Merhaba arkada?lar,
Ben de herkes gibi belki de herkesten çok güzel ?eyler yemeyi severim.
Herkes Amerika'ya gidince yapacaklar?n? dü?ünüyor, bense gitmeden yiyebilece?im her?eyi yeme derdine dü?tüm. Ben bir kaç ?ey yazaca??m. Sizin önerece?iniz de vard?r diye dü?ünüyorum. Hadi bakal?m=)
Öncelikle anne tarhanas?yla ba?layaca??m. Ev yap?m? olacak ve ac? ac? bo?az?ndan geçecek..(ezogelin,k?rm?z? mercimek,yayla ve i?kembe de var tabi..off off hepsinin yeri ayr?..)
Sonra ana yemekler geliyor. Bütün kebap çe?itleri girer buna benim için. Gözünü sevdi?imin ülkemin kurban oldu?um yemekleri yahu..
Patl?can kebab?, içli köftesi, mant?s?, adanas?, urfas?, çi? böre?i, iskenderi, çi? köftesi, lahmacunu..
Egeliler daha iyi bilir ama herkese hitap eder zeytinya?l?lar. Sa?l?k ak?yor arkada? sa?l?k. Zeytinya?l? dolma, sarma, bamya, taze fasulye ve daha neler neler..
Ahh ahh annelerimizin hamur i?leri de var ?imdi. Annemle güne gidesim geldi=) Katmer, bükme, a?z? aç?k, ?spanakl? börek, su böre?i..
Ve son olarak tatl?lar.. Ev baklavas? bayramlar?n klasi?i.. ?eker pare, sak?zl? muhallebi, sütlü nuriye, peynir helvas?, revani, kazandibi..
![]()

Alıntı

ye karde?im hepsinden ye 3 ayl?k ye 

Bookmarks