şimdi yukarıdaki benden daha tecrübeli arkadaşlarımın sözlerine katılmakla beraber ucuza kayıt olucam diye acele etmeyin zaten yapsalar yapsalar 100$ indirim yaparlar tahminimce daha fazla olacağını sanmıyorum açıkçası.
öncelikle bir kaç soru. o şirkete gitmeden önce kaç şirket dolaştınız?
danışmana gittiğinizde sadece danışman mı konuştu siz kaç soru sordunuz? sorduğunuz soruların ne kadarı doğru? danışmanı ne kadar köşeye sıkıştırabildiniz?
kendimden örnek vereceğim bu konuda. 11 şirkete gitmiştim gitmeden önce 3 4 ay araştırdım 3 tane a4 kagıdına yüzlerce soru yazdım. şu başıma gelirse ne yapardınız. böyle bi durumda naparsınız. mininmum 2 saat konuştum her şirketle bu 12 şirketin 10 nuna falan 2 kere gittim bir 2 saat daha konuştum bır kaçına 3 kere gittim aynı soruları değiştire değiştire sordum. araştırıken ve sorarken bıkmaycaksınız başka çaresi yok karşındaki danışmanı pes ettirmenin![]()
kimseden şirket tavsiyesi beklemeyin birde. çünkü o şirket tavsiye eden arkadaşı mutlu etmiş olabilir ama seni mutlu etmeyebilir. hiç bir şirketin müşteri memnuniyeti %100 değildir. zaten aklı başında olan biri şu şirket çok iyi mutlaka bunla gitmelisin demez. derse de art niyet ararım ben.
o kadar çok araştırmalısın ki danışmanın anlatıcaklarının yarısını biliyo olmalısın danışmanın karşısına giderken. Bu danışmanlar çok uyanıktır anlar hemen bilmediğinizi araştırmadığınızıda hissederse her şirketin yaptıgğı bir şeyi kendilerinin yaptığı birşeymiş gibi anlatır sizde çok etkilenir kayıt olursunuz hemen. Acele etmeyin çok çok çok iyi araştırmanız lazım. Araştırmanın yanında şansınız da olmalı. ne kadar araştırısan araştır yine de bu iş risk işiama mutlaka bu tecrübeyi yaşasyın

Alıntı
Bookmarks