arkadaþlar I-9 uçakta dolduruyoruk giderken bir de w4 mü ne vardý tam hatýrlayamadým onun örneði elinde olan varsa buraya koyabilir mi acaba?
arkadaþlar I-9 uçakta dolduruyoruk giderken bir de w4 mü ne vardý tam hatýrlayamadým onun örneði elinde olan varsa buraya koyabilir mi acaba?
w-4 ü pasaporta zýmbalamýyorlarmýydý yaw.. giriþte bir belgeyi zýmbaladýlar ama hangisi unuttum. çýkýþ yaparkende söktüler![]()
I-94 olmasýn o
W4 ne yaw ilk defa duydum..W2 formu var vergiler için ama ..W4 ne bilmiyorum
vergiler için olan form sakýn W-4 olmasýnalternatif yurtdýþý eðitimden aynen copy-paste'dir..
W-4 Formu
Ýlk iþ gününüzde iþvereniniz sizden W-4 formu (Employee's Withholding Allowance Certificate) doldurmanýzý isteyecektir. Böylelikle fazla vergi ödemeyeceðiniz garanti edilmiþ olur. Ýþvereniniz ne kadar vergi kesintisi yapýlacaðýný belirlemek için bu formdaki bilgileri kullanýr.
W-4 formunuzu doðru biçimde doldurmazsanýz daha fazla vergi ödemeniz gerekebilir. Ýþvereninizi deðistirirseniz yada birden fazla iþte çalýþýrsanýz yeni bir form doldurmanýz gerekir.
Konu gokhaNJan tarafýndan (02-02-2007 Saat 12:23 AM ) deðiþtirilmiþtir.
W-2 Formu
Yýl sonunda iþvereniniz size aldýðýnýz toplam ücret ve yapýlan toplam vergi kesintilerini ayrýntýlarýyla gösteren bir W-2 formu gönderecektir. Bu form ülkenizdeki adresinize gönderilir. Her iþvereninizden ayrý ayrý W-2 formu almanýz gerekir, formun size ulaþmasi için tümüne ev adresini vermiþ olduðunuzdan emin olun.
valla olabilir ya hatýrlamýyorum ama ben iþten erken çýktým gene de gönderirler mi dersin?
göndermelerine gerek olduðunu zannetmiyorum. önemli olan çalýþtýðýn tüm yerlerden aldýðýn son pay checklerin elinde olmasý. bu son pay checklerle vergi iadesi baþvurusu yapabiliyorsun. bu iþleri organize eden taxback diye bir þirket var kesinti yapýyor ama hiçbir iþle uðraþmýyorsun. sadece son paycheckleri ve imzalaman gerekn gereken kaðýtlarý gönderiyorsun 3-4 ay içinde paran geliyor...
3-4 ay mý? taa aðustosta alýyosun parayý..bazýlarý çok uzatýyo o iþlemleri..benim bu sene de var ya o iþlemler hangi þirketle yapýyosunuz taxbacki?
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks