Work and Travel
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 27 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: banka hesabı ve para transferi hakkında

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart banka hesab? ve para transferi hakk?nda

arkada?lar bu konuda work and travel ?irketime dan??t?m.oradaki banka hesab?m?,paychecklerim için yatan paralar için bank of americadan açmam? önerdiler buraya kadar akl?ma tak?lan bir?ey yok ama akl?ma tak?lan as?l konu,türkiyeden amerikaya para transferi hakk?nda.citibank söylendi bana amerikada da rahatça atmlerini bulurum diye ama san?r?m burada hesap açt?rmak 150 dolara yak?n bi ücret istiyorlarm??,benimle giden di?er arkada??m sormu? ö?renmi? onun yalanc?s?y?m.western union da dü?ündüm ama onlar da türkiyeden her para göndermede komisyon al?yorlar.sizin önerece?iniz ba?ka türlü bir para gönderme ?ekli var m? türkiyeden? ya da ba?ka bankalar?n sundu?u imkanlar neler bu konuda?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı lenguaraz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar bu konuda work and travel ?irketime dan??t?m.oradaki banka hesab?m?,paychecklerim için yatan paralar için bank of americadan açmam? önerdiler buraya kadar akl?ma tak?lan bir?ey yok ama akl?ma tak?lan as?l konu,türkiyeden amerikaya para transferi hakk?nda.citibank söylendi bana amerikada da rahatça atmlerini bulurum diye ama san?r?m burada hesap açt?rmak 150 dolara yak?n bi ücret istiyorlarm??,benimle giden di?er arkada??m sormu? ö?renmi? onun yalanc?s?y?m.western union da dü?ündüm ama onlar da türkiyeden her para göndermede komisyon al?yorlar.sizin önerece?iniz ba?ka türlü bir para gönderme ?ekli var m? türkiyeden? ya da ba?ka bankalar?n sundu?u imkanlar neler bu konuda?
    bankadan para göndermek her zaman pahal?ya gelir en iyisi western union avantaj? dolar kurunu sat??tan çeviriyor

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

City Bank iyi ama dedi?in gibi bi hesap açmada bile çok para al?yorlar. Western Union en kolay yolu.Bi kesinti tabi ki oluyor ama pratik. Ayr?ca misal Türkiye'deki i? bankas? atm kart?n? yurt d??? kullan?ma açt?rd???n zaman bank of america atmsinden para çekebiliyorsun.Ama tabi ki ordan da bi miktar para kesiliyor.Hiç para kesilmeyen banka city bank ama onlar paray? daha hesab? açt?r?rken kesiyor.Yani komisyon olmadan Türkiye'den para almak pek mümkün de?il.
    ""Let the game begin""

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

banada denizbank? önermi?lerdi,enaz?ndan kredi kart?yla rhtça al??veri? yapabliosun fln die ama para çekme boyutunu bilmiorm,diger duyduklr?mda da hep kesinti oldu?uydu

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Kredi kart?yla yurt d??? kullan?m?na açt?rd?ktan sonra her bankan?n kart?yla al??veri? yapabilirsin.Tabi "Visa-Master Card" özelli?inin olmas? ?art?yla.Ama genelde her kredi kart? visa ya da master zaten.
    ""Let the game begin""

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

zor durunumlar için ek kart ç?kartmak daha mant?kl? orada harcama yapars?n?z buradan ailenizin para göndermesine gerek kalmaz

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Kendi kredi kart?n?z?n oldu?u hesap numaras? üzerinden bankamatik kart? ç?kart?n.Yani bi hesap üzerine hem kredi kart? hem düz bankamatik kart? olsun.Siz yan?n?za kredi kart?n? al?n bankamatik kart?n? burda b?rak?n.Aileniz hesab?n?za para yat?rs?n siz direk harcars?n?z kart?n?zdan.Ben ilk y?l sadece kredi kart?yla gitmi?tim zor oldu ama bnakamatik kart?n? burda b?rak?p kredi kart?yla gittim hiçbir sorun ç?kmad?.Sadece dolar kuru piyasan?n çok az üstünde oluyor birde kart?n?za yurtd??? harcama masraf? geliyor %3,5.Tabi benim banka Yap?Kredi'ydi di?er bankalar?n faiz oran? nedir bilmiyorum ama yak?nd?r birbirine.

Di?er yöntem PayPal kullanmak.?ki ayr? paypal hesab? gerekli,trasnfer süreleri çok uzun ama yüksek mebla?larda en az kesinti.% komisyon yok sabit bi ücreti var.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi kredi kart?n?z?n oldu?u hesap numaras? üzerinden bankamatik kart? ç?kart?n.Yani bi hesap üzerine hem kredi kart? hem düz bankamatik kart? olsun.Siz yan?n?za kredi kart?n? al?n bankamatik kart?n? burda b?rak?n.Aileniz hesab?n?za para yat?rs?n siz direk harcars?n?z kart?n?zdan.Ben ilk y?l sadece kredi kart?yla gitmi?tim zor oldu ama bnakamatik kart?n? burda b?rak?p kredi kart?yla gittim hiçbir sorun ç?kmad?.Sadece dolar kuru piyasan?n çok az üstünde oluyor birde kart?n?za yurtd??? harcama masraf? geliyor %3,5.Tabi benim banka Yap?Kredi'ydi di?er bankalar?n faiz oran? nedir bilmiyorum ama yak?nd?r birbirine.

Di?er yöntem PayPal kullanmak.?ki ayr? paypal hesab? gerekli,trasnfer süreleri çok uzun ama yüksek mebla?larda en az kesinti.% komisyon yok sabit bi ücreti var.
    Kredi kart?na bankamatik kart? ç?karmak a?a?? yukar? nekadar bi zaman kapsar.23 ünde nasip olursa gidiyorum o zamana yeti?irmi sence ? Banka yap?kredi,classic play card.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı whatiswat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kredi kart?na bankamatik kart? ç?karmak a?a?? yukar? nekadar bi zaman kapsar.23 ünde nasip olursa gidiyorum o zamana yeti?irmi sence ? Banka yap?kredi,classic play card.
    Süresi önemli de?il.Senin ad?na ev adresine gelir zaten sen gittikten sonrada gelse olur.Neticede sen o kart? burda b?rakacaks?n..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Süresi önemli de?il.Senin ad?na ev adresine gelir zaten sen gittikten sonrada gelse olur.Neticede sen o kart? burda b?rakacaks?n..
    eyv. sabahtan beri o ba?l?k senin bu ba?l?k benim basmad? kafa.Okudukcada hersey birbirine giriyo ny de nerde kal?cam nas?l g?d?cem . ch?na bus tehl?kel?m? virginia yüzü görebilicekmiyiz vize görü?mesinde telaslanmam?st?m bu kadar aklar dü?tü saç?ma Hay?rl?s? olsun ya .. Ne yazm???m be

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı whatiswat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyv. sabahtan beri o ba?l?k senin bu ba?l?k benim basmad? kafa.Okudukcada hersey birbirine giriyo ny de nerde kal?cam nas?l g?d?cem . ch?na bus tehl?kel?m? virginia yüzü görebilicekmiyiz vize görü?mesinde telaslanmam?st?m bu kadar aklar dü?tü saç?ma Hay?rl?s? olsun ya .. Ne yazm???m be
    Heyecan iyidir olmasa tuhaf olur zatenBen ilk gitti?imde wat ile ilgili bildiklerim uçak bileti,pasaport,vize,travel info ve bi kaç basit bilgiydi.?imdi burdan görüyorum ilk giden arkada?lar çok bilgili gidiyolar.Ara?t?rmaya devam et

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

peki ziraat bankas? burs kartlar?m?zdan bursumuzu çekebiliyor muyuz?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı yavru_penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Denemedim dönünce 4 ay?n birikmi?ini ald?m çok güzel oldu

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı yavru_penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal türkiye banka kart?n? bir bankan?n atm'sine sokunca para çekebiliyorsun. (ama tabiki bir kesintisi oluyor.) burs kart?n?n da onlardan fark? olmad??? için çekebilirsin.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

MoneyGram Western Union'a gore biraz daha avantajli. Kredi karti ise en guzeli diyebilirim.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Peki bu bankalardan ald???m?z kartler? internette al??veri? yapabilirmiyiz ?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı yigitaras2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bu bankalardan ald???m?z kartler? internette al??veri? yapabilirmiyiz ?
    Yapabilirsin..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

peki 1 tek paypal hesabim olsa karde?im surekli o hesabima para yükledi?inde ben oradan nakit olarak çeke bilme imkan?m varm? _?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı veysel11111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki 1 tek paypal hesabim olsa karde?im surekli o hesabima para yükledi?inde ben oradan nakit olarak çeke bilme imkan?m varm? _?
    Paypal'a nas?l para yükleyeceksiniz?Hangi method ile?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

hangi bankada hesap act?r?rsak açt?ral?m, hemen geçici kart veriyorlar m??

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben turkish banktan bir kart ald?m kart? act?rmak ?c?n 5lira oded?m san?r?m.. maestro visa logosunu gordugunuz heryerden paran?z? cekebilirsiniz rahat bulursunuz atmler?n? ded?ler...ilk kart act?rmada ve aileler burdan para göndereceginde masraf olmad?g? ?c?n avantajl? geld? bana

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

hesap kart?n? hemen veriyorlar yani?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet hemen ald?m ayn? kartla turk?yede de al?sver?s yapab?l?yorsun abd'de

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

kredi kart?n? yurtd??? kullan?m?na açt?rmak gerek?o mu yoksa gerek yokmu beyler?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?imdi benim kredi kart?m zaten bu ?ekilde. Ailemin de bu bankadan hesab? var (zaten türkiye için para transferinde bu bankay? kullan?yoruz) Yani sorum ?u ki; Ben kredi kart?m?n ba?l? oldu?u bankamatik hesab? kart?m? aileme b?rakmasam, her ikisini de götürsem amerikaya, ailem de buradan (kendi hesaplar?ndan) benim hesaba yat?rsa bende yine kredi kart?m? kullansam ayn? mant?k m? oluyor?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı tanerakarsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kredi kart?n? yurtd??? kullan?m?na açt?rmak gerek?o mu yoksa gerek yokmu beyler?
    visa cardlar aç?kt?r direk yurt d??? kullan?m?na e?er daha önce kapatt?rmad?ysan herhangi bir güvenlik sorunundan dolay?. ama bence her kart? gitmeden bankaya ugray?p kontrol etmekte fayda var kullan?ma aç?k m? de?il mi diye.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkada?lar peki amerikadan para getirirken paran?n bankada kalmas? m? daha mant?kl? yoksa turk atmlerinden amerikan debit kart? ile para çekmek mi? amerikan debit kart?yla turk atmlerinden para çeken var m?? ayd?nlat?rsan?z sevinirim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)