Arkadaþlar konu tamamen gereksiz aslýnda. Sadece duydugum bir kaç yanlýþ düþüncenin patlamasý oldu paylaþmak istedim.
öncelikle belirtmekte fayda görüyorum ki. Work And travel programý benim babamýn oðlunun yaptýðý bir program deðil siz gidince benim cebime para da girmiyor. Danýþmanlýkta yapmýyorum hiç alakam yok Bilgisayar Mühendisiyim. Burda ve baþka platformlarda da elimden geldiðince tecrübesiz arkadaþlara yardým etmeye çalýþýyorum.
Bazý þeyleri eleþtirmeden önce biraz düþünmek lazým.
Peki nedir bu düþünmeniz gerekenler ?
2012 yýlý için konuþmak gerekirse Work And Travel programý 5-6 Bin TL civarýnda Amerikaya gitmenizi ve oyle ada böyle 4 ay boyunca Amerikada kalmanýzý saðlayan. amerikan kültürüyle iç içe olmanýzý saðlayan bir program. Baþka bir deyiþle Amerika'da yada herhangý býr ulkede bu fiyata bu kadar sure kalmanýz ýmkansýz. Hadi bunlarý rakamlara dökelim.
Dil Okulu
Ýngiltere için konuþmak gerekirse 3 aylýk bir dil okulu masrafý okul ücreti ve konaklama ücreti 15 Bin TL civarýndadýr. Bunun fazlasý olur azý olmaz emin ol. BAÞLANGIÇ FIYATI 15 BIN TL (bu fýyat 2011 Kasým ayýnda býr fýrmadan alýnmýstýr.)
Yüksek Lisans.
Yüksek lisans yapýp bir de orda çalýþmak isteyenler için Ýngiltere opsiyon olmaktan çýkmakta zaten. Cünkü ingiltere okulunuz bittiði an kalmanýza izin vermýyor. Amerýka için konusmak gerekirse 10.000$ cývarýnda üniversiteler mevcut ama benm bildiðim STATE üniversiteleri dýþýnda baþka üniversiteelerin diplomalarý kabul olmamakta. yanlýþým varsa düzeltin. Ama tabiki yappabilenler için yüksek lisans çok müthiþ bir fýrsat ama bunu yapamayan gücü yetmeyen çok insan var.
Sonuç : bu fiyata bu program çok cazip ve büyük bir fýrsat. sanýrým burda hem fikiriz.
Gelelim þikayet edenlere. O kadar yazý okuyoruz. biz de bu yollardan geçtik ve çoðu kiþi þikayet edenlerin çok ta iyi araþtýrmadýðýný tecrübeli arkadaþlar rahatlýkla anlayabilir ama yüzüne vurmazzaten olan olmuþ mantýðý ile yardým etmeye, zorluklarýn ýyý tarafýný görmesýný saðlamaya yada alternatifler önermeye çalýþýrýz.
Benim bu isyanýmýn sebebi de az önce birinin bana demiþ olduðu ya sen ne anlarsýn ki "G**" burda ben zor durumdayým cümlesidir. Öncelikle demek isterdim ki o zaman ne anlatýyon derdini de çare arýyosun!! ama demedim.
Evet çok þirket var öðrenciyi madur eden. Çok ÞEREFLÝ (!) danýþmanlar mevcut firmalarda. Ama bu forumda mutlaka herkes denk gelmiþtir FÝRMA SEÇÝMÝ ÇOK ÖNEMLÝ diye her yerde bangýr bangýr baðýrmaktayýz. Bu kadar adam aptal deðil bunu boþuna demiyoruz.
Firmalarda tabiki suç ama kendinize önce dönüp bi bakmanýz lazým. 1 sene araþtýrmýþ olabilirsin 2 sene araþtýrmýþ olabilirsin önemli olan bu araþtýrmanýn NÝTELÝÐÝNÝN ne kadar olduðu...herseyin yanýnda bu iþ bir yandan da ÞANS iþi. herþeyi çok iyi yapmýþ olabilirsin ama þansýn yaver gitmemiþ olabilir. Buna da yapýcak biþey yok.
Bu programa baþlamayý göze almýþ arkadaþlarýn zaten bu þans faktörünü araþtýrýp öðrenmesi gerekir. onun dýþýnda bu programdan dilini yani GRAMER bilgisini geliþtirmeyi düþünenleri de hayretle karþýlýyorum. hangi arkadaþýnýz yada müþteriniz size gramer konusunda yardýmcý olucak. bir kaç cümlede hataný düzeltmekten öteye gitmez bu yardým. Bu programa elementary seviyyesinde bir dil ile gitmenin giden kiþi açýsýndan büyük sýkýntý ve iþkencedir bence. oraya çalýþmaya gidiyorsun çalýþmak içinde insanlarla anlaþman gerekli.
Ýnglizceni çok iyi geliþtiriceksin laflarý da danýþmanlarýn tuzaðýna düþen insanlarýn beklediði birþey. Bu program eðer sen aktif olursan, giriþken olursan konuþma cesaretýný çok ta iyi arttýrabileceðin bir program.
Bazý kiþilerde ortam kuramamakan, sadece müþteriyle iletiþim kurmaktan þikayetçi. Amerika'ya gidipte ortam kuramamak hakaten zor ya harbi bak. Türk varsa Türkle kur arana yabancý kat yap biþiyler yeterki. Oraya geldim Türkle mi ortam yapýcam deme abi valla benden çok kimsenin çevresinde türk olamazdý yaa. sorun abi San Diego da pedicab yapan adamlara kaç Türk var hepsi nerde kalmakta. Þunu da kafandan at Türkiye'de deðilsin artýk burda herhangi bir kýzýn yanýna gece klubunde gýdersen olay çýkabilir ama orda yok öyle biþey.en fazla alacagýn tepki THANK YOU BUT I DONT WANT... House party kovala.. house party yok mu git herhangi bir gece klbune orda az etrafýna bak çýk meydana dans et dger dans eden kýzlarýn yanýna gýt onlarla beraber dans etmeye basla ... ya bunlar hakaten normal ve yapýlabýlecek seyler. þahit olduðum ve yaptýðýmýz þeyler. Ortam yok diye þikayet eden arkadaþlar az giriþken olun biþeyler yapýn orda hayat evden iþe , iþten eve gitmekle geçmez. her tanýþtýðýnla ortam kurucaksýn diye birþey yok 20 kiþiyle tanýþýrsýn da olmaz 21. adam arkadaþýn olur. bunun illa kýz olmasýna da gerek yok.
Herþeyden önce ne olursa olsun güler yüzlü ve neþeli olmanýz ve enerjinizi karþýnýzdakine yansýtmanýz lazým.
Þunu da aklýnýzdan çýkarmayýn arkadaþlar biz burda ve baþka platformlarda sizin moralinizin bozuk olduðunu bilerekten mümkün olduðunca ýlýmlý ve olaya farklý açýdan bakmanýzý saðlamaya, programýn tam amacýný anlamanýzý saðlamaya ve danýsmanlarýn yarattýðý yüksek beklentinizi olmasý gereken seviyeye çekmeye çalýþýyorz yada sorunlarýnýza çözümler bulmaya çalýþan arkadaþlarýmýz oluyor. iþ ise iþ konaklama ise konaklama ama bize sen anlamazsýn beným cektiðim sýkýntýlarý cekmýyorsun dýyemezsiniz. sen demekki zamanýnda beným yada baskasý kadar ýyý arastýrmamýssýn benim yada baþkasý kadar emek harcayýp gözlerin aðrýyana kadar ýnternetý kurcalamamýssýn yada ayak tabanlarýn patlayana kadar dolaþmamýssýn firmalarý. 3 tane firma gezdim 5 tane firma gezdimle gelmeyýn bana. 10 tane geziceksin 15 tane geziceksin 20 tane geziceksin. sonra zaten e ýssýz kalýrsýn ne konaklamasýz kalýrsýn. geriye bir tek iþ verenle anlasýp anlasamaman kalýr o da artýk senin becerin ve þansýn...
Amerikan emperyalizmi kahrolsun, oraya ucuz iþ gücü için alýyorlar bizi, bizi süründürüyorlar 3. sýnýf insan muamelesi görüyoruz gibi laflar edenleri de anlamýyorum. Zorla kolundan tutupta mý götürdüler arkadaþým seni. Gitmeden önce bilmiyor muydun ? E adam niye araþtýrmadýn ? niye gitmeden önce var mý oyle biþey diye sormadýn ?
3. sýnýf insan falan deðilsin. bi kere onu kafandan at ya. sen ne kadar alýyorsan cogu amerýkalýda senýnle ayný ýsý yaptýgý zaman o da ayný parayý alýyor. hatta 3. senesý olup ta amerýkalýdan fazla maaþ alan watçýlarda mevcut. forumda bile var bunlardan. sen neyden bahsediyorsun.
ayrýmcýlýk mý ? yok mu arkadasým senýn ülkende de ayrýmcýlýk ýrkçýlýk yapan bir insan ? sen iþ yerinde 2 - 3 adamýn sana yaptýðýný niye tüm ülkeye maal ediyorsun. bu süþünceye de mi karþý çýkýyorsun gene ülkemizden örnek veriyim. ukraynalý bir bayan WATçý ile tanýþtýðýnda Sizin ülkenizde ukraynalý kýzlarý satýyormussunuz doðru mu? sorusuyla kaçýnýz karþýlaþmadý ? onlara göre de hepimiz hatun pazarlýyoruz. o yüzden ilk tanýþtýklarýnda uzak dururlar hep.
Bu mantýkla WAT yapýcaksanýz yapmayýn abi ya.
Sonuç : Bu programa gelmeden önce bu programýn amacýný ve size katacaklarýný iyi anlayýn. gereksiz beklentilerle, danýþmanlarýn doldurma sözleriyle bu programa baþlarsanýz 3 ayýnýz zehir olur. Ada gibi araþtýrýr azcýk ta þansýnýz yaver giderse unutamayacaðýnýz bir 3 ay yaþarsýnýz. Sen kendi payýna düþeni yap önce bi gerisine bakarsýn!!!!
oh be!!!:

zaten olan olmuþ mantýðý ile yardým etmeye, zorluklarýn ýyý tarafýný görmesýný saðlamaya yada alternatifler önermeye çalýþýrýz. 
:
Alýntý

ben 5 .sezondur wat i yakindan takip ediorum bu seneki watcilar kadar sikayetci bir grubu ilk defa goruyorum.. bu seneden cok daha kotu seneler yasadik gectigimiz 2 senede.. surekli isinden bahanesiz kovulanlar isleri sahte olanlar cikiyordu.. onlarca kisi cikiyordu bu sekilde forumda ama bu senekiler kadar sikayet etmemislerdi.. wat ilginc bir yere gidiyor bence bir onlem alinmali..

Bookmarks