Work and Travel
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Danýþmanlýk Firmasý Olmadan WAT Yapýlabilir mi?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Standart Danýþmanlýk Firmasý Olmadan WAT Yapýlabilir mi?

Arkadaþlar forumda birçok konuda bahsi geçtiði için ayrý bi baþlýk altýnda net bi bilgi ile soru iþareti býrakmadan yeni bir konu açmak istedim.Türkiye'deki þirketlerden birine yazýlmak zorunda deðilsiniz work and travel yapmak için.Buradaki þirketlerin size saðladýðý olanaklarý Amerika'daki þirketlerde saðlarlar.Ancak aradaki prosedürleri çok iyi biliyor olmanýz gerekir.Ücret açýsýndan karlý olabilirsiniz ancak iþ yükü size kalýr.Konsoloslukta geçen bilgiyi olduðu gibi aktarýyorum buraya.

There is no requirement for students interested in the Summer Work & Travel Program to make arrangements through a local agent.
    Linki : Work and Travel | Embassy of the United States Ankara, Turkey

Önceki konularda soru soran arkadaþlar,

Alýntý erdii Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaslar. 2011 wat im cok guzel gecti, calistigim sirkette benden memnun kaldi, bu yaz icin geri cagirdilar, isin kisasi benim isim su an hazir. Bu durumda benim tekrar bir wat sirketine ihtiyacim var mi? Bu konu hakkinda deneyimli arkadaslar varsa ve yardim ederse sevinirim.
    Alýntý tolgazinho Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar merhaba, firma olmadan vize baþvurusunda bulunmak mümkün mü? ds-2019 denen formu sadece firmalar doldurabiliyorumuþ diye birþey duydum ama ne kadar doðru size sormak istedim. Yardýmcý olursanýz seviniirim
    Alýntý Alfredo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar ben 2 yýl önce wat ile bir þirkete dahil olarak Alaskaya gittim. Bu yaz baþka bir eyalete gitmek istiyorum fakat herhangi bir þirket olmadan. Gitmek istediðim eyaletten bazý þirketlere bireysel baþvuru yaparak. Fakat vize sigorta falan bunlarýn tam olarak nasýl üstesinden geleceðim konusunda endiþelerim var. Ama boþyere prog. parasý da baymak istemiyorum. Þirketleri birbirinden pek ayýrt etmiyorum. Her halükarda maðduriyet yaþanýyor. Yani þirketin yapacaðý aracýlýðý bizzat üstlenmek gibi bir þey yapmak istediðim. Siz ne önerirsiniz bu düþüncemde neler yapabilirim, yardýmcý olabilecek arkadaþlarýn fikirlerine ciddi boyutta ihtiyacým var..
    Nisan olmadý en geç mayýs gibi amerikada olmak hayalim
    Alýntý sabristanbul Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar bu programa katýlmayý düþünüyorum ama henüz bunu bilmiyorum illaki bir þirketle anlaþmak mý gerekiyor pasaporttan vizeye her iþi kendimiz yapamazmýyýz?veya vize için bir þirket mi gerekiyor..þirket olmadan orqaya gidip 3 ay kendimiz iþ bularak çalýþýp ayný þeyi kend baþýmýza yapamaz mýyýz?

vize baþvurunda eeðer bir þirketle anlaþmamýz yoksa bahanemiz ne olabilir bunun daý yine wat programý olabilir mi?

þimdiden teþekkür ederim arkadaþlar..
    Dediðim gibi A'dan Z'ye ben uðraþýrým diyosanýz olmayacak iþ deðil.Ama kolayda deðil.Buda Amerikadaki sponsor firmalarýn listesinin linki,konsoloslukta verilen link, : Designated Sponsor List | Participants | J-1 Visa

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Bu biraz imkansýz gibi çünkü kaðýt iþlemlerini baþlatmak istediðinizde ds belgesini almak için ornegin ciee ye baþvurduðunuzda diyorlarki, gidin herhangi bir ciee acentasýna onlar yapsýn iþlemlerinizi, yani sizi kiþisel olarak kaile almiyorlar
    Peki.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu biraz imkansýz gibi çünkü kaðýt iþlemlerini baþlatmak istediðinizde ds belgesini almak için ornegin ciee ye baþvurduðunuzda diyorlarki, gidin herhangi bir ciee acentasýna onlar yapsýn iþlemlerinizi, yani sizi kiþisel olarak kaile almiyorlar
    Bu forumda yazminn adýndaki bayan arkadaþ,kendisiyle 2009 yýlýnda Amerikada tanýþtým,o bu þekilde gelmiþti Amerikaya ilk yýlýnda.Sponsoru ciee deðildi.Bu durumu kabul eden bi sponsor bulunursa olmayacak iþ deðil.Yapýlacak iþler belli artýk gizli saklý kalmadý.Sigorta yapýlmasý,DS-160 formu,DS-2019 formu,SEVIS ücreti,Konsolosluk randevusu gibi normalde danýþman firmanýn yaptýðý iþler öðrenciye kalýyor bu durumda.Bunlarýn nasýl yapýlacaðýda az çok biliniyor.Bende bu yolu seçmem þahsen ama yapmak isteyenler için açý kapý var.Bu iþlemleri hiç bilmeyen biri zaten kalkýþmamalý bu þekilde baþvuru yapmaya.En azýndan ilk gidiþlerinde bi þirkete yazýlýp gidip gelip iþini hazýr etmiþ olursa herhangi bi sponsor iþi hazýr bi öðrenci için uygun olabilir..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ben bu yýl bir kaç sponsor bulup bu yolu deneyeceðim. Sonuçlarý bildiririm.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)