Arkada?lar forumda birçok konuda bahsi geçti?i için ayr? bi ba?l?k alt?nda net bi bilgi ile soru i?areti b?rakmadan yeni bir konu açmak istedim.Türkiye'deki ?irketlerden birine yaz?lmak zorunda de?ilsiniz work and travel yapmak için.Buradaki ?irketlerin size sa?lad??? olanaklar? Amerika'daki ?irketlerde sa?larlar.Ancak aradaki prosedürleri çok iyi biliyor olman?z gerekir.Ücret aç?s?ndan karl? olabilirsiniz ancak i? yükü size kal?r.Konsoloslukta geçen bilgiyi oldu?u gibi aktar?yorum buraya.

There is no requirement for students interested in the Summer Work & Travel Program to make arrangements through a local agent.
Linki : Work and Travel | Embassy of the United States Ankara, Turkey

Önceki konularda soru soran arkada?lar,

Alýntý erdii Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Merhaba arkadaslar. 2011 wat im cok guzel gecti, calistigim sirkette benden memnun kaldi, bu yaz icin geri cagirdilar, isin kisasi benim isim su an hazir. Bu durumda benim tekrar bir wat sirketine ihtiyacim var mi? Bu konu hakkinda deneyimli arkadaslar varsa ve yardim ederse sevinirim.
Alýntý tolgazinho Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Arkada?lar merhaba, firma olmadan vize ba?vurusunda bulunmak mümkün mü? ds-2019 denen formu sadece firmalar doldurabiliyorumu? diye bir?ey duydum ama ne kadar do?ru size sormak istedim. Yard?mc? olursan?z seviniirim
Alýntý Alfredo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Arkada?lar ben 2 y?l önce wat ile bir ?irkete dahil olarak Alaskaya gittim. Bu yaz ba?ka bir eyalete gitmek istiyorum fakat herhangi bir ?irket olmadan. Gitmek istedi?im eyaletten baz? ?irketlere bireysel ba?vuru yaparak. Fakat vize sigorta falan bunlar?n tam olarak nas?l üstesinden gelece?im konusunda endi?elerim var. Ama bo?yere prog. paras? da baymak istemiyorum. ?irketleri birbirinden pek ay?rt etmiyorum. Her halükarda ma?duriyet ya?an?yor. Yani ?irketin yapaca?? arac?l??? bizzat üstlenmek gibi bir ?ey yapmak istedi?im. Siz ne önerirsiniz bu dü?üncemde neler yapabilirim, yard?mc? olabilecek arkada?lar?n fikirlerine ciddi boyutta ihtiyac?m var..
Nisan olmad? en geç may?s gibi amerikada olmak hayalim
Alýntý sabristanbul Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
arkada?lar bu programa kat?lmay? dü?ünüyorum ama henüz bunu bilmiyorum illaki bir ?irketle anla?mak m? gerekiyor pasaporttan vizeye her i?i kendimiz yapamazm?y?z?veya vize için bir ?irket mi gerekiyor..?irket olmadan orqaya gidip 3 ay kendimiz i? bularak çal???p ayn? ?eyi kend ba??m?za yapamaz m?y?z?

vize ba?vurunda ee?er bir ?irketle anla?mam?z yoksa bahanemiz ne olabilir bunun da? yine wat program? olabilir mi?

?imdiden te?ekkür ederim arkada?lar..
Dedi?im gibi A'dan Z'ye ben u?ra??r?m diyosan?z olmayacak i? de?il.Ama kolayda de?il.Buda Amerikadaki sponsor firmalar?n listesinin linki,konsoloslukta verilen link, : Designated Sponsor List | Participants | J-1 Visa