Bu konuda bilgi almak isteyenelere yardýmcý olurum fazlasýyla bilgim var çünkü...Düþünenler var mý aranýzda![]()
Bu konuda bilgi almak isteyenelere yardýmcý olurum fazlasýyla bilgim var çünkü...Düþünenler var mý aranýzda![]()
Bu arada AVRUPA düþünenler için sordum...usa için bir bilgim yok
bende biraz araþtýrdýmda fiyatlar tam ne durumda birde vize iþlemini nasýl çözücez schengen vizesini kolay alabilirmiyiz
Aynen BEnde Seneye Ýnterrail Yapmayý Düþünenler Arasýndayým![]()
Ben bu yýl usa giriþ çýýkýþ yapacaðýmýz için seneye þengen için avantaj olacaðýný düþünüyorum.Þengen vizesi usa wat vizesine göre daha zor ama o vizeye öðrenci olmasanda baþvurabiliyosun.Biz öðrenci olarak yapacaðýmýz için baþvuruda da bu konuda da avantajlý olacaðýzdýr.Bilet fiyatlarýna gelince çok büyük fiyatlar yok gideceðiniz rotalra göre 2 . sýnýf tren bileti alýyorsunuz.mesela balkanlarsa eðer planýnýz 1 ay süreli bilet alýp sýnýrsýz seyahat ediyorsunuz.Konaklama,yeme içme bize ait..Rezilliði var bikere bunu aklmýzdan çýkartmayalým.Tahminen 400 euro konaklamaya gider 400euro dolarda yeme içmeye... Bana sorarsanýz çadýr ve kamp yaparak gezme çok daha ucuz ve mantýklý.zaten amaç gezmek görmek...5 yýldýzlý bir tatil deðil..Kalabalýk yapýlýrsa bence interrail daha mantýklý..sonuçta dil geliþtirme gibi bir derdimiz pek fazla olmaz bu programda..Haydarpaþadan bu iþlemler yapýlýyordu ama orasý þuanda kapalý nereden yapýlýr bilmiyorumm.
bilet ve diðer iþlemlerde taþ çatlasýn 500 euroyu bulur...
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarý
buradan da detaylý bilgi alýnabilir en azýndan kafanýzda bir fikir oluþmasý için.Bilgiler guncelmi bilmiyorum ...
Arkadaþlar Ýnterrail konusunda bende yardýmcý olabilirim ayný þekilde 2010 da 40 günlük bir interrail yapmýþtým.
vize,rota,pasaport,alýþveriþ aklýnýza gelen her konuda yardýmcý olmak isterim.
2010 interrailimden görüntüler : All europe - Interrail 2010 - YouTube
“Dünya bir kitap gibidir ve gezmeyenler onun sadece bir sayfasýný okurlar” -- St. Augustine
Bu videoyu izleyenlerin en az yarýsý vaz geçmiþtir.Yanlýþ anlama bence çok eylenceli ama çoðu kiþi sokakta uyumayý,çadýrda kalmayý,uykusuz kalmayý,pis kalmayý ve sýrtýnda çantayla saatlerce yürümeyi göze alamaz...Mesela Kartepeye kýþýn ortasýnda gittiðimizde herkez hayran kalmýþtý..aa daðcýlýkmý,kartepemi ne guzel diyenler çok oldu...Ama bide bana sorun botlarým su geçirdi,çadýrda yatarken tam altýmda lanet bi taþ vardý sabaha kadar döndum durdum,çoraplarýmýn hepsi ýslandý,açýktým tüpüm bitti,hastalandým vs vs ...Bidahada kýþýn kamp yapmadýmiþte dýþardan güzel görünüyor ama detaylar ortaya çýkýnca pekde öyle olmadýðý anlaþýlýyor.Ama güzel anýlardý
çok dikkatli karar vermek lazým.Bilmiyorum sen ne dersin bu konuda
![]()
Ýnterrail için göze alýnmasý gerekilen bir durum bu.Onca tren yolculuðu sabit destinasyonun olmayýþý insaný yorar doðal olarak.Hotel vs ayarlanabilir elbet ama tuzlu kaçar sonuçta euro bu.
Ben o yüzden WAT ý tercih ediyorum iþi evi kirasý maaþý sosyal hayatý olan normal bir ABD li gibi yaþamana imkan oluyor çünkü WAT da.Diðer türlü sýrt çantasýný takýp bir yerlere yolculuk yapacaksam da bu Paris 'e doðru deðil Shanghai' a doðru olur o ayrý![]()
Tabiki interrail yapacaksan bunlarý göze alacaksýn interrail yapacaklarda birazcýk hippi kafasý birazcýk ototstop kafasý olduktan sonra açýkcasý dediðin þeyleri pek düþünmüyorlar![]()
“Dünya bir kitap gibidir ve gezmeyenler onun sadece bir sayfasýný okurlar” -- St. Augustine
yav yapicak olan varsa bende dusunmekteyimhatta 3 sene once sanirim domuz gribi yuzunden biletimi almaktan son anda vazgecmistim yapmadigim bi bu kaldi bunu da yaptiktan sonra gozum arkada kalmaz
ama tabi calismaya basladigim icin biraz sikinti olabilir
![]()
bende yapmak istiyorum hatta arkadaþ grubumu toparlamaya çalýþýyorum. heredas seni faceden eklesem bana detaylý anlatsan ne aldýnýz yanýnýza nasýl yaptýnýz. Valla çok iyi olur![]()
Wisconsin Dells ProfesörüLifeguardlýk kitabýný yazan kiþi...
@HeredaS siz kaç haftalýk gittiniz harcamanýz ne oldu?
Biraz da rota hakkýnda bilgi verir misin
Geo tabi dostum ekelyebilirsin yardýmcý olmak isterim. facebook.com/heredas dan ulaþabilirsin bana.
gençler ben toplamda 2800 lýraya her sey ama hersey dahýl gezdým 40 gun romacan baslayýp romada býtýrdým avrupada býr yuvarlak cýzdýk kuzey avrupa danýmarka falan ve balkanlarýn býr kýsmý harýc tum avrupayý býtýrdýk boyle býr gezýydý ýste.
Arkadaþlar bu yaz gitmeyi düþünüyorum ben de. Ýngilizce seviyem advanced düzeyde. Gitmeyi planlayan arkadaþlar ile beraber görüþelim. Tekim ben þu anda.
Çok güzel bir konu olmuþ bu. Ben de interrail düþünüyorum, Ýskandinav ülkelerine olacak büyük ihtimalle. Aklýma takýlan en büyük soru da eðer arkadaþlarý toplayamazsak 2 kýz olarak gitmek sorun oluþturur mu? Yolculuk ve konaklama kalitesini hesaba katarsanýz?
wata giden herkesten seneye interrail yapicam lafini duymusumduryapan ise % 1 bile degil
![]()
ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
hangi konu hangi baþlýk altýnda atmalýyým, yardýmcý olursanýz baþlicam paylaþýmlara
be a better man than your father
serbest kursu icinde yeni bir konu acabilirsin veya burda da yazabilirsin.
tamam serbest kürsüden açýyorum o zmn
güvenli yerler bulmak kolay mý uyumak için yaparken?
ben hiç sokakta yatmadým, hostellerde kaldým o yüzden güven sorunu çok yaþamadým çünkü gitmeden önce bütün hostelleri araþtýrarak rezervasyon yapmýþtým internetten
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks