Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ?nsanlarla ilk münasebetlerde dikkat edilecek hususlar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart ?nsanlarla ilk münasebetlerde dikkat edilecek hususlar

Yine bir kültür fark?ndan kaynakl? ya?anabilecek sorunlardan bir tanesi tan??malar ve ilk muhabbette verece?imiz izlenimdir. Son derece iyi niyetle söyledi?imiz sözcükler hakaret olarak alg?lanabilir, baz? hareketlerimiz bizi yanl?? tan?tabilir, espiri yapt???m?z? zanneder ama kimseyi güldüremeyebiliriz. Türk alg?s? diye bir durum var, ço?u -cahil- Amerikal? veyahut Avrupal?n?n gözünde Türkler Arap zannedilir. Hakl? olduklar? k?s?mlar olsada bu durumlar? temsil etmeyen üniversite e?itimi alm?? gençleriz sonuç olarak, ülkemizin bozuk imaj?n? bir ?ekilde düzeltmek insani bir görev belkide.
    Herneyse sosyal olgular? bir kenara b?rak?rsak orada yaln?z kalmamak için nelere dikkat etmeliyiz, bizi yanl?? tan?tabilecek hal ve hareketler nelerdir, patronumuzla ili?kimiz nas?l olmal?d?r, sosyal bir ortamda biriyle tan???rken ne yapmal?/ne yapmaml?y?z.

Sonuç olarak biz Türkler çok s?cakkanl?, espiriyi seven insanlar?zd?r. Ancak baz? durumlarda ters tepebilir, bizi yaln?zl??a götürebilir bu hatalar?m?z.

Bu konuda tecrübe sahibi arkada?lardan veyahut duyduklar?m?zdan ne yapmam?z gerekti?ini, ne yapmamam?z gerekti?ini bekliyoruz.

Mesela ben burada okudu?um bir?ey, küçük çocuklar? ?irin oldu?u için severiz, yana??n? s?kar "hoppala" yapar?z. Oradayken bunu yapmak çocu?a cinsel taciz suçlamas?yla kar?? kar??ya gelmemize sebep olabilir, mutlak surette dokunmamal?ym???z. Bir ba?kas? da zencilerde bulunan kompleks, evet bekliyoruz önerileri.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

kat?l?yorum mesela türkler dokunmay? severek arkada?l?k kurarlar ama turistler bundan ho?lanmazlar..çok ciddiyim fiziksel olarak mesafeli olun ve her kar??la?mada öpmeye kalkmay?n adamlar?.Çocukalara ?irinlik yapmay?n dokunmay?n ?eker vs vermeyin bundan hiç ho?lanmazlar.merhaba günayd?n iyi ak?amlar gibi slmlar? onlardan esirgemeyin slmla?mak çok önemli orada...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben antalyada kemerde ya?ad???m için art?k onlar? çok iyi tan?yorumm

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

?unu söyleyeyim, erkek erke?e öpü?erek selamla?mak Türkiye'de ne kadar normal olsa da bunu ABD'de yapmay?n arkada?lar, çoook yanl?? anla??labilirsiniz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

heleki bazen erkekler kol kola giriyolarya samimiyetten.. çok komik bi görüntü bence...orda çok komik olur

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok yak?n arkada??n?zla gidiyor olabilirsiniz ama "bro fist" denilen veya "hand shake" denilen ?eyden öte gitmeyin. Ben de çok tasvip etmesem de Türkiye'^de çok normal olan ?eyler d??ar?da biraz garip kar??lan?yor. Bana kal?rsa biraz homofobikler.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Sosyal ili?kilerde o filmlerde gördü?ünüz hareketleri oldu?u gibi uygulayabilirsin hey man whats up tarz? mesela fazla c?v?tmadan.Ismarlamak ola?anüstü iyi bir davran??t?r bir adama biras?n? ?smarlarsan?z sizden mükemmeli olmaz ortamda prim yaparsan?z korkak çekingen davranmay?n s?rt??? eksik etmeyin yüzünüzden Yine erkeklerle tokala?maktan ileri gitmeyin yanaktan öpücük falan yine di?er türklerlede ayn? ?ekilde halk içinde öpücük eli omuza sallama tarz? hareketlerden uzak durun.

Bayanlarla münasebete girerken çok güzelsinden ziyade pretty nice kal?b?yla sohbete ba?l?yabilirsiniz etkilidir.love kelimesini zaten hiç söylemiyorum keza 3-4 ay neyse love kelimesini kullanman?za yetecek bir zaman de?il kullan?rsan?z k?z panik olacakt?r amerikal? k?zlar için söylüyorum.

Patronunzla olan ili?kinizi arkad??n?z gibi tutun.Kar??s?nda el ayak pence gezmeyin bir?ey söyled?inde ko?a ko?a panik içinde yapmay?n rahat tak?l?n ilk zamanlar i?te h?zl? cal???n sonraki günler sallayabilirsiniz ilk izlenim neyse öyle kal?r çünkü

sizinle beraber çal??an di?er amerikal?larn sizin patronunuz olmad??n? akl?n?zdan c?karmay?n size i? y?kmaya cal???rlarsa ac?kca söyleyin ve onlardan bir?ey isterken istermisin kal?pl? sorun sorular? do you wanna bring it back tarz?.cünkü onlarda size öyle soracakt?r ileri gidip dont you wanna da diyebilirsiniz bu benim tarz?m biraz i?nelemeleri oluyor cünkü

markette outlette her i?inizi hallederken thanks i kullan?n a?z?n?zdan eksik etmeyin buradaki önemli nokta arkada? ortamlar?nda s?k kullanmaman?z gerekti?idir thanks i.Sizi fazla kibar bir adam imaj?na sokar alkollü bir partinin ortas?nda thanks thanks diye tak?lmak

uhh ?imdilik bu kadar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bir WAT oryantasyonunda ABD'de uzun y?llar ya?am?? bir ki?i birkaç bir ?ey anlatm??t? ben de onlar? payla?ay?m burada.

Bu abimiz al??veri?ten sonra kasada ödeme için s?ra beklerken önündeki ki?inin hemen arkas?nda duruyormu?, adam da sürekli dönüp buna ters ters bak?yormu?. En sonunda bizim Türk merak edip sormu? niye bak?yorsunuz diye. O da demi? ki sen turistsin herhalde bilmiyorsun, anlatay?m. Hemen arkas?nda durmamas? gerekti?ini söylemi?, aralar?nda mesafe olmal?ym??, dip dibe durmak gibi bir ?ey yokmu? onlarda rahats?z oluyorlarm??.

Yine bu mesafe olay?yla ilgili bir ?ey daha payla?m??t?. Al??veri? yapt?ktan sonra otoparkta arabas?na gidiyormu?, market arabas?yla birlikte arabas?na giden bir bayanla kar??la?m??. Adam yolun çok geni? oldu?unu ve rahatl?kla kad?n?n oradan geçebilece?ini söylüyordu, ona ra?men kad?n durmu? beklemi?. Yine orada kad?n bir laf atm?? sen turistsin galiba gibisinden, yok efendim neymi? yol geni? olacakm?? oradan çekilmesi laz?mm?? rahat rahat geçecekmi? vs.

Yani bu mesafe olay?na dikkat etmek laz?m san?rsam. O de?il de Amerikanlar gelse de bi' 500t'ye binse neler olur acaba merak ediyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir WAT oryantasyonunda ABD'de uzun y?llar ya?am?? bir ki?i birkaç bir ?ey anlatm??t? ben de onlar? payla?ay?m burada.
    Fulbright mezun.com oryantasyonunda hatirliyorum. Dogru mu?
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Özellikle araba kullanacak arkada?lar yayalara çok dikkat etsinler çünkü bizdeki gibi araç üstünlü?ü yok orda.yaya geçitlerinden geçerken kesinlikle durun ve yayalara dikkat edin.ben nerdeyse bu yüzden ba??ma i? alacakt?m.yayan?n beni bekleyece?ini dü?ündüm halbuki benim beklemem gerekiyormu? nerdeyse eziyordum adam?.arkamdan epeyi sövmü?tü.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu abimiz al??veri?ten sonra kasada ödeme için s?ra beklerken önündeki ki?inin hemen arkas?nda duruyormu?, adam da sürekli dönüp buna ters ters bak?yormu?. En sonunda bizim Türk merak edip sormu? niye bak?yorsunuz diye. O da demi? ki sen turistsin herhalde bilmiyorsun, anlatay?m. Hemen arkas?nda durmamas? gerekti?ini söylemi?, aralar?nda mesafe olmal?ym??, dip dibe durmak gibi bir ?ey yokmu? onlarda rahats?z oluyorlarm??.
    Bu resim mesafe olay?na aç?kl? getirir san?r?m herkes için.

http://westsidetoastmasters.com/reso..._distances.jpg

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı captain89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fulbright mezun.com oryantasyonunda hatirliyorum. Dogru mu?
    Evet Mezun.com'un sahibiydi san?rsam

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sosyal ili?kilerde o filmlerde gördü?ünüz hareketleri oldu?u gibi uygulayabilirsin hey man whats up tarz? mesela fazla c?v?tmadan.Ismarlamak ola?anüstü iyi bir davran??t?r bir adama biras?n? ?smarlarsan?z sizden mükemmeli olmaz ortamda prim yaparsan?z korkak çekingen davranmay?n s?rt??? eksik etmeyin yüzünüzden Yine erkeklerle tokala?maktan ileri gitmeyin yanaktan öpücük falan yine di?er türklerlede ayn? ?ekilde halk içinde öpücük eli omuza sallama tarz? hareketlerden uzak durun.

Bayanlarla münasebete girerken çok güzelsinden ziyade pretty nice kal?b?yla sohbete ba?l?yabilirsiniz etkilidir.love kelimesini zaten hiç söylemiyorum keza 3-4 ay neyse love kelimesini kullanman?za yetecek bir zaman de?il kullan?rsan?z k?z panik olacakt?r amerikal? k?zlar için söylüyorum.

Patronunzla olan ili?kinizi arkad??n?z gibi tutun.Kar??s?nda el ayak pence gezmeyin bir?ey söyled?inde ko?a ko?a panik içinde yapmay?n rahat tak?l?n ilk zamanlar i?te h?zl? cal???n sonraki günler sallayabilirsiniz ilk izlenim neyse öyle kal?r çünkü

sizinle beraber çal??an di?er amerikal?larn sizin patronunuz olmad??n? akl?n?zdan c?karmay?n size i? y?kmaya cal???rlarsa ac?kca söyleyin ve onlardan bir?ey isterken istermisin kal?pl? sorun sorular? do you wanna bring it back tarz?.cünkü onlarda size öyle soracakt?r ileri gidip dont you wanna da diyebilirsiniz bu benim tarz?m biraz i?nelemeleri oluyor cünkü

markette outlette her i?inizi hallederken thanks i kullan?n a?z?n?zdan eksik etmeyin buradaki önemli nokta arkada? ortamlar?nda s?k kullanmaman?z gerekti?idir thanks i.Sizi fazla kibar bir adam imaj?na sokar alkollü bir partinin ortas?nda thanks thanks diye tak?lmak

uhh ?imdilik bu kadar
    Bunlar iyiydi, te?ekkürler. Eminim ki faydal? olacakt?r bunlar bize, gitti?imizde elbette ki ö?renece?iz ancak bunlar? bilince daha kolay uyum sa?lar?z, bu yüzden eksik etmeyin bu tür bilgileri

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben bu espri muhabbetlerini merak ediyorum. Amerikan espri anlay??? gerçekten filmlerdeki gibiyse vay halimize. Nas?l davranmam?z gerekiyor onlar kendi çaplar?nda bir espri patlat?nca? Gülüp geçmek mi laz?m yoksa ciddi tak?n?p gerçek duygular?m?z? m? göstermeliyiz?
    Konu rerere tarafından (31-05-2012 Saat 03:49 AM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Mesafe konusunda Türkiyeyle fark? yok ona tak?lmay?n?z bo? bir dükkanda s?rada tek bekleyen bir adam?n dibine kadar girmek dünyan?n hiç biryerinde uygun bir davran?? de?ildir keza.Normalde Hannaford gibi yerlerde rastlayaca??n?z uzun kuyruklarda milletin dipdibe durdu?unu göreceksiniz.

Trafik konusu önemli ona da deyineyim.Arabalar aras? mesafe cok önemli orada.Bir araba hareket ediyorsa ona en yak?n 1 araba mesafesinde olman?z laz?m ister yaya olun ister arabada.Yukar?daki parktan c?kan kad?n örne?inde oldu?u gibi seyir halindeyken de ayn? adam?n arkas?na yana?mak ciddi anlamda tacize girer ayn? ?ekilde araba sollamakta öyle.Yayaysan?z yaya gecidi d???nda yola atlaman?z adamlar?n ceddine sövmeniz anlam?na gelir öyle bakarlar yüzünüze I??klar gecitler çok önemli ilk haftalar yolda yüreyemeyebilirsiniz o kadar diyorum.

Bisiklet sürüyorsan?z ???k takman?z laz?m polis durdurup yüzüstü yere yat?rabilir yoksa sizi ya?ad?m biliyorum kald?r?mda yürürken dikkat edilmesi laz?m ABD liler yandan arabayla gecerken ba??rmay? korkutmay? küfretmeyi severler.Bu duruma yapaca??nz tek ?ey araba uzakla??rken dikiz aynas?ndan görmesi umuduyla arkas?ndan orta parmak göstermek olacakt?r

Arkad?n?z?n arabas?ndayken ?urada dur ben inerim tarz? bir durum sözkonusu de?il söyliyeyim parka girer durur öyle inersiniz türklük yap?p mazot paras?n? akl?n?za getirmeyin

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

yöreden yöreye de?i?iyor toplumsal kurallar ben otobanda bisiklet sürdüm karanl?kta da sürdüm sorun ç?kmad? kar??dan kar??ya geçiyordum ????a falan bakm?yorum yola atl?yorum hemen arabalar duruyordu sadece ben yapm?yordum ço?unluk böyleydi

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

amerikaya gittiginizde kendiniz gibi olun.. amerikada yuzlerce milletten milyonlarca insan var onlar bu cesitlilige aliskinlar.. ondan rahat olun sizi yanlis bile taniyor olasalar sizin yapacaklarinizla bu normale kolayca gecer ki .. watcilarin gittigi isler ve cevrelerde gectigimiz yillarda Turkle var olmustur.. ondan sorun olmaz.. dua edin ki sizden bi onceki yil pisligin biri gitmemis olsun size karsi tutumlari degisik olabilir bu yuzden.. sizin oradaki davranislariniz direk sizi cok etkilemese bile bi sonraki sene gidecek diger Turk watcilari cok etkileyecek.. isveren Turk watci almayabilir ya da ordakiler gelen Turk watcilara ktu davranabilir..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

O ?aka ve espri konusunda tamamen cool davran?n, gülün geçin bence, toleransl? olmaya çal???n can?n?z çok s?k?lmad?kça, çünkü mesela bana e?ek ?akas? gibi gelen bir?ey onlar için gülüp geçilecek bi durum oluyor ço?unlukla, bütün bu bahsedilenlere al??man?z 1 hafta bile sürmez gerçi
    Ah! küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
    Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap! NFK

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)