Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 14 Þubat Ankara Vize Görüþmem..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Smile 14 Þubat Ankara Vize Görüþmem..

Arkadaþlar ben de dün saat 13.30'da girdiðim vize görüþmemden biraz bahsetmek istiyorum.

Elçiliðin dýþ kapýsýndan girer girmez þirketlerimizin ne kadar da önemli olduðunun farkýna vardým. Bazý þirketlerle çalýþan öðrencilerin elçilik kapýsýnda sudan çýkmýþ balýk gibi olduðunu gördüm, ellerinde kaðýtlar ama ne yapacaklarýndan bir haberlerdi. Bir þekilde yardým alarak sýra numaralarýmýzý aldýk ve beklemeye baþladýk hep beraber..

Ankara'da sadece bir sarýþýn konsolos wat'çýlara bakýyor, ve çok sevimli yardýmsever bir bayan. Ve burada da firmanýn önemi ortaya çýkýyor. Vize reddi alan ya da "siz formlarýnýzý yollayýn biz tekrar gözden geçireceðiz" diye soðuk bir cevap alanlarýn hepsi mülakat sýrasýnda sorulacak sorulardan bir haberdi ve neredeyse tek kelime ingilizce konuþamýyorlardý. Yaklaþýk 25 kiþi olan salonda Ýngilizce konuþabilen bir ben, bir de kýz arkadaþým vardý; ve buna çok þaþýrdým.

Konsoloslarýn dikkat ettiði tek þey Ýngilizce bilgisi ve gpa'nýn yüksek olmasý. Kaybedenler hep Ýngilizce bilmemelerinden ya da notlarýnýn aþýrý düþük olmasýndan kaybetti..

Eðer Ýngilizcenize güveniyorsanýz ve not ortalamanýz 2.00'nin üstündeyse hiç korkmayýn, oradaki konsolos bize vize verebilmek için uðraþýyor..

Sýra en son bana geldiðinde bölümümden çok etkilendi ve biraz sohbet ettik, sonra bana "eksik belgelerin geldikten sonra vizenizi yollayacaðýz" dedi konsolos haným

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de Salý günü gitcem Ankara'da vize görüþmesine. Vize görüþmesi sýrasýnda senden hangi belgeleri istediler. Sadece pasaport ve transkript yetiyor mu vize görüþmesi için. Bakalým benim vize görüþmem nasýl geçicek. Bir de hiç vize reddi alan birisi gördün mü? Cevaplarýn için þimdiden teþekkür ederim.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþým bende ankarada gircem vize mülakatýna sana hangi sorularý sordu nelerden konuþtunuz biraz bahsedermisin.Bide bölümünü beðenmiþ memur galiba hangi bölümdeydin sen.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý drynhwyl Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar ben de dün saat 13.30'da girdiðim vize görüþmemden biraz bahsetmek istiyorum.

Elçiliðin dýþ kapýsýndan girer girmez þirketlerimizin ne kadar da önemli olduðunun farkýna vardým. Bazý þirketlerle çalýþan öðrencilerin elçilik kapýsýnda sudan çýkmýþ balýk gibi olduðunu gördüm, ellerinde kaðýtlar ama ne yapacaklarýndan bir haberlerdi. Bir þekilde yardým alarak sýra numaralarýmýzý aldýk ve beklemeye baþladýk hep beraber..

Ankara'da sadece bir sarýþýn konsolos wat'çýlara bakýyor, ve çok sevimli yardýmsever bir bayan. Ve burada da firmanýn önemi ortaya çýkýyor. Vize reddi alan ya da "siz formlarýnýzý yollayýn biz tekrar gözden geçireceðiz" diye soðuk bir cevap alanlarýn hepsi mülakat sýrasýnda sorulacak sorulardan bir haberdi ve neredeyse tek kelime ingilizce konuþamýyorlardý. Yaklaþýk 25 kiþi olan salonda Ýngilizce konuþabilen bir ben, bir de kýz arkadaþým vardý; ve buna çok þaþýrdým.

Konsoloslarýn dikkat ettiði tek þey Ýngilizce bilgisi ve gpa'nýn yüksek olmasý. Kaybedenler hep Ýngilizce bilmemelerinden ya da notlarýnýn aþýrý düþük olmasýndan kaybetti..

Eðer Ýngilizcenize güveniyorsanýz ve not ortalamanýz 2.00'nin üstündeyse hiç korkmayýn, oradaki konsolos bize vize verebilmek için uðraþýyor..

Sýra en son bana geldiðinde bölümümden çok etkilendi ve biraz sohbet ettik, sonra bana "eksik belgelerin geldikten sonra vizenizi yollayacaðýz" dedi konsolos haným
    hayýrlý olsun arkadasým, kendine güven-ingilizcenin iyiliði ve yeterli not ortalamasý olduktan sonra vize alamamak için hiç bi sebep yok..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@bactery_6 vize mülakatý sýrasýnda ben dahil herkesten sadece ds 156-157-158 formlarý, fortis dekontu, pasaport ve transkript istediler. ruhsat tapu banka hesabý vs. hiç bir ek belge istemediler. Vize reddi alan sadece bir kiþi oldu. o da ingilizce tek kelime konuþamýyordu. ve sadece yes no diyerek konsolosu çileden çýkartmayý baþardý. Onun dýþýnda ingilizceleri çok kötü olan bir kaç kiþi ise "ds formlarýnýz geldikten sonra tekrar deðerlendireceðiz" cevabýný aldýlar. Sarýþýn konsolos çok iyi bir bayan, ben son kiþi olarak uzun süre sohbet etme fýrsatýný yakaladým, bir þekilde ingilizce konuþturup vize vermeye çalýþýyor sadece.

@captain ben hacettepede ingiliz dili ve edebiyatý okuyorum, ve bir kaç dönem amerikan tarihi kültürü gibi dersler almýþtým, bunlar hoþuna gitti sanýrým Bu konsolos forumda bahsedildiði gibi 30 saniyede vize vermiyor malesef. her mülakat en az 3 4 dakika sürüyor ve tabiri yerindeyse bizi ingilizce konuþmaya zorluyor. Son sýrada olduðum için her adaya sorulan sorularý dinleme þansým oldu ve bu sorular;

isminiz nedir diye baþlýyor, daha sonra parmak izini kaydettikten sonra okul ve bölümü soruyor, bölümü neden seçtiðimizi ve mezun olduktan sonra ne iþ yapmak istediðimizi mutlaka soruyor. Daha sonra babamýzýn ne iþ yaptýðý, Amerika'da nerede hangi pozisyonda çalýþacaðýmýz, gideceðimiz yer hakkýnda birþeyler bilip bilmediðimiz, kardeþimizin olup olmadýðý, eðer varsa nerede okuduðu, hangi liseye gittiðimiz, ingilizce öðrenmeye ne zaman baþladýðýmýz gibi sorular soruyor.

Gitmeden önce mutlaka bu sorulara çalýþýn ki, babasý tornacý olan ve konsolos babasýnýn mesleðini sordugunda "turner" diye cevaplayan bir kiþi, ve babasýnýn hastanede ne iþ yaptýðýný anlatamayan bir baþka kiþi ds2019 ve sevis formlarý yollandýktan sonra tekrar deðerlendirmeye alýnacaklarý cevabýný aldý.

not: sorulara gitmeden biraz çalýþýp, orada kendimizi rahat ifade edersek ve ortalamamýz 2.00 üstündeyse vize almak çok kolay, konsolos da bize vize vermeye uðraþýyor çünkü

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

@drynhwyl

Öncelikle geçmiþ olsun arkadaþým Bize aktardýðýn bilgiler için teþekkür ediyorum.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

ben de ankarada gireceðim(tarih belli deðil daha randevu almadým),ingilizce öðretmenliðinde okuyorum kadýn muhabbet ettiriyosa ederiz tabi neden olmasýn zaten 2.dönem native speaker ile röportaj ödevim olacak, bayanla anlaþýrsak onunla yaparým artýk röportajýmý

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

@drynhwyl

Teþekkürler arkadaþým umarým güzel bir yaz geçirirsin.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Le Alaska Trýdente Calýsacaklar Varmý

Varsa Cevap Yazýn
    Konu levent_250 tarafýndan (15-04-2008 Saat 11:11 PM ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: YOK

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Ankara iþi yaþ gibi Ýstanbul daha mý kolay ne?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)