Work and Travel
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Domuz eti hakkında..(Pork)

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Arrow Domuz eti hakkýnda..(Pork)

Arkadaslar bu konu hakkýnda çok düþünce söylendi cok tartýsýldý yazýldý ve çizildi diyanet iþleriyle bizzat ve görüþtüm ve araþtýrdým Son olarak net bilgiye ulaþabildim.Buyrun;

-HARAM YÝYECEK VE ÝÇECEKLERE SEVKEDEN ZARÛRETLER
    +Ýslâm dini bazý yiyecek ve içecekleri haram kýlmýþ, kitâb ve sünnet bunlarý tesbit etmiþtir: Murdar hayvan, kan, domuz eti, þarap vb. zarûret hali bulunmadýkça ve mecbur olmadýkça müslümanýn bunlarý yemesi ve içmesi caiz olmayan þeylerdir; fakat zarûret halinde mübâhtýr. Allah Teâlâ þöyle buyuruyor: "Þüphesiz size ölü hayvan etini, kaný, domuz etini, Allah'tan baþkasý için kesilen hayvaný haram kýlmýþtýr; fakat darda kalana baþkasýnýn payýna el uzatmamak ve zarûret miktarýný aþmamak üzere günah sayýlmaz. Çünkü Allah baðýþlayandýr, merhamet edendir."16 Yine buyuruyor: "Size ne oluyor ki, Allah size darda kalmanýzýn dýþýnda, haram olanlarý uzun uzun anlatmýþken adýnýn üzerine anýldýðý þeyi yemiyorsunuz?"17 Mecbur olmak ve darda kalmak (ýztýrar), Kurtubî'nin dediði gibi "ya haksýz olarak bir kimsenin zorlamasýyla, yahut da açlýk halinde helâl yiyecek bulamamakla tahakkuk eder."18
    Þiddetli açlýk, susuzluk veya dayanýlmaz zorlama (Ýkrâh-ý mülci) sebepleriyle meydana gelen zarûret halinde bütün haramlar mý yoksa bir kýsmý mý mübâh olur meselesi vardýr.
    Kurtubî, tefsiri'nde þöyle der: "Zarûret halinde kiþi bütün mübâhlardan aciz kaldýðý için Allah Teâla bütün haramlarý mübâh kýlmýþtýr.19 Yine Kurtubî "ancak darda kalýp yediðiniz þey müstesnâ" meâlindeki âyetin tefsirinde þu ifadeyi kullanýr: "...murdar hayvan ve benzeri gibi bütün haram kýlýnanlarý kastediyor..."20
    Hanbelî Ýbn Kudâme, el-Muðnî'de, darda kalanýn murdar hayvan etini yemesinin mübâh kýlýndýðýný açýkladýktan sonra þöyle der: "...diðer haram ve yasaklar da böyledir."21
    Halbuki gerçek, Kurtubî ve Ýbn Kudâme'nin sözlerinden ilk bakýþta anlaþýlan geniþ mânâdan biraz deðiþiktir, zarûret halinde þarap içmek ve ölmüþ insan etini yemenin helâl olup olmadýðý konusunda görüþ ayrýlýklarý vardýr; nitekim aþaðýdaki iki baþlýk altýnda bunlar açýklanacaktýr.

Kaynak:islam Hukukunda Zaruret Hali 'nden alýnmýþtýr

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

2-3 kez yanlislikla yemistim Allah affetsin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    2-3 kez yanlislikla yemistim Allah affetsin.
    Ýþte yanlýslýkla yenenden biþey olmuyor diyoruz ya genede allah affetsin tekrarladýysan :P

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

çok önemli konu
    birde Mcdonaldsta çalýþacak olanlarýn vay haline
    ramazanda iftara cornflakes yeriz artýk

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bende yanlislikla yemistim ama gunah oldugunu sanmiyorum kasten olmadigi icin insallah olmamistir.ayrica domuz etinin diger etlerin tadindan farki yoktu gercekten anlamiyosunuz bi cok yerdede domuz eti satildigi icin kesinlikle sormak gerek domuz etimi diye cunku bilmeden yiyoruz gunah olmaz diyip sormazsak o zaman bi anlami kalmaz domuz etinden uzak durmak isteyen arkadaslar her et alicaklari zaman sorsunlar veya ambalajlarin ustune baksinlar pork yazip yazmadigina

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Solomon_47 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    çok önemli konu
    Afiyet Olsun

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Solomon_47 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    çok önemli konu
    mc donaldsin normal hamburger menuleri %100 dana etinden yapiliyor.. bazi ozel mc donalds lar var kahvalti filn olan orda domuz satiliyor ama domus eti diye soyleniyor... ayrica sosis ve sucuk yemeyin amerikada onlar kesin domuz eti..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    mc donaldsin normal hamburger menuleri %100 dana etinden yapiliyor.. bazi ozel mc donalds lar var kahvalti filn olan orda domuz satiliyor ama domus eti diye soyleniyor... ayrica sosis ve sucuk yemeyin amerikada onlar kesin domuz eti..
    kesinlikle katiliyorum cogu sucuk sosis domuz eti bazilari hindi ve tavuk etinden ama geneli domuz etinden.bu yaz ben mc de calisicam arastirdigim kadariyla 1 2 menusu haric geri kalan menu cesitleri %100 beef

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben onlarýnda dana eti olduguna pek inanmýyorum inanamýyorum.Sonucta domuz eti diger hepsinden daha ucuz.Ýnsanlarý kandýrmak cok kolay sonucta kimse mutfagýna girmiyor.Ha hepsi yapar mý yapmaz mý belli de olmaz

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

yemek alýrken söylersenýz çok dikkat ederler clean cut dersenýz pizzayý kestiði býçaðý bile ya deðiþtirri yada yýkayýp keser domuz etine deydiði için
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ayni mantik turkiyede de gecerli domuz eti turkiye de de ucuz yapacak kisiler asil burda yapar ordaki suc ceza oranlari ve cezalarin uygulanmasini goz onune aldiginda yasadisi isleri yapmak neredeyse imkansiz.. heleki mc donalds gibi bir firma %100 dana diye sattigi hamburgerlerde domuz eti kullansa bu ortaya ciktiginda odeyecekleri tazminat sirketin anahtarini verecek boyutta olur.. amerikaya gittiginizde anlayacaksiniz.. malum su siralar bizim tvlerde de bir reklam var kilo verdiren ayakkabi diye.. ayni reklam amerikada da vardi o sirkete yalan reklamdan 40 milyon dolar ceza kesildi...biseyler anlatir size..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

dana eti de çok ucuzki marketlerde fln,

ayrýca et dýþýndaki bazý ürünlerde de domuz jelatini fln kullanýlmýþ olabiliyor, marshmallowlar gibi bunlara da dikkat etmek isteyenler için ürünlerin üzerinde U ve K harfleri oluyo bir yuvarlak içinde, bunlar ürünlerin Kosher olduðunu gösterir ve yine bunlar da domuz içermez, çok sýk olmasa da bazý ürünlerde de halal diye yazabilir
    Ah! küçük hokkabazlýk, sefil aynalý dolap;
    Bir þapka, bir eldiven, bir maymun ve inkýlap! NFK

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

ve D harfi.Ancak sadece u veya k varsada bu ürünün tamamen %100 dana eti oldugunu yada olmadýgýný göstermez.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

helal kesim sebze yeriz bizde ne yapalým ben kýrmýzý et yemiyorum ya beyaz ette herhangi bi problem olur mu peki

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Beyaz ette bi problem olcagýný düsünmüyorum.Zaten Meksikalýlarýn yemek kültürleri az da olsa bize yakýn.Zaten new york'a gideceginiz zaman türk lokantalarýda bulabilirsiniz.Hatta Boston'da bile mantý ve gözleme satan biyer oldugu rivayet ediliyor.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý sum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    dana eti de çok ucuzki marketlerde fln,

ayrýca et dýþýndaki bazý ürünlerde de domuz jelatini fln kullanýlmýþ olabiliyor, marshmallowlar gibi bunlara da dikkat etmek isteyenler için ürünlerin üzerinde U ve K harfleri oluyo bir yuvarlak içinde, bunlar ürünlerin Kosher olduðunu gösterir ve yine bunlar da domuz içermez, çok sýk olmasa da bazý ürünlerde de halal diye yazabilir
    yok artikk marshmalovlarda domuz yagi falanmi var biz cok yiyoduk :S

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

onlarda bilmiyolardýr hangi üründe domuz yaðý var ya da yok

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Alkolde haram, domuz etinden pek bir farký yok hatta alkol kullanmak 7 büyük günah içerisinde. bizim kültürümüzde gelenek olmuþ bence, domuz eti kafa yapsa onuda yerik alkol alýpta domuz eti yemeyenlere þaþýyorum, var öleleri tabi nerden kurtarýrsak, o kadar kardýr. herkesin dini kendine.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý kid Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Alkolde haram, domuz etinden pek bir farký yok hatta alkol kullanmak 7 büyük günah içerisinde. bizim kültürümüzde gelenek olmuþ bence, domuz eti kafa yapsa onuda yerik alkol alýpta domuz eti yemeyenlere þaþýyorum, var öleleri tabi nerden kurtarýrsak, o kadar kardýr. herkesin dini kendine.
    Bence olaya sadece din açýsýndan degil biraz da saglýk açýsýndan bakmak gerekir.Domuz denen hayvan kendi pisligini yediði için etinde TENYA oluþumu vardýr.Ve bu etde (piþmiþde olsa) yendiði zaman bu tenya'lar insan bagýrsagýna yapýsýr ve ölüme kadar götüren saglýk sebeplerine yol açar.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

marshmellowdaki jelatinin domuzdan olduðunu biliyorum,

belki haribo marka olaný sýðýr jelatin kullanmýþtýr ama ondan emin deðilim

þimdi baktým walmart da kosher olanlarý varmýþ, ki bu içinde domuz eti, yaðý vs bulunmuyo demektr
    Konu sum tarafýndan (25-05-2012 Saat 11:32 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    Ah! küçük hokkabazlýk, sefil aynalý dolap;
    Bir þapka, bir eldiven, bir maymun ve inkýlap! NFK

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý zekiyagli Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bence olaya sadece din açýsýndan degil biraz da saglýk açýsýndan bakmak gerekir.Domuz denen hayvan kendi pisligini yediði için etinde TENYA oluþumu vardýr.Ve bu etde (piþmiþde olsa) yendiði zaman bu tenya'lar insan bagýrsagýna yapýsýr ve ölüme kadar götüren saglýk sebeplerine yol açar.
    haklýsýn

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    14

kucuklukten beri kafam almaz ayni yaratan veriyo bu dinleri ama neden birinde yasak birinde degil neden acaba

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ismailakcar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kucuklukten beri kafam almaz ayni yaratan veriyo bu dinleri ama neden birinde yasak birinde degil neden acaba
    hiristiyanlýk sonradan bozuldu kitabý deðiþtirildi ondan
    Kuran günümüze kadar sapa saðlam duruyor ondan.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

ya zaten bu domuz eti kokmuyor mu,bence ordan da farkedeblrz

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý kpd Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya zaten bu domuz eti kokmuyor mu,bence ordan da farkedeblrz
    Piþmiþ et sogumadan asla ayýrt edilemez ne türü ne kokusu

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

cok rahat farkedersiniz.. normal domuz eti yani pastirmasi sosisi sucugu degilse , etin rengi acik olur.. yediginizde dana eti olamayacagini ilk bakista anlarsiniz... ama hamburger eti ya da diger saydiklarim olursa onlarin tadindan anca anlarsiniz...

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Alýntý kid Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Þaþýracak birþey yok.Alkolun dine uygun olduðunu kimse söyleyemez ama alkolle domuz eti ayný kefeye de konulamaz kafayý ucuran herþey günah gösterilmekle birlikte özellikle þaraptan bahsedilir kitapta.Neden þarap olduðunu veya neden domuz etiyle ayný kefeye konulamayacaðýný anlamanýz için oturup o dillerimizden düþürmediðimiz kitabý okumanýz lazým en az 1 kez.

Söylendiði gibi mcdonalds ýn bir kaç menusu dýþýnda sýkýntý yok zaten sýkýntý olanlarda Bacon yüzünden oluyor.Ama kuytu köþe yerlerden alýyorsanýz eti onlar bile bilmiyor ne eti kullandýklarýný çalýþanlara sorunca ambalajý aramaya baþlýyorlar arka tarafta ne yazýyor diye üstünde

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ben ucuzsa baya baya ana öðünüm yaparým domuzu.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý footos Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben ucuzsa baya baya ana öðünüm yaparým domuzu.
    Belki bunu yargýlamak bana düþmez ama ifkasýzca düþünmemelisin

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Gerek duyulduðu içinn UP UP UP

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)