dehsetx allah kolaylýk versin,evde yap yaa daha temiz daha türk
bak ben seni çok iyi anladým çünkü bende o hintli kadýna denk geldiðimde ilk sorusunda ayný duyguyu hissetmiþtim,sanki çince konuþsa daha iyi anlar mýþým gibi,geçen seferki görüþme týpký senin söylediðin gibi hissettirmiþti.Söylediklerine nedense odaklanamadým heyecandan,bugün gittiðimde birþey dikkatimi çekti,en az soru sorulan öðrenciler þu þekilde cevap verenlerdi
soru : nereye gidiyorsun.
cevap. north carolina
yani asýl rahat görünenler:i going to go to north carolina diyenler deðil direk north carolina, housekeeper, marmara university diye cevaplayanlardý. beni geçen seferde biraz sýkýntýya düþüren,kelimelerin arasýnda ee ýý lar oluþturan da uzun cümlelerdi. bende sýramý beklerken izleyip böyle gözlemleyince böyle yapmaya karar verdim ve o ton ton abiyle aramýzda geçen sohbet aynen þu þekildeydi ve cevaplarým sadece bu kadardý:
nereye gidiyorsun- north carolina
ne iþ yapacaksýn- housekeeping
film izlemeyi severmisin-yes
en son ne izledin-fetih

cevap olarak : good tepkisi

baban ne iþ yapýyo-emekli
emekli olmadan önceki iþi neydi- he was a mechanic ( bu uzun cevap verdiðim ilk soruydu)
en yakýn arkadaþýn kim- erdinç
onunla birlikte mi gideceksiniz- no,he is here this summer (bu da ikinci ve son uzun cümlemdi.)
konuþma sadece bundan ibaretti,çok gülümsedim ve gerçekten sadece kelimelere odaklandým birazda rahat gibi çok biliyomuþ gibi kýsa cümleler verdim,belki yanlýþ bi yoldur benim yaptýðým ama bana bugün vizeyi kazandýran eminim bu kadar net cevaplar vermemdi

Bookmarks