drynhwyl Nickli Üyeden Alýntý
Arkadaþlar ben de dün saat 13.30'da girdiðim vize görüþmemden biraz bahsetmek istiyorum.
Elçiliðin dýþ kapýsýndan girer girmez þirketlerimizin ne kadar da önemli olduðunun farkýna vardým. Bazý þirketlerle çalýþan öðrencilerin elçilik kapýsýnda sudan çýkmýþ balýk gibi olduðunu gördüm, ellerinde kaðýtlar ama ne yapacaklarýndan bir haberlerdi. Bir þekilde yardým alarak sýra numaralarýmýzý aldýk ve beklemeye baþladýk hep beraber..
Ankara'da sadece bir sarýþýn konsolos wat'çýlara bakýyor, ve çok sevimli yardýmsever bir bayan. Ve burada da firmanýn önemi ortaya çýkýyor. Vize reddi alan ya da "siz formlarýnýzý yollayýn biz tekrar gözden geçireceðiz" diye soðuk bir cevap alanlarýn hepsi mülakat sýrasýnda sorulacak sorulardan bir haberdi ve neredeyse tek kelime ingilizce konuþamýyorlardý. Yaklaþýk 25 kiþi olan salonda Ýngilizce konuþabilen bir ben, bir de kýz arkadaþým vardý; ve buna çok þaþýrdým.
Konsoloslarýn dikkat ettiði tek þey Ýngilizce bilgisi ve gpa'nýn yüksek olmasý. Kaybedenler hep Ýngilizce bilmemelerinden ya da notlarýnýn aþýrý düþük olmasýndan kaybetti..
Eðer Ýngilizcenize güveniyorsanýz ve not ortalamanýz 2.00'nin üstündeyse hiç korkmayýn, oradaki konsolos bize vize verebilmek için uðraþýyor..
Sýra en son bana geldiðinde bölümümden çok etkilendi ve biraz sohbet ettik, sonra bana "eksik belgelerin geldikten sonra vizenizi yollayacaðýz" dedi konsolos haným
Bookmarks