Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: yeþil kaðýt verdiler...yardým lütfen!!

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Angry yeþil kaðýt verdiler...yardým lütfen!!

Konsolosluk detaylarýný sonra paylaþýcam sizinle ama önce belirtmem gereken birþey var.Yeþil kaðýt verdi bana önce not ort. baktý sonra klasik 3 soru sordu ardýndanda fazla incelemeden ksað tarafa attý transkripti..Ardýndan yeþil kaðýt verdi.Bu durumda bana vize basýlýrmý acaba.Bence vermeseydi zaten orda vermezdi gibime geliyo çünkü???yeþil kaðýt alýpda vize alamayan oldumu???

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Genelde alýnýyor diye biliyorum. Tek sorun ne zaman pasaportunu istiyecekleri... Belki isimden dolayý almýþlardýr. Ýsim ve soyismini paylaþýr mýsýn

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Banada sarý kaðýt verdi siteden numaraný takip et dedi .sarý kaðýt isim soruþturmasý anlamýna mý geliyor?yada ne anlama geliyor

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý Alimemmi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Banada sarý kaðýt verdi siteden numaraný takip et dedi .sarý kaðýt isim soruþturmasý anlamýna mý geliyor?yada ne anlama geliyor
    yuksrds srms butonuna basin isim soru;turmasi yazin sizd bize katilin bilgi edine bilirsiniz biz ka.c hafttir bekliyoz numarmiz yayinlanmadi sizinde i;iniz zor

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

beni de name check e aldýlar bugun sarý bir kaðýtla. daha öce de gidip gelmiþtim bir yýl kalmýþlýðým var ve þaka gibi þimdi beklemek zorundayým.Bugun gittim vize görüþmesine.13ünde gidiyor olmam gerekýyordu! üzüldüm yani...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý mascakir Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    beni de name check e aldýlar bugun sarý bir kaðýtla. daha öce de gidip gelmiþtim bir yýl kalmýþlýðým var ve þaka gibi þimdi beklemek zorundayým.Bugun gittim vize görüþmesine.13ünde gidiyor olmam gerekýyordu! üzüldüm yani...
    cok geç kaldýn gýtmeyý unut kardes maleseff

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Amerikan Konsolosluðundan tüm Work&Travella uðraþan firmalara gonderilen hatýrlatma mailinde yeþil ve beyaz kaðýttan aynen þu þekilde bahsedilmiþtir:

''DS-2019 formu olmayan tüm öðrencileri otomatik olarak 221(g) prosedürü altýnda incelemekteyiz. DS-2019 formu olmadan baþvuru yapan tüm öðrencilere eksik evraklarýn (DS-2019 ve SEVIS) haklarýnda bir karara varýlabilmesi için konsolosluða gönderilemesi gerektiðini ingilizce ve türkçe olarak açýklayan açýk yeþil/beyaz bir kaðýt verilecektir. Bu açýk yeþil/beyaz kaðýt KESÝNLÝKLE VÝZE KABULU YA DA VÝZE REDDÝ ANLAMINA GELMEMEKTEDÝR.
    Lütfen öðrencilerinizi vize görüþmesine gitmeden önce bu prosedür hakkýnda bilgilendiriniz ve bu yeþil/beyaz kaðýdý vize kabulu olarak yorumlamamalarýný soyleyiniz. DS-2019 ve SEVISler gelene kadar tüm baþvurular 'eksik'tir ve bu belgeler konsolosluða ulaþtýrýlmadan bir karara varýlmayacaktýr.'

Alýntý : Fiorex

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

e o zaman ulaþtýrýkýnca sorun olmaz fazla diye düþünüyorum...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý bngencturk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Genelde alýnýyor diye biliyorum. Tek sorun ne zaman pasaportunu istiyecekleri... Belki isimden dolayý almýþlardýr. Ýsim ve soyismini paylaþýr mýsýn
    þirketim 14 kiþinin ds si yok bu seferlik onlarý görüþmeye alýrmýsýnz demiþ onlarda kabul etmiþ...Hepimize yeþil verdiler..Kadýn o belgeyi gönder bana dedi ondan sonra karar verebilirim dedi.Yani 14 kiþide yeþil aldý.Normalde ds olmadan vizeye girilmiyo biliyosunuz ama advis bu konuda blgilendirme yapmuþ konsolosluða ordada hatta advis dimi tamam konustuk biz filan dediler...Þirketim aldýn vizeyi görünüyo vermeseydi vermezdi filan dedi

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

bu arada görüþmede sorun olmadý not ortalamam 1.79 ve hiç sormadý 3 basit soru sordu... adminler yorum bekliyorummm

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bu saatten sonra isim sorusturmasina kalanlara gecmis olsun ben 2 bucuk aydir bekliyorum vizeyi ama daha alamadim

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Valla daha tecrübeli bir arkadaþ yorum yapsa daha iyi olur yanlýþ biþi demek istemiyorum

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Alýntý inek Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu arada görüþmede sorun olmadý not ortalamam 1.79 ve hiç sormadý 3 basit soru sordu... adminler yorum bekliyorummm
    DS formlarýnda sýkýntý olduðunu herkes biliyor bu yüzden konsolosluk böyle bir güzellik yapmýþ olabilir.Yeþil kaðýt olayýna gelince vizeni almýþsýndýr merak etme almamýþ olsaydýn bunu orada ilk anlayan sen olurdun zaten

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Yeþil kaðýt ile sarý kaðýt arasýnda bir fark varmýdýr? varsa nedir?
    sarý kaðýt aldým ben isim soruþturmasý dediler yeþil içinde ayný þeyi söylüyorlar anlamadým gitti...

Tecrübe Puaný
    24

Alýntý Alimemmi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yeþil kaðýt ile sarý kaðýt arasýnda bir fark varmýdýr? varsa nedir?
    sarý kaðýt aldým ben isim soruþturmasý dediler yeþil içinde ayný þeyi söylüyorlar anlamadým gitti...
    Hocam yeþil kaðýt eksik evrak anlamýndadýr.Örneðin vize memuru not ortalamýnýzý beðenmezse sene sonu yükselt ve güncel not ortalamaný getir derse yeþil kaðýt verebilir veya DS siz gidilirse görüþmeye yukarýda olduðu gibi.

Sizin asýl tasanýz vizeden red mi aldým acaba ise her ne kadar konsolosluk bu verilen kaðýtlarýn red veya kabul anlamýna gelmediðini söylese de zaten red alsaydýnýz bunu size görüþme esanasýnda söylerlerdi veya konuþmanýn gidiþine göre rahatlýkla farkederdiniz.Merak etmeyin

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam yeþil kaðýt eksik evrak anlamýndadýr.Örneðin vize memuru not ortalamýnýzý beðenmezse sene sonu yükselt ve güncel not ortalamaný getir derse yeþil kaðýt verebilir veya DS siz gidilirse görüþmeye yukarýda olduðu gibi.

Sizin asýl tasanýz vizeden red mi aldým acaba ise her ne kadar konsolosluk bu verilen kaðýtlarýn red veya kabul anlamýna gelmediðini söylese de zaten red alsaydýnýz bunu size görüþme esanasýnda söylerlerdi veya konuþmanýn gidiþine göre rahatlýkla farkederdiniz.Merak etmeyin
    görüþme esnasýnda hiçbirþey hissetmedim.Hatta çok kýsa sürdü biara 1.79 olan ortalamama fazla uzun bakar gibi oldu hemen araya girip ''ben ayný zamanda 2.üniversite okuyorum dedim'' biraz þaþýrdý sonrada ben hatta öðrenci belgem var dedim bana uzatmamý istedi...Onuda verdim sað tarafa baktýktan sonra atýverdi.Çok kýsa sürdü nereye gidiyosun..napýcaksýn..lake george yukarýda kalýyo dimi biraz dedi bende evet yukarda biliyorum dedimm.O kadar sürdü.Sonra bana tekrar randevu alma ds formunu gönder ben öle karar verebilirim dedi.. bu kadar ... verse red orda verirdi not fian derdi ama hiçbiþey olmadý ...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Bence Ds'ler gönderilir oradan eleme yaparak pasaportlarýnýz vize basýlý yada basýlý olmadan.14 kiþiyse,10 u alýr 4 ü gider gibime geliyor.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý Cemalbahar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bence Ds'ler gönderilir oradan eleme yaparak pasaportlarýnýz vize basýlý yada basýlý olmadan.14 kiþiyse,10 u alýr 4 ü gider gibime geliyor.
    bunu neye göre sölediðini bilmiyorum ama sebep not ort. vs olsaydý neden orda sölemediler diyede düþünüyorum içimden...sorunsux geçti konuþmam cunku

Tecrübe Puaný
    24

Hocam söylediklerim gayet açýk.Yeþil kaðýt aldýn cünkü DS eksik.Vizeyi aldýðýný kesin olarak sana hic kimse söyleyemz beklemek zorundasýn.Çünkü memur redde karar verse dahi yeþil kaðýt verebilir ama genelde daha yeþil kaðýdý vermeden vizeyi alamadýðýnýzý yüzünüze söylerler.Üzgünüm vize veremem ortalamaný yükseltip tekrar seneye baþvur gibi onlarda insan sonuçta bunun süpriz olmasý cok zor.

Ben görüþmelere DS siz gidilen zamanlara tanýk olmuþ biri olarak söylüyorum ki yeþil kaðýt alýp pasaportunu gönderdikten sonra vizesiz dönen birine hiç rastlamadým.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Hocam söylediklerim gayet açýk.Yeþil kaðýt aldýn cünkü DS eksik.Vizeyi aldýðýný kesin olarak sana hic kimse söyleyemz beklemek zorundasýn.Çünkü memur redde karar verse dahi yeþil kaðýt verebilir ama genelde daha yeþil kaðýdý vermeden vizeyi alamadýðýnýzý yüzünüze söylerler.Üzgünüm vize veremem ortalamaný yükseltip tekrar seneye baþvur gibi onlarda insan sonuçta bunun süpriz olmasý cok zor.

Ben görüþmelere DS siz gidilen zamanlara tanýk olmuþ biri olarak söylüyorum ki yeþil kaðýt alýp pasaportunu gönderdikten sonra vizesiz dönen birine hiç rastlamadým.
    Valla sölediklerin mantýklý bence.Orda bana sölenenler bunlar.Olumsuz biþey hissetmedim.Diðer 14 kiþide (ADVÝS DEN) YEÞÝL ALDI.Çocuk oyuncaðý deðilki bu bana alamadýn dese ben hemen 2.randevuyu lýcam.Bana biþey demedi ben þimdi cumaya kadar beklicem ordanda red alýrsam bu çok ayýp olucak artýk.çocuk oyuncaðý deðil yani.Ýnþallah alýrým vermezlerse hemen 2. ye giricem zaten ama 16 hazirandada uçak biletim var yetiþirmi bilmiyorumm

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

ne þanssýzým arkadaþ ya stresim 2 ye katlandu.yuzduk yuzduk kuyruðuna geldik ... bu arada isim soruþturmasýna kalmadým ama sonradan kalma ihtimalim varmý???soyismim demir

Tecrübe Puaný
    24

ne þanssýzým arkadaþ ya stresim 2 ye katlandu.yuzduk yuzduk kuyruðuna geldik ... bu arada isim soruþturmasýna kalmadým ama sonradan kalma ihtimalim varmý???soyismim demir
    yok hocam kalmazsýn merak etme

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

yok hocam kalmazsýn merak etme
    demýr mý soy adýn yuzde 60 kaýr yuzde 40kalmaz

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý kaya0133 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    demýr mý soy adýn yuzde 60 kaýr yuzde 40kalmaz
    isim soruþturmasýna kalmamýþ zaten sonradan kalýrmýyým diyor

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Konsolosluk detaylarýný sonra paylaþýcam sizinle ama önce belirtmem gereken birþey var.Yeþil kaðýt verdi bana önce not ort. baktý sonra klasik 3 soru sordu ardýndanda fazla incelemeden ksað tarafa attý transkripti..Ardýndan yeþil kaðýt verdi.Bu durumda bana vize basýlýrmý acaba.Bence vermeseydi zaten orda vermezdi gibime geliyo çünkü???yeþil kaðýt alýpda vize alamayan oldumu???
    arkadasým banada yesil kagýt verdiler, 9 haftadýr bekliyorum halen bir sonuca varamadýk. Ayrýca benim evraklarým tamdý ve hic bir eksigim yoktu.Ordaki gorevli memur benden ek bir belge istemedi. Bu arada not ortalamamda 3.04. Amcayla tek derdimiz suydu Irak'ta bulundun mu bulunmadýn mý. Arapca var mý yok mu ? Sivas Türkiye'nin hangi bölgesinde? bundan sonra adam ufak bir problem var dedi ds formumu imzalayýp yesil kagýtla beraber elime iliþtirdi internet sitemizde numaran çýktýgý zaman pasaportunla beraber bu evraklarý bize yolla dedi..

Benim yeþil kaðýt hikayem bu arkadasým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý Kamboc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadasým banada yesil kagýt verdiler, 9 haftadýr bekliyorum halen bir sonuca varamadýk. Ayrýca benim evraklarým tamdý ve hic bir eksigim yoktu.Ordaki gorevli memur benden ek bir belge istemedi. Bu arada not ortalamamda 3.04. Amcayla tek derdimiz suydu Irak'ta bulundun mu bulunmadýn mý. Arapca var mý yok mu ? Sivas Türkiye'nin hangi bölgesinde? bundan sonra adam ufak bir problem var dedi ds formumu imzalayýp yesil kagýtla beraber elime iliþtirdi internet sitemizde numaran çýktýgý zaman pasaportunla beraber bu evraklarý bize yolla dedi..

Benim yeþil kaðýt hikayem bu arkadasým
    ýrak arapca flan senin isin cok zora benziyor terorist flan var herhalde

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

bu konu benim konumdan tamemen farklý.Sen güvenlik soruþturmasýna yada isime kalmýþ olabilirsin ama genelde yeþil kaðýt eksik evrak için verilir...Ben bi yorum yapamam seninki güvenlik ile ilgili bence.Sivas doðuda kalýyorya o yuzden pimpiriklilik yapmýþlardýr(gereksiz olarak)...Sende bi sorun yoksa neden sorun olsunki bence sanadad verecekler vizeyi...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

bugun akþamustu ds formum gelmiþ yarýn sabah da konsolosluða göndericeklermiþ.Bu durumda vize basýlýp elime ne zaman ulaþýr uzun sürermi?? red almam durumunda 2. baþruyuya hemen gidicem..16 haziranda biletim var tarihide deðiþtiremiyorum çok pahalý sizce en kötü ne olur??

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

yarýn gönderirlerse belgeleri normal þartlar altýnda 2 gün içinde elinde olur arkadaþým, ama olur da aksarsa iþlem bi þekilde yine de en geç cumartesiye kadar, çok yüksek ihtimalle ulaþýr pasaportun eline.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

hiçkimsede yazmýyo benim ds olmadan girdim yeþil kaðýt verdiler sonra vizemi pasaportuma basmadýlar diye.Sanýrým kimsenin baþýna gelmemiþ sadece ds eksik olduðu için sanýrým herkez alýyomudur nedir??

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)