedür mü?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Kýz arkadaþým 2010 yýlýnda küpeli fotoðraf çektirdi ve vize almýþtý.Bu yýl küpesiz fotoðraf çektirdi,bu sene kendinden fotoðraf almadýlar vize görüþmesinde.Önceki sistemde kayýtlý olan fotoðrafý kullanmýþlar.Fotoðrafçýlar genelde küpesiz çekmek isterler ýþýk yansýma yapar diye.O yüzden küpesiz çektirmekte fayda var..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benimde pasaportumda ve resimlerimde küpe var inþ bi problem cýkmaz

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý goksuozturk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benimde pasaportumda ve resimlerimde küpe var inþ bi problem cýkmaz
    Arkadaþým küpeli fotoðrafýyla vizeyi aldý, bir problem çýkmadý. Dikkatlice bakýlmadýðý sürece dikkat çekmiyordu zaten.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Arkadaþlar bir sorum olacaktý acil cevap verebilirseniz sevinirm.
    saat gece 02.00 da otobüsle yarýn sabah ki vize görüþmesine gideceðim. þimdi gerekli belgelere baktým 2 fotoðraf diyor bana þirket fotoðraf götür falan demedi ve bende biyometrik 1 adet var. bu problem yaratýr mý?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý bolatu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar bir sorum olacaktý acil cevap verebilirseniz sevinirm.
    saat gece 02.00 da otobüsle yarýn sabah ki vize görüþmesine gideceðim. þimdi gerekli belgelere baktým 2 fotoðraf diyor bana þirket fotoðraf götür falan demedi ve bende biyometrik 1 adet var. bu problem yaratýr mý?
    ben hiç mi hiç hatýrlamýyorum fotoðraf verdiðimiz.
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý kayhan86 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben hiç mi hiç hatýrlamýyorum fotoðraf verdiðimiz.
    bugün þirketten belgelerimi teslim aldým. 1 saat önce kapalý zarftaki transikptimi bana vermeyi unuttuklarýný fark ettim ve hemen aradým ulaþtým ve aldým geldim eve... yani dsnin gecikmesi stresi üstüne gerçekten süper oldu...

randevu konfirmasyonu mailine baktým az önce 1 fotoðraf diyor orda da en azýndan bir tane var bari ama zaten þu saatten sonra çektirecek zamaným yok...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Ugur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar þu sýra herkesin dert ettiði konu hangi evrak lazým, hangi evraðý yanýma alsam iyi olur gibi düþünceler.Sizlere yardým etmek amacýyla kendi evraklarýmýn fotoðraflarýný ekleyerek hangi evraðýn nasýl gözüktüðünü yanýnýza hangi evraklarý almanýz gerektiðini resim ekleyerek anlatýcam.

Gerekli evraklar;

• Pasaport (varsa vize basýlmýþ eski pasaport)
    • DS-2019 formu
    • DS-160 formu
    • SEVIS FEE yazan makbuz
    • Kapalý kaþeli zarfa trankript (Türkçe veya Ýngilizce olabilir)
    • 2 vize için çekilmiþ fotoðraf (arka fon beyaz kulaklar gözükecek þekilde küpe vs olmayacak)
    • TEB vize baþvuru ödeme makbuzu (þu anki anlaþmalý banka bu)

Gelelim bu evraklar neye benziyor..

Aþaðýdaki resimde gördüðünüz DS-2019 belgesinin ilk sayfasýdýr ki önemli olan sayfasý budur arkada prosedür yazdýðýndan eklemiyorum.

Aþaðýda gördüðünüz resim Transkripte ait.Ýngilizce veya Türkçe olmasý zorunlu deðil,benim bölümüm ingilizce olduðundan ingilizce aldým siz Türkçe alabilirsiniz.

Aþaðýda gördüðünüz resim bu transkriptin içine konulmasý gereken zarfýn mühürlü resmi.

Aþaðýda gördüðünüz resim rengi bile dert olan TEB ödenti makbuzunun benzeri çünkü vize görüþmesi sýrasýnda bu makbuzu iade etmediler bana bende bu makbuzu almadan önce ayný bankadan 140 dolar alýp yatýrmýþtým makbuzlar birbirine çok benzediðinden eklemek istedim.

Aþaðýda gördüðünüz bir diðer makbuz olan Sevis fee makbuzu.Çoðu kiþi makbuz deyince kenarý delikli makbuz kaðýdý zannedip anlamadýðý için bununda resmini ekliyorum..

Aþaðýdaki fotoðraf eski ve yeni pasaportlar..(elinizde eski vize basýlý pasaport varsa mutlaka yanýnýzda bulundurun)

Aþaðýdaki resim bir DS-160 formunun resmidir.Kendi belgem görüþme sýrasýnda konsoloslukta kaldýðý için öylesine bi foto bulup yüklüyorum bi bilginiz olsun en azýndan..

Çok süper olmuþ emeðine saðlýk

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Hocam Teb dekontu üzerinde durmuþsunuz ben akbank tan yatýrdým bi sorun olmaz galiba ?
    Without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý ozanozugur Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam Teb dekontu üzerinde durmuþsunuz ben akbank tan yatýrdým bi sorun olmaz galiba ?
    Yok bundan önceki yýllar TEB ile anlaþmalýydý konsolosluk o yüzden öyle.Zaten konuda yazmýþtým þu an anlaþmalý banka bu diye 2012 yýlýnda.Ayrýca konularda gözüne çarparsa diye deðiþen bi kurum daha var oda UPS yerine PTT ile anlaþmalý bu sene.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)