yaaaa nie bu kadar kastınız kii açıkçası bende tereddütteydim ama şuan bunları okuyunca iyice panik oldum dün alışverişe çıktım peynir hindi jambon falan aldım içindekileri okudum alırken domuzla ilgili bişi yazmıodu buna rağmen de varmıdır içeriğinde ?

Alıntı

döveriz onları...Bende görmüştüm biara ama içinde bazen öğütülmemiş besin tanecikleri oluyo oda ziyan olmasın diye içinden alıp tekrar yiyordu..tavuk işte
Söylediklerin doğru biryerde mesela tüm müslümanları aynı kefeye koyma demişsin tabiyki koymamalıyım sonuçta bizde müslümanız onlarla alakamız yok.Ama demeye çalıştığım şey şu.Eğer müslüman olmaya çalışmaya kalkarsak ki bunlardan biride domuz eti yememek ...Bu bir başlangıç olur ve sonu gelmez bir döngüye gireriz.ardından içki,kadınların kapanması,namaz,kuran eğitimi,Müslümanlığı en iyi şekilde öğrenmek için kuranı kerim eğitimi ardından binlerce şey gelecek...Ben burda kişilerle ilgilenmem,seninlede sorunum yok...Ama zihniyeti sorgulamak adına yorum yaptım ben..Evet küçümsediysem bağzı şeyleri mantığa uygun olmadığı içindi..Onları benden yüceltmemi bekleme.kayıtsız kalmamı hiç bekleme..Düşüncelere saygı duymak şüphesiz hepimizin isteği..İçki ,domuz,yada diğer islami kurallarla ilgili yaptığım yorum tabiyki sana anlamsız geldi çünkü anlatmak istediğim fikrin asıl mantığını özümseyemedin..Sonuç olarak eğer dışardan bakarsak objektirf olarak..Sanatın olmadığı,eylence hayatının olmadığı,kadının 2.sınıf olduğu,kitapların yasaklatıldığı ,öğrencilerin özgür düşünme ortamının olmadığı,islamla ilgili eleştirinin yapıldığında idamın ve cezaların olduğu,kızlara yapılan korkunç işkencelerin(örnekler ağır olur vermiyorum) ve sonsuz şiddet eğiliminin olduğu koskocaman bir islam coğrafyasının kurallarının tüm bunları gördükten sonra saygı duyulacak özümsenecek bir tarafı olmadığı gerçeğini hiçbirşey değiştirmeyecek.

Bookmarks