Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: California Gezi Masraflar? için bilgi isteyenler için!!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Exclamation California Gezi Masraflar? - Trafik kurallar?

Arkada?lar merhaba! Bu sene Work And Travel yap?cak kuzenim için haz?rlad???m bir döküman var Faydal? olaca??n? dü?ünüyorum sizlere.

LINKLER 12 KASIM 2012 TARIHINDE GUNCELLENMISTIR

Gezi Ba?lang?ç Tarihi : 1-2 A?ustos.

dosya : https://dl.dropbox.com/u/81878222/Dr...%20Travel.xlsx

(SAN DIEGO - LOS ANGELES - SAN FRANSISCO - LAS VEGAS)

1-Geçen sene yapm?? oldu?um gezinin detayl? minimum harcamalar?
    Her gezi plan?n?n olmazsa olmazlar? mevcut. araba kiralarken dikkat etmen gereken ?eyler falan.

2- Ya?arken dikkat edilmesi gerekenler ve bana göre görülmesi gereken yerleri yazd???m bir tavsiye alan?.

not : döküman? payla?mak haz?rlarken akl?ma gelmedi?i için yaz?m biçimini ve baz? cümleleri mazur görünüz ayrica dokumani birebir ciddiye almayin arkadaslar kisiye gore gruba gore bu harcamalar tabiki degisicektir. referans almaniz icin paylasiyorum.
    Konu oguzerdem1 tarafından (13-11-2012 Saat 02:15 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

forumda zaten bu tarz konular mevcut. sende kendi gezi planini neler yaptigini ve nerde ne kadar harcadigini yazarsan gezecek kisilere fikir vermis olursun.. hangi otelde kaldin nerden araba kiraladin gibi seyleri yazarsan insanlar bunlari kullanir..herkes icin ayni travel maliyeti diye birsey olamaz.. gezecegin yerler kalacagin yerler yemegi nerde yedigin hepsi cok etkiler hatta ayniyerlerde ayni seyleri bile yapsan gittigin tarih itibariyle araba kirasi ve otel ucretleri artmis olabilir...bundan dolayi sen tecrubelerini paylas herkes kendine gereken kadar o bilgilerden alir..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

forumda bu tarz konular mevcuttur tabi zaten konuyu açmadan önce mesajda atm??t?m birine mutlaka ele?tri al?r diye yöneticilerden biri san?r?m ama cevap alamad?m. mail adresinin payla??lmas?n?n yasak oldu?unu bildi?im için. yazd???m döküman uzun oldu?u için tek tek ayn? seyleri düzelterek yazmak istememi?tim. herkes ?c?n ayn? travel maliyeti diye tabiki bi?ey olmaz zaten dokuman?n ?c?ndede yap?labilecek minimum maliyet olarak belirttim bunu.ama San d?egoda 10 gunluk araba k?ral?caksan daha ucuzunu bulman o standartlarda b?r araba ?c?n zor örnek vermek olucaksak. zaten bu ortalama bir fiyat. bu tarz detayli birsey elimizde olmay?nca biz plan yaparken kör topal ç?km??t?k ben arkada?lara faydal? olmas?n? istedim o kadar. bo? zaman bulabilirsem içindekileride tek tek yazar?m ama söz veremiyorum. k?sa yolu tercih etmi?tim. alan bi kaç arkada?tanda ne kadar faydal? oldu?unu ö?renebilirsiniz. hemen ele?tirmemek laz?m amacim kötü de?ildi halbuki.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ayr?ca forumu 1 senedir takip edemiyorum ama hiç ama hiç sanm?yorum ki benim haz?rlad???m döküman kadar DETAYLI ve özelliklede TOPLU bir aç?klama mevcut olsun !! neyse. bilmeden konu?mamak laz?m ama dü?üncemi belirtmek istedm.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

valla her sene binlerce kisi bati kismini geziyor.. bu konuda oldukca bilgili bircok arkadas vardir zaten forumda.. sende kendi tecrubelerini paylasirsan daha iyi olur. yani alt tarafi gezi plani bunun cok detayli gelismis bir aciklamaya cok da gerek yok bence.. burda bir konu altinda gezi planini detaylariyla yazarsan daha yardimci olacaksin ...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

alt taraf? gezi plan? dedi?iniz 10 mb dosya neyse zaman?m olunca k?sa bir detay?n? payla??r?m . çünkü ald???m tepkilerden yola ç?karak söylüyorum SANIRIM bazi kurallar california da zaman geçirmeyenlerin bilemeyece?i tarzdanm??. di?er eyalletlere gitmedi?im için bilmiyorum.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bence gayet iyi olmu? dökümanlar, benim çok i?ime yaricak o kesin,
    ama ?u otel isimleri, araba kiralad???n ?irketler ve özellikle gezi tarihlerini de yazarsan süper olur
    Ah! küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
    Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap! NFK

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

dostum otel isimleri akl?mda de?il bulmaya çal??t?m ama bulamad?m da booking.com dan yap?yorduk ordayken otel ara?t?rmas?n? daha ucuz oteller de mevcut olmakla beraber bizim kulland???m?z oteller bir tanesi hariç özel banyoluydu.
    daha ucuz oteller bulabilirsiniz ama onlar?n banyolar? ortakt?r. yani her katta 1 banyo herkes kullan?yor. özetle daha ucuz oteller mevcut ama ?artlar iyi de?il.
    araba kiralama olay?na gelince en az 10 farkl? yere sormu?uzdur araba için sonuncuya art?k ben gitmemi?tim ordan kiralad?lar arkada?lar. arabam?zda 2010 model ford tu. daha ucuz arabalar mevcuttu ama küçük ve klimas? yoktu. ayr?ca araba kiralarken 25 ya??n alt?nda olunca herkes fazla para söylüyor. bilginize.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

gezi resimlerinide görseydik

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı PinkFloyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gezi resimlerinide görseydik
    dostum ona yer yetmez ya sadece o gezi için 4 5 GB vard?r heralde bir k?sm?n? facebook hesab?mdan görebilirsin istersen ama yasakt?r diye payla?mak istemiyorum gene ad?mdan ara bul

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Güzel payla??m eme?ine sa?l?k

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

las vegasta konaklamaya "bedava" yazm??s?n,nas?l bedava oluyo aç?klayabilir misin

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı gnrguwen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    las vegasta konaklamaya "bedava" yazm??s?n,nas?l bedava oluyo aç?klayabilir misin
    dostum las vegasta bir arkada??m?z vard? onun evinde kald?k. o k?s?m bizim yapt???m?z harcamalar oldu?u için öyle yazd?m. ikinci k?s?mda yakla??k otel fiyat? bilgisini görmü?sündür.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

@ozgurerdem1 hac? araba kiras? cok ucuk yazm?s?n sank? 20 gunluk 1400 dolar dollar veya budget den bakarsan eger 1000 dolara 1 ayl?k araba cok rahat kiraland?g?n? goreb?l?rs?n tabi ald?g?n yer ve arabay? nereye b?rak?cag?nda oneml?
    FORZA ES-ES

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı skyline26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ozgurerdem1 hac? araba kiras? cok ucuk yazm?s?n sank? 20 gunluk 1400 dolar dollar veya budget den bakarsan eger 1000 dolara 1 ayl?k araba cok rahat kiraland?g?n? goreb?l?rs?n tabi ald?g?n yer ve arabay? nereye b?rak?cag?nda oneml?
    dostum 20 günlük araba kiras?n? bizim kiralad???m?z fiyat üzerinden ç?kartt?m yani pek gerçe?i yans?tmamakta tabi. biz 13 günlük kiralam??t?k arabayi onu günlü?e çevirip 20 ile çarpt?m belli bir süreden sonra daha farkl? indirimlerde uygulan?yor tabi ki. bu arada biz arabay? SAN DIEGO dan kiralad?k ve çok firma dola?t?k 25 ya? alt? oldu?umuz için fiyat daha fazla artt? tabi. (san?r?m 250 $ eklemi?lerdi üzerine) ... ayr?ca kiralarken arabay? kullan?cak sürücü say?s? sürücü ba?? 30$ (3 sürücü idik) ve limit s?n?r? olmadan kiralad?k . e?er limit s?n?r? ile araba kiralan?rsa ve sürücü olarak 1 ki?i yazd?r?l?rsa daha uyguna gelir tabi. Bir de biz bu plan? yaparken "ya bilmedi?imiz ülkedeyiz sa?lam araba alal?m yolda falan kal?r?z nas?l u?ra??caz olm" mant???yla yola ç?kt?k.

Araba kiras?n? ve otel fiyatlar?n? biraz daha a?a??ya çekmek mümkün. zaten 25 ya? ve üzeriysen direk 200 250 $ a?a??ya inmekte araba kiras?. kiralanan oteller ise vasat ile orta kalite aras?nda sayabilece?imiz oteller. daha ucuz oteller bulmakta mümkün.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Eline saglik oncelikle.

Araba kirasi pahali biraz.
    Otoparklar okadar tutmamisti bizim gittigimizde.
    6 Flags'e gidilmeyebilir dedigin gibi.
    Konaklamalar LA'in nerelerinde ayrintili yazsan daha iyi olur.
    LV'de nerede konakladiniz?

Bilgilerini eklersek buraya cok daha guzel olur.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline saglik oncelikle.

Araba kirasi pahali biraz.
    Otoparklar okadar tutmamisti bizim gittigimizde.
    6 Flags'e gidilmeyebilir dedigin gibi.
    Konaklamalar LA'in nerelerinde ayrintili yazsan daha iyi olur.
    LV'de nerede konakladiniz?

Bilgilerini eklersek buraya cok daha guzel olur.
    Be?enildiyse ne mutlu

Bizim kiralad???m?zdan ucuza bulunabilir tabi mümkün az önceki mesajda yazd?m biraz daha detayl?. ikinci hesaplad???m ise çok uçuk döküman? güncelledim neden öyle oldu?unuda yazd?m. yani ikincisi dikkate al?nmamal? tam olarak mevkiilerini hat?rlam?yorum çok dü?ündüm ama bulamad?m 1 sene olmak üzere nerdeyse. ama yak?nd?k downtown civar?ndayd?k hep. 5-10 dk idi arabayla. Las Vegas ta arkada??m ya??yordu onun evinde kald?k tam olarak yerini sorar ö?renirim ama pek bir faydas? olmaz heralde
    otopark konusuna gelince otel otopark kiras? için günlük 30$ ald? hatta di?er otellerde öyleydi zaten çevredeki otoparklar?n da ço?u öyle. bir kaç adet otopark bulmu?tuk 10$ olan ama o kadar kötü mahallelerdeydi ki korktuk arabay? oraya b?rakmaya. en sonunda ?ans?m?za pazarl?k yapmaya gitti?imiz otopark görevlisi Türk ç?kt? tüm günler için 20$ ald? bizden sa?olsun.

biraz daha detayland?r?r?m döküman? zaman?m olunca.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

SF'de 60x2=120$ ceza yedik otopaktan. Orada sikinti oluyor da baska yerlerde yasamadik onu. LV'de Luxor'da kaldik. 3 kisi 180$ verdik 2 gece icin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

@oguzerdem1 hocam bu dokumani ben goruntuleyemiyorum. Bugunlerde fellik fellik aradigim dokuman. Tekrar eklenirse veya daha once indirmis olan arkaddaslardan biri eklerse cok makbule gecer.
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dostum bu gece duzenleyip ekliyorum hemen.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya aga daha kasimin basindayiz gelecek eylul ekim ayinda yapacaksin travel i sakin ol o zamana kadar bircok bilgiyi bulursun. ayrica baskalarinin travel planiyla travel yapilmaz kendi isteklerini ve ihtiyaclarini ayrica maddi durumunu gozonune alarak yeni bir travel plani olusturmalisin..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı oguzerdem1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum bu gece duzenleyip ekliyorum hemen.
    tesekkur ederim hocam. Beklemedeyim...

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya aga daha kasimin basindayiz gelecek eylul ekim ayinda yapacaksin travel i sakin ol o zamana kadar bircok bilgiyi bulursun. ayrica baskalarinin travel planiyla travel yapilmaz kendi isteklerini ve ihtiyaclarini ayrica maddi durumunu gozonune alarak yeni bir travel plani olusturmalisin..
    Benim travel planim mevcut hocam zaten. Ben de kendime bir dokuman hazirliyorum simdiden.Gecen seneki travelimin cok plansiz olmasindan dolayi simdiden sinavlar filan yokken biraz arastirmadayim.. Travel planim ile ilgili baslik bile actim yani simdiden. Amacim benden once yapilan travellerden kendi ilgi alanima gore bir plan cikarmak. Hepsi bu....

Ayrica senin tavsiyelerini de bekleriz hocam. Tesekkurler...
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

valla haci ne bilim ben gezdim oralari nerdeyse gezmedigim hicbiryeri yoktur. ama boyle dokumanla filan yapmadim. sen gezilecek yerleri arastir netten gezi siteleri var ozellikler oralardan arastir. burda gordukleri yeri yazanlar da olur o sekilde yaparsin. eger bu sekilde planli yapacaksaniz tur sitelerine bakin gorulmesi gereken yerlere zaten goturuyorlar maddi olarak da iyi..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hocam dokuman ele alip da gezilmiyor zaten....

Nasil anlatayim sana derdimi bilmiyorum ki...

O zaman sana soyle diyim hocam bana kesinlikle git diyebilecegin nereler var bati yakasinda? Bunlari arastirmaktayim anlatabildim mi? Madem her yeri gezdin...

Sahiller, sehir merkezleri, binalar, eglence parklari, muzeler, su parklari,adalar... ....gibi gibi....

Mesela Grand Canyon zaten gidilecek yerler arasinda.O tarz yerleri aramiyorum yani.....

Biraz karisik oldu....Niye anlatamadim derdimi ben de bilmiyorum...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Bende LV LA ve SF gezisi için çok önceden plan yapm??t?m..Ama evdeki hesap çar??ya uymad?.Kazand???m paran?n bi k?sm?n? travela ay?rabildim haliyle harcad???m o kadar zaman bo?a gitti ve sadece LV'? gezebildim 4 gün..Tabi plan yapman?n zarar? olmaz ama plan yap?p o plana uyamay?ncada sanki bi?eyler eksik kalm?? gibi oluyor..Gerçi ben Miami ve New york için vazgeçtim LA ve SF den..sizinde plan?n?z de?i?ebilir,amerikada arkada?lar?n?z da tatil yapar sizde kat?l?rs?n?z toplu gidince her?ey daha ucuza gelir vs..Bence plan? amerikadayken yap?n..Hem 2 ay öncesinden rezervasyon yaparsan?z tatil kampanyalar?ndan faydalan?rs?n?z.Birde ?öyle bi?ey var mesela budget a üye oldunuz ve araba kiras? için arama yapt?n?z.Ho?unuza gitmedi ve ç?kt?n?z diyelim..1 hafta sonra sizin arad???n?z özellikte arabada size %20 offer sunuyorlar..Yani fake arama yapabilirsiniz tatil plan? yapmaya ba?lamadan 2 hafta önce filan..Bu oteller içinde geçerli..Yani tatil zaman? yakla?t?kça kafan?z çok kar??acak ve plana uyamayabilirsiniz daha güzel f?rsatlar? kaç?rabilirsiniz..Ama görmeden olmaz dedi?iniz yerler varsa onlar? demirba? yapars?n?z ve plan?n?z onlar?n etraf?nda ?ekillenir..Buda benim kendi dü?üncem

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende LV LA ve SF gezisi için çok önceden plan yapm??t?m..Ama evdeki hesap çar??ya uymad?.Kazand???m paran?n bi k?sm?n? travela ay?rabildim haliyle harcad???m o kadar zaman bo?a gitti ve sadece LV'? gezebildim 4 gün..Tabi plan yapman?n zarar? olmaz ama plan yap?p o plana uyamay?ncada sanki bi?eyler eksik kalm?? gibi oluyor..Gerçi ben Miami ve New york için vazgeçtim LA ve SF den..sizinde plan?n?z de?i?ebilir,amerikada arkada?lar?n?z da tatil yapar sizde kat?l?rs?n?z toplu gidince her?ey daha ucuza gelir vs..Bence plan? amerikadayken yap?n..Hem 2 ay öncesinden rezervasyon yaparsan?z tatil kampanyalar?ndan faydalan?rs?n?z.Birde ?öyle bi?ey var mesela budget a üye oldunuz ve araba kiras? için arama yapt?n?z.Ho?unuza gitmedi ve ç?kt?n?z diyelim..1 hafta sonra sizin arad???n?z özellikte arabada size %20 offer sunuyorlar..Yani fake arama yapabilirsiniz tatil plan? yapmaya ba?lamadan 2 hafta önce filan..Bu oteller içinde geçerli..Yani tatil zaman? yakla?t?kça kafan?z çok kar??acak ve plana uyamayabilirsiniz daha güzel f?rsatlar? kaç?rabilirsiniz..Ama görmeden olmaz dedi?iniz yerler varsa onlar? demirba? yapars?n?z ve plan?n?z onlar?n etraf?nda ?ekillenir..Buda benim kendi dü?üncem

Cok tesekkur ederim hocam tavsiyeler icin o dedigin plansizliklarin %80 ini ben yasadim.... Araba altimizda gps elimizde gidecek yer ariyoruz...Bu durum cok sacma oluyor...Dolayisiyla tum zaman yolda geciyor...Gecen seneki travelimi berbat eden tek neden plansizlik....en azindan dediginiz gibi gezinin olmazsa olmazlarini oturtmak lazim.

Maddi acidan sikinti olacagini sanmiyorum. Bu sene cunku ne kiyafet ne de teknoloji alacagim amacim sadece farkli yerler gorup, gezmek olacak

Araba kiralama sirketlerini arama fikri cok hosuma gitti onu uygulayacagim...tesekkurler bunun icin....

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

link guncellenmistir. yukardada belirttigim gibi birebir ciddiiye almayin herkesin plani kendine gore . ama mutlaka referans olucaktir arkadaslar.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Eline sa?l?kDedi?in gibi herkesin plan? ayn? olmaz ayr? ayr? yazm??s?n o bile fikir verir o bölgeye gitmek isteyenler için..Sadece bi?ey hat?rlatmak istedim bu plan?n ayn?s?n? yapsalar dahi araba kiras? + konaklamay? ayr? de?erlendirmeleri laz?m diye dü?ünüyorum.Zamana göre kampanya olur daha ucuz olur yada ölü sezon olur her?ey pahal? olur..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

@oguzerdem
    hocam cok tesekur ederim, gercekten referans olarak harika bir dokuman olmus. Bence baslik sabitlenmeli yani o kadar diyorum....

Cok tesekkurler....

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

san franciscoya ilk gitti?imizde otopark fiyatlar?n?n bu kadar pahal? oldu?unu dü?ünmemi?tik. günlü?üne 35 dolar dediler ve 3 gün kal?cakt?k o kadar para vermeyi göze almad?k. arabay? 1.1 mil uza?a koyup, ak?am b?rak?p sabah ald?k 3 gün boyunca

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)