Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Paraný Nasýl Katlarsýn

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart Paraný Nasýl Katlarsýn

arkadaþlar ben gidiþi oldugu kadar bu olayýn dönüþünüde düþünnüyorum
    gelirken tek bir cent bile getirmiycem bütün parayý elektoniðe yatýrýp burda satmayý planlýyorum daha þimdiden karþýlaþtýrmlar yaapmaya baþladým türkiye fiyatýyla amerika fiyatlarý arasýnda
    ben parayý alabildigim kadar önce laptopa sonrada ipod a yüklücem eðer bilgisayar konusunda bi kýsýtlama olursa psp, ipod, taþýnabilir hardisk filan alýcam
    bu arada ben williamsburg, virginiayaya gidiorum ve ordaki elektornik magazalarýnýn internet adresleri þunlar sizde bakýn fiyatlara
    www.bestbuy.com

www.circuitcity.com

bu arada yapacaðým bu olay için yorumlarýnýzý bekliyorum

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

harbiden az önce bi bakýndým da sitelere cidden o özelliklere sahip leptoplar..burda dünya pahasý..
    ama ne yalan söyleyeyim ticaret aklýma gelmemiþti..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

sabit konulardan birinde gümrükten sokabileceðin mallar ve miktarlarý belirtilmiþ öyle uçmasan iyi olur

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

çok taraf olmasamda, evet, kafayý biraz çalýþtýrarak küçük çaplý da olsa para kazanmak mümkün...

öncelikle alacaðýnýz ürünler çabuk paraya çevrilebilir olmalý... bence laptop alýp çok fazla zarara girmektense daha ucuz ve kotasý olmayan þeyler alýp, daha az riskle ticaret yapanýz daha iyi...

birkaç örnek vermek gerekirse;

- Zippo ticareti... 25,30 dolara gerçek zippo'lar alýp türkiyede online satmak çok kolay olabilir

-flash diskler: 8gb lýk diskler daha ülkede satýþý çok yeni ve þuan ebay de 20-25 dolara almak mümkün...

-online oyunlar: türkiyede kimse orjinal oyun oynamasa da bazý oyunlarýn korsanlarýyla oynamak mümkün olmuyor... herhangi bir wall-mart'dan 1.99'a world of warcraft almak mümkündü yazýn...

-indirimli parfümler: 2 hugo boss'u (100ml) 40€'a aldým... türkiyedeki satýþ fiyatýný düþünürsek gayet ticareti yapýlabilir...

örnekler çoðaltýlabilir... verdiðim örnekler kendi gözlerimle gördüklerim olduklarý için yazdým... yoksa 10 dolara nike alan, 8 dolara 2gb ram alan insanlar var ama ben almadým, görmedim...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

[QUOTE=necro;10403]
    - Zippo ticareti... 25,30 dolara gerçek zippo'lar alýp türkiyede online satmak çok kolay olabilir
    [QUOTE]

Dediklerine yukarýdaki madde hariç katýlýyorum.

Arkadaþýmýn 8 tane zipposuna havaalanýnda el koydular ve içini boþaltýp sadece kaplarýný getirebildi Türkiyeye.

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

[QUOTE=Fiorex;10407][QUOTE=necro;10403]

Dediklerine yukarýdaki madde hariç katýlýyorum.

Arkadaþýmýn 8 tane zipposuna havaalanýnda el koydular ve içini boþaltýp sadece kaplarýný getirebildi Türkiyeye.
    dediðim gibi asla taraf deðilim buna... sonuç olarak risk... ve evet havaalanýnda böyle þeyler olabiliyor.. ama bu da görevlilerin inisiyatýfine baðlý tamamen...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Yav o kadar açgözlü olmayada gerek yok zaten orda kazanmýþsýn kazanacaðýn kadar alýþveriþini yap gez eðlen paraný harca.Türkiyede eþya satýcam diye kendinizi hem maddi olarak kýsýtlayýp hemde riske atmayýn.

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

Alýntý sir_ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yav o kadar açgözlü olmayada gerek yok zaten orda kazanmýþsýn kazanacaðýn kadar alýþveriþini yap gez eðlen paraný harca.Türkiyede eþya satýcam diye kendinizi hem maddi olarak kýsýtlayýp hemde riske atmayýn.
    kesinlikle en doðru tercih bence de.... sonuçta zengin olmaya gitmiyoruz oraya... biraz ingilizce geliþtirip, farklý yerler ve insanlar görüp, dönüþte de maliyetimizi karþýlayacak kadar parayla ülkeye gelmek en ideali...

gezin eðlenin, dolu dolu üç ay yaþayýn... sanki hergün gittiðimiz bi yermiþ gibi, kölelik yapýp sadece para için gitmek çok yanlýþ... sonuçta hepimiz üniversite öðrencisiyiz... önemli olan bize katacak birþeyler yapmak... 1000-2000 dolar fazla para kimseyi zengin ya da fakir etmez...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý necro Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kesinlikle en doðru tercih bence de.... sonuçta zengin olmaya gitmiyoruz oraya... biraz ingilizce geliþtirip, farklý yerler ve insanlar görüp, dönüþte de maliyetimizi karþýlayacak kadar parayla ülkeye gelmek en ideali...

gezin eðlenin, dolu dolu üç ay yaþayýn... sanki hergün gittiðimiz bi yermiþ gibi, kölelik yapýp sadece para için gitmek çok yanlýþ... sonuçta hepimiz üniversite öðrencisiyiz... önemli olan bize katacak birþeyler yapmak... 1000-2000 dolar fazla para kimseyi zengin ya da fakir etmez...

arkadaþlar 2 nizede katýlmýyorum ben ne köle olucam dedim nede hiç eðlenmiycem dedim ben sadece 3000 dolarla dönecegime bunlarý elektronik yada baþka þeylere yatýrýp en azýndan 1000dolar daha artýrmak böyle bir imkan varken neden yapmayayým evet 1000 dolar kimseyi zengin etmez ama beni mutlu eder sizin kadar zengin deðlim 1000-2000 dolar biþey deðil diyemem
    hem üniversite öðrencisiyim diosun hemde 1000-2000 dolara zenginmi olucam diosun nasýl ögrencisin abi sen

2. arkadaþa gelince bu programa sadece amerikayý görmek için bankalardan kredi alý bu programa katýlan insanlar var yani herkes "baba parasýyla" gitmio
    bu konuyu buralara getirdiniz ya diycek baþka biþeyim yok

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Harun_bjk kusura bakma ama bence biraz demagoji yapýyorsun.1000$ dolar hiç birþey diyemem demiþsin doðrudur ben de diyemem.Ama 1000$ eline geçse en geç 3 ayda harcarsýn.Bu harcamanýn da hayatýna çok önemli katkýlar yapacaðýný zannetmiyorum..Ayrýca madem 1000$ çok önemli.Niye bunu gümrükte riske atarsýn ki ? 3000$ kazanmýþsan onunla dönersin.Þunu da belirtiyim bu ticaret iþine abartýlmadýðý sürece karþý deðilim,sadece son yazýna ithafen fikirlerimi belirttim..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ipodlarin ilk jenerasyonu çýktýgýnda oradan 130dolara alip burada 360milyona satmýþtým, çok kazandýrmasa da çok karlý bir ticaret olmustu

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

harunbjk arkadaþ sen orda hem gezip hem eðlenip hemde üstüne 3000 dolar para ile döneceðini mi düþünüyorsun çok ilginç.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý AlDiLuMo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Harun_bjk kusura bakma ama bence biraz demagoji yapýyorsun.1000$ dolar hiç birþey diyemem demiþsin doðrudur ben de diyemem.Ama 1000$ eline geçse en geç 3 ayda harcarsýn.Bu harcamanýn da hayatýna çok önemli katkýlar yapacaðýný zannetmiyorum..Ayrýca madem 1000$ çok önemli.Niye bunu gümrükte riske atarsýn ki ? 3000$ kazanmýþsan onunla dönersin.Þunu da belirtiyim bu ticaret iþine abartýlmadýðý sürece karþý deðilim,sadece son yazýna ithafen fikirlerimi belirttim..
    ilk önce demogoji diosun sonra görüþümü savunuyosun sanada lafým yok
    nerde demogaji yaptým söylermisin
    yada demogoji nedemek biliomusun???
    Konu harun_bjk tarafýndan (18-02-2008 Saat 01:42 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

harunbjk arkadaþ sen orda hem gezip hem eðlenip hemde üstüne 3000 dolar para ile döneceðini mi düþünüyorsun çok ilginç.
    sen günde 5 saat çalýþcaksýn galiba ben dönünce yazarým hepmiz burdayýz görücez
    benim gidecegim yerde saati 8.5 dolar olan iþler var ve bu iþlerde 14 saate kadar çalýþbiliosun biraz matemeðin varsa hesapla
    Konu harun_bjk tarafýndan (18-02-2008 Saat 01:46 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý drynhwyl Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ipodlarin ilk jenerasyonu çýktýgýnda oradan 130dolara alip burada 360milyona satmýþtým, çok kazandýrmasa da çok karlý bir ticaret olmustu
    ben bunlarý konuþalým istedim millet lafý nereye getirio

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Olayýn tadýný kaçýrmaya baþladýn arkadaþým ben orda gayet mantýklý bir þey dedim.Mesela ben teksasa gidicem büyük ihtimalle ve Türkiye dönmeden newyorku newjerseyi washingtonu görmeyi istiyorum ve buralarý görmenin maliyetide biraz aðýr oluyor haliyle.Bir de üstüne alýþveriþ filan yapýnca fazla para kalmýyor.Mesela 3000 dolar para kazandýðýmý varsayalým bu paranýn 1000 dolara yakýný gezmek için harcanýlacak,1500 dolarý elektronik eþya filan geriye 500 kalýyor e onuda yemek tarzý veya hostel tarzý gecelik yerlere harcarsam elde çok az para kalýyor.Tabi sen hiç gezmez eðlenmez büyük eyaletleri görmek istemezsen o sana kalmýþ o zaman 3000 dolar yapma ihtimalin yüksek olur ikinci bir iþle birlikte.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý harun_bjk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    sen günde 5 saat çalýþcaksýn galiba ben dönünce yazarým hepmiz burdayýz görücez
    benim gidecegim yerde saati 8.5 dolar olan iþler var ve bu iþlerde 14 saate kadar çalýþbiliosun biraz matemeðin varsa hesapla
    Benim gideceðim yerde 9 dolarlýk saatlik ücreti var haftada minumum 32 saat.Günde 6-7 saate denk geliyor ve ikinci bir iþ arýyacaðým.Senin dediðin 14 saatse tamamen yalan alaskaya gitmiyorsan inanmýyorum þahsen hiç bir iþyeri 14 saati bir adama vermez onun yerine yeni tap taze senin gibi bir adam daha alýr onu çalýþtýrýr keþke herkes 14 saat çalýþabilse ama o da alaskada mümkün oluyor zaten.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

baþtan oku bakalým konuyu kim çirkenleþtirio
    sana hiçbirþeyi inandýrmak zorunda deðilim
    senin arkdaþýn filanda deðilim ayrýca

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Arkadaþlar neyin kavgasýný yapýyorsunuz ? Anlayamadým ya ?

Work and Travel programýna katýlmanýn þartlarý açýktýr. Bu þartlarý yerine getiren herkesle gelirsiniz burada fikir alýþveriþi yaparsýnýz.Gelipte "Nasýl bu þartlarý oluþturdun? , Baba parasýyla mý gidiyorsun ? " vs gibi sorular kimse kimseye soramaz.

E o zaman ne diye tartýþma ortamý yaratýyorsunuz? WAT programýndaki amacýnýz sizi baðlar.Artýk para mý biriktirirsiniz , gezermisiniz , alýþveriþ mi yaparsýnýz , ticaret mi yaparsýnýz.... Orasý size kalmýþ.

Herkes dilediði amaçla gidebilir kýsacasý..Birbirinizi kýrmaya gerek yok..
    Konu Fiorex tarafýndan (18-02-2008 Saat 02:11 AM ) deðiþtirilmiþtir.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Evet arkadaþlar ortamý germeye hiç gerek yok. Eðer bu tartýþmanýn ucu kýrýcý mesajlara varacaksa þimdiden konuyu kilitleyelim de kimse birbirine gücenmesin. Herkes fikrini açýkça dile getirebilir ancak karþýmýzdakini rencide etmeden.

Konu takip ediliyor
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben kendi adýma özürdiliyorum þimdiden, sinirlendim açýkçasý biraz
    ama konu çok saptý
    benim bu konyu açýþ amacým tammen belli
    baþlýktaki gibi burda parayý katlayabilirmiyiz bu yani yoksa nekadar kaznýrým gezermiyim eðlenirmiyim bana kalmýþ biþey bu zaten yada sizin ne yapcagýnýzda size
    ben kimseye kazanamassýn gezemessin eðlemessin demedim ayrýca

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

@harun_bjk

Gideceðin yerde gün 14 saate kadar çalýþabilme imkaný var ancak çok büyük ihtimalle bu senin elinde olmuyor.Genellikle bütün þirketler ortalama günde 8 , haftada 40 saate göre ayarlamaya çalýþýyor schedule'ýný..Yoðun zamanlarda da ekstradan overtimelar çýkýyor ortaya ve bütün WAT programý boyunca yapacaðýn miktarý (konaklama-yemek çýktýktan sonra) ortalama 2500-3000 almanda fayda var.Çünkü gerçekten burada hesaplanýlanlar gibi olmuyor orada.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @harun_bjk

Gideceðin yerde gün 14 saate kadar çalýþabilme imkaný var ancak çok büyük ihtimalle bu senin elinde olmuyor.Genellikle bütün þirketler ortalama günde 8 , haftada 40 saate göre ayarlamaya çalýþýyor schedule'ýný..Yoðun zamanlarda da ekstradan overtimelar çýkýyor ortaya ve bütün WAT programý boyunca yapacaðýn miktarý (konaklama-yemek çýktýktan sonra) ortalama 2500-3000 almanda fayda var.Çünkü gerçekten burada hesaplanýlanlar gibi olmuyor orada.
    benim oraya giden arkadaþlarým var geçen seneden
    14 saat olayý þöyle kendi iþinde 8 saat çalýþtýktan sonra baþka i pozisyonda 14 saati tammalýyosabiliosun
    bushgardens 6000 kiþi istihtam ettiði için çalýþcak iþte çok oluo
    benim arkadaþlarým gündüleri norlam iþini yapýp 8 saat çalýþtýlar
    akþamlarýýda park temizleme iþinie gittiler çalýþtýlar ve iyide para kazandýlar

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Hmm. 2.iþ olanaðýndan bahsediyorsan ok. Yapýlabilir. Hatta benim arkadaþýmda vardý 2 iþ birden yapýp 8800'le dönen.Mümkün yani bunlar. Ama tabiki þartlarýn uygun olmasý gerekir.Ýlk iþindeki zaman çizelgesi deðiþkenlik göstermemeli ve 2. iþ olanaðýnýn çok olduðu bir yere gitmelisin.Virginia Beach 2 iþ için ideal diye duymuþtum.
    Ama ayný þirketin farklý departmanlarý da olabilir tabi.Oda þirkete baðlý biþi

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

harun bjk arkadaþým fikrine saygýn var para kazanabilirsin dediðin þartlar olursa yani 8,5 dolardan 14 saat çalýþma imkaný zaten anca bu þekilde program masraflarý çýkabilir. çoðumuz borç alarak gidiyoruz. yani en azýndan ben baba parasý ile gitmeyeceðim. benim amacýmda masrafýmý karþýlamak ondan sonra param olursa gezmek ama diðer bazý arkadaþlar yazmýþ hava alanýnda sorun çýkabilir diye çýkarsa kötü olur hem istediðin fiyattan çýkaramaz isen buraya öndüðünde sorun yaþayabilirsin. yani dostum ama dediðim gibi olabilir. sonuçta fena bir fikir gibi görünmüyo. riski fazla olsa bil ama belki de deðildir. sonuçta hiç hava alanýndan geçmedim. saygýlar...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý lifeanddead Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    harun bjk arkadaþým fikrine saygýn var para kazanabilirsin dediðin þartlar olursa yani 8,5 dolardan 14 saat çalýþma imkaný zaten anca bu þekilde program masraflarý çýkabilir. çoðumuz borç alarak gidiyoruz. yani en azýndan ben baba parasý ile gitmeyeceðim. benim amacýmda masrafýmý karþýlamak ondan sonra param olursa gezmek ama diðer bazý arkadaþlar yazmýþ hava alanýnda sorun çýkabilir diye çýkarsa kötü olur hem istediðin fiyattan çýkaramaz isen buraya öndüðünde sorun yaþayabilirsin. yani dostum ama dediðim gibi olabilir. sonuçta fena bir fikir gibi görünmüyo. riski fazla olsa bil ama belki de deðildir. sonuçta hiç hava alanýndan geçmedim. saygýlar...
    ben kýbrýsta okudum 3 yýl kýbrýsta dýþhatlarda iniosun
    ve ne bakan var ne soran tabi amerikadan gelince baþka bi kapýdan geçirmiolarsa özelikle
    bi tek ailelerin seni beklediði bi yer var bilirsin tam o kapýdan çýkmadan solda bi memur var o seni çevrirse belki problem olur ki beni bi kere çevirdi nedenide 4 bavul 2 tanede el çantam vardý ögrenciyim dedim kesin dönüþ yaptým dedim bakmadý bile
    yani havaalný okadar sýký deðil ama tekrar söylüyorum ben kýbrýstan geldiðimde öyleydi eðer amerikadan gelince baþka bi kapýdan geçiosan bilmiorun

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Fiorex Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hmm. 2.iþ olanaðýndan bahsediyorsan ok. Yapýlabilir. Hatta benim arkadaþýmda vardý 2 iþ birden yapýp 8800'le dönen.Mümkün yani bunlar. Ama tabiki þartlarýn uygun olmasý gerekir.Ýlk iþindeki zaman çizelgesi deðiþkenlik göstermemeli ve 2. iþ olanaðýnýn çok olduðu bir yere gitmelisin.Virginia Beach 2 iþ için ideal diye duymuþtum.
    Ama ayný þirketin farklý departmanlarý da olabilir tabi.Oda þirkete baðlý biþi
    budur iþte abi þunlarý söyleyin ben 3000 dolar dedim millet þaþrdý
    bakýn arkadaþ kaçparayla dönmüþ
    benim dediklerim gece iþi zaten bizim zaman çizelgemiz gündüz olacagýndan 2.iþ olayý bizde çok rahat olucak hatta msnde sorum arkadaþýma tekrar
    onlar þöyle yapýomuþ sabah 7.00 akþam akþam 17.00
    sonrada gece iþine çýkýolarmýþ 22.00 ile 03.00 arasý
    yani nerdeyse 14 saat iþ 10 saat ihtiyaç molasý
    gece iþi dedðim her zmanda yapmýolarýþ bazende saatleri deiþiormuþ
    tabi çok uykusuz kaldýk dio zombi gibiydik dio ama yapmýþlar sonuçta bu olayý
    bu arada boþ zmanalarýndada full uyumuþlar
    bu arkadaþlar 2.5 ay böyle çalýþýp sonra bütün parayý sahil çeridini gezerek harcamýþlar sahil þeridinide mustangle gezerek yapmýþlar

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Ýþte burada dikkat edilmesi gereken. Sabit bir iþte sabit schedule ile çalýþmak. Bu olursa dediklerin yapýlabilir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

umarým yapmaya çalýþaz iþte daha gitmeden hüküm vermenin yanlýþ oldugunu bende biliorum ama insan herþeyi iyi düþünmeye çalýþmalý bence

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý harun_bjk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    umarým yapmaya çalýþaz iþte daha gitmeden hüküm vermenin yanlýþ oldugunu bende biliorum ama insan herþeyi iyi düþünmeye çalýþmalý bence

Bak burada sana katýlmýyorum Çünkü iyi düþünüpte orada hayal kýrýklýðý yaþarsan, bu seni daha fazla üzecektir.Þimdiden en kötüsüne þartlanýp, kabullenip gitmek bana göre en mantýklýsýdýr.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks