Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 6 Haziran Vize görüþmesi- 2.kez denemek

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Standart 6 Haziran Vize görüþmesi- 2.kez denemek

Bu vizeyi ikinci deneyiþimdi,ilk görüþmede (1 haziran da) tam bi rezalet yaþanmýþtý ne yazýkki.Gitmekten vazgeçtiðim halde diretip beni bugün tekrar görüþmeye yollayan firmama sevgiler saygýlar, bugün çok fazla red alan arkadaþ olmuþtu umarým hepsi tekrardan deneyecek vakit bulurlar çünkü bugün anladým ki gerçekten denemek gerekiyor, ve buna deðiyor. gidiyorum North Carolinaa

Acemi Watçý
    Yaþ
    34
    Tecrübe Puaný
    0

Tebrikler ve iyi watlar

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

teþekkür ederimm arkadaþým

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý yagmursuz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu vizeyi ikinci deneyiþimdi,ilk görüþmede (1 haziran da) tam bi rezalet yaþanmýþtý ne yazýkki.Gitmekten vazgeçtiðim halde diretip beni bugün tekrar görüþmeye yollayan firmama sevgiler saygýlar, bugün çok fazla red alan arkadaþ olmuþtu umarým hepsi tekrardan deneyecek vakit bulurlar çünkü bugün anladým ki gerçekten denemek gerekiyor, ve buna deðiyor. gidiyorum North Carolinaa
    tebrikler ve iyi watlar.

kýsaca anlatabilir misin ilk görüþme de sorun neydi ve bu sefer görüþme nasýl geçti ?
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

Smile

Neden red almýþtýn?Red almak marifet bence vizede.genelde herkez alýyo gördüm ben çünkü.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

aslýnda evet bugünkü konuþmaya bakýnca bence de ret almak bi marifetmiþ ama benim için biraz talihsizlik olmuþtu. Ýlk görüþmeye gittiðimde daha da istekliydim. Fakat istanbul konsolosluðunda bir bayan var,hintli,esmer tenli,ona denk geldim. ilk sorusu nereye gidiyorsun oldu cevap verdim " i going to go to North Carolina ne iþ yapacaksýn dedi cevap verdim , housekeeping fakat sonra bi anda kuþkulu bir þekilde North Carolina nerede dedi :s zaten bu soruyu duyunca bi þaþýrdým ama in USA dedim, sonra hmm Amerika nerde peki dedi . Ýþte orda kýrýldým yanlýþ anladým kesin dedim,iki kez sordum yes dedi,o an nasýl tarif edeceðimi de bilemediiðimden sustum oda belgelerimi geri verdi. Tabi ben þok,etrafýmdaki herkese sorup duruyorum yaa amerika nerde dedi ne diyecektim ki diye,o gün çok saçma nedenlerle yanýmdaki 3 kiþi daha ret aldý o bayandan

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

bu sefer ki görüþmeye gelince o kel olan ama çok ton ton olan kiþiye denk geldim,gayet de muhabbet ettik yani en yakýn arkadaþýmýn gelip gelmeyeceðinden izlediðim son filme babamýn eski mesleðine gideceðim þehre yapacaðým iþe hepsine dair soru sordu. Ýki görüþme arasýnda ki en büyük fark karþýmda güler yüzlü birinin olmasý ve kesinlikle normal hýzda konuþmasýydý,biz onla iyi anlaþtýk. Fakat kadýnla pek anlaþamadýk açýkçasý

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

O Zaman bende Adýný Söylerken her Daim saçmaladýðým MAÞAÞUÞEÞT'in Nerede Olduðunun Açýklamasýna iyi çalýþmam Lazým ne Olur Olmaz Bu Arada Hayýrlý Olsun Sana. Ýyi Watlar...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

tebrikler yagmursuz senin adina cok sevindim iyi eglenceler simdiden

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

aslýnda evet bugünkü konuþmaya bakýnca bence de ret almak bi marifetmiþ ama benim için biraz talihsizlik olmuþtu. Ýlk görüþmeye gittiðimde daha da istekliydim. Fakat istanbul konsolosluðunda bir bayan var,hintli,esmer tenli,ona denk geldim. ilk sorusu nereye gidiyorsun oldu cevap verdim " i going to go to North Carolina ne iþ yapacaksýn dedi cevap verdim , housekeeping fakat sonra bi anda kuþkulu bir þekilde North Carolina nerede dedi :s zaten bu soruyu duyunca bi þaþýrdým ama in USA dedim, sonra hmm Amerika nerde peki dedi . Ýþte orda kýrýldým yanlýþ anladým kesin dedim,iki kez sordum yes dedi,o an nasýl tarif edeceðimi de bilemediiðimden sustum oda belgelerimi geri verdi. Tabi ben þok,etrafýmdaki herkese sorup duruyorum yaa amerika nerde dedi ne diyecektim ki diye,o gün çok saçma nedenlerle yanýmdaki 3 kiþi daha ret aldý o bayandan
    Kesinlikle denk gelmemen gereken kýza denk gelmiþsin.Ondan aldý red alanlar zaten..Suratsýz ketum bi kýz senin yapabiliceðin biþey yok bu durumda çünkü sen nasýl tarif edicektinki orayý.Sanki ezbere biliyosun usa haritasýnjý.Lanet bi soru..Banada lakegeorge yukarda kalýyo newyorka göre deðilmi dedi..((yine soru cevabý ile geldi bana allahtan)) bene evet biliyorum yukarýda dedim aldým vizeyi.. BEN 3. GÝRÝÞÝNDE VÝZE ALANLARI GÖRÜM BU SÝTEDEN PES ETMEK SAÇMA OLURDU.TEBRÝKLER!!!!

BU ARADA 300 TL DAHA GÝTTÝ TABÝ...ÜZÜCÜ OLAN BU

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

senin yaþadýðýnýn aynýsýný bende yaþadým o hintli kadýn bana aldýðým dersleri sordu afalladým biraz sonra cevap verdim ama belgeleri verdi ikincide de kel' e denk geldim maþallah oda her þeyi sordu bende gidiyorum south carolina ya

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

13 numaralý giþedeki genç adam patýr patýr red verdi canlý tanýk oldum tam bana bu denk gelmesin diye dua ederken bende ona denk geldim ama sansýma verdi vizeyi direk nereye gidiosun ne iþ yapýcaksýn diye sorup

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

O kadýn bana sordugunda gayet güler yüzlüydü Cape Cod Hyannis dedim nereye gideceksin sorusuna direkt ups a yönlendirdi.Almana sevindim iyi þanslar

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý Samet41 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    O Zaman bende Adýný Söylerken her Daim saçmaladýðým MAÞAÞUÞEÞT'in Nerede Olduðunun Açýklamasýna iyi çalýþmam Lazým ne Olur Olmaz Bu Arada Hayýrlý Olsun Sana. Ýyi Watlar...
    sen kesin çalýþ ne olur ne olmazz , saðlarý sollarý belli olmuyo bak altta yorum yapan arkadaþa da benzerini sormuþlar çok teþekkür ederim darýsý senin de baþýna

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Bu konuþmadan anladýðým tek birþey var.Bunun senden mi ondan mý kaynakladýðýný bilmiyorum ama kadýn sana gýcýk kapmýþ.Kararýný verdikten sonra da öylesine birkaç soru sorup reddi vermiþ.Söylendiði gibi diðer koþullar uygunken ortalama vs red sadece konsolosluktaki görevlinin sizin o an ki görüþünüz ve tavýrlarýnýzý nasýl deðerlendirdiðine baðlý oluyor.

Neyse artýk hayýrlý olsun.Ýyi Watlar.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

anilxxx çok teþekkür ederim çok saðol arkadaþým,evet bi 300 dolarda gitti ama gerçekten hakkýný yiyemem firmamýn,onlar yatýrdýlar parayý,ben yoksa ikinci kez vizeye girmekten vazgeçmiþtim,bu baþarýnýn çoðu aslýnda onlarýn,rahmi arkadaþým bende north carolina willmington dayým,denk gelirsek görüþürz inþallah, evet 13 numaralý giþede maalesef bugünde çok ret yiyen oldu.

asýl beni þaþýrtan þeyse çok tatlý tonton bir bayan vardý bugün,karþýsýndaki bayan soruyu 3 kez anlamadý ve tek tek heceledi onun için,buna raðmen ret vermedi helal olsun dedim,dehsetx hepimize geçmiþ olsun valla bende bugün çok þükür atlattým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu konuþmadan anladýðým tek birþey var.Bunun senden mi ondan mý kaynakladýðýný bilmiyorum ama kadýn sana gýcýk kapmýþ.Kararýný verdikten sonra da öylesine birkaç soru sorup reddi vermiþ.Söylendiði gibi diðer koþullar uygunken ortalama vs red sadece konsolosluktaki görevlinin sizin o an ki görüþünüz ve tavýrlarýnýzý nasýl deðerlendirdiðine baðlý oluyor.

Neyse artýk hayýrlý olsun.Ýyi Watlar.

bu da mümkün tabi,bende in USA cevabýmý çok mu rahat bulduda böyle yaptý diye düþündüm,yoksa bana karþý bi önyargý oluþturmasýna gerek býrakacak birþey yapmadým,zaten istesem de yapamazdým zaten orda kalpten gitmek üzereyim kadýnla hiiç uðraþamazdým)) valla öyle geçti sonunda teþekkür ederim çok saðol

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

300 dolar mý gitti...nasýl ya 160 dolar baþvuru 20 de fiþ için 180 dolar yapýyo 300 dolar neden vardin

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

yagmursuz not ortalaman kacdý ?
    FORZA ES-ES

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

e ilk görüþmede ret yedim onun parasýný ben yatýrmýþtým, bu seferde tekrar randevu parasý yattý,gerçi firmam yatýrdý onu ama iþte toplamda 300 etti nerdeyse
    skyline26, not ortalamam 1.94 tü benim

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

firma hangi firma çok merak ettim.burdan yazabilirsin ... endiþelenirsen özelden atýver...çok enteresan yatýrmasý yaa harbiden benimkiler hemen sen bidaha yatýrcaksýn filan demiþlerdi red alýrsan.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

vipedu yurtdýþý eðitim,dünya yurt dýþý eðitim olarak da biliniyo,inþallah hata deðildir ismini vermem ama,bana gerçekten çok yardýmcý oldular çok sýcakkanlý danýþmanlarým var

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar bende 8 haziranda istanbulda görüþmeye gidiceðim ilk görüþmem 23 mayýsta ankaradaydý ve ingilizcem fazla iyi olmadýðýndan panik oldum karþýsýnda put gibi kaldým. Þimdi meleketim olan istanbulda gireceðim sýnava sizce ne yapmalýyým ? birde konuyu açan arkadaþýmýzda ikinci defa görüþmeye gitmiþ genel olarak ne sordu niye ilkinde almadýn gibi bir soru sordumu yada sorulara nasýl kýsa ve net mi cevaplar verdi yaný tamamen nasýl geçti bi zahmet anlatýrmýsýn ?

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    16

vipedu yurtdýþý eðitim,dünya yurt dýþý eðitim olarak da biliniyo,inþallah hata deðildir ismini vermem ama,bana gerçekten çok yardýmcý oldular çok sýcakkanlý danýþmanlarým var
    haha yok artýk biþey olmaz bence ifade özgürlüðü kalmadý gerçi ülkede gençlerin tedirgin olmasý normal..saðol cvp için yaðmur

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Vize parasýný yatýrmak için görüþme gününden bir gün öncesine kadar vakti var ki þirket kendisine para almýyor diye biliyorum.Sadece 160 usd yatýrmak yeterli.

--------------------------------------

Heyecanýn taaa burdan belli oluyor Þansýný zorlaman iyi þuan senden mutlusu yoktur inþ. burda da herþey istediðin gibi olur.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

sizde burdan heyecanýma ortak oldunuz bende çok teþekkür ederimm, sen amerikadasýn þuan anladýðým kadarýyla dimii

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

sizde burdan heyecanýma ortak oldunuz bende çok teþekkür ederimm, sen amerikadasýn þuan anladýðým kadarýyla dimii
    Evet Yemek arýnýyorum

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

dehsetx allah kolaylýk versin,evde yap yaa daha temiz daha türk

Alýntý yusufulu1988 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar bende 8 haziranda istanbulda görüþmeye gidiceðim ilk görüþmem 23 mayýsta ankaradaydý ve ingilizcem fazla iyi olmadýðýndan panik oldum karþýsýnda put gibi kaldým. Þimdi meleketim olan istanbulda gireceðim sýnava sizce ne yapmalýyým ? birde konuyu açan arkadaþýmýzda ikinci defa görüþmeye gitmiþ genel olarak ne sordu niye ilkinde almadýn gibi bir soru sordumu yada sorulara nasýl kýsa ve net mi cevaplar verdi yaný tamamen nasýl geçti bi zahmet anlatýrmýsýn ?

bak ben seni çok iyi anladým çünkü bende o hintli kadýna denk geldiðimde ilk sorusunda ayný duyguyu hissetmiþtim,sanki çince konuþsa daha iyi anlar mýþým gibi,geçen seferki görüþme týpký senin söylediðin gibi hissettirmiþti.Söylediklerine nedense odaklanamadým heyecandan,bugün gittiðimde birþey dikkatimi çekti,en az soru sorulan öðrenciler þu þekilde cevap verenlerdi

soru : nereye gidiyorsun.
    cevap. north carolina

yani asýl rahat görünenler:i going to go to north carolina diyenler deðil direk north carolina, housekeeper, marmara university diye cevaplayanlardý. beni geçen seferde biraz sýkýntýya düþüren,kelimelerin arasýnda ee ýý lar oluþturan da uzun cümlelerdi. bende sýramý beklerken izleyip böyle gözlemleyince böyle yapmaya karar verdim ve o ton ton abiyle aramýzda geçen sohbet aynen þu þekildeydi ve cevaplarým sadece bu kadardý:

nereye gidiyorsun- north carolina
    ne iþ yapacaksýn- housekeeping
    film izlemeyi severmisin-yes
    en son ne izledin-fetih cevap olarak : good tepkisi
    baban ne iþ yapýyo-emekli
    emekli olmadan önceki iþi neydi- he was a mechanic ( bu uzun cevap verdiðim ilk soruydu)
    en yakýn arkadaþýn kim- erdinç
    onunla birlikte mi gideceksiniz- no,he is here this summer (bu da ikinci ve son uzun cümlemdi.)

konuþma sadece bundan ibaretti,çok gülümsedim ve gerçekten sadece kelimelere odaklandým birazda rahat gibi çok biliyomuþ gibi kýsa cümleler verdim,belki yanlýþ bi yoldur benim yaptýðým ama bana bugün vizeyi kazandýran eminim bu kadar net cevaplar vermemdi

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

dehsetx allah kolaylýk versin,evde yap yaa daha temiz daha türk

bak ben seni çok iyi anladým çünkü bende o hintli kadýna denk geldiðimde ilk sorusunda ayný duyguyu hissetmiþtim,sanki çince konuþsa daha iyi anlar mýþým gibi,geçen seferki görüþme týpký senin söylediðin gibi hissettirmiþti.Söylediklerine nedense odaklanamadým heyecandan,bugün gittiðimde birþey dikkatimi çekti,en az soru sorulan öðrenciler þu þekilde cevap verenlerdi

soru : nereye gidiyorsun.
    cevap. north carolina

yani asýl rahat görünenler:i going to go to north carolina diyenler deðil direk north carolina, housekeeper, marmara university diye cevaplayanlardý. beni geçen seferde biraz sýkýntýya düþüren,kelimelerin arasýnda ee ýý lar oluþturan da uzun cümlelerdi. bende sýramý beklerken izleyip böyle gözlemleyince böyle yapmaya karar verdim ve o ton ton abiyle aramýzda geçen sohbet aynen þu þekildeydi ve cevaplarým sadece bu kadardý:

nereye gidiyorsun- north carolina
    ne iþ yapacaksýn- housekeeping
    film izlemeyi severmisin-yes
    en son ne izledin-fetih cevap olarak : good tepkisi
    baban ne iþ yapýyo-emekli
    emekli olmadan önceki iþi neydi- he was a mechanic ( bu uzun cevap verdiðim ilk soruydu)
    en yakýn arkadaþýn kim- erdinç
    onunla birlikte mi gideceksiniz- no,he is here this summer (bu da ikinci ve son uzun cümlemdi.)

konuþma sadece bundan ibaretti,çok gülümsedim ve gerçekten sadece kelimelere odaklandým birazda rahat gibi çok biliyomuþ gibi kýsa cümleler verdim,belki yanlýþ bi yoldur benim yaptýðým ama bana bugün vizeyi kazandýran eminim bu kadar net cevaplar vermemdi
    Þimdiden çok teþekkür ederim yazdýðýn için Senin not ortalaman kaç ? çünkü birden çok alakasýz sorulara geçmiþ ? Yani niye ilk vize de alamadýn gibi bir soru sormadý sana ? Mesala benim þöyle bir þey var ben ankaradaki görüþmeye gittiðimde kýz arkadaþýmla gittim (sevgili deðiliz çok yakýn arkadaþýz ) Onun sýrasý benden önceydi ve aldý vizeyi ondan sonrada direk ben vardým hatta. Zaten aklým ona gitti o alýnca sevindim ve tam o sýrada benim numaram yndý. Zaten arkadaþýmla ayný iþ yeri ayný yer bende bana ne sordugunu bilmeden ezbere cevap verdim ona sordugunun aynýlarýný bana sormustur diye ve bu yuzden de alamadým. benim ingilizcemde iyi bir seviyede deðil anlayabiliyorum ama cevap verme konusunda sýkýntý yaþýyabiliyorum o yüzden kýsa mý cvp vereyim diye sordum

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý yusufulu1988 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben çok karmaþýk duygular içerisindeydim, binaya girdiðimde kendime güvenim kayboldu, ancak orada yine heyecaný yüzüne yansýyanlarý yatýþtýrmaya çalýþýnca kendi heyecanýmý unuttum, deneyebilirsin. muhabbet et oradakilerle.

ben 1 haziranda en soldaki orta yaþta kadýna denk geldim, açýkçasý ürkütücü bir mizacý vardý. Selam verdi, sonra zarfý açmamý istedi. ne iþ yapacaðýmý söyledi, cümle kurmadan kýsa kýsa cevaplar verdim. sonra bir soru sordu, anlamadým. heyecaným tavan yaptý o ara. Allah'ýn belasý zarfý da açamamýþtým zaten. "sorry" dedim. Ýkinci kez sordu. Yine anlamadým, zarfý hala açamamýþtým. Ýkinci kez "sorry" dedim. Meðer Lake George' un fotoðraflarýna bakýyormusun diyormuþ, "yeeees, everday" dememle birlikte zarfý yýrtmam bir oldu, lanet zarfta yýrtýlmýþtý, ardýndan fiþi verdi ve iyi eðlenceler dedi. Yani demek istediðim anlamadýðýnda yýlma, "sorry" le. Elbet anlarsýn, konuyu açan arkadaþa vermemekte kararlýymýþ yoksa böyle saçma bir red duymadým. Çýkýnca anlayacaksýn ki heyecanýna deðmeyecek oradaki muhabbet, belki ulan bunun için mi heyecanlandým diye kýzacaksýn oradakine bu kadar basit olduðu için. Baþarýlar, umarým herþey gönlünce olur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)