Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 47 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iphone alma rehberi

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart iphone alma rehberi

evet arkada?lar bu yaz ço?u insan abd ye gidip iphone 4s f?lan alma hayalinde fakat biraz ara?t?rd?g?mda f?yatlar arasnda cok farkl?l?klar gormektey?m acaba bu konuda tecrübeli olanlar tecrübelerini aktar?rm? cunku 700 dolarada iphone 4s var 400ede çe?itli sitelerde..al?rken ne gibi özelliklere dikkat etmek gerekiyor..mesela ben ne gevey ne baska b?r?eyle ugrasmak ?stem?yorum telefonumu ald?g?mda s?mkart?m? tak?p kullanabilmek istiyorum AT... bilmem ne hatt? f?lan varm?? ara?t?rd?m fakat pek bir?ey anlayamad?m baya kar???k geldi eminimki ben?m durumumda olan insanlar ?c?nde bu konu yararl? olur

PS By Break:
    Arkadaslar kesinlikle alacaginiz telefonun CMDA olmamasina GSM olmasina dikkat ediniz. CMDA telefonlara hat takilmiyor.
    Konu break tarafından (27-05-2012 Saat 02:15 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Aynen çok güzel bir konu olmu?.Siz önceki sene alanlar nelere dikkat ettiniz,ve ikinci el tavsiye eder misiniz?Birde mint condition ve Sprint yaz?yor sitelerde bunlar ne demek?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

unlock olmas? gerektigini biliyorm sadece yoksa trde çal??m?yo telefona format atmadan

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Delaware eyaletinde vergi olmad??? için en ucuzlar? burada diye biliyorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Factory Unlock di?er bir deyi?le Sim Free olmas? gerekiyor alaca??n?z cihaz?n. Böyle olmazsa sadece sat?n ald???n?z operatörün sim kart? ile çal???r (AT&T , Sprint vs. gibi) AT&T nin sitesine girerseniz iPhone 4S'in 199 USD'ye sat?ld???n? görürsünüz, tabi bunun için 2 y?l kontrat yap?p AT&T hat kullanman?z gerekiyor. 2.el alacaksan?z da cihaz?n kontrats?z al?nm?? cihazlardan olmas? gerekiyor ki TR'ye geldi?inizde gevey vs. u?ra?may?n. Bunun d???nda s?f?r da alsan?z 2.el de alsan?z TR'ye döndü?ünüzde cihaz IMEI'sini pasaportunuza kay?t ettirmeniz gerekiyor.

2.el cihaz alacaksan?z dikkat etmeniz gerekenler ?unlar: Varsa faturas? ve kutusunu istemek, kulakl? ve sarj aletinin orjinalli?ini kontrol etmek. cihazda *#06# yap?p IMEI numaras?na bakmak ve bu numaran?n kutudaki ile ayn? olup olmad???n? kontrol etmek. Bunun d???nda iPhone'lar?n sim kart takmak için ç?kartt???n?z k?sm?nda da cihaz IMEI'si yazar. Ayn? IMEI burda da yaz?yor mu diye de kontrol etmek faydal? olacakt?r

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı egorentas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Factory Unlock di?er bir deyi?le Sim Free olmas? gerekiyor alaca??n?z cihaz?n. Böyle olmazsa sadece sat?n ald???n?z operatörün sim kart? ile çal???r (AT&T , Sprint vs. gibi) AT&T nin sitesine girerseniz iPhone 4S'in 199 USD'ye sat?ld???n? görürsünüz, tabi bunun için 2 y?l kontrat yap?p AT&T hat kullanman?z gerekiyor. 2.el alacaksan?z da cihaz?n kontrats?z al?nm?? cihazlardan olmas? gerekiyor ki TR'ye geldi?inizde gevey vs. u?ra?may?n. Bunun d???nda s?f?r da alsan?z 2.el de alsan?z TR'ye döndü?ünüzde cihaz IMEI'sini pasaportunuza kay?t ettirmeniz gerekiyor.

2.el cihaz alacaksan?z dikkat etmeniz gerekenler ?unlar: Varsa faturas? ve kutusunu istemek, kulakl? ve sarj aletinin orjinalli?ini kontrol etmek. cihazda *#06# yap?p IMEI numaras?na bakmak ve bu numaran?n kutudaki ile ayn? olup olmad???n? kontrol etmek. Bunun d???nda iPhone'lar?n sim kart takmak için ç?kartt???n?z k?sm?nda da cihaz IMEI'si yazar. Ayn? IMEI burda da yaz?yor mu diye de kontrol etmek faydal? olacakt?r
    Sa?olun.Peki mint condition falan diye yaz?yor satanlar ne demek oluyor bu?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sa?olun.Peki mint condition falan diye yaz?yor satanlar ne demek oluyor bu?
    Bildi?im kadar?yla bir deyim yani temiz mal gibi anlam? var.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

gerçekten çok güzel bir konuya de?inmi?sin mygoodies88, bende ayn? ?ekilde i phone al?p dönemek istiyorum,. gerçi teknoloji biraz da ?ans i?i ama olabildi?ince sa?lam we temiz olsun yeter..Bide bana tavsiye edilen i phone al?m?nda en iyisinin apple store den al?nmas? yani bestbuy,amazon vs... de?il ? siz bu konuda ne dü?ünüyosunuz ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

valla ben elektronik icin al?sverisin ebay uzerinden bestseller olan uyelerden al?nmas? gerektigini dusunuyorum fiyat olarak az da olsa apple store a gore dusuk bulma imkan?n?z var. Ayr?ca bana soracak olursan?z ben 5 i bekliyorum iphone icin
    I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

iphone 5 almak benm de hayalim asl?nda ancak her yeni ç?kan üründe oldu?u gibi bunda da fiyat?n oldukça yüksek olaca??n? göz önünne al?rsak, alamam heralde o yüzden 4 ve ya 4s al?cam in? uygun bi fiyata .
    Konu blackeagle tarafından (26-05-2012 Saat 06:01 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

5 temmuz diye duymustum 5 icin acaba ayni anda unlockda cikiyomu normali gibi

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Smartphone ne demek arkada?lar peki baz? iphone lerin yan?nda yaz?o

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

apple storedan bestbuy dan alsaniz da garantisi Turkiye de gecmeyecek.Garantisine para oduyoruz ama 2 ay sonra garantimiz ise yaramiyor.ote yandan sifir urun almis oluyoruz.Benim 2010 yazinda 600$ a aldigim sifir telefonun 2. elini arkadasim 300$ a ebayden almisti.benim ebay,gittigidiyor gibi sitelere onyargim var nedense.Ben magazasindan sifir alma taraftariyim ama guveniyorsaniz temiz mal bulurum diyorsaniz ebayden alin.bence risk.hatta bazi internet cafelerde bile satiyorlar 2.el gayet ucuza onlara da bakabilirsiniz Magazadan alacaksaniz illa Delaware i beklemeyin evet DE'de alisveris vergisi yok ama iphonelarda bisey farketmiyor yanilmiyorsam.
    iphone 5 bence yaza zor gibi ama cikarsa hemen unlocku cikmaz ama olurda cikarsa belki 4S deki gibi factory unlocked urunleri alabiliriz apple storelardan.
    Delaware/Rehoboth beach'de alisveris icin mukemmel outletler var sony outlet de dahil.Bazi markalar gercekten cok farkediyor giyimde.iphone icin sart degilde giyim kusam icin Delaware'e mutlaka gidin derim.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı mygoodies88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Smartphone ne demek arkada?lar peki baz? iphone lerin yan?nda yaz?o
    smartfone iste bi isletim sistemi olan,program vs indirebildigimiz akilli telefonlar.applelarda ios,HTC,samsunglarda fln android isletim sistemi oluyor ya.smartphone yazmasi normal bu telefonlarin yanida

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

200 dolara kontratl? olanlardan al?p türkiyede açt?rsak, daha sonra sorun ya?ar m?y?z ya da ne gibi sorunlar ya?ar?z ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Apple Store larda eyalete göre vergilerde de?i?iyo arkadaslar, Bunun icin Delaware den al?sveris yapmak gene vergi konusunda avantajl? konumda. Ayr?ca Bi arkadas?m?n dedigine göre delaware de iyi mallar cok gecmeden ay?klan?yormus

200 dolara kontratl? olan iphone lar US citizen lara has bi?i yani amerikan vatandas? olacaks?n at&t hat alacaks?n o hatlada her ay belli bi miktar ödeme kosulu var. Burdakii vodafone turkcell gibi firmalar?n stratejisiyle benzer sekilde cal?s?yorlar
    I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

200$ a kontratlilari alsan Turkiye ye gelirken bi sorun olmazdi AT&T yada diger operatorlere para takmis olurdun,adamlara borclu kalirdin.Ilerde muhtemelen amerikaya girisinde sorun cikardi yani borcunu silmeyeceklerine gore neyse ki bunlarin hicbiri olmayacak cunku biz kontrat yapamiyoruz.yillar once yapilabiliyormus benim telefon aldigim yerde ruslarin alip alip kactiklarini anlatmisti calisan.Ikametgahin amerikada olmasi gerekiyor yada en az 2 yil amerikada kalacagini adamlara antalabilecegin bir belge.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

5s'i uygun bir fiyata piyasaya sürerlerse neden olmas?n umudumuzu kesmeyelim

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadasim sana muhalefet olmak icin soylemiyorum yanlis anlamani istemem benim oyle arastirmisligim yok sadece 2010 da Deleware de calismistim.giyim kusamda dedegim gibi farkediyor ama iphone alacaklarin illa yaz sonu delawarea gidecegim oradan apple storedan alirim ucuza diye beklemesine gerekyok bence.hatta Delaware cok kucuk bi eyalet apple store bile bulamadim ben sadece Doverda bestbuy var onu biliyorum ki Dover en buyuk sehri eyaletin.Eger iphone 5 de 4 gibi cok ilgi gorurse magazalarda hemen tukenebiliyor musterileri bekleme listesine aliyorlar ondan buldugunuz yerde alin derim

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Arkadaslar kesinlikle alacaginiz telefonun CMDA olmamasina GSM olmasina dikkat ediniz. CMDA telefonlara hat takilmiyor.

Oncelikle telefonu sifir mi ikinci el alacaksiniz o onemli. Ebay, craiglist'ten ikinci el alirsiniz. Sifir ise sadece Apple Store 'dan alin. Nerede subeleri var apple.com'dan bakarsiniz hatta ararsiniz stok var mi yok mu?

Bunun disinda Sim Free olayi ve pasaport kaydi var. Herhangi bir bayide 5 TL 'ye pasaport kaydi oluyor. Suan satilan Iphone'lar Sim Free diye biliyorum fakat emin degilim. Aksam unutmazsam ABD'ye telefon acar sorarim.

Baska sorunuz varsa, ziyaretci sayfama, mailime, ozel mesaj kutuma yollayabilirsiniz. Buradan yazabilirsin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Peki Delaware nas?l bir yer?Ben NJ ye gidece?im ve çok yak?n?m oraya.Mutlaka gidece?im.E?er denildi?i gibi iphone orada uygun ise oradan al?r?m s?f?r.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki Delaware nas?l bir yer?Ben NJ ye gidece?im ve çok yak?n?m oraya.Mutlaka gidece?im.E?er denildi?i gibi iphone orada uygun ise oradan al?r?m s?f?r.
    600$ Iphone, sadece 40$ vergiden kar edebilirsin...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Acaba i phone 4 ve ya 4s alabilmek için ne kadar bi bütçe ay?rmal?y?z ? s?f?r ve 2. el olarak tahimimi bir fiyat söylebilirmsn ? net te bakat?g?mda 600 e war 700 e de war aç?kcas? emin olamad?m bu durumda.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

aynen ya ne kadar para ay?rmak laz?m

Tecrübe Puanı
    10

Sifir Iphone 4s 600 + Vergi= 630-660$

Ikinci eller ya da refurbished urunler: 400-500$

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar Ebaydan al??veri? yaparken top sat?c?lardan al??veri? yaparsan?z sizin için daha iyi olur ucuz diye herkesden alman?z? önermem.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Iphone 5 c?kt?g? zaman 4s de bir indirim bekliyorum sizcede olurmu?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

olmas? mümkündür ama a??r? bir indirim olcag?n? düsünmüyorum

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

fiyat 16 gb için mi? 32 gb fiyat? ne kadard?r ve delaware den al?rsak iphone için de vergi al?nm?yor de?il mi?

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ivy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiyat 16 gb için mi? 32 gb fiyat? ne kadard?r ve delaware den al?rsak iphone için de vergi al?nm?yor de?il mi?
    32 GB Sifirlarda 100$ fark eder. Evet alinmiyor 30-60$ arasi kar edebilirsin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)