@bactery_6 vize mülakatý sýrasýnda ben dahil herkesten sadece ds 156-157-158 formlarý, fortis dekontu, pasaport ve transkript istediler. ruhsat tapu banka hesabý vs. hiç bir ek belge istemediler. Vize reddi alan sadece bir kiþi oldu. o da ingilizce tek kelime konuþamýyordu. ve sadece yes no diyerek konsolosu çileden çýkartmayý baþardý. Onun dýþýnda ingilizceleri çok kötü olan bir kaç kiþi ise "ds formlarýnýz geldikten sonra tekrar deðerlendireceðiz" cevabýný aldýlar. Sarýþýn konsolos çok iyi bir bayan, ben son kiþi olarak uzun süre sohbet etme fýrsatýný yakaladým, bir þekilde ingilizce konuþturup vize vermeye çalýþýyor sadece.
@captain ben hacettepede ingiliz dili ve edebiyatý okuyorum, ve bir kaç dönem amerikan tarihi kültürü gibi dersler almýþtým, bunlar hoþuna gitti sanýrýmBu konsolos forumda bahsedildiði gibi 30 saniyede vize vermiyor malesef. her mülakat en az 3 4 dakika sürüyor ve tabiri yerindeyse bizi ingilizce konuþmaya zorluyor. Son sýrada olduðum için her adaya sorulan sorularý dinleme þansým oldu ve bu sorular;
isminiz nedir diye baþlýyor, daha sonra parmak izini kaydettikten sonra okul ve bölümü soruyor, bölümü neden seçtiðimizi ve mezun olduktan sonra ne iþ yapmak istediðimizi mutlaka soruyor. Daha sonra babamýzýn ne iþ yaptýðý, Amerika'da nerede hangi pozisyonda çalýþacaðýmýz, gideceðimiz yer hakkýnda birþeyler bilip bilmediðimiz, kardeþimizin olup olmadýðý, eðer varsa nerede okuduðu, hangi liseye gittiðimiz, ingilizce öðrenmeye ne zaman baþladýðýmýz gibi sorular soruyor.
Gitmeden önce mutlaka bu sorulara çalýþýn ki, babasý tornacý olan ve konsolos babasýnýn mesleðini sordugunda "turner" diye cevaplayan bir kiþi, ve babasýnýn hastanede ne iþ yaptýðýný anlatamayan bir baþka kiþi ds2019 ve sevis formlarý yollandýktan sonra tekrar deðerlendirmeye alýnacaklarý cevabýný aldý.
not: sorulara gitmeden biraz çalýþýp, orada kendimizi rahat ifade edersek ve ortalamamýz 2.00 üstündeyse vize almak çok kolay, konsolos da bize vize vermeye uðraþýyor çünkü

Bu konsolos forumda bahsedildiði gibi 30 saniyede vize vermiyor malesef. her mülakat en az 3 4 dakika sürüyor ve tabiri yerindeyse bizi ingilizce konuþmaya zorluyor. Son sýrada olduðum için her adaya sorulan sorularý dinleme þansým oldu ve bu sorular;
Alýntý
Bookmarks