Work and Travel
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kay?p Pasaport Süreci

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Kay?p Pasaport Süreci

Merhaba arkadaslar,
    bundan ?k? hafta once pasaportu kaybett?m. ama pasaport ve v?ze fotokopilerim var. b?rde ucakta verm?s olduklar? ?94 formununda fotokopisi elimde. Social security kart?mda var ds belgeler?m falan hepsi tamam ama pasaportum sizlere omur..

ilk i? olarak konsoloslugu arad?m ve polise gitmemi soylediler tutanak falan tuttular. sonra konsolosluktak? arkadaslar iki secenek oldugunu ya ?imdi gelip 200 dolar odeyip 2-3 ay içinde yeni pasaportumun turk?yeden geleb?leceg?n? soyled?ler di?er durumunda gitmeme 15 gun kala gelip sadece turkiyeye donuste kullanab?lece??m seyehat belges? verebileceklerini soylediler.
    bende eylulde konsolosluga gitmeye karar verd?m.

?imdi ben?m akl?ma tak?lan sorular var. yard?mc? olursan?z çok mutlu olurum.

1- ben burda telefon alamk istiyorum bildi?iniz gibi turk?yede pasaporta yazd?rma muhabbet? var. ben bunu yapab?l?rm?y?m ?

2-burda maa??mdan kes?len verg?ler? donuste alab?l?rm?y?m ? pasaportun asl?na gerek var m? ?

3-Amerika içinde uçakla seyahat edebilir miyim ? veyada otelde vs gibi yerlerde pasaport istiyorlar m? ?

4- Banka hesab? açt?rmak sizce gercekten gerekl?m? ? ben gittim açt?rmaya ama kad?n imkans?z dedi. maa? çeklerimi evde saklamaktan baska secenek yok g?b?..

5- Daha onceden ben?m durumuma dusmus b?r?n? duydunuz mu ? donuste hava yolunda ç?k?s yaparken s?k?nt? yaparlar m? ne diyorsunuz ? en çok korktugum hava alan?nda s?k?nt? yapmalar? ve ucag? kaç?rmak.

Yard?mc? olursan?z çok mutlu olurum..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı 91erkut91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

1- ben burda telefon alamk istiyorum bildi?iniz gibi turk?yede pasaporta yazd?rma muhabbet? var. ben bunu yapab?l?rm?y?m ?

2-burda maa??mdan kes?len verg?ler? donuste alab?l?rm?y?m ? pasaportun asl?na gerek var m? ?

3-Amerika içinde uçakla seyahat edebilir miyim ? veyada otelde vs gibi yerlerde pasaport istiyorlar m? ?

4- Banka hesab? açt?rmak sizce gercekten gerekl?m? ? ben gittim açt?rmaya ama kad?n imkans?z dedi. maa? çeklerimi evde saklamaktan baska secenek yok g?b?..

5- Daha onceden ben?m durumuma dusmus b?r?n? duydunuz mu ? donuste hava yolunda ç?k?s yaparken s?k?nt? yaparlar m? ne diyorsunuz ? en çok korktugum hava alan?nda s?k?nt? yapmalar? ve ucag? kaç?rmak.

Yard?mc? olursan?z çok mutlu olurum..
    1) Seyahat belgenle kayidini yapabilirsin onu koru.

2) Vergilerini geri alabilirsin sorunsuz.

3) Heryerde pasaport isterler, seyahat durumunda da lazim olacak. Kayip olduguna dair belgen falan var mi? Fotokopi ve o belgelerle sikinti olmaz diye dusunuyorum ama sen yinede Konsoloslugu arasa NY'deki.

4) Kadin yanlis bilgilendirmis seni actirsan hem alisveris hemde guvenlik acisindan iyi olur fakat cek senin adina kimse bozduramaz zaten.

5) 4 yildir forumdayim daha once hic duymadim. Cok dogru dusunmussun ne olur ne olmaz ABD ici ve TR seyahati dahil onceden orada olmanda yarar olacaktir. Hicbir sikinti olmadan donersin merak etme.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)