Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kira

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Kira

Merhaba arkada?lar,

Bethany beach'e gidiyorum bu yaz bi aksilik olmazsa.?? verenim mail atm?? kira için haftal?k 100 dolar diyor ve internet elektrik vs onlar içinde haftal?k 10 dolardan bahsediyor.
    Acaba amerikan?n do?u k?y?lar?nda bu mebla gerçekcimidir ? birde pe?in olarak 400 dolar depozito istiyor. Aç?kcas? bana baya pahal?ya geldi suan. saatlik 7,25 dolar al?ca??m? dü?ünürsek elde avuçta pek bi?e kalm?yor ne yaz?k ki..

Sizce bu fiyat pahal? m? yoksa normal mi fikirlerinizi payla?abilir misiniz ?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Fiyat baya pahal?.Saatlik ücretinde azm??.Elinde pek bi para kalmaz.Kaç ki?i kalacakm??s?n?
    ""Let the game begin""

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

kesinlikle pahal? oldugunu dü?ünüyorum saatlik ücretin de baya az say?l?r. Ben de bildi?in üzere seninle ayn? yere gidiyorum job offer ?m da haftal?k 50$ yaz?yo depozito olarak da 100$ istemi?ler. 3ki?ilik odada kalcakm???m ama ev daha kalabal?k olur san?r?m çnkü 8 tane yatak felan varm??. Evde internet ve mikrowave olm?ycakm?? sadece onun d???nda pek çok ?eyi var yaz?yor. Ama dedi?in gibi elektrik,su vs. giderler için ek ücret isterler mi onu bilemiyorum hiçbi bilgi yazm?yo onunla alakal? sana i?verenin kendisi mi mail att? bu bilgileri? job offerin da neler yaz?yordu i? ko?ullar? konaklama gidecegin eyalet hakk?nda vs. ?eylerin yaz?l? oldugu bi belge eline ula?mad? m? ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ek giderler için istenen ücretler normal.. ama kira pahal? o kira 3-4 ki?i kal?n?rsa evde normal olur ama muhtemelen daha çok ki?i kalacakt?r.. watç? için de 75 dolar?n üstü pahal?d?r haftal?k kirada...

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

?llaki orada kalman?z m? gerekiyor? Kendiniz ç?k?p otel falan bulursunuz belki daha ucuza.Ayr?ca mikrodalga falan yoksa çok kötü.Amerika'da en temel ihtiyaç o.Büyük ihtimal elektrik suya para vermezsiniz.Onlar ço?u zaman kiraya dahil oluyor.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Senin overtime olmadan kazanaca??n para haftada 290 dolar.Vergiye gider haftal?k 30 dolar.Bunun 110'unu kiraya verirsen sana 150 dolar kal?r.Haftada ortalama 50 dolar harcasan temel ihtiyaçlar?n için, kald? 100 dolar.Kalan bu paraylada pek bi?ey yapamazs?n.Birde yüklü mebla? ile gitmen laz?m depozito nakit 400 dolar!Birde yapaca??n i? nedir?2. i? bulma ?ans?n varm?d?r?Bu i?i kabul etmek zorundam?s?n???verenim diyosun ama sponsorla konu?up kazanaca??n paran?n çok az oldu?unu normal ya?am standartlar?na uygun olmad???n? söylersen sana daha iyi bi i? bulabilir.Normalde bu saat ücretinden konaklama ücreti al?nmaz..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

kira pahal?, ben u?ur karde?ime kat?l?yorum. sponsorunla görü?men en iyisi...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bende saatlik 8.75 kazanaca??m bir i?e gidiyorum ama benimde ev kiram çok yüksek haftal?k 125$ . sözle?mede istersen ba?ka evde kalabilirsin diyo ama bölge pek ucuz konaklama olan bir yere benzemiyo gidince anlicaz art?k. tabi vizeyi al?p gidebilirsek

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cerenahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende saatlik 8.75 kazanaca??m bir i?e gidiyorum ama benimde ev kiram çok yüksek haftal?k 125$ . sözle?mede istersen ba?ka evde kalabilirsin diyo ama bölge pek ucuz konaklama olan bir yere benzemiyo gidince anlicaz art?k. tabi vizeyi al?p gidebilirsek
    vize tarihiniz ne zaman ceren ucak biletlerinide ald?n?z m?
    FORZA ES-ES

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

vize tarihimiz 11 may?s yasincim. uçakta ?irketin verdi?i fiyattan 300tl daha ucuza bulduk ve hemen ald?k sizin vize ne zaman.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cerenahmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vize tarihimiz 11 may?s yasincim. uçakta ?irketin verdi?i fiyattan 300tl daha ucuza bulduk ve hemen ald?k sizin vize ne zaman.
    24 may?s b?zde ankara da giricez malum ?stanbul tumu dolmus bakal?m hay?rl?s? bi gitsek eve girip uyudugum zamanlar? gorsem veya amer?kaya var?p ucakdan ?nd?g?m? gorsem gam yem?ycem
    FORZA ES-ES

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben vizeyi alsam rahata var?cam gerçi hala ds gelmedi her?ey sitresli ama olsun napal?m art?k. siz nereye gidiyodunuz

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

?lk olarak ilginiz için te?ekkür ederim arka?lar..

Job placement bilgilendirmesi olarak mail yoluyla i? sözle?mesi tarz?nda gidice?imiz ?ehri ve yap?ca??m?z i? konusunda bilgilendirmeyi bundan 1,5 2 ay once alm??t?m.
    Orada konaklama ucreti olarak haftal?k 26 dolardan bahseldilmi?ti. Çok cazipti ve hiç bi?ey gibiydi.Evin kucuk oldu?undan ve bi odada en az iki ki?i kalaca??m?zdan bahsediliyordu.
    Yapaca??m?z i? konusunda ise plajda kullan?labilecek e?yalar?n kiraland??? bi dükkan.Ayr?ca nevresim ve bebek yataklar? vs.. tarz?nda e?yalar? kiral?yorlarm??. Kolay bi i? olabilece?ini ve kiran?nda ucuz olmas?ndan dolay? hemde tatil yapabilece?imiz bir mekan oldu?undan bizde kabul ettik.
    Gel gelelim ki dun i? verenimiz yani dukkan?n sahibi mail att?, kira için haftal?k 100 depozito pe?in 400 dolar diye.
    Benim kafama tak?lan k?s?m sponsorumuz evi ayarlam?yor muydu ?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı 91erkut91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ?lk olarak ilginiz için te?ekkür ederim arka?lar..

Job placement bilgilendirmesi olarak mail yoluyla i? sözle?mesi tarz?nda gidice?imiz ?ehri ve yap?ca??m?z i? konusunda bilgilendirmeyi bundan 1,5 2 ay once alm??t?m.
    Orada konaklama ucreti olarak haftal?k 26 dolardan bahseldilmi?ti. Çok cazipti ve hiç bi?ey gibiydi.Evin kucuk oldu?undan ve bi odada en az iki ki?i kalaca??m?zdan bahsediliyordu.
    Yapaca??m?z i? konusunda ise plajda kullan?labilecek e?yalar?n kiraland??? bi dükkan.Ayr?ca nevresim ve bebek yataklar? vs.. tarz?nda e?yalar? kiral?yorlarm??. Kolay bi i? olabilece?ini ve kiran?nda ucuz olmas?ndan dolay? hemde tatil yapabilece?imiz bir mekan oldu?undan bizde kabul ettik.
    Gel gelelim ki dun i? verenimiz yani dukkan?n sahibi mail att?, kira için haftal?k 100 depozito pe?in 400 dolar diye.
    Benim kafama tak?lan k?s?m sponsorumuz evi ayarlam?yor muydu ?
    Gelen mail ba?lay?c? olmaz önemli olan imzal? ka??tt?r.Sen neye imza att?n?E?er bu haftal?k 100 dolara imza atmad?ysan i?verenden gelen maili direk sponsora gönder ?artlar böyle de?ildi ilk ba?ta ?imdi böyle oldu kabul etmiyorum de.Ba?ka bi i?e yerle?tirsinler seni.Yoksa sorun ç?kartt???n için ne overtime al?rs?n ne do?ru düzgün çal??t?r?rlar.Yasalara göre haftada en az 32 saat çal??t?rmalar? gerekiyor.33 saat yapmazlar..O yüzden tavsiyem e?er yapabiliyosan sponsara mail at?p yeni bi i? iste.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Gecenlerde bu i? sözle?mesinden bahsetmi?tim, ben i? sözle?mesine daha imza atmad?m ve elime gelen ilk se? sponsor antetli i? tan?t?m ve yerle?tirme maili. bunun d?s?ndada yeni gelen i? verenden gelen mail.. Kafam çok kar???k ve dediklerinde son derece hakl?s?n u?ur.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı 91erkut91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecenlerde bu i? sözle?mesinden bahsetmi?tim, ben i? sözle?mesine daha imza atmad?m ve elime gelen ilk se? sponsor antetli i? tan?t?m ve yerle?tirme maili. bunun d?s?ndada yeni gelen i? verenden gelen mail.. Kafam çok kar???k ve dediklerinde son derece hakl?s?n u?ur.
    ?? sözle?mesi adl? konuya bakt?m tekrar ordaki ki?ide senmi?sin kusura bakma iki konuyu ba?da?t?ramad?m.Orda sadece imza olay?ndan bahsetmi?tin ?artlar kötü konaklama 100 dolar dememi?tin (ki bu konudaki mesaj?nda dün ö?rendi?in yaz?yor).Bence akl?ndaki dü?ünceni önce bi dan??man firmana söyle.Direk sponsora mail atarsan onlarda sizin ö?renciniz bize böyle mail att? derse dan??man firman sana ters gider ve i?ler sarpa sarar.Ama öte yandan dan??man firmana söylesen, onlar belki sponsorla aralar?nda sorun ç?kmas?n diye seni erteleyecekler tamam bugün ko?uruz sponsorla yar?n kesin konu?uruz,saat fark?ndan dolay? di?er haftaya kald? gibi ?eyler söyleyebilirler.Sen direk sponsora yazarsan ?irket sana tav?r tak?nabilir neden bize söylemiyosun diye.Ama en kötü ihtimalle ipler senin elinde.Senin yerinde olsam DS-2019 formunu saklar?m.imza atmad?ysan s?k?nt? yok hala.ortada imzal? i? sözle?mesi zaten yok.o yüzden seni ?u anki i? yerinde çal??t?rmaya mecbur edecek bi durum yok ortada.Bunu ?irketine hissettir ama bence yine ters dü?memeye çal??.Çünkü onlarda sadece i? bulmakla yükümlüler.Biz bu i?i sunduk sen be?enmiyosun deyip sana i? bulmayabilirler.Umar?m bundan sonra her?ey yolunda gider..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

?imdi buraya s?ras?yla ilk olarak sponsordan gelen i? yerle?tirme mailini koyuyorum ard?nda i? verenden gelen maili yaz?yorum..

Job Placement information is as follows:
    Job Title: Delivery
    Work Description: Sales Help; assisting customers with their needs.
    Maintenance; cleaning of rental equipment and linens, general upkeep of the entire store, and warehouse as well as sorting, counting and
    laundering linens. You will also clean and count rental equipment (baby beds, baby chairs, etc.). Female students will sort, count, and pack
    linens for rental. Male students MUST have an international driver’s license as they will deliver the rental equipment to the cottages. Males
    will also be involved with the maintenance of rental equipment, as well as warehouse maintenance.
    Remarks: You should maintain a neat and clean appearance at all times. You will be provided with a company shirt which you are
    required to wear while on the job. You should bring from home conservative, casual clothing and closed-toed sneakers.
    Salary Per Hour: The minimum wage in the state you will be living in is 7.25. You are guaranteed to be paid at least that amount. You
    hourly wage is: 7.25
    Overtime: An overtime rate of $7.25 will be paid for all hours worked in excess of 40
    Bonuses: Between $.25 and $.75 per every hour worked will be awarded if you work to the end of your work commitment date. An
    additional bonus may be available for excellent performance.
    Work Hours: 6-8 hours per day, 5-6 days per week. During the busy season, you may have work 10-12 hours per day. Second jobs may
    be available, but your employer requests you wait until your schedule has been finalized (approximately one week.)
    Accommodation Cost: 26.25 per Week
    Accommodation Description: Housing will cost around $105 per month. You will be living in a small house. You will be sharing your
    room with at least one other student. Your house is located less than a mile from the beach!

Hello Students!

My name is Randy McCreary and I own Gale Force rentals in Bethany Beach, DE. I am very excited to have all of you work for us this summer!

Bethany Beach is a summer vacation resort town on the Atlantic ocean. Our business rents items like linens, beach equipment and baby equipment to vacationers.

We have rented a house close to work where you will live for the summer. It is a very nice house which includes a full kitchen, multiple bedrooms and bathrooms and a nice outdoor deck behind the house. The rent for each student is $100 per week. The rent does not include utilities (electric, internet, trash, etc.). You will pay for utilities at the end of the summer and it usually amounts to about $10 per week. We will provide you with a bike (free) so you can get around the area.

Gönderilen maillerin i? ve konaklama ile ilgili k?s?mlar? bunlar, dedi?in gibi ilk olarak ?irketimle konusucam sonradan sponsorumla irtibata geçmeyi planl?yorum.. Umar?m dedi?in gibi her?ey yolunda gider, te??ekkür ederim

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ilk ba?ta küçük bi evden bahsedilmi? sonra i?veren karar?n? de?i?tirmi? olsa gerek ki öyle bi mail atma ihtiyac? hissetmi?. Esas?nda senin i?verenin biraz daha insanc?l benimkine bak?l?rsa tek sat?rl?k cümleler kurmam??
    neyse benim fikrim dan??man?na sorarken ayn? zamanda i?verenine de durumu izah eden bi mail yazmak ve kiran?n daha az olup olm?ycag?n? sormak

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Ehliyetin vard?r umar?m, birde onu uluslararas? yapt?rmak gerekiyor
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

evet san?r?m orda bi s?nava fln girilmesi gerekiyomu?, i?veren mecbur tutmu? erkek çal??anlar. Gitmeden onu da bi ara?t?r istersen Erkut

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

S?nav yaz?s? göremedim kaç?rd?m san?r?m, turk ehliyetin varsa uluslararas? yapmak kolay ya da gider eyalet ehliyeti al?rs?n
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Overtime ücreti normal saat ücretiyle ayn? diyor.Bu nas?l oluyor anlam?? de?ilim.?lk mesajda ayl?k 105 dolarken haftal?k 100 yap?lm??,Ehliyet istiyorlar sizden,Ehliyet gerektiren i?ler yasakland? bu y?l..Yani var o?lu var..Bence sen de?i?tirebiliyosan ba?ka i? bak.Bu saatten sonra de?i?tiremesende bu i?le sadece Amerikaya gider gelirsin tatil için pek para biriktirebilece?ini dü?ünmüyorum aç?kcas?..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ba?ka bi konuda yazd???m mesaj? ekleyim ben.Senin yapaca??n i? Ehliyet gerektiriyor sana gelen maile göre.Bunuda bi sponsora sor istersen..Sponsor OK derse sorun yoktur..En az?ndan mailinde sorun olmayaca??n? yazan bi?eyler olsun..

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

J1 Students < Foreign Workers | SeasonalStaff.org

içeri?i:

Visa type: J1.

Work authorization: up to four months.
    Selection and Screening Process:

As per Department of State regulations, sponsors, such as InterExchange and CIEE, are required to screen all the international candidates. Personal interviews are conducted to ensure that the program is suitable to the participant's background, needs and experience. Only full-time post-secondary students at accredited educational institutions are eligible to participate. All foreign workers must possess sufficient proficiency in the English language. Seasonal Staffing Solutions will select only those participants who fully match your requirements.
    Authorized Positions:

Restaurant/hospitality industry: Foreign staff may work at any positions, including, but not limited to waitstaff, housekeepers, cashiers, receptionists, hosts, dishwashers, etc.
    Amusement industry: International students are often hired to perform as ride-attendants, lifeguards, food sellers, etc.
    Retail: Foreign staff may be arranged to work at any retail establishment as cashiers, deli, or crew members.
    Construction: any entry-level positions of helpers, cleaners, etc.
    Moving & Storage businesses benefit by employing seasonal movers, packers, helpers, etc.
    Gas Station Attendants
    Lifeguards for hotels, apartment complexes and staffing firms
    Any other entry-level positions

Unauthorized Activities:

Program participants may not be employed as domestic employees in United States households.
    Any position in the adult entertainment industry;
    Pedicab or rolling chair drivers or operators;
    Operators of vehicles or vessels that carry passengers for hire and/or for which commercial drivers licenses are required;
    Any position related to clinical care that involves patient contact.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bende anlamad?m yasalara ayk?r? hareket edicek halleri yok heralde ama ehliyet konusunda araba kiralarken herhangi bi s?k?nt? olmuyorsa bunda da olmaz diye dü?ünüyorum. Ama zaten tum erkek ö?rencilerinde ayn? i?i yap?ca??n? sanm?yorum.

ben oraya gitti?imde baska bi yerde kal?cam desem i? verenimle aram?n aç?lmas? muhtemel de?il mi ?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

aran?n bozulcag?n? sanmam çünkü benim i? sözle?memde bana belirtilen yer haricinde biyerde kalmak istedi?imde sorun ç?km?ycag?n? ceza ödemiycegimi belirtmi?ler. Yani sende de sana sunulan ev d???nda biyerde kalmak istediginde ceza ödersin fln yazmad?ysalar s?k?nt? olcag?n? sanmam çünkü zaten 400$ depozito demi?ler o nedir yahu resmen sezonluk ev kiralan?r o fiyata.

dedi?im gibi belki bi haftal?k 100$a olan konaklama i?verenin insiyatifinde biyerdir yani sonradan ayarlanm?? ve sadece isteyenler kalcak olabilir sorup ögrenmekte fayda var.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

?irketle görü?tükten sonra mutlaka sorucam deniz olmad? sen ben gelmeden bi piyasa ara?t?rmas? yapars?n dimi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Virginia Beachte kiralar?n ne oranda oldu?unu bilen var m??

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

saolas?n...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Arkada?lar ehliyet konusunada buradan aç?kl?k getireyim.
    Türkiyeden ald???m?z ehliyet yunanistan hariç tüm dünyada ilk 6 ay için kullan?labilmekteymi?.
    O yuzden tekrardan uluslararas? ehliyet almaya gerek yokmu?..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)