Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 11 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 318 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2013 Wat Genel Basligi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Cool 2013 Wat Genel Basligi

cümleten selamunaleykum ark lar.
    2013 yýlýnda wat a gidecekler bu baþlýk altýnda toplanýrsa birbirimize yararlý olacagýný düþündüm.

Ve beklenen sene 2013 geçen yaz calýþtým didindim parayý denkleþtiremedim ama bu yaz da çalýþýrsam para tmm. bekle amerika sen büyüksün ben mi bekle ..... ....cem )))))))))

hadi bakalým yazan eller dert görmesin

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Aleykumselam, buyur geldim aga napiyoz simdi
    2013 self WAT katýlýmcýsý olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

sende ilk defa mi gideceksýn yada daha önceden gttin mi? Kacinci snftasn bölùm. Eyalet þehir kararý werdin mi? Ne tarafa gdcksn. Amacin para mý yoksa dil mi gezmek mi

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Arkadaþým erken deðil mi bunlarý düþünmek için.. Daha bu sene gitmedik bekliyoruz=)
    Ama seneye yine giderim sanýrým program iptali söz konusu olmazsa..

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Bu sene gidip geleyim.. ondan sonra senle paylasirim hepsini... ama simdiden sikinti yapmana gerek yok....
    2013 self WAT katýlýmcýsý olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Standart Work And Travel 2013 için Bilgiler

Work and Travel 2013 sezonu Department of State‘in getirdigi yeni kurallar nedeniyle biraz sikintili gececek gibi duruyor. Yeni kurallar ile Alaska balik fabrika isleri artik yasaklaniyor. Work and Travel 2012 sezonu Alaska’ya gitmek isteyen ogrencilerin son sanslari oldu. Bunun yaninda satis isi yapilan kiosk-cart isleri de yasaklanacak.

Bir diger guncellemeye gore Turk ogrenciler artik Turk isverenlerde calisamayacak. Bu kuralin uygulanmasi programin geregi acisindan normal bir kural, fakat ogrenciler ve isverenler acisindan zorluk yaratacaktir.
    Work and Travel 2013 sezonunda artik gezici fuar isleri de iptal olan isler arasinda.

Work and Travel 2013 sezonunda ogrencilere sunulacak isler hotel, restaurant, lifeguard, eglence parki – kaldi ki eglence parki isleri artik pek Turkiye firmalarina verilmiyor- olacaktir. Work and Travel 2013 sezonunda New York City gibi buyuk sehirlerde calismak da mumkun olmayacak.

Bu yuzden ogrencilere sunulacak isler genelde kucuk sehirler, orta Amerika civari lokasyonlari ve housekeeping(oda temizligi) ya da dishwasher(bulasik yikama) gibi isler olacaktir.

Work and Travel 2013 sezonunda cok buyuk beklentilerle, mesela; cok para kazanmak, buyuk sehirlerde calismak, Ingilizcesi kotu olmasina ragmen server(garsonluk) gibi pozisyonlarda calisak istemek vb. tercihlerin olmasi artik pek mumkun olmayacaktir.

Work and Travel 2013 sezonunda tum ogrenciler mutlaka sponsor ya da isverenler ile mutlaka mulakat yapacaktir. Bu sebeple artik Ingilizcesi cok kotu olan adaylarin programa katilip vize alabilmesi daha isveren acisindan mumkun olmayacaktir.

Work and Travel 2012 vize mulakatalarinda konsolosluk gorevlileri not ortalamasindan ziyade Ingilizce bilgisine onem veriyorlar.

Work and Travel 2013 sezonunda bu maddeler daha cok one cikacak.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Neden New York'ra ÇALIÞAMAYACAKMIÞIZ? Açýklar mýsýn?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bazý kurallar gerekli ve yerinde olsada git gide popularitesini kaybedicektir bu katý kurallarla. özellikle büyük þehirlerin yasaklanmasý çok kötü olmuþ

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bence yapilmasi gerekenler yapiliyor.. ancak tek kotu yan 3-4 sene oncesine kadar amerikada eglence parklarinda calisan Turk sayisi oldukca fazlayken su an bircok eglence parki ya Turk almiyor ya da cok az sayida aliyor.. bence watin en guzel isidir eglence parklari..bunun da nedeni orda calismis olan Turk arkadaslarimizin davranislarindan kaynaklaniyor..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Tekrar yazýyorum biriniz cevap verin artýk yahu! Neden newyork'ta çalýþamicaz? Benim tanýdýðým var þirkete giremicekmiyim yani ben?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý kaanworld Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tekrar yazýyorum biriniz cevap verin artýk yahu! Neden newyork'ta çalýþamicaz? Benim tanýdýðým var þirkete giremicekmiyim yani ben?
    Arkadasim niyesi mi var. yasaklamislar demekki. neden Alaska da calisamicaklar. cunku yasaklandi. yada pedicab yapilmicak. neden ? cunku j1 vizesi ile gidenlere pedicab yasaklandi, ogrenci vizesiyle gidersen muhtemelen calisabilirsin ama arakdasin dedigine gore j1 vizesi ile new york ta calismayi yasaklamislar demekki. yasaklayan adamlar burda degil ki soruna cevap veren olsun

soruna da cevap vereyim daha net : eger j1 vizesiyle gidersen SSN numarasi alamayacaksin ve calisamicaksin. New york ta yasaklandigini bilmiyordum yukarda yazana gore yorum yapiyorum. ama f1 (ogrenci vizesi) ile gidersen calisma ihtimalin olabilir.
    Konu oguzerdem1 tarafýndan (04-08-2012 Saat 08:08 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bence yapilmasi gerekenler yapiliyor.. ancak tek kotu yan 3-4 sene oncesine kadar amerikada eglence parklarinda calisan Turk sayisi oldukca fazlayken su an bircok eglence parki ya Turk almiyor ya da cok az sayida aliyor.. bence watin en guzel isidir eglence parklari..bunun da nedeni orda calismis olan Turk arkadaslarimizin davranislarindan kaynaklaniyor..
    yavas yavas tum is verenlerin Turkleri almayacagini dusnuyorum zaten. Sahsen ben bile tanik oldum Turk is verene haftalik pedicab kirasini vermeden kacan yada park cezasi yiyip cezayi odemeden kacan turkler vardi calistigim yerde. odeyen bizim Turk is veren oldu tabi. Daha bunun gibi is ahlaki olmayan adamlar kim bilir neler neler yapiyolardir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Seeenn onu geçicen hacýýý.... Adam orda mümkün omayacak yazmýþ bi açýklama yapmamýþ tam TÜRK iþi. bu kafayla iþiniz zor sizin. daha nedir ne deðildir bilmeden yazmýþ adam alýntýlamýþ. Oh miss... Allah aþkýna adam gibi þirket sahibi yokmu bizi aydýnlatsýn yahu. NY'da sadece pedicap mi var! Bir sürü iþ var.!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

O nasi bir konusma tarzidir ya. Sen ne yaptgini saniyosun. Burasi bi forum burda insanlar bilgilerini paylasir paylasilan seye inanip inanmamak senin insiyatifin. New yorkta tabiki sadece pedicab yok cok sukur senin kadar bende dusunebiliyorum. Ben sadece ornek verdim. Once yazilani duzgun oku. Bu ukala yazimimdan sonra adam gbi cebap alacaginimi saniyosun sen. Git bi sirkete sor ogren cok isiyosan.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý kaanworld Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Seeenn onu geçicen hacýýý.... Adam orda mümkün omayacak yazmýþ bi açýklama yapmamýþ tam TÜRK iþi. bu kafayla iþiniz zor sizin. daha nedir ne deðildir bilmeden yazmýþ adam alýntýlamýþ. Oh miss... Allah aþkýna adam gibi þirket sahibi yokmu bizi aydýnlatsýn yahu. NY'da sadece pedicap mi var! Bir sürü iþ var.!
    nyc olayindan emin degilim ama arkadasimiz tecrubelidir eger yazdiysa bildigi vardir..sen daha hicbirsey bilmiyorken bu tarz konusman da hos olmamis. .

NOT: Konularin icinde kisisel tartismalara girilmesi , satasmalarin yasanmasi , hakaret ya da gerginlik arttirici konusmalarin yapilmasi durumunda , ilgili arkadaslara gerekli cezalar verilecektir.. konu icinde tartismalardan ve alakasiz seyler yazmaktan sakinin..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Arkadaþlar bu kurallarý konsolosluk koydu ve niyesini niçinini açýklamadý. Þirketlere bu konuyla alakalý bir açýklama da yapýlmadý. Zaten böyle bir açýklamayý hiçbir zaman yapmaz konsolosluk biz bir bilgi almak için o kadar aramamýza raðmen zor öðreniyoruz istediklerimizi. Onun için bunlar yasaklanmýþsa bitmiþtir. Sen istediðin kadar nyc'ye gidicem de. Eðer kandýrma yoluna gitmezse þirketin bu çok zor. Ama þunu da gördük DS formunu farklý bastýrýp öðrencilerini baþka yere yollayan firmalarda var. O olmazsa bu kurallar gereði NYC bitmiþtir.
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlýk kitabýný yazan kiþi...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bakýn tekrar söylüyorum Bende bir sýkýntý yok caným kardeþlerim.Work and Travel 2013 sezonunda ogrencilere sunulacak isler hotel, restaurant, lifeguard, eglence parki – kaldi ki eglence parki isleri artik pek Turkiye firmalarina verilmiyor- olacaktir. Work and Travel 2013 sezonunda New York City gibi buyuk sehirlerde calismak da mumkun olmayacak. Allah'ýný seven þurdaki cümleden bana mantýklý bir açýklama yapsýn desinki newyork iptal. Ama burda öyle birþey yazmýyor. yani ben þunu merak ediyorum. 1.konsolosluk newyorku tamamen listenden çýkartmýþmý? 2.si ise ben newyorkta iþimi kendim buldum diyelim amcamýn þirketi yada bir tanýdýðýmýz var. yinede gidemeyecekmiyim? lütfen alakalý cevaplar verin arkadaþlar. ben burda böyle yazýyorsam bu forumu okuyan 987654345678 kiþi daha her konuda ilgilensin diye. bunlarý istiyorum .teþekkürler

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

önlisans öðrencisi olup katýlan var mý þu ana kadar? (ing çevirmenlik ve turizm bölümleri dýþýnda) bazý þirketler vize çok riskli diyor. mantýksýz geldi bana biraz. gidenler yazarlarsa sevinirim.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý koline Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    önlisans öðrencisi olup katýlan var mý þu ana kadar? (ing çevirmenlik ve turizm bölümleri dýþýnda) bazý þirketler vize çok riskli diyor. mantýksýz geldi bana biraz. gidenler yazarlarsa sevinirim.
    Evet var hatta vize randevusundaki gorusme konusunu sabitlemistim ben. Iyi bir arastirma yaparak bulabilirsin. Aynen soyledigin bolum disindakiler cok riskli. ABD icin deneye deger. Ingilizcen ve ortalaman iyiyse azicikta sansin varsa gidersin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

arkadaþlar gözünüzü korkutmak gibi olmasýn ama þu an watta turkler için 3 tür iþ kalmýþ bulunmakta 1 fastfood 2 housekeeping 3 lifeguard... 3 ü de birbirinden beter al birini vur ötekine... 2013 yazýnda self wat yapmayacaklara orada tanýdýklarý olmayanlara ve ilk kez gidenlere allah kolaylýk,sabýr versin

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Wat 2013

arkadaþlar 2013 yýlý için kayýt zamaný erkenmidir sizce.eylül de kayýt olmayý düþünüyorum. tavsiyeleriniz nelerdir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

erken diye bisey yok bence. sen iyi arastirmissan sirketinden eminsen eylulde kayit ol hem iyi isleri secebilirsin. erken kayitta az da olsa indirimde alabilirsin

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Kafam da birkaç þirket var. Hakkýmýzda hayýrlýsý olur umarým. þirketlerle görüþmek lazým tabi.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý [Nowitzki] Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kafam da birkaç þirket var. Hakkýmýzda hayýrlýsý olur umarým. þirketlerle görüþmek lazým tabi.
    Esas onemli olan burdaki degil ABD'de calisacaginiz sirket ilk once onu baz alarak arastirma yapin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Esas onemli olan burdaki degil ABD'de calisacaginiz sirket ilk once onu baz alarak arastirma yapin.
    ABD deki çalýþacaðýmýz þirketi nasýl seçeceðiz? ilk defa duydum sizden genelde TR deki þirket iyiyse ordaki de iyi olur gibi bi düþünce oluþmuþtu çünkü bende.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Evet var hatta vize randevusundaki gorusme konusunu sabitlemistim ben. Iyi bir arastirma yaparak bulabilirsin. Aynen soyledigin bolum disindakiler cok riskli. ABD icin deneye deger. Ingilizcen ve ortalaman iyiyse azicikta sansin varsa gidersin.

ben ön lisansim ve suan minnesotada hauskeeping departmanýnda çalýþýyorum 1 haftaya bitiyor. vize alýrken hiç bir zorluk çýkmadý. ama su ana kadar bir çok türkle tanýþtým hiç önlisansla gelen görmedim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Standart 2013 wat yardým !

arkadaþlar 2013 de wat a ilk defa katýlmayý düþünüyorum baktýðýmda bütün þirketler erken kayýt dan yararlanýn diyor . bu kadar arkadaþ katýlmýs nedir bu erken kayýtýn farký gercekten çok bi fark var mý bide 2012 de katýlan arkadaþlar ortlama ne kadr masraflarý oldu ?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bende bu sene düþünüyorum ama wat kalkacak diye duydum.þirketlerde çalýþan yada tecrübeli olanlar siz ne diyorsunuz?gerçekten öyle bir ihtimal var mý?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý new Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende bu sene düþünüyorum ama wat kalkacak diye duydum.þirketlerde çalýþan yada tecrübeli olanlar siz ne diyorsunuz?gerçekten öyle bir ihtimal var mý?
    alaska ve pedicab iþleri kalkmýþ ama wat da öyle biþi söz konusu deðil

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

................

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)