Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Paran? Nas?l Katlars?n

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Paran? Nas?l Katlars?n

arkada?lar ben gidi?i oldugu kadar bu olay?n dönü?ünüde dü?ünnüyorum
    gelirken tek bir cent bile getirmiycem bütün paray? elektoni?e yat?r?p burda satmay? planl?yorum daha ?imdiden kar??la?t?rmlar yaapmaya ba?lad?m türkiye fiyat?yla amerika fiyatlar? aras?nda
    ben paray? alabildigim kadar önce laptopa sonrada ipod a yüklücem e?er bilgisayar konusunda bi k?s?tlama olursa psp, ipod, ta??nabilir hardisk filan al?cam
    bu arada ben williamsburg, virginiayaya gidiorum ve ordaki elektornik magazalar?n?n internet adresleri ?unlar sizde bak?n fiyatlara
    www.bestbuy.com

www.circuitcity.com

bu arada yapaca??m bu olay için yorumlar?n?z? bekliyorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

harbiden az önce bi bak?nd?m da sitelere cidden o özelliklere sahip leptoplar..burda dünya pahas?..
    ama ne yalan söyleyeyim ticaret akl?ma gelmemi?ti..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

sabit konulardan birinde gümrükten sokabilece?in mallar ve miktarlar? belirtilmi? öyle uçmasan iyi olur

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

çok taraf olmasamda, evet, kafay? biraz çal??t?rarak küçük çapl? da olsa para kazanmak mümkün...

öncelikle alaca??n?z ürünler çabuk paraya çevrilebilir olmal?... bence laptop al?p çok fazla zarara girmektense daha ucuz ve kotas? olmayan ?eyler al?p, daha az riskle ticaret yapan?z daha iyi...

birkaç örnek vermek gerekirse;

- Zippo ticareti... 25,30 dolara gerçek zippo'lar al?p türkiyede online satmak çok kolay olabilir

-flash diskler: 8gb l?k diskler daha ülkede sat??? çok yeni ve ?uan ebay de 20-25 dolara almak mümkün...

-online oyunlar: türkiyede kimse orjinal oyun oynamasa da baz? oyunlar?n korsanlar?yla oynamak mümkün olmuyor... herhangi bir wall-mart'dan 1.99'a world of warcraft almak mümkündü yaz?n...

-indirimli parfümler: 2 hugo boss'u (100ml) 40€'a ald?m... türkiyedeki sat?? fiyat?n? dü?ünürsek gayet ticareti yap?labilir...

örnekler ço?alt?labilir... verdi?im örnekler kendi gözlerimle gördüklerim olduklar? için yazd?m... yoksa 10 dolara nike alan, 8 dolara 2gb ram alan insanlar var ama ben almad?m, görmedim...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

[QUOTE=necro;10403]
    - Zippo ticareti... 25,30 dolara gerçek zippo'lar al?p türkiyede online satmak çok kolay olabilir
    [QUOTE]

Dediklerine yukar?daki madde hariç kat?l?yorum.

Arkada??m?n 8 tane zipposuna havaalan?nda el koydular ve içini bo?alt?p sadece kaplar?n? getirebildi Türkiyeye.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

[QUOTE=Fiorex;10407][QUOTE=necro;10403]

Dediklerine yukar?daki madde hariç kat?l?yorum.

Arkada??m?n 8 tane zipposuna havaalan?nda el koydular ve içini bo?alt?p sadece kaplar?n? getirebildi Türkiyeye.
    dedi?im gibi asla taraf de?ilim buna... sonuç olarak risk... ve evet havaalan?nda böyle ?eyler olabiliyor.. ama bu da görevlilerin inisiyat?fine ba?l? tamamen...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Yav o kadar açgözlü olmayada gerek yok zaten orda kazanm??s?n kazanaca??n kadar al??veri?ini yap gez e?len paran? harca.Türkiyede e?ya sat?cam diye kendinizi hem maddi olarak k?s?tlay?p hemde riske atmay?n.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı sir_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yav o kadar açgözlü olmayada gerek yok zaten orda kazanm??s?n kazanaca??n kadar al??veri?ini yap gez e?len paran? harca.Türkiyede e?ya sat?cam diye kendinizi hem maddi olarak k?s?tlay?p hemde riske atmay?n.
    kesinlikle en do?ru tercih bence de.... sonuçta zengin olmaya gitmiyoruz oraya... biraz ingilizce geli?tirip, farkl? yerler ve insanlar görüp, dönü?te de maliyetimizi kar??layacak kadar parayla ülkeye gelmek en ideali...

gezin e?lenin, dolu dolu üç ay ya?ay?n... sanki hergün gitti?imiz bi yermi? gibi, kölelik yap?p sadece para için gitmek çok yanl??... sonuçta hepimiz üniversite ö?rencisiyiz... önemli olan bize katacak bir?eyler yapmak... 1000-2000 dolar fazla para kimseyi zengin ya da fakir etmez...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı necro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle en do?ru tercih bence de.... sonuçta zengin olmaya gitmiyoruz oraya... biraz ingilizce geli?tirip, farkl? yerler ve insanlar görüp, dönü?te de maliyetimizi kar??layacak kadar parayla ülkeye gelmek en ideali...

gezin e?lenin, dolu dolu üç ay ya?ay?n... sanki hergün gitti?imiz bi yermi? gibi, kölelik yap?p sadece para için gitmek çok yanl??... sonuçta hepimiz üniversite ö?rencisiyiz... önemli olan bize katacak bir?eyler yapmak... 1000-2000 dolar fazla para kimseyi zengin ya da fakir etmez...

arkada?lar 2 nizede kat?lm?yorum ben ne köle olucam dedim nede hiç e?lenmiycem dedim ben sadece 3000 dolarla dönecegime bunlar? elektronik yada ba?ka ?eylere yat?r?p en az?ndan 1000dolar daha art?rmak böyle bir imkan varken neden yapmayay?m evet 1000 dolar kimseyi zengin etmez ama beni mutlu eder sizin kadar zengin de?lim 1000-2000 dolar bi?ey de?il diyemem
    hem üniversite ö?rencisiyim diosun hemde 1000-2000 dolara zenginmi olucam diosun nas?l ögrencisin abi sen

2. arkada?a gelince bu programa sadece amerikay? görmek için bankalardan kredi al? bu programa kat?lan insanlar var yani herkes "baba paras?yla" gitmio
    bu konuyu buralara getirdiniz ya diycek ba?ka bi?eyim yok

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Harun_bjk kusura bakma ama bence biraz demagoji yap?yorsun.1000$ dolar hiç bir?ey diyemem demi?sin do?rudur ben de diyemem.Ama 1000$ eline geçse en geç 3 ayda harcars?n.Bu harcaman?n da hayat?na çok önemli katk?lar yapaca??n? zannetmiyorum..Ayr?ca madem 1000$ çok önemli.Niye bunu gümrükte riske atars?n ki ? 3000$ kazanm??san onunla dönersin.?unu da belirtiyim bu ticaret i?ine abart?lmad??? sürece kar?? de?ilim,sadece son yaz?na ithafen fikirlerimi belirttim..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ipodlarin ilk jenerasyonu ç?kt?g?nda oradan 130dolara alip burada 360milyona satm??t?m, çok kazand?rmasa da çok karl? bir ticaret olmustu

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

harunbjk arkada? sen orda hem gezip hem e?lenip hemde üstüne 3000 dolar para ile dönece?ini mi dü?ünüyorsun çok ilginç.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı AlDiLuMo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harun_bjk kusura bakma ama bence biraz demagoji yap?yorsun.1000$ dolar hiç bir?ey diyemem demi?sin do?rudur ben de diyemem.Ama 1000$ eline geçse en geç 3 ayda harcars?n.Bu harcaman?n da hayat?na çok önemli katk?lar yapaca??n? zannetmiyorum..Ayr?ca madem 1000$ çok önemli.Niye bunu gümrükte riske atars?n ki ? 3000$ kazanm??san onunla dönersin.?unu da belirtiyim bu ticaret i?ine abart?lmad??? sürece kar?? de?ilim,sadece son yaz?na ithafen fikirlerimi belirttim..
    ilk önce demogoji diosun sonra görü?ümü savunuyosun sanada laf?m yok
    nerde demogaji yapt?m söylermisin
    yada demogoji nedemek biliomusun???
    Konu harun_bjk tarafından (18-02-2008 Saat 01:42 AM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

harunbjk arkada? sen orda hem gezip hem e?lenip hemde üstüne 3000 dolar para ile dönece?ini mi dü?ünüyorsun çok ilginç.
    sen günde 5 saat çal??caks?n galiba ben dönünce yazar?m hepmiz burday?z görücez
    benim gidecegim yerde saati 8.5 dolar olan i?ler var ve bu i?lerde 14 saate kadar çal??biliosun biraz mateme?in varsa hesapla
    Konu harun_bjk tarafından (18-02-2008 Saat 01:46 AM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı drynhwyl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ipodlarin ilk jenerasyonu ç?kt?g?nda oradan 130dolara alip burada 360milyona satm??t?m, çok kazand?rmasa da çok karl? bir ticaret olmustu
    ben bunlar? konu?al?m istedim millet laf? nereye getirio

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Olay?n tad?n? kaç?rmaya ba?lad?n arkada??m ben orda gayet mant?kl? bir ?ey dedim.Mesela ben teksasa gidicem büyük ihtimalle ve Türkiye dönmeden newyorku newjerseyi washingtonu görmeyi istiyorum ve buralar? görmenin maliyetide biraz a??r oluyor haliyle.Bir de üstüne al??veri? filan yap?nca fazla para kalm?yor.Mesela 3000 dolar para kazand???m? varsayal?m bu paran?n 1000 dolara yak?n? gezmek için harcan?lacak,1500 dolar? elektronik e?ya filan geriye 500 kal?yor e onuda yemek tarz? veya hostel tarz? gecelik yerlere harcarsam elde çok az para kal?yor.Tabi sen hiç gezmez e?lenmez büyük eyaletleri görmek istemezsen o sana kalm?? o zaman 3000 dolar yapma ihtimalin yüksek olur ikinci bir i?le birlikte.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı harun_bjk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen günde 5 saat çal??caks?n galiba ben dönünce yazar?m hepmiz burday?z görücez
    benim gidecegim yerde saati 8.5 dolar olan i?ler var ve bu i?lerde 14 saate kadar çal??biliosun biraz mateme?in varsa hesapla
    Benim gidece?im yerde 9 dolarl?k saatlik ücreti var haftada minumum 32 saat.Günde 6-7 saate denk geliyor ve ikinci bir i? ar?yaca??m.Senin dedi?in 14 saatse tamamen yalan alaskaya gitmiyorsan inanm?yorum ?ahsen hiç bir i?yeri 14 saati bir adama vermez onun yerine yeni tap taze senin gibi bir adam daha al?r onu çal??t?r?r ke?ke herkes 14 saat çal??abilse ama o da alaskada mümkün oluyor zaten.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ba?tan oku bakal?m konuyu kim çirkenle?tirio
    sana hiçbir?eyi inand?rmak zorunda de?ilim
    senin arkda??n filanda de?ilim ayr?ca

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Arkada?lar neyin kavgas?n? yap?yorsunuz ? Anlayamad?m ya ?

Work and Travel program?na kat?lman?n ?artlar? aç?kt?r. Bu ?artlar? yerine getiren herkesle gelirsiniz burada fikir al??veri?i yapars?n?z.Gelipte "Nas?l bu ?artlar? olu?turdun? , Baba paras?yla m? gidiyorsun ? " vs gibi sorular kimse kimseye soramaz.

E o zaman ne diye tart??ma ortam? yarat?yorsunuz? WAT program?ndaki amac?n?z sizi ba?lar.Art?k para m? biriktirirsiniz , gezermisiniz , al??veri? mi yapars?n?z , ticaret mi yapars?n?z.... Oras? size kalm??.

Herkes diledi?i amaçla gidebilir k?sacas?..Birbirinizi k?rmaya gerek yok..
    Konu Fiorex tarafından (18-02-2008 Saat 02:11 AM ) değiştirilmiştir.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Evet arkada?lar ortam? germeye hiç gerek yok. E?er bu tart??man?n ucu k?r?c? mesajlara varacaksa ?imdiden konuyu kilitleyelim de kimse birbirine gücenmesin. Herkes fikrini aç?kça dile getirebilir ancak kar??m?zdakini rencide etmeden.

Konu takip ediliyor
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ben kendi ad?ma özürdiliyorum ?imdiden, sinirlendim aç?kças? biraz
    ama konu çok sapt?
    benim bu konyu aç?? amac?m tammen belli
    ba?l?ktaki gibi burda paray? katlayabilirmiyiz bu yani yoksa nekadar kazn?r?m gezermiyim e?lenirmiyim bana kalm?? bi?ey bu zaten yada sizin ne yapcag?n?zda size
    ben kimseye kazanamass?n gezemessin e?lemessin demedim ayr?ca

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@harun_bjk

Gidece?in yerde gün 14 saate kadar çal??abilme imkan? var ancak çok büyük ihtimalle bu senin elinde olmuyor.Genellikle bütün ?irketler ortalama günde 8 , haftada 40 saate göre ayarlamaya çal???yor schedule'?n?..Yo?un zamanlarda da ekstradan overtimelar ç?k?yor ortaya ve bütün WAT program? boyunca yapaca??n miktar? (konaklama-yemek ç?kt?ktan sonra) ortalama 2500-3000 almanda fayda var.Çünkü gerçekten burada hesaplan?lanlar gibi olmuyor orada.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @harun_bjk

Gidece?in yerde gün 14 saate kadar çal??abilme imkan? var ancak çok büyük ihtimalle bu senin elinde olmuyor.Genellikle bütün ?irketler ortalama günde 8 , haftada 40 saate göre ayarlamaya çal???yor schedule'?n?..Yo?un zamanlarda da ekstradan overtimelar ç?k?yor ortaya ve bütün WAT program? boyunca yapaca??n miktar? (konaklama-yemek ç?kt?ktan sonra) ortalama 2500-3000 almanda fayda var.Çünkü gerçekten burada hesaplan?lanlar gibi olmuyor orada.
    benim oraya giden arkada?lar?m var geçen seneden
    14 saat olay? ?öyle kendi i?inde 8 saat çal??t?ktan sonra ba?ka i pozisyonda 14 saati tammal?yosabiliosun
    bushgardens 6000 ki?i istihtam etti?i için çal??cak i?te çok oluo
    benim arkada?lar?m gündüleri norlam i?ini yap?p 8 saat çal??t?lar
    ak?amlar??da park temizleme i?inie gittiler çal??t?lar ve iyide para kazand?lar

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Hmm. 2.i? olana??ndan bahsediyorsan ok. Yap?labilir. Hatta benim arkada??mda vard? 2 i? birden yap?p 8800'le dönen.Mümkün yani bunlar. Ama tabiki ?artlar?n uygun olmas? gerekir.?lk i?indeki zaman çizelgesi de?i?kenlik göstermemeli ve 2. i? olana??n?n çok oldu?u bir yere gitmelisin.Virginia Beach 2 i? için ideal diye duymu?tum.
    Ama ayn? ?irketin farkl? departmanlar? da olabilir tabi.Oda ?irkete ba?l? bi?i

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

harun bjk arkada??m fikrine sayg?n var para kazanabilirsin dedi?in ?artlar olursa yani 8,5 dolardan 14 saat çal??ma imkan? zaten anca bu ?ekilde program masraflar? ç?kabilir. ço?umuz borç alarak gidiyoruz. yani en az?ndan ben baba paras? ile gitmeyece?im. benim amac?mda masraf?m? kar??lamak ondan sonra param olursa gezmek ama di?er baz? arkada?lar yazm?? hava alan?nda sorun ç?kabilir diye ç?karsa kötü olur hem istedi?in fiyattan ç?karamaz isen buraya öndü?ünde sorun ya?ayabilirsin. yani dostum ama dedi?im gibi olabilir. sonuçta fena bir fikir gibi görünmüyo. riski fazla olsa bil ama belki de de?ildir. sonuçta hiç hava alan?ndan geçmedim. sayg?lar...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı lifeanddead Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harun bjk arkada??m fikrine sayg?n var para kazanabilirsin dedi?in ?artlar olursa yani 8,5 dolardan 14 saat çal??ma imkan? zaten anca bu ?ekilde program masraflar? ç?kabilir. ço?umuz borç alarak gidiyoruz. yani en az?ndan ben baba paras? ile gitmeyece?im. benim amac?mda masraf?m? kar??lamak ondan sonra param olursa gezmek ama di?er baz? arkada?lar yazm?? hava alan?nda sorun ç?kabilir diye ç?karsa kötü olur hem istedi?in fiyattan ç?karamaz isen buraya öndü?ünde sorun ya?ayabilirsin. yani dostum ama dedi?im gibi olabilir. sonuçta fena bir fikir gibi görünmüyo. riski fazla olsa bil ama belki de de?ildir. sonuçta hiç hava alan?ndan geçmedim. sayg?lar...
    ben k?br?sta okudum 3 y?l k?br?sta d??hatlarda iniosun
    ve ne bakan var ne soran tabi amerikadan gelince ba?ka bi kap?dan geçirmiolarsa özelikle
    bi tek ailelerin seni bekledi?i bi yer var bilirsin tam o kap?dan ç?kmadan solda bi memur var o seni çevrirse belki problem olur ki beni bi kere çevirdi nedenide 4 bavul 2 tanede el çantam vard? ögrenciyim dedim kesin dönü? yapt?m dedim bakmad? bile
    yani havaaln? okadar s?k? de?il ama tekrar söylüyorum ben k?br?stan geldi?imde öyleydi e?er amerikadan gelince ba?ka bi kap?dan geçiosan bilmiorun

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hmm. 2.i? olana??ndan bahsediyorsan ok. Yap?labilir. Hatta benim arkada??mda vard? 2 i? birden yap?p 8800'le dönen.Mümkün yani bunlar. Ama tabiki ?artlar?n uygun olmas? gerekir.?lk i?indeki zaman çizelgesi de?i?kenlik göstermemeli ve 2. i? olana??n?n çok oldu?u bir yere gitmelisin.Virginia Beach 2 i? için ideal diye duymu?tum.
    Ama ayn? ?irketin farkl? departmanlar? da olabilir tabi.Oda ?irkete ba?l? bi?i
    budur i?te abi ?unlar? söyleyin ben 3000 dolar dedim millet ?a?rd?
    bak?n arkada? kaçparayla dönmü?
    benim dediklerim gece i?i zaten bizim zaman çizelgemiz gündüz olacag?ndan 2.i? olay? bizde çok rahat olucak hatta msnde sorum arkada??ma tekrar
    onlar ?öyle yap?omu? sabah 7.00 ak?am ak?am 17.00
    sonrada gece i?ine ç?k?olarm?? 22.00 ile 03.00 aras?
    yani nerdeyse 14 saat i? 10 saat ihtiyaç molas?
    gece i?i ded?im her zmanda yapm?olar?? bazende saatleri dei?iormu?
    tabi çok uykusuz kald?k dio zombi gibiydik dio ama yapm??lar sonuçta bu olay?
    bu arada bo? zmanalar?ndada full uyumu?lar
    bu arkada?lar 2.5 ay böyle çal???p sonra bütün paray? sahil çeridini gezerek harcam??lar sahil ?eridinide mustangle gezerek yapm??lar

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

??te burada dikkat edilmesi gereken. Sabit bir i?te sabit schedule ile çal??mak. Bu olursa dediklerin yap?labilir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

umar?m yapmaya çal??az i?te daha gitmeden hüküm vermenin yanl?? oldugunu bende biliorum ama insan her?eyi iyi dü?ünmeye çal??mal? bence

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı harun_bjk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umar?m yapmaya çal??az i?te daha gitmeden hüküm vermenin yanl?? oldugunu bende biliorum ama insan her?eyi iyi dü?ünmeye çal??mal? bence

Bak burada sana kat?lm?yorum Çünkü iyi dü?ünüpte orada hayal k?r?kl??? ya?arsan, bu seni daha fazla üzecektir.?imdiden en kötüsüne ?artlan?p, kabullenip gitmek bana göre en mant?kl?s?d?r.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks