Alıntı yolcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eyüp haklısın ama bu çadırda kalan kişi gelip kendisi anlattı. bence de güzel birşey değil. evet balık işinde çok para var ama yine de riskli. hiç olmadığını düşünürsen geçen seneki bazı watçılar gibi oradan ayrılıp newyorka veya diğer eyaletlere gitmek zorunda kalabilirsin
evet ben de cadirda kalan bir arkadas gordum hatta cadiri da gordum arkadasi da gordum ve konustum. cadirda kalma olayi sadece jasons hostel adinda bir yurdun bahcesinde yapilan bir uygulama ve yurdun normal odalarindan daha ucuz oldugu icin biz de dusunmedik desem yalan olur. ama o otelin 20 metre iilerisinde bir baskasi daha var 20 dolar verip orda kalabilirsin eger jasonda yer yoksa. bir de alaskada balik hic olmazsa diye bisey dusunemezsin cunku denizde balik olur. en kotu ihtimal az kazanirsin. hem de alaskada sadece balik isi yok. orda da bir suru otel var gunde sekiz saat calismayi garanti eden. biz sadece alaskanin bir tarafini goruyoruz aslinda. alaska aslinda dunyanin el degmemis doga harikalarinin bulundugu bir yer ve ben oraya ilerde yasamak icin gitmek isterim. orda yasayan insanlarin yasayislarini gorsen ozenirsin sende. adamlarin evlerinin yakininda kesin bir gol var ve filmlerde gordugumuz su ucaklarini kullanarak evlerine gelip gidiyolar. ayrica anchorage daki gibi renkli bi gece hayati bence ankara da bile yok.
genelde insanlar anchorage da birkac gun kalir ve hicbisey gormeden giderler ama ben 3 arkadasimla bisiklet alip gezmedigim sokak cadde birakmadim. ornegin dunyanin baska neresinde okyanus kiyisinda oturup cekirdek citleyip arkadasinla muhabbet ederken balinalari seyredebilirsin? veya neresinde gece saat ikide tisortle sokaga cikabilrsin(orda gunes hic batmadigi icin sanilanin aksine genelde sicaklik turkiyedeki ogle oncesi gibidir.) ben gecenin birbucugunda arkadaslarimla dondurma yiyerek dolastigimi hatirliyorum. tabi bunlari kuzeydeki bi yerde yapamazsin ama anchorage guneyde oldugundan ve okyanus kiyisinda oldugundan iliman bi iklime sahip.
alaska dusunursen bu guzellikleri sana da gostermek isterim. gerci alaskada binlerce manzara resmi cektim ama nasil yayinlayacagimi bilmiyorum
mail adresim eyup_u