Merhaba arkadaþlar,
Ben de herkes gibi belki de herkesten çok güzel þeyler yemeyi severim.
Herkes Amerika'ya gidince yapacaklarýný düþünüyor, bense gitmeden yiyebileceðim herþeyi yeme derdine düþtüm. Ben bir kaç þey yazacaðým. Sizin önereceðiniz de vardýr diye düþünüyorum. Hadi bakalým=)
Öncelikle anne tarhanasýyla baþlayacaðým. Ev yapýmý olacak ve acý acý boðazýndan geçecek..(ezogelin,kýrmýzý mercimek,yayla ve iþkembe de var tabi..off off hepsinin yeri ayrý..)
Sonra ana yemekler geliyor. Bütün kebap çeþitleri girer buna benim için. Gözünü sevdiðimin ülkemin kurban olduðum yemekleri yahu..
Patlýcan kebabý, içli köftesi, mantýsý, adanasý, urfasý, çið böreði, iskenderi, çið köftesi, lahmacunu..
Egeliler daha iyi bilir ama herkese hitap eder zeytinyaðlýlar. Saðlýk akýyor arkadaþ saðlýk. Zeytinyaðlý dolma, sarma, bamya, taze fasulye ve daha neler neler..
Ahh ahh annelerimizin hamur iþleri de var þimdi. Annemle güne gidesim geldi=) Katmer, bükme, aðzý açýk, ýspanaklý börek, su böreði..
Ve son olarak tatlýlar.. Ev baklavasý bayramlarýn klasiði.. Þeker pare, sakýzlý muhallebi, sütlü nuriye, peynir helvasý, revani, kazandibi..
![]()

Alýntý

ye kardeþim hepsinden ye 3 aylýk ye

Bookmarks