Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gidip geri dönmeyenler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart gidip geri dönmeyenler

Merak ediyorum hery?l yakla??k 10 bin ö?rencinin kat?ld???(TÜRK?YE ?Ç?N) wat program?na gidipte dönmeyen ö?renci oran? nas?ld?r acaba yada varm?d?r böle bi istatistik oran? merak ediyorum.Konsolosluk yay?nl?yormu bilgilendiriyormu..Ben olmad???n? dü?ünüyorum yada varsa bile en fazla 1 y?l sonra döndüklerini dü?ünüyorum siz ne dersiniz? merak?m?n nedeni vize memuruna as?l dönece?imize ikna etmek zorunda olu?umuz...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bu turist vzesi de?il öyle pek bi çaba göstermiyorsun ikna etmen için not ortalaman iyi ise sorun yok
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Not ortalamam 1.80di çok rahat ald?m, k?z arkada??m 1.72yle çok rahat ald? ve ikna etme çabas? diye bir ?ey yok. nerde okuyosun ne okuyosun nereye gidip ne i? yap?caks?n. bunlara tak?lmadan cevap ver ve güleryüzlü ol yeter.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Sgb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Not ortalamam 1.80di çok rahat ald?m, k?z arkada??m 1.72yle çok rahat ald? ve ikna etme çabas? diye bir ?ey yok. nerde okuyosun ne okuyosun nereye gidip ne i? yap?caks?n. bunlara tak?lmadan cevap ver ve güleryüzlü ol yeter.
    benimde 1.79 ben 1.80 diyorum her konu aç???mda.Bu arada senin kaç?nc? gidi?in kaç?nc? s?n?fs?n bide blm nedir?(müh.fakultesi olunca biraz tolerans geçiyolarm??)

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

ABD de kalanlar genelde tan?d?klar? sayesinde kal?yor bu yüzden orada yak?n akraba olu?u s?k?nt? olabiliyor.Yoksa bir ö?rencinin tek gidip yard?m almadan hükümet i?lemleriyle yine tek ba??na u?ra?arak kalmas? zor.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Zor ama imkans?z de?il.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zor ama imkans?z de?il.
    Sen bu ?ekildemi kald?n?Varm?d?r bu i?in bi prosedürü?Evlilik d???nda?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

sordu?um soru çok ba?ka bi soruydu ama herkez alg?lamak istedi?i gibi alg?lam?? benim sorumu yapmay?n nolur abd de mesleksiz ne yap?l?rki bizim diplomalar orda ne i?e yar?yor ne çal??ma izni ve bilmem ne 0 s?n orda o kadarm? ümitsizsin türkiyede((genel bi soru üstüne kimse al?nmas?n) hiçbirimizin süper ingilizceside yok yanl??m?y?m??

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sordu?um soru çok ba?ka bi soruydu ama herkez alg?lamak istedi?i gibi alg?lam?? benim sorumu yapmay?n nolur abd de mesleksiz ne yap?l?rki bizim diplomalar orda ne i?e yar?yor ne çal??ma izni ve bilmem ne 0 s?n orda o kadarm? ümitsizsin türkiyede((genel bi soru üstüne kimse al?nmas?n) hiçbirimizin süper ingilizceside yok yanl??m?y?m??
    ?u anda son s?n?f?m,mezun olma olas?l???m var e?er yaz okulundan önce 3 ders s?nav? aç?l?rsa,benim durumumda olan birçok ö?renci var..Haliyle mezun olarak gitme ihtimali var.Ve diplomam ingilizce olaca??ndan orda girece?im recognition (e?de?erlik s?nav?) sonras? çal??abilirim.Tabi bunlar hayalBu arada ingilizcem fena say?lmaz

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

?u anda son s?n?f?m,mezun olma olas?l???m var e?er yaz okulundan önce 3 ders s?nav? aç?l?rsa,benim durumumda olan birçok ö?renci var..Haliyle mezun olarak gitme ihtimali var.Ve diplomam ingilizce olaca??ndan orda girece?im recognition (e?de?erlik s?nav?) sonras? çal??abilirim.Tabi bunlar hayalBu arada ingilizcem fena say?lmaz
    her?ey bi hayalle ba?lar zaten u?ur her?ey gönlünce olsun .. tabi herkezin hayalidir ayaklar? yere basmal? önce insan?n yani pat diye usa ye gidip napars?nki..dediklerin gibi olursa ancak anlaml? olur sana kat?l?yorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yada benim i?verenim gibi bi i? vereniniz olur ekim sonuna kadar çal???rs?n?z ve yüklü para biriktirerek dil okulu kad? yapars?n?z ard?ndan da 2 y?la yak?n zaman kazanrs?n?z uzun süreli kalman?n yolunuda 2 y?lda size uygun ?ekilde bulursunuz
    riski almayanın çocuğu olmaz!!!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı mustafa01" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yada benim i?verenim gibi bi i? vereniniz olur ekim sonuna kadar çal???rs?n?z ve yüklü para biriktirerek dil okulu kad? yapars?n?z ard?ndan da 2 y?la yak?n zaman kazanrs?n?z uzun süreli kalman?n yolunuda 2 y?lda size uygun ?ekilde bulursunuz
    Peki dil okuluna giderken çal??ma imkan?m?z yok mu yasal olara?Bu yüklü para biriktirme gereksinimi dil okulu kayd? için nakit para ihtiyac?m??

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Peki dil okuluna giderken çal??ma imkan?m?z yok mu yasal olara?Bu yüklü para biriktirme gereksinimi dil okulu kayd? için nakit para ihtiyac?m??
    bildigim kadari ile sadece J1 vizesi yasal olarak calisma izni veriyor bu yuzdende sosyal guvenlik numaramiz oluyor ama dil okulu ogrencilerine F1 vizesi veriliyor ve calisman yasak ama ne adamlar gordum 35 yildir yasiyor ustume ev araba var diyor kacak

en cok duydugum suresi bitince vizeler arasi gecis yapmak ki cogu arkadasim yapti ..kotu dil okullarina 3 aylik 100 dolar veriyorsun sembolik ogrenci oldugunu soyluyorsun avukatada 300 dolar amerikada yasal olduguna dair gayet kaliteli bir kagit parcasi veriyor olay bu ama newyorkta yasayan arkadasimin soyledigine gore geceyarisi en tehlikeli sokaklarindan gectim bir allahin kulu durdurup kimlik sormadi dedi 1 yildir ve bu adam kacak kaldi yuksek lisansa basladi bitmek uzere =)

para verip evlenmekte bir yontem ama interviewlar var ortak fatura odemesi ayni evde yasamak beraber foton olmasi gibi bir cok seye bakiyorlar ve bu gorusmeleri 2 kez yapiyorlarmis diye biliyorum..

greencard en temizi oda sansli olucaksin ama kalanlarin soyledigine gore kalmak isteyen bir yolunu buluyor..
    kill them all-spartacus

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Kacak kaldiktan sonra okula baslayabileni ilk defa duydum çünkü okula ba?lamadan önce geçerli I 94 ka??d?n olmas? gerekiyor. Birde kacak iken araba ev nas?l al?n?yor çözemedim hala bende cok duydum, çünkü geçerli bir ssn olmas? gerekiyor, sigortas?n? ödemek için geçerli bir kimlik olmas? gerekiyor, yap?ld???na göre var bir yolu.
    Peki.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

geceden bu yana ortal?k toz duman olmu? dil okulu fikri güzel asl?nda bu konuda bilgisi olan varsa payla?sen.E?er dil okuluna kay?t yapt?r?p kal?nabiliyorsa bu gayet güzel bi?ey en az?ndan 2 y?l para biriktirirsin.Var m? bilgisi olan.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)