Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Erasmus ýcýn Gýdýlecek Unýversýteler Ve Ulkeler

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Standart Erasmus ýcýn Gýdýlecek Unýversýteler Ve Ulkeler

Oncelikle bu yaz work and travel yaptiktan sonra California Palm Desert te gelecek sene icin (2008-2009) 2. yariyili icin erasmus programi ile ilgileniorm. gel gelelimki bizim bolumun erasmus koordinatoruyle gorusunce suan elimizde universite yok armut pis agzima dus olmaz dedi gitcegim unvteyi benim bulmami istedi gerekiorsa arkadaslarindan yardim alabilirsn biz sizin icin kontenjani ayarliyacagiz dedi bu yuzden arkadaslar isletme bolumu 2. sinifta okuorum istanbul universitesi iktisat fak. 3. sinifn 2. donemi orda olmayi planliorum bunun icin onerebileceginiz ulkeler ve elinizde mevcutsa o universitelerinin adlarini alabilirmym koordinator hocamiz iletisime gecip ikili anlasma yapacakms bu sayede arkamdakilerde benim calismalarimdan yararlanabilecekms simdiden tesekkurler ...
    California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Birde arkadaslar bu ikili anlasmalar dolayisiyle amerika filan secenegimiz var mi dir eger yoksa hangi ulkeyi onerirsiniz ..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

erasmuscu arkadaslar aranior ) bu arada sir ozel atamiorm pazar 11 de ordaym beni bulursam yardimci olmaya calisrm

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Erasmus aþaðýda da görüldüðü gibi ab üyesi ülkeler arasýnda olur.Amerika'daki üniversiteler bölye birþey var mý bilmiyorum ama daha önce hiç duymadým.

Bu programdan yararlanmak isteyen öðrencilerin, Avrupa Birliði üyesi ülkelerin üniversitelerini araþtýrarak kendi derslerine benzer dersleri bulup, kendi bölümlerindeki ERASMUS danýþmanlarýna iletmeleri gerekmektedir. Derslerin denkliðini onayladýðýnda ilgili baþvurular danýþmanlar tarafýndan yapýlýr. ERASMUS öðrencileri yurtdýþýndaki harcamalarý için yaklaþýk 500 dolar hibe alýrlar. Üniversite öðrencileri ERASMUS programýna öðrenim hayatlarý boyunca sadece bir kere katýlabilirler.

Nasýl Müracaat Edilir? Üniversiteler, Erasmus Üniversite Beyannamesi, Müfredat Geliþtirme, Yoðun Programlar, Akademik Uzmanlýk Aðlarý projeleri ve ECTS/DS Etiketi için Teknik Destek Bürosu’na (Technical Assistance Office-TAO) http://www.socleoyouth.be adresi yoluyla ayrý ayrý müracaat etmek zorundadýrlar. AB Komisyonu, beyannamede verilen kurumsal bilgileri, ilgili üniversitenin rektörlük onayýný taþýdýðý için doðru kabul eder fakat bu bilgilerdeki herhangi bir yanlýþlýk veya yanýltma amaçlý herhangi bir bilgi bir þekilde tespit edilirse, ilgili üniversite, iþbirliði kurduðu üniversiteler ve Komisyon nezdinde itibarýný kaybeder. Bu da daha sonra yapmayý düþündüðü iþbirliði zeminini ortadan kaldýrabilir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

cok tesekkurler arkadasim da isletme de okuyorm bunun icin hangi ulke unvte vs bilen var mi interneti alt ust ediorumda umdugum kadar kolay degilmis
    bu programin exchange le bir farki var mi yani amerika da 1 donem okuyabilrmym olmadi ispanya dusunuorum yorumlarinizi bekliorm

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Þöyle bi baktým da Türkiye'deki üniversitelerin Amerika'daki üniversitelerle anlaþmalarý varmýþ fakat bunlarýn þartlarýný bilmiyorum.Bu yüzden yanlýþ bilgilendirme yapmak istemiyorum

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Kafayi yemek uzereyim cok arastirmaci bir kisiligim var milletin salladigi yok amerika ile olan anlasmalarda bir ucretin olup olmadigini cozemedm ama bir de sartlarinda hic biri notlardan filan bahsetmior wat gibisi yok ya )

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

dediðin gibi bir uygulamayý daha önce duymamýþtým.. erasmus öðrenci deðiþim programý olduðu için üniversiteler arasýnda anlaþma sonucu yapýlýyor. yani hem onlar bize hem de biz onalra gönderiyoruz... bizim bölümde çek cumhuriyeti, polonya ve italyaya gidiliyor. bunlar içinde en uygunu polonya.. çünkü çoðu avrupa ülkesinde ekonomi türkiyenin çok üzerinde olduðu için hayat çok pahalý hale gelebiliyor (ör: italya) ama polonya hem diðer ülkelere yakýn oluþu hem de üniversitelerinin fena olmayýþýyla baya öðrenci alýyor bizden....
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bende seneye katýlmayý düþünüyorum
    inaþallah düþünmekle kalmam
    !!! VÝZEDE FÝRE VERMEYEN TEK FORUM !!!

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

dusunmekle kalmayip yururluge gecirmelisin simdiden basla hatta yardim lazim bana da ispanyadan 1 2 yer buldum gibi de oncelik usa de bakalm ordan bulabilecekmiyim..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hasann senin bu dediðini bnde düþünüyorum bu sene amerikaya gideceksin ya bnce orda iþi gücü býrak okul araþtýr. bn erasmus olmasada dil kursu gibi biþeyle baþlayýp sonra master falan olabilir bnde kafayý bozdum gerekirse okulu bile dondururum. erasmus iþini bnde hocalarýmla konuþcam kayda deðer biþey olursa burdan paylaþýrým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

4. sinifsa eger erasmus cok risk arz edior bir de zamanlarini kacirmisim o kadar takip etmeme ragmen ya 2. donem gondermiyormus bizim okul 1. donem de de diger unvt. le ikili anlasma yapmak icin zaman gecmis sansa bak baska bolumlerin unv.telerine sarkacm tabi onlar gitmez bana yer kalirsa bakalm nolcak(bu arada ben 2. sinifin 2. donemindeyim yanlis anlasilnma olmasin)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

erasmusla ilgili sorularinizi hollandada erasmus yapmis ve 1 sene erasmus ogrenci klubu turkiye baskanligi yapmis biri olarak yanitlayabilirim. ilkertaner1

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaşlar ben endüstri mühendisliğinde okuyorum,erasmus yada exchande için ders denkliğinin sağlanabileceği üniversiteler var mı? Bu konuda acil bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Bizim okulun End. Müh. bu okullarla exchange yapıyomuş.

Almanya
    Uni. Karlsruhe

Avusturya
    Tech. Uni. Wien

Finlandiya
    Tampere Uni. of Technology

Fransa
    Inst. Nat. Polytech. De Grenoble

İspanya
    Uni. Poli. de Valencia

İtalya
    Uni. Degli Studi di Firenze
    Uni. Poli. Delle Marche

Portekiz
    Uni. do Minho
    Turkishwat - WildWood / New Jersey Þubesi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

TR deki üniversitelerden bazýlarýnýn þu anada anlaþmalý oldugu bi kaç üniversite Endüstri müh için

Universita degli Studi di L'Aquila
    Technische Universitat Kaiserslautern
    Universita degli Studi di Perugia

Savonia University of Applied Sciences
    Endüstri Mühendisliði Tuula Linnas Tuula.Linnas@savonia.fi

Viadrina European University Ýþletme,Uluslararasý Ýliþkiler,
    Endüstri Mühendisliði Petra Weber students-in@euv-frankfurt-o.de

Craiova Üniveristesi Romanya

University of Extremadura Ýspanya

Timiþoara Politeknik Üniveristesi Romanya

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)