Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: erken i?ten ayr?lma???

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart erken i?ten ayr?lma???

arkada?lar...20 haziranda i?e ba?l?cam eylül 20 ye kadar sözle?mem var fakat duruma göre a?ustos ortas?nda türkiyeye dönmem gerekebilir. ?imdi ben bunu dan??man?ma sordu?umda sezon ortas? dönemezsin hakk?nda rapor tutarlar bir daha yurt d???na ç?kamazs?n falan gibi bir cevap ald?m!
    tecrübeli arkada?lar cevap verirse sevinirim,ben bu i?ten erken ç?karsam dan??man?m?n dedi?i gibi bi durum yada para falan kesintisi yada ba?ka bi durum ba??ma gelirmi???
    NOT: i?im floridada süper markette çal??mak

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bir daha yurt d???na ç?kamazs?n ne demek yahu bildi?in sallam?? yok art?k

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

yani abartt? tabi onun fark?nday?m ama erken ayr?lma durumunda çal??t???m yerlede sorun ya?amak istemem aç?kças?...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Ama o sorunu her türlü ya?ars?n. Dan??man?nla de?il i?vereninle bu konuyu konu?man en sa?l?kl?s?.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Sgb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama o sorunu her türlü ya?ars?n. Dan??man?nla de?il i?vereninle bu konuyu konu?man en sa?l?kl?s?.
    bak?caz artk saolsas?n....:

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

isvereninden izin aldigin surece hicbir sikinti olmaz.. isveren de zaten sana izin vermek zorunda sana yapabilecekleri tek sey wat programini iptal ettirmek.. seni izinsiz isten ayrildi diye sponsora sikayet eder o da seni arayip donmeni soyler sen de donmezsen programini iptal ederler ve sana 15 gun icinde ulkeyi terket derler vizen iptal edildi diye.. sen zaten doneceksin ondan umrunda olmaz kafan takma bisey olmaz anlayacagin en kotu senaryoda bile bisey olmaz..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    isvereninden izin aldigin surece hicbir sikinti olmaz.. isveren de zaten sana izin vermek zorunda sana yapabilecekleri tek sey wat programini iptal ettirmek.. seni izinsiz isten ayrildi diye sponsora sikayet eder o da seni arayip donmeni soyler sen de donmezsen programini iptal ederler ve sana 15 gun icinde ulkeyi terket derler vizen iptal edildi diye.. sen zaten doneceksin ondan umrunda olmaz kafan takma bisey olmaz anlayacagin en kotu senaryoda bile bisey olmaz..
    eyv arkada??m çok güzel aç?klam??s?n

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bizde 20 haziranda i?e ba?lay?p 20 sinde bitiyor yaln?z 15 20 gün öncesinden b?rak?caz ?irkete söyledim i? verenin ile konusup acil bir durum var diyip b?rakabilirmi?sin ama para kesintisi yap?yorlar.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı slytein Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizde 20 haziranda i?e ba?lay?p 20 sinde bitiyor yaln?z 15 20 gün öncesinden b?rak?caz ?irkete söyledim i? verenin ile konusup acil bir durum var diyip b?rakabilirmi?sin ama para kesintisi yap?yorlar.
    para kesintisi s?k?nt? de?il benim için...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

para kesintisi yapmazlar arkada?lar. çal??t???n her saatin paras?n? al?rs?n. ba?ka kesinti olmaz. ozgursum güzel aç?klam?? asl?nda üstüne yorum olmaz ama yinede tekrar vize alamayaca??n çok saçma onu hangi dan??man söylemi?se work and travel'dan haberi yok ))

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Dan??mana bak bildi?in sallam?? Türkiye'ye geldi?inde 2 ay hapis yatars?n falan da dedi mi

Ozgursumun dedi?i gibi acil durumlar da c?k?? yaparsan?z sorun yok.Ama ben a?ustos 15 te i? b?rak?r 10 gün travel yapar?m dersen s?k?nt? olur keza sponsora bildirerek vizeni iptal edebilme durumlar? do?uyor öyle olunca..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

güzel bilgiler saolun...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dan??mana bak bildi?in sallam?? Türkiye'ye geldi?inde 2 ay hapis yatars?n falan da dedi mi

Ozgursumun dedi?i gibi acil durumlar da c?k?? yaparsan?z sorun yok.Ama ben a?ustos 15 te i? b?rak?r 10 gün travel yapar?m dersen s?k?nt? olur keza sponsora bildirerek vizeni iptal edebilme durumlar? do?uyor öyle olunca..

Çal??ma iznini dolay?s?yla vizeni iptal ettirdi diyelim travel da ne gibi s?k?nt?lar ç?kabilir ülke içinde suç i?lemedikçe pasaport kontrolü yap?l?r m??
    Ve as?l sormak istedi?im, 10 günlük travelin ard?ndan gümrü?e gelindi?inde vizenin 10gün önce iptal edildi?i ve ülkede 10gün kaçak ya?ad???n anla??ld???nda ne yap?l?r? -ki zaten ülkeden ç?k??ta yap?yorsun s?n?r d??? etseler noolacak -

EDIT: Diyordum ki ?u mesaj? okudum;

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    simdi bir derleyip toplayalim.. ds 2019 belgende son calisma tarihinden sonra 1 ay kalma hakkin var... 26 gun soylentileri de 1 ay da ama 1 ay gecerlidir diyelim..zaten ds 2019 belgesindeki son gun senin vize biti tarihin olur.. vizeyi ds ye gore ayarlarlar..simdi sen gezi suresinden sonra 10-15 gun daha kalayim dersen kacaga dusersin bu su anlama gelir rahatca cikarsin ulkeden kimse sana hicbisey yapamaz ceza filan yok.. ceza su 10 yil amerikaya bi daha giremezsin.. kacak kalmanin otomatik cezasidir amerikanin..
    Sorumu ?öyle düzenleyeyim bu 10 y?l cezas? sistem taraf?ndan otomatik mi verilir bir daha vize almak imkans?z m?d?r yoksa vize görevlisi bunu görür onun inisiyatifinde midir?
    Konu SYSOP tarafından (02-06-2012 Saat 12:35 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

otomatik.. eger gumrukte bu islenirse sana vize basvuru yaptigin an basvurun kabul edilmez... yasanmis olaydir...basvurusunu bile kabul etmediler bir kisinin..

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı SYSOP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Çal??ma iznini dolay?s?yla vizeni iptal ettirdi diyelim travel da ne gibi s?k?nt?lar ç?kabilir ülke içinde suç i?lemedikçe pasaport kontrolü yap?l?r m??
    Ve as?l sormak istedi?im, 10 günlük travelin ard?ndan gümrü?e gelindi?inde vizenin 10gün önce iptal edildi?i ve ülkede 10gün kaçak ya?ad???n anla??ld???nda ne yap?l?r? -ki zaten ülkeden ç?k??ta yap?yorsun s?n?r d??? etseler noolacak -

Bu 10 gün içinde vizen iptal edildi diyelim ABD içinde herhangi tutuklanma olmadan s?radan bir polis kontrolüne rastlarsan polis bunu anlamayacakt?r cünkü WAT ö?rencisi oldu?unu görüp vize üzerindeki tarihe bak?p gecer ?ayet gidip makinada sorgulatmazsa.

Ç?k??ta da sorun ya?amazs?n keza ülkeden c?kan adama sen kacaks?n nereye gidiyorsun denmeyecektir.Bu her türlü kacak durum için böyledir diyelim WAT la gidip 3 ay yerine 2 y?l kacak kald?n dönü?te yine sorun c?kmaz gider uca??na binersin.Ama bundan sonra ABD yi hollywood filmlerinde görürsün.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)