Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: yeşil kağıt verdiler...yardım lütfen!!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Angry ye?il ka??t verdiler...yard?m lütfen!!

Konsolosluk detaylar?n? sonra payla??cam sizinle ama önce belirtmem gereken bir?ey var.Ye?il ka??t verdi bana önce not ort. bakt? sonra klasik 3 soru sordu ard?ndanda fazla incelemeden ksa? tarafa att? transkripti..Ard?ndan ye?il ka??t verdi.Bu durumda bana vize bas?l?rm? acaba.Bence vermeseydi zaten orda vermezdi gibime geliyo çünkü???ye?il ka??t al?pda vize alamayan oldumu???

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Genelde al?n?yor diye biliyorum. Tek sorun ne zaman pasaportunu istiyecekleri... Belki isimden dolay? alm??lard?r. ?sim ve soyismini payla??r m?s?n

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı bngencturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genelde al?n?yor diye biliyorum. Tek sorun ne zaman pasaportunu istiyecekleri... Belki isimden dolay? alm??lard?r. ?sim ve soyismini payla??r m?s?n
    ?irketim 14 ki?inin ds si yok bu seferlik onlar? görü?meye al?rm?s?nz demi? onlarda kabul etmi?...Hepimize ye?il verdiler..Kad?n o belgeyi gönder bana dedi ondan sonra karar verebilirim dedi.Yani 14 ki?ide ye?il ald?.Normalde ds olmadan vizeye girilmiyo biliyosunuz ama advis bu konuda blgilendirme yapmu? konsoloslu?a ordada hatta advis dimi tamam konustuk biz filan dediler...?irketim ald?n vizeyi görünüyo vermeseydi vermezdi filan dedi

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Banada sar? ka??t verdi siteden numaran? takip et dedi .sar? ka??t isim soru?turmas? anlam?na m? geliyor?yada ne anlama geliyor

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Alimemmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banada sar? ka??t verdi siteden numaran? takip et dedi .sar? ka??t isim soru?turmas? anlam?na m? geliyor?yada ne anlama geliyor
    yuksrds srms butonuna basin isim soru;turmasi yazin sizd bize katilin bilgi edine bilirsiniz biz ka.c hafttir bekliyoz numarmiz yayinlanmadi sizinde i;iniz zor

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

beni de name check e ald?lar bugun sar? bir ka??tla. daha öce de gidip gelmi?tim bir y?l kalm??l???m var ve ?aka gibi ?imdi beklemek zorunday?m.Bugun gittim vize görü?mesine.13ünde gidiyor olmam gerek?yordu! üzüldüm yani...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı mascakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beni de name check e ald?lar bugun sar? bir ka??tla. daha öce de gidip gelmi?tim bir y?l kalm??l???m var ve ?aka gibi ?imdi beklemek zorunday?m.Bugun gittim vize görü?mesine.13ünde gidiyor olmam gerek?yordu! üzüldüm yani...
    cok geç kald?n g?tmey? unut kardes maleseff

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Amerikan Konsoloslu?undan tüm Work&Travella u?ra?an firmalara gonderilen hat?rlatma mailinde ye?il ve beyaz ka??ttan aynen ?u ?ekilde bahsedilmi?tir:

''DS-2019 formu olmayan tüm ö?rencileri otomatik olarak 221(g) prosedürü alt?nda incelemekteyiz. DS-2019 formu olmadan ba?vuru yapan tüm ö?rencilere eksik evraklar?n (DS-2019 ve SEVIS) haklar?nda bir karara var?labilmesi için konsoloslu?a gönderilemesi gerekti?ini ingilizce ve türkçe olarak aç?klayan aç?k ye?il/beyaz bir ka??t verilecektir. Bu aç?k ye?il/beyaz ka??t KES?NL?KLE V?ZE KABULU YA DA V?ZE REDD? ANLAMINA GELMEMEKTED?R.
    Lütfen ö?rencilerinizi vize görü?mesine gitmeden önce bu prosedür hakk?nda bilgilendiriniz ve bu ye?il/beyaz ka??d? vize kabulu olarak yorumlamamalar?n? soyleyiniz. DS-2019 ve SEVISler gelene kadar tüm ba?vurular 'eksik'tir ve bu belgeler konsoloslu?a ula?t?r?lmadan bir karara var?lmayacakt?r.'

Al?nt? : Fiorex

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

e o zaman ula?t?r?k?nca sorun olmaz fazla diye dü?ünüyorum...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bu arada görü?mede sorun olmad? not ortalamam 1.79 ve hiç sormad? 3 basit soru sordu... adminler yorum bekliyorummm

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada görü?mede sorun olmad? not ortalamam 1.79 ve hiç sormad? 3 basit soru sordu... adminler yorum bekliyorummm
    DS formlar?nda s?k?nt? oldu?unu herkes biliyor bu yüzden konsolosluk böyle bir güzellik yapm?? olabilir.Ye?il ka??t olay?na gelince vizeni alm??s?nd?r merak etme almam?? olsayd?n bunu orada ilk anlayan sen olurdun zaten

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bu saatten sonra isim sorusturmasina kalanlara gecmis olsun ben 2 bucuk aydir bekliyorum vizeyi ama daha alamadim

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Valla daha tecrübeli bir arkada? yorum yapsa daha iyi olur yanl?? bi?i demek istemiyorum

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ye?il ka??t ile sar? ka??t aras?nda bir fark varm?d?r? varsa nedir?
    sar? ka??t ald?m ben isim soru?turmas? dediler ye?il içinde ayn? ?eyi söylüyorlar anlamad?m gitti...

Tecrübe Puanı
    24

Alıntı Alimemmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ye?il ka??t ile sar? ka??t aras?nda bir fark varm?d?r? varsa nedir?
    sar? ka??t ald?m ben isim soru?turmas? dediler ye?il içinde ayn? ?eyi söylüyorlar anlamad?m gitti...
    Hocam ye?il ka??t eksik evrak anlam?ndad?r.Örne?in vize memuru not ortalam?n?z? be?enmezse sene sonu yükselt ve güncel not ortalaman? getir derse ye?il ka??t verebilir veya DS siz gidilirse görü?meye yukar?da oldu?u gibi.

Sizin as?l tasan?z vizeden red mi ald?m acaba ise her ne kadar konsolosluk bu verilen ka??tlar?n red veya kabul anlam?na gelmedi?ini söylese de zaten red alsayd?n?z bunu size görü?me esanas?nda söylerlerdi veya konu?man?n gidi?ine göre rahatl?kla farkederdiniz.Merak etmeyin

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam ye?il ka??t eksik evrak anlam?ndad?r.Örne?in vize memuru not ortalam?n?z? be?enmezse sene sonu yükselt ve güncel not ortalaman? getir derse ye?il ka??t verebilir veya DS siz gidilirse görü?meye yukar?da oldu?u gibi.

Sizin as?l tasan?z vizeden red mi ald?m acaba ise her ne kadar konsolosluk bu verilen ka??tlar?n red veya kabul anlam?na gelmedi?ini söylese de zaten red alsayd?n?z bunu size görü?me esanas?nda söylerlerdi veya konu?man?n gidi?ine göre rahatl?kla farkederdiniz.Merak etmeyin
    görü?me esnas?nda hiçbir?ey hissetmedim.Hatta çok k?sa sürdü biara 1.79 olan ortalamama fazla uzun bakar gibi oldu hemen araya girip ''ben ayn? zamanda 2.üniversite okuyorum dedim'' biraz ?a??rd? sonrada ben hatta ö?renci belgem var dedim bana uzatmam? istedi...Onuda verdim sa? tarafa bakt?ktan sonra at?verdi.Çok k?sa sürdü nereye gidiyosun..nap?caks?n..lake george yukar?da kal?yo dimi biraz dedi bende evet yukarda biliyorum dedimm.O kadar sürdü.Sonra bana tekrar randevu alma ds formunu gönder ben öle karar verebilirim dedi.. bu kadar ... verse red orda verirdi not fian derdi ama hiçbi?ey olmad? ...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bence Ds'ler gönderilir oradan eleme yaparak pasaportlar?n?z vize bas?l? yada bas?l? olmadan.14 ki?iyse,10 u al?r 4 ü gider gibime geliyor.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Ds'ler gönderilir oradan eleme yaparak pasaportlar?n?z vize bas?l? yada bas?l? olmadan.14 ki?iyse,10 u al?r 4 ü gider gibime geliyor.
    bunu neye göre söledi?ini bilmiyorum ama sebep not ort. vs olsayd? neden orda sölemediler diyede dü?ünüyorum içimden...sorunsux geçti konu?mam cunku

Tecrübe Puanı
    24

Hocam söylediklerim gayet aç?k.Ye?il ka??t ald?n cünkü DS eksik.Vizeyi ald???n? kesin olarak sana hic kimse söyleyemz beklemek zorundas?n.Çünkü memur redde karar verse dahi ye?il ka??t verebilir ama genelde daha ye?il ka??d? vermeden vizeyi alamad???n?z? yüzünüze söylerler.Üzgünüm vize veremem ortalaman? yükseltip tekrar seneye ba?vur gibi onlarda insan sonuçta bunun süpriz olmas? cok zor.

Ben görü?melere DS siz gidilen zamanlara tan?k olmu? biri olarak söylüyorum ki ye?il ka??t al?p pasaportunu gönderdikten sonra vizesiz dönen birine hiç rastlamad?m.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Hocam söylediklerim gayet aç?k.Ye?il ka??t ald?n cünkü DS eksik.Vizeyi ald???n? kesin olarak sana hic kimse söyleyemz beklemek zorundas?n.Çünkü memur redde karar verse dahi ye?il ka??t verebilir ama genelde daha ye?il ka??d? vermeden vizeyi alamad???n?z? yüzünüze söylerler.Üzgünüm vize veremem ortalaman? yükseltip tekrar seneye ba?vur gibi onlarda insan sonuçta bunun süpriz olmas? cok zor.

Ben görü?melere DS siz gidilen zamanlara tan?k olmu? biri olarak söylüyorum ki ye?il ka??t al?p pasaportunu gönderdikten sonra vizesiz dönen birine hiç rastlamad?m.
    Valla sölediklerin mant?kl? bence.Orda bana sölenenler bunlar.Olumsuz bi?ey hissetmedim.Di?er 14 ki?ide (ADV?S DEN) YE??L ALDI.Çocuk oyunca?? de?ilki bu bana alamad?n dese ben hemen 2.randevuyu l?cam.Bana bi?ey demedi ben ?imdi cumaya kadar beklicem ordanda red al?rsam bu çok ay?p olucak art?k.çocuk oyunca?? de?il yani.?n?allah al?r?m vermezlerse hemen 2. ye giricem zaten ama 16 hazirandada uçak biletim var yeti?irmi bilmiyorumm

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ne ?anss?z?m arkada? ya stresim 2 ye katlandu.yuzduk yuzduk kuyru?una geldik ... bu arada isim soru?turmas?na kalmad?m ama sonradan kalma ihtimalim varm????soyismim demir

Tecrübe Puanı
    24

ne ?anss?z?m arkada? ya stresim 2 ye katlandu.yuzduk yuzduk kuyru?una geldik ... bu arada isim soru?turmas?na kalmad?m ama sonradan kalma ihtimalim varm????soyismim demir
    yok hocam kalmazs?n merak etme

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

yok hocam kalmazs?n merak etme
    dem?r m? soy ad?n yuzde 60 ka?r yuzde 40kalmaz

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı kaya0133 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dem?r m? soy ad?n yuzde 60 ka?r yuzde 40kalmaz
    isim soru?turmas?na kalmam?? zaten sonradan kal?rm?y?m diyor

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Konsolosluk detaylar?n? sonra payla??cam sizinle ama önce belirtmem gereken bir?ey var.Ye?il ka??t verdi bana önce not ort. bakt? sonra klasik 3 soru sordu ard?ndanda fazla incelemeden ksa? tarafa att? transkripti..Ard?ndan ye?il ka??t verdi.Bu durumda bana vize bas?l?rm? acaba.Bence vermeseydi zaten orda vermezdi gibime geliyo çünkü???ye?il ka??t al?pda vize alamayan oldumu???
    arkadas?m banada yesil kag?t verdiler, 9 haftad?r bekliyorum halen bir sonuca varamad?k. Ayr?ca benim evraklar?m tamd? ve hic bir eksigim yoktu.Ordaki gorevli memur benden ek bir belge istemedi. Bu arada not ortalamamda 3.04. Amcayla tek derdimiz suydu Irak'ta bulundun mu bulunmad?n m?. Arapca var m? yok mu ? Sivas Türkiye'nin hangi bölgesinde? bundan sonra adam ufak bir problem var dedi ds formumu imzalay?p yesil kag?tla beraber elime ili?tirdi internet sitemizde numaran ç?kt?g? zaman pasaportunla beraber bu evraklar? bize yolla dedi..

Benim ye?il ka??t hikayem bu arkadas?m

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Kamboc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadas?m banada yesil kag?t verdiler, 9 haftad?r bekliyorum halen bir sonuca varamad?k. Ayr?ca benim evraklar?m tamd? ve hic bir eksigim yoktu.Ordaki gorevli memur benden ek bir belge istemedi. Bu arada not ortalamamda 3.04. Amcayla tek derdimiz suydu Irak'ta bulundun mu bulunmad?n m?. Arapca var m? yok mu ? Sivas Türkiye'nin hangi bölgesinde? bundan sonra adam ufak bir problem var dedi ds formumu imzalay?p yesil kag?tla beraber elime ili?tirdi internet sitemizde numaran ç?kt?g? zaman pasaportunla beraber bu evraklar? bize yolla dedi..

Benim ye?il ka??t hikayem bu arkadas?m
    ?rak arapca flan senin isin cok zora benziyor terorist flan var herhalde

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bu konu benim konumdan tamemen farkl?.Sen güvenlik soru?turmas?na yada isime kalm?? olabilirsin ama genelde ye?il ka??t eksik evrak için verilir...Ben bi yorum yapamam seninki güvenlik ile ilgili bence.Sivas do?uda kal?yorya o yuzden pimpiriklilik yapm??lard?r(gereksiz olarak)...Sende bi sorun yoksa neden sorun olsunki bence sanadad verecekler vizeyi...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu konu benim konumdan tamemen farkl?.Sen güvenlik soru?turmas?na yada isime kalm?? olabilirsin ama genelde ye?il ka??t eksik evrak için verilir...Ben bi yorum yapamam seninki güvenlik ile ilgili bence.Sivas do?uda kal?yorya o yuzden pimpiriklilik yapm??lard?r(gereksiz olarak)...Sende bi sorun yoksa neden sorun olsunki bence sanadad verecekler vizeyi...
    eksik evrak icin veriliyor olabilir genelde belkide adam?n sar? kag?d? kalmam?st?r : neyse karde?im in? isini cabucak halledersin ve gidersin simdiden iyi yolculuklar

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bugun ak?amustu ds formum gelmi? yar?n sabah da konsoloslu?a göndericeklermi?.Bu durumda vize bas?l?p elime ne zaman ula??r uzun sürermi?? red almam durumunda 2. ba?ruyuya hemen gidicem..16 haziranda biletim var tarihide de?i?tiremiyorum çok pahal? sizce en kötü ne olur??

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

yar?n gönderirlerse belgeleri normal ?artlar alt?nda 2 gün içinde elinde olur arkada??m, ama olur da aksarsa i?lem bi ?ekilde yine de en geç cumartesiye kadar, çok yüksek ihtimalle ula??r pasaportun eline.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)